- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
senior tag
válasz
Vismajor01 #23086 üzenetére
Az az erzesem hogy keresztbe kasul kellenne merni es rendbe vagni annak a Dinknek az elektromos rendszeret. Generatortol a fesszabalyzon keresztul a gyujtaskapcsoloig.
-
DigitXT
félisten
válasz
Vismajor01 #23056 üzenetére
Azt a 6.5V-ot mivel mérted, ha nem multiméterrel?
Amúgy ahogy előttem
írták, simán lehet cellazárlatos. Normál akksi 6.5V-ra nem merül le, magától.
(Persze, ha van valami vámpír fogyasztó, és hetekig rá se nézel, akkor igen.) -
nyogo83
senior tag
válasz
Vismajor01 #23069 üzenetére
Milyen akksi ez? Nem lehet veletlenul hogy cellazarlatos?
En nyaron szivtam meg egy ilyen vadiuj akksival (mar a markajat se tudom, mert mergemben kidobtam).
1-2 napig okes volt, onnantol ugy merult, mintha nem lenne toltes, illetve olyan hibakat produkalt(terhelte a generatort).Hiaba toltottem fel, 1 napig okes volt, de utana 6-7V kornyekere volt kepes merulni.
Meg kellene merni a toltofeszultseget ahogy irtak elottem is, illetve alapallapotban mennyit vesz fel lekapcsolt fogyasztokkal a robogo.Elsore azt mondanam, hogy szar akksi szivat, mert ha nagyon leterheli az elektromos halozatot, akkor az automata szivato se tud normalisan mukodni, illetve a plusz terheles miatt alapjaraton a motort is "fogja" a generator.(ilyet meg akar szar generator is okozhat, de az mar masik story)
-
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23064 üzenetére
Szerintem igen.
Ha nimcs eleg toltes akkor fokozatosan elhal a rendszer. Itt olyan a tunet, mintha tultonene es hirtelen halallal vegezne be az aksi cellak.
Digit irta elozo hszben. Max a 15V de azt is 4500rpm kornyeken. Ez is eleg maceras a mai akksiknak. A legjobb, ha 14-14.5V kornyeken marad.astro12:.
Tul sok mindent valtoztattal egyszerre.
En elsonek csak a kuplungot csereltem volna ki, aztan varialtam volna a rugo gorgo parositassal.A te motorozasi elvarasodhoz szerintem a legjobb a gyari setup. Ahogy Digit is irta, megvaditod egy pullyval es gyihaaa. :).
Pont annyit tesz hozza amiennyivel finomodik a gyari setup.
3 robeszba is betettem. A gyarto altal javasolt konnyebb suly nem jott be nalam.
De olvastam egy kymco tapasztalatot is. Nala is a gyari suly lett a favorit. Egyik esetben sem a gyorsulasi elvezet volt a lenyeg.
150rotaxba, betettuk a konnyebb a konyebb pulit. Eleg durvan hozza tett. Porosabb feluleten siman elcsavarta a hatso kereket. 50rol 80 ig mint akit picsan rugtak, de sajnos hamar a vegehez ert.
A gorgo magaban nem jelent megoldast. A variator kikepzese is fontos.
A scaranal reszelni kellett a variatoron hogy legyen magasabb vegsebesseg. Sajnos a motor fordulat nem lett baratsagosabb. -
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23056 üzenetére
Arra ne pazarold az időd
az kuka lesz ekkora feszültség mellett.
a cellák fele oda van. -
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23051 üzenetére
Digit leirta.
Szerintem tultoltes van jelen. Feszab csere.
Illetve automata szivato csere, de lehet kelleni fog egy pucolas allitas.Kellemes ara van, 30 ezer kornyeke.
Kinaba kaphato, de hogy mennyire jo...
Par ezer Ft lehet megeri.
Ha allithato a szivato, akkor lehet elegendo az idozitesen allitani picit. -
törölt tag
válasz
Digit jól leírta mit kell tenned.
Egyébként a kis robim nekem is ezt produkálja, hamar zár az automata szívató. Ilyen hideg időkben megtehetet, hogy emelsz kicsit az alapjáraton, tavasszal meg vissza. Ez segít egy kicsit, de a kezed legyen a gázon az első lámpánál.
Az automata szívató jó dolog, de egyáltalán nem segít, ha forró, üzem meleg motort kell indítani. Nekem akkor úgy indul, hogy a gázt is húzom kicsit indítózáskor és akkor könnyen beröffen.
Az automata szívatót ilyen szempontból fél megoldásnak érzem. A legjobb a full elektromos befecskendezés vezérlés, mint a mai autóknál. Az kezeli a hideg és a meleg motor indítást is, ráadásul takarékosabb mindennél. Csak akkor van bibi, ha javítani kell, mert igencsak zsebbe nyúlós.
-
DigitXT
félisten
válasz
Akku: rossz a feszszab, esetleg a generátor. Mérj kapocsfeszültséget az
akku sarun, járó motornál. Ha nincs töltés, nézd meg emelt fordulaton is.Ha van, akkor is, mert a túltöltés forralhatja az elektrolitot. Hagyományos
akku esetén nem szabad 14.4V-nál nagyobb feszt mérned. (AGM esetén
lehet 14.7, de ha 15 fölé szalad, az már az AGM-et is nyírja...) Mindenkori
töltés ellenőrzésére célszerű egy feszmérőt építeni a műszerfalba.Alapjárat: az automata szívatód hamar zár, még nem elég meleg a motor.
-
törölt tag
válasz
Vismajor01 #23042 üzenetére
Mi baja a gépednek, mire keresel megoldást?
-
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23042 üzenetére
Toltest multimeterrel az akkumlatornal merheted meg.
A szivato, az szivatos. :( :).
Automata vagy mechanikus? -
DigitXT
félisten
válasz
Vismajor01 #23017 üzenetére
Nyilván tervezés eredménye. Akármilyen dob, akármilyen vason nem fog jól szólni. Az a bizonyos Vespa ha jól tudom 300-as, s gyári opció hozzá az aprókavics dob, azért szól jól.*
Az teljesen normális, hogy egy gyári rendszer nyélgázon is halk, hiszen a kipufogódobnak épp az a szent feladata, hogy csökkentse a zajt.
Sima kipufogó cserével bele lehet szaladni mellékhatásokba. Megváltozik a motor karaktere, adott esetben gyengébb is lehet: de hát a nagy hang +5 mentális lóerő. Ezen kívül a túl nagy hang is lehet probléma: a LeoVince pl. két csavarral kivehető hangtompítót applikált a 4Road szériába. A 180-as Maján imádtam tompító nélkül, szép hangja volt, igen, olyan dübörgő, mint ezek a Vespák. Vettem kb. ugyanilyen 4Road dobot a 400-as Madisonra, hát... Tompító nélkül elviselhetetlenül hangos.
Persze állatkodni lehet vele, fél óráig bírja az ember, de amúgy: én kérek elnézést! Szóval úgy nem illik használni. Főleg azt ütném, aki éjszaka húzza az ablak alatt. (Olyat játszottam, hogy délelőtt tompító nélkül mentem be dolgozni, este meg már tompítóval érkeztem, hogy ne zavarjam a lakókat.) Viszont: tompítóval nem volt vmi extra hangja a gyárihoz képest, de akkor mit csináljon az ember? Szerencsém volt mert találtam egy icipicit más 4Road dobot (occón), amit Beverly 500-ra gyártottak: annak a tompítója belemegy az én dobomba is, kellemesen dörmögős hangja van. Semmi extra/nem nagyon hangos, de azért karakteres. Még mindig krosszmotorra gondolnak akik messziről hallják. A kiput nem igazán érdekli, hogy mi durrog bele: lehetne egy egyhengeres 400-as egy krosszmotorban is, igen. De ez robogó.
*: más kérdés, hogy mennyire illik a metroszexuális karakteréhez az a dübörgés?
astro12: köszi, ma is tanultam valamit!
Pedig eskü szedtem szét a karbit.
-
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23011 üzenetére
:)
Mivel elterjedt, bontoba biztos talalsz. -
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #23009 üzenetére
Tukortaro boltba :).
Mi ez? -
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #22829 üzenetére
Nincs toltesed.
Elfogy az aram. Az akkist pikk pakk leszivja a rendszer. -
törölt tag
válasz
Vismajor01 #22824 üzenetére
Szia!
Meg tudod mérni, hogy hány volt van a rendszerben és meddig megy fel fordulaton és meddig esik le alapjáraton. Talán nyomra vezet.Az aksi nem merül túl gyorsan?
-
kcsa
veterán
válasz
Vismajor01 #22824 üzenetére
Feszültség egyébként rendben?
-
yodamastah
őstag
válasz
Vismajor01 #22734 üzenetére
Xmax 400 árban van. Cserébe félig Kymco
Mondjuk a szervíz árakat megnézném. Egy 650gt 40ezres szervize 1200 euró
-
DigitXT
félisten
válasz
Vismajor01 #22737 üzenetére
Vagy roller.
Vagy nem is kell oda menni. (Kivéve persze, ha ott van dolgod.
)
-
törölt tag
válasz
Vismajor01 #22734 üzenetére
Nekem is tetszik, csak a 400-asok már nehezek sajnos. Legalábbis az SH300 169 kilójához képest. Ez meg ráadásul elég hosszú is. Lehet azért, hogy érdemes volna elvinni egy hétvégére.
-
DigitXT
félisten
válasz
Vismajor01 #22694 üzenetére
megkérdőjelezhető a döntéshozatali képessége
Vagy csak mások a preferenciái? És aszerint hoz számára racionális döntést.
Vagy csak díszbuzi.Nem megsértődni, ez csak ilyen vicc akart lenni! Csak
lehet, hogy nem pontosan idézem. Nyilván én se vennék Vespát: nem tetszik.
(Ettől még lehetne akármennyire praktikus. Spider Max GT-t se vennék soha.) -
yodamastah
őstag
válasz
Vismajor01 #22669 üzenetére
-
kcsa
veterán
válasz
Vismajor01 #22669 üzenetére
Xcitingban ülés alatt volt, de ott még telefontartó is volt
-
kcsa
veterán
válasz
Vismajor01 #22666 üzenetére
Ha a régebbi modellekről beszélünk: amikor a szivargyújtó aljzatba fogyasztó van dugva (telefontöltőre gondolt a gyártó), akkor világít.
-
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #22666 üzenetére
Asszem hivas ertesito.
astro12: Az elso gondolatig olvastam. :D.
-
lehella
senior tag
válasz
Vismajor01 #22624 üzenetére
Nálam is ilyen a szivató (People250), hidegen egyből teljesen jó az alapjárat, de ha megyek 1 km-t akkor már melegszik annyit, hogy a szivató lekapcsol, alapjárat viszont még kevés van. Kb 2 km után már teljesen jó megint.
Ugyanez fordítva, ha 2 km után leállítom, akkor utána gázadással indul csak, mert az alapjárat még kevés a visszahülés miatt. -
csongi
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #22624 üzenetére
Karbi takaritas allitas, szivato allitas, vagy csere.
Kurt cserelheto.
Új hozzászólás Aktív témák
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Anime filmek és sorozatok
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest