Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
Topikgazda
válasz Vismajor01 #26902 üzenetére
Háát, lehet európait érdemes nézni.
Fajlagosan ,teljesítmény, súly, arányában jobbak.
-
kcsa
veterán
válasz Vismajor01 #26894 üzenetére
Korábban már írtam sokat Xciting 500R-ről, nekem is ilyen volt. Városba egyáltalán nem ajánlom, végsebessége sem túl nagy (autópálya/autóút...), sokat is fogyaszt, de legalább van drága típushibája.
De szerethető, normális minőségű burkolatok, kapcsolók, kényelmes ülés, jó csomagtartó.Racionálisan nem sok érv szól mellette, a robogózás pedig (szerintem/nekem) racionális műfaj, így nem ajánlanám.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
palfitom
félisten
válasz Vismajor01 #26905 üzenetére
Pl. Burgman 400. Mindenre is jó. Kellően keskeny, hogy elférj vele az autók között, kellően nagy a csomagtere (2 sisakot is fogad), és elég erős egy M0-ázáshoz.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csongi
Topikgazda
válasz Vismajor01 #26905 üzenetére
Két alap irány van.
Egyik az érzelem, ha valamelyik elragad, akkor menni kell vele. A szerelemre nincs orvosság
A másig a racionális infógyűjtés.
Nah ez rögös, és sok infó kell hozzá.
Az egyik előnye a másik hátránya.
Első és legfontosabb, mekkora súllyal bírsz el. Ebbe a kategória már a 200kg-os.
Ehhez jöttök ti. A kettőtök súlyaránya. Ehhez mérten a kerék átmérő, de a futómű állapota ennél is fontosabb.
Illetve érdemes neked is körbe nézni, a környező szerelők, milyen szinten tudnak boldogulni az injektoros rendszerekkel.
A kód olvasás nem a tudás magas iskolája. Ez nem magas szerelési szint.
Élő adat olvasása annak értése, és ismerése, minimum legyen meg.
Ha nincs akkor szívás. 10év + éves motorról beszélünk. Bármikor felléphet egy elektronikai hiba. És ez szokott problémát okozni.A klasszikus találgatás és alkatrész cserélések sora, sokba fáj, mindegy milyen keleti vagy nyugati.
Fajlagosan egy robogó használata egyszerűbb, de költségesebb is, mint egy ccm-ben illeszkedő motornak. Emellett nagyobb időjárási védelmet ad, sok hasznos kiegészítővel. Valamit valamiért.Az európai robogók sem rosszabbak, mint a keletiek. Ez egy rossz beidegződés.
A Csak a japánt, egy vakság. Sokszor leírtam. Az Apriliámat soha nem cseréltem volna el egy Burgmanért.. Hiába volt az olasz, meg minden egyéb nyűgje, mikor mentem vele, élvezetet adott. ( Előtte Burgi volt)Xciting 500-al hasonlítottuk össze. A Kymco tulaj véleménye volt. "A kymco egy masszív érzetű robosztus tank. Az Atlantic, egy élvezeti műszer. "
De a legfontosabb a műszaki állapot. Egy Burgi is tud konfortos lenni, he rendben van a futómű, meg a motor felfogatás.
Sajnos ezek mostoha módon vannak kezelve. Itt nem azok az értékek vannak mint az autóknál. 20% al, gyengébb teló már érezhetően szar. És kb ugyan ez vonatkozik a többi felfüggesztési pontra is.A gumit cserélni kell, ha három éves, mert ha nem mind meghalunk. A motor tartó szilent gumi, meg 10 éves teljesen jó. Nagyon nehéz ezt szemléltetni. De ha egyszer valaki megérzi a különbséget, kb beég az érzékszerveibe.
Ezek használt robogók, nagyon kevesen tudják, milyen az adott típus, ha igazán jó a műszaki állapota. Ezért sok esetben tévesek a megítélések, mert az adott műszaki állapotból építenek fel egy egy egész típusra jellemzőt. Miközben, csak ugyan azok az öregedő elemek, okozzák az azonos pillanatnyi tulajdonságot. Ezek nem keverendők a típushibákkal.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Vismajor01 #27214 üzenetére
Én készséggel elhiszem, hogy csak annyi a hibája: vadidegen miért higgye el?
Szerintem így, hogy nem tudod bizonyítani, hogy alapvetően működőképes, és
egy próbakört sem tud vele megtenni a leendő tulaj, csak roncs árban eladható.Magyarán célszerűbb lenne a szabadonfutót kicserélni, s utána próbálni eladni:
nem csak a szabadonfutó ára (+a szerviz munkadíj*), amivel ebben a formában
kevesebbet ér, hanem sokkal nagyobb a különbség, ergo megéri megjavíttatni...*: tudnék regélni a szabadonfutó cseréjének problematikájáról, főleg ha egy pici
csavar azt mondja, hogy akkor ő innen többet nem jön ki. Egy élmény tud lenni.Ui: az, hogy "amúgy 150-es" szerintem ne legyen része a deal-nek. Úgy értem,
hogy egyrészt értéknövelő, hogy jobban megy, másrészt érték csökkentő, hogy
nem felel meg a papírjainak. Szóval ha vki nem akar sumákolni, nem veszi meg,
akinek csak 125-re van jogsija, de ennyi tuning neki belefér az esetleg megveszi.
(Szinte nulla az esélye, hogy valaha kiderüljön a dolog, bár ha van egy csúnyább
baleset, s felmerül a gyanú, akkor abból lehet balhé, ha kimérik, mert súlyosabb
a megítélés, ha még a kategóriára sem érvényes jogsival történt a járművezetés.) -
DigitXT
nagyúr
válasz Vismajor01 #27216 üzenetére
Hát akkor hirdesd meg 100-ért: szabadulj tőle... Csak azt nem értem, hogy
ha a szabadonfutó cseréje meglenne mondjuk 30-ból, és akkor már 300 körül
érne a vasparipa, akkor miért nem érdemes járóképessé tenni eladás előtt?
(Sőt, úgy magaddal is vihetnéd, hiszen arra sincs garancia, hogy rögtön elkel,
csak akkor, ha jönnek érte a mennyit engedsz a feléből tesók, vagy tényleg jó
áron alul adod. Anyagi szempontból magaddal kibaszás, de gyorsít a dolgon.)Szerk: bocs, legyen 150, hogy a tesóknak legyen hova lealkudniuk...
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #27218 üzenetére
Meg abból is gondoltam, hogy fizetnek érte valamennyit, mert van róla számlám meg munkalapom, hogy az elmúlt ezer kilométerben:
Fél éves műszaki
Hengerfej tömités csere
Hengertalptömités csere
Km spirál csere
Első fégfolyadék+fékbetét csere
Gázbowden csere
Öninditó csere
KArbi tisztitás, beállitás
Hajtóműolaj csere
Ékszij csere
Feszabályzó kábel csere
Akku csere gari jeggyel
Olajcsere
Fektisztitás, folyadékcsere175.270 ftért...
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
DigitXT
nagyúr
válasz Vismajor01 #27219 üzenetére
Ezt figyelembe véve pláne nem érdemes eladni "roncs" árban...
Szerk: a számla+munkalap, és a sok ráköltés visszafelé is elsülhet,
ha nem mutat életjeleket, hiszen "ennyi ráköltés után nem megy".[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Ne kótyavetyéld el, van egy román oldal, nem ugrik be a nevük jó áron vannak Kymco gyári alkatrészek, mentsd meg magadnak. Biztos, hogy szabadonfutó a hiba, eléggé strapabíró szerkezet?
-
csongi
Topikgazda
Honnnan jott a hiba megallpitasa?
Mi koze a szabadon futonak a berugokarhoz?
A berugokar kozvetve a fotengelyt hajtja meg, es nem a szabadonfuton keresztul.
Rugasra forog a motor? Van kipuffano hang?
Felvenned viderora mi is tortenik? -
csongi
Topikgazda
válasz Vismajor01 #27223 üzenetére
Nem kell videózni!
Attól, hogy rossz a szabadonfutó, nem befolyásolja a berúgókar rendszert.
A berúgó működteti a motorikus részt. Neked karburátor az elsődleges bajod.
Ha nem tudod használni akkor add el. A karburátor és a mai üzemanyag nem a legjobb barátok. Vagy használod minden héten és cserélődik az üzemanyag, vagy csak szenvedni fogsz az extra benzin is az jelenlegi euro normákhoz igazodik, és nem a régi rendszerekhez. Vegyél egy Injektorost, azzal talán kevesebb a bajod.
H akarod privátba folytathatjuk. -
gps76
őstag
válasz Vismajor01 #27955 üzenetére
Kymconál előfordul a generátoron lévő jeladó felmágneseződik - vagy nemtudom mi lesz vele - és ha valamiért gyengébben teker az önindító, nem ad csak 1 szikrát, ha ekkor nem röffen be akkor tekertetheted. Amikor nem indul szikra van?
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #27959 üzenetére
50-ig jó. De egyrészt már 4. éve használom és a szivacsok összeestek, másrészt annyira nem is kényelmes. Elöl a homlokomon leül és lenyomja a szemüveget.
50 felett nemigen volt alkalmam menni vele, de amikor mégis, akkor hangos volt. A 300-assal viszont lesz nemulass.Bacusuz: köszi, feltettem a doboz oldalára. Nyitott sisak nem játszik viszont.
Felhajtható a könnyebb felvételhez, levételhez, vagy fix szkafandersisak. Utóbbiból nem találtam még kényelmest. Az okos azt mondták, ha állal eléred a sisakot, akkor kicsi és nem biztonságos, mert esésnél enged annyit a szivacs és az arcod, hogy a sisakon belül töröd össze az állad. Illetve a nyílás is hosszúkás, keskeny és tépi le a füleimet...
Mivel mindig lehajtva használom a sisakot, nem feltétel, hogy tarkóra tudjam fordítani az állrészt.Az NZI Combi2 Duo hátránya, hogy annyira nem kényelmes, a szivacsok is hamarabb összeestek. Másrészt a plexi is felső, alsó és egy középső állásban rögzíthető, nem lehet résnyira nyitva hagyni. (Nyáron kellemesebb, illetve télen is a menetszél lehúzza a párát.) Előnye viszont, hogy a napszemüveget egy rugó húzza fel.
A Lidl-ös viszont talán 6 pozícióban is rögzíthető, de a lényeg, hogy résnyire nyitott állásban is megáll.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #27983 üzenetére
7k-ért rendeltem egy SIM-kártyával kommunikáló, 12V-ra köthető GPS nyomkövetőt. A SIM-kártya 3k/év rendelkezésre állást kér és be lehet úgy állítani a kütyüt, hogy SMS-ben feltett kérdésre küldi válasz sms-ben a koordinátát, illetve hogy csak adott telefonszámokkal kommunikál.
Igaz, beépíteni lusta voltam, mert jószerével garázsból garázsba motorozok. Ettől eltérő leghosszabb időtartam, amikor védtelen a gép, amikor moziba megyek vele.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kcsa
veterán
válasz Vismajor01 #27996 üzenetére
ha van eldobható pénzed, miért ne vennéd meg? De törés előtt is ahogy nézem kézzel festették, ez nem az osztrák orvos feleségének második templomba járós motorja az fix.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vismajor01 #27998 üzenetére
Ez se lesz sztem elorelepes..
1.2 1.5 között jobb eséllyel lehet venni jót. Alatta lottó.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
kcsa
veterán
válasz Vismajor01 #28000 üzenetére
annyiért autóból is lottó van, és maximum kéttalálatos
-
bajnokpityu
félisten
-
DigitXT
nagyúr
Ha akarsz témát adni a topiknak, rögtön vedd meg.
Igaz, még a márkanév sem ismerős, de lehet, csak nekem...
Kinézetre pofás, de hogy mit tud és mennyire használható? -
bajnokpityu
félisten
válasz Vismajor01 #28005 üzenetére
Nekem 5 éve se sikerült 1m alatt jót venni. Azóta meg simán másfélszer annyi a ketkerekuek ára.
eladó topping dac
-
kcsa
veterán
Mindenki innen indult, nem újdonság
-
xmad
őstag
válasz Vismajor01 #28000 üzenetére
de látod 350 ért csak egy vödör csavart kapsz amivel én még az utca végére se mernék elindulni nem hogy kicsit messzebb.
manapság már 1.5 ért autót se lehet nagyon venni csak egy szemétdombot -
csongi
Topikgazda
Sztem a legnagyobb gondot a muanyagok es az elektromos dolgok potlasa okozna. Pl km ora, vilagitas, ilyenek.
A masodik fronton a tomitesek, levego szuro.
A fekeknel lehet nem lenne gond, de korbe kell jarni mi van rajta, vagy minek a megfeleloje.
Kinai cucc, ehhez is van minden, csak nehez megtalalni.A harmadik, hogy ki ert hozza? Tipus ismeret nelkul sok ido elmegy az alkatresz keresessel.
xmad
Ez nezopont kerdese csupan.
Ha 350 ert 2 szezont lemegy a robesz,egy olajcservel es kidobja vagy szetarulja, akkor uzemletetesileg nem jart rosszabbul. .Autonalnugyan ez a helyzet. Es nem mindegy milyen tipust es mire veszi. Van ahova nem kell 1.5Milios auto.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
MIlyen Priust vettél 1.2ért, és mikor? Van egy kiváló állapotú P2-m, 2107es akkuval, tuti nem adnám oda 2M alatt.
Szopórollert ha el akarod kerülni, nézz egy max 6-7 éves magyarországi japán robogót 20ekm alatt. Azzal sok bajod nem lesz. Nem mondom hogy nulla hiba várható, mert pl a tmax-nak is vannak tipushibái, de alapvetően nem egy kezelhetetlen problémahalmaz vár rád.
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Vedd meg. Úgyis elég lapos most az oldal. Na majd most.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
csongi
Topikgazda
válasz Vismajor01 #28188 üzenetére
Ennek a költség vonzatát te döntsd el.
De egy dugó henger szett nem kerül többe mint egy kétes eredetű blokk, plusz papírozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény