- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Norbi-01 #299 üzenetére
képet tudok róla amennyi csak kell de már csak összerakott állapotában.
amúgy ez a Primecooler VGAHP1 = ZM80C-HP csak árban kb 2-3ezerrel olcsóbbért jön ki.
nekem elég jól megy az FX 5600 kártyámat melegedni se hagyja még 1-2óra játék után is csaképp hogy meleg.
fotók meg vannak a gyártó oldalán [link]
nekem nagyon bejött a gyári hűtést ki is vágtam a fenébe mert a 4 cm venti már olyan hangot adott mint egy tank -
TeeJay
félisten
megvettem a Primecooler passzív heatpipe VGA hűtőmet potom 3200 forintért.
felvágtam a FX 5600 videókártyámra
nem is volt nehéz szerelni vár aki ilyen hűtőt vesz vigyázzon mert kevés pasztát adnak hozzá szóval nekem 2 másik tubus is elfogyott mert szépen benyomtam a hőcsövet.
az eredmény 0dB hang és még akkor is simán kézmeleg ha egy deka venti nem megy a házban
mivel a vinyóm a ház alján pihen előtte egy 12cm Coolink X venti ezért a vga hűtő is kap belőle huzatot és így szinte nem is tud a VGA felmelegedni üzemi hőmérsékletre
nagyon király.
mindenkinek ajánlom mert 3200ért nem drága és passzív hangtalan hűtés. -
wicck
csendes tag
válasz
Pityesz82 #293 üzenetére
Kérdezz
)) Abszolút rendben vana hütő. (vf900) 25db max fordulaton 18 alacsonyan. Gyönyörű kézben.Pár perc alat felszerelhető mindnet adnak hozzá,kompatibilis az összes új kártyával.Terhelésen kb 15 fokkal hidebebb mint a gyári volt nekem.Gig 600gt.Még nem a ledes verziót kapod.Ez sima fekete lapátos venti.A gyári ramhütöi gyengék, bár még mindig több mint passziv hütés nélküli ramok.plussz 10% tudtam huzni még a kátyán az elözö hütéshez képest. 600/1270 en megy stabilan.max terhelésen is 50 fok alatt alacsony fordulatszámon és 1.55 feszen.
-
Norbi-01
csendes tag
válasz
fireball7400 #292 üzenetére
[link]
Ennyire jól hűt?Erre gondoltál?
-
Pityesz82
tag
Hali!Nekem His Radeon X850pro-m van gyári hűtéssel és pont ugyanígy viselkedik hőfok terén,mint a Tied.Atitool-ban álítottam a venti fordulatszámán és így most javult a helyzet egy picikét.Viszont ha húzom akkor meg aztán jajaj.Amit kinéztél hűtőt,hát szép kis darab.Ezt még nem is láttam!Én az Ati Silencer5-el és a Zalman VF900-al szemezek.A Silencer szimpatikus,mert kikergeti a meleg levegőt a házból,viszont a Zalmi nagyon izgatja a fantáziámat,csak az baj vele,hogy még nem igazán lehet kapni,meg jó lenne hallani tapasztalatokat olyantól akinek már van!
-
fireball7400
tag
Zalman zm80c-hp.Jó kis hűtő már deresedik a kártya.
-
Száni
tag
Sziasztok!
Van egy Abit rx800 guru kártyám [link]
ami a gyári hűtéssel idle 41-44 fok (bekapcs után 39 a vguru szerint), ekkor a 60mm-s venti 2200-at pörög, ami egész elviselhető. Ha egy kicsit meghajtom a karit, máris fölugrik a hőfok 55-60-ra (sőt néha 70 körüli értékre is) és a venti is 3300-4200 között (hőm függően) forog és ekkor már igen zajos. Kérdésem,h. mi az a hőmérséklet ami alapjáraton (zene, film) nem magas a vga-nak, mert akkor arra a szintre lövöm be a fan tolerance-t, h. ott váltson egy seb. fokozatot fel.
Ha lehet idővel cserélném a gyárihűtőt, de nem referencia a nyák és pl. az ATI Silencer 5-öt nem lehet felrakni rá. Glacialtech Northpole 1000 passzolhat rá?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv G. -
Norbi-01
csendes tag
válasz
Retekegér #277 üzenetére
Hát az alaplapon kicsit lentebb van a höfok.
Most az
ALAPLAP:34°
A Proci pedig 39°
A videókari még mindíg 44°
Az meg áll és van.Ha játszok fel megy utánna le hűlik.Csak az zavar hogy nagyon sok hőt bocsájt ki a gépben így melegszik tőle minden.Ha felé rakom a kezem akkor nagyon érzem. -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Norbi-01 #274 üzenetére
Sebaj, attól még FX5600-as. A kariról nem találok egy értelmes leírást, jó lenne megnézni a gyári hűtőt felfogató csavarok furattávolságát és azok átmérőjét és összevetni mondjuk a vf700-as Zalmival (most hogy Cu vagy AlCu, édesmindegy). Szerintem jó lesz. De így kb. annyiba kerül a hűtés, mint maga a kari
-
Norbi-01
csendes tag
Sziasztok azt szeretném megkérdezni ,hogy 1 Zalman rá megy-e egy ASUS V9650XT-re?
Nem tudom talán ez :
Zalman VF700 Cu
Tiszta réz VGA hűtő, 80mm ventillátor, állítható fordulatszám, 18db zaj.
??????
Várom válaszotokat Előre is köszönöm -
Pityesz82
tag
HELP!Milyen hűtőt ajánlanátok egy His X850pro-ra,mert a gyárival nem igazán vagyok megelégedve,melegszik szegénykém egy,kis húzás után is!Sokáig szemeztem a Zalman VF700-CU-val,erre nemrég láttam meg a VF900-CU-t.De az utobbirol meg nem sok a tapasztalat.Vagy inkább teljesen más márka felé kellene kacsingatnom?
-
savior
őstag
MSI 7600gt-n a gyari hutot erdemes lecserelni?
ha igen, akkor ezek kozul megfelel hozza valamelyik tuninghoz:
THERMALTAKE VGA GIANT III
COOLER MASTER VGA COOLER VHC-L61-U1 COOLVIVA? -
TeeJay
félisten
skacok kellene 1 kis segítség.
tegnap örököltem egy GeForce FX 5600 VGA karit.
tudom tudom nem valami nagy kaland de nekem netre meg filmnézésre tökéletes
és még a CS 1.6 is megy rajta nagyon szépen.
viszont baromira kerreg a ventije a VGA-nak és lecserélném valami passzív hűtésesre.
tudtok olyat mondani ami olcsó és tuti lehűti?
Mistralba ha jól láttam van Primecooler 1 hőcsöves passzív VGA hűtő (Zalman C koppintás azt hiszem)
na az elég neki?
így néz ki a kártyám szóval ez a gyári hűtés van rajta amit lecserélnék
[link]
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Látom ezt a jó kis topicot és lenne is ey kérdésem, mégpedig az hogy inno3d 6600 agp-re rá lehet -e valahogyan bűvölni a zalman ZM VHS-1 nevű HSI hűtőbordáját.
Ha igen akkopr az jó lenne mert akkor tudnék venni egy alumínium primecooler hűtőt ami olcsó jó és halk is egyben.
A segítségte előre is köszi.
ja mjd elfeljtettem itt a link is [link]
[Szerkesztve] -
Peet210
őstag
Üdv
Egy kérdés: hogyan lehetne mérni a kártyám(x600pro) hőmérsékletét? -
mcmike
őstag
Na végülis a tegnapi napon felszereltem a VF700-CU-t a Sapphire X850XT PE-re, és az eredmény magáért beszél...:
Gyári hűtővel:
2D-ben: 45-46 C
3D-ben: 85-90 C
VF700CU-val (5V-on!!! halk és energiatakarékos üzemmód):
2D-ben: 36-37 C
3D-ben: max 69-71 C (F.E.A.R. terhelés teszt...)
ami már jóval egészségesebb szerintem...
Tuningolni sajna nem nagyon lehet a karit mivel PE, tehát így is maxra van járatva, de sokkal nyugodtabb vagyok hogy nem fől meg az a nyomorult kártya ha elkezdek játszani rendesen... -
Pityesz82
tag
Hali mindenkinek!Nemrég vettem egy His Radeon x850pro VIVO 256MB karit.Minden nagyon fasza és királyság meg egyéb cucc,DE!!Hogyan lehetséges megmérni a GPU hőmérsékletét,mert szeretném egy picit húzni.Kérném a hozzáértők segítségét,meddig lehet,mivel lehet,hogyan lehet?Elöre is köszönöm!
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Nem egészen ide illik a cikk, de talán Ti jobban értetek a videókari tuninghoz (mint pl. én).
Szóval ma megjött az új 7800 GS-em, Leadtek márkájú. Nyomtam egy ''optimális frenvenciák észlelése'' című játékot a driverben, és nekem 501/1,41-et köpött ki. (?!) (Namost ennek a karinak ugye 375-ön van az alap órajele, és egy francia teszben is csak 480-ig sikerült föltornászniuk.)
Szerintetek ez mennyire reális? Én nem mertem ráengedni ezeket a beállításokat. Szerintetek van valami kockázata a dolognak? (Azon kívül, hogy legfelejebb nem működik...)
Ja, és lehet tudni, hogy esetleg milyen hűtőt lehet majd erre szerelni, ha egy kicsit moddingolni akarok (a HIS-borda már megvan...)
Előre is köszi! -
Retekegér
MODERÁTOR
Gyerekek!
Vkinek van tapasztalata/véleménye arról, hogy a [link]en szereplő Primecooler vga hűtő mennyiben tér el a Zalman VF700 AlCu-tól? Magyarán rosszabb-é a hatásfoka ennek a Zalman klónnak?
Előre is thnx! -
mcmike
őstag
A VF700-as zsír új, teljesen bontatlan. Ez a teljes réz verzió (CU, nem ALCU) és LED-es. A gyári paszta akkor jó hozzá ezek szerint. Mennyivel mehet lejebb a hőfok? Ez lenne számomra inkább érdekes...
Akár egy link is meggyőző lehetne számomra ahol ilyen teszt van...
kösz
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
Kedves fórumtársak!
Az alábbi kérdéssel fordulnék felétek:
Van egy Sapphire Radeon X850XT PE VIVO 256MB GDDR3-as kártyám, és azt a döntést kellene meghoznom, hogy a már megvásárolt ZALMAN VF-700CU LED hűtőt érdemes-e applikálnom rá, avagy mégse (+ / -):
1. A gyári hűtő sem semmi, ráadásul nagyon tetszik is, de pl a F.E.A.R.-ból már kiléptetett a CCC hogy a GPU hőfoka már nem biztonságos, és leállítja az alkalmazást. Ekkor éppen 89 fokos volt.
2. Kikapcsoltam a CCC-t, így már nem léptet ki, de a kari hőfoka maradt a régi. Alapállapotban (Windows alatt, azaz normál 2D-ben) 44-45 fok körül mozog.
3. Nem szívesen bontok meg egy gyári hűtést, ráadásul egy ilyen komolyabbat, csak ha indokolt...
4. Szerintetek???
A kártya egyébként ilyen (csak nem AGP-s, hanem PCI-E-s):
[link]
Előre is köszi a válaszokat...
[Szerkesztve] -
kovy79
őstag
Ismerősömnek most vettem 5700LE kártyát.
A venti viszont kerreg szerencsétlenen. A kérdésem az, hogy lehet a drágára csak kis ventit kapni (gőzöm sincs szabvány szerinti méretéről, lehet vagy 4cm és 3 kis csavar fogja le)? -
Exakt
aktív tag
Zalman VF900 teszt: [link]
-
massssza
csendes tag
Van egy ABIT Radeon 9600XT 256Mb VGA kártyám és megállt a ventilátor a kártyán!
Segítség kellene milyet, vegyek rá, ami nem döglik be 1,5 év után? Sajnos már nem garanciális! -
Boglya
senior tag
Hellow! Tudja vki hol lehet az x1800hoz való arctic cooling accelero x2-t megvenni? Sehol sem kapható
.
-
dome911
tag
válasz
Matt-OPT #240 üzenetére
Szia!
Hasonló problémám volt, de válasz nem igazán érkezett...!
Végül Zalman ZH80D-HP ett belőle (nagyon bejött), amit szerintem, ha megvan a két gyári rögzítési hely (luk), akkor bárhova fellehet tenni! Én is aggódtam miatta, hogy nem fog rá passzolni, de a hozzá adott két GPU-ra rögzíthető egység tartó lábazata szabadon állítható (mozgatható). Ráadásul teljesen zajmentes!!! Nálam X550-nel venti nélkül, játék után is csak langyos (bár a ház jól szellőztetett).
Üdv -
Matt-OPT
aktív tag
AGP-s X1600Pro kártyára felmegy valamelyik AC ATi Silencer?
-
dome911
tag
-
Tigi
őstag
Na, megvettem az Artic Cooling ATI Silencer 3-at (utolsó darab volt) és eddig jó, olyan 8-9 fokkal hidegebb a kari.
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mi a különbség az ATI Silencer 4 és 5 között? A gyártó honlapján csak annyit látok, hogy az 5-ös könnyebb, mint a 4-es.
Egyébként egy Gigabyte x800pro vivo @ xt pe-hez lenne.
Előre is köszi a segítséget!!! -
Tigi
őstag
Hi
A kettő közül melyiket válsszam Connect3D 9800 Pro-ra?
ARCTIC COOLING ATI SILENCER 3 REV.1 2.234 huf
PRIMECOOLER PC-VGAHG1 CU 5.040 huf -
Arcsi
tag
Van egy eladó Primecooler PC-VGAHP1 passzív hőcsöves szendvics hűtésem, 6600-ra váltás miatt eladó. 3k az ára, akit érdekel, írjon mailt.
-
Tigi
őstag
#224-re valaki
-
hefe
aktív tag
Szerintetek egy geforce 2 mx 200as karira ha rádobok egy celeron 800asat hűtő gyári alúminium bordát az elég lesz neki?
(a gépen internet és word szaladgál csak)
-
TPista
csendes tag
Sziasztok!
Asus N6600-ra ajánljatok nekem valami jó szélgépet.
Köszi. -
Panky
tag
Srácok mondjatok nekem egy helyet Győrbe ahol NV Silencert5-öt lehet venni!
Köcce -
ALI_G
veterán
up
-
ALI_G
veterán
[link]
#1604? -
amikron
csendes tag
Udvozletem.
Volt egy kis gond a videokartyam hutesevel (Inno 3D Gef. FX 5200) es hirtelen meg kellett oldanom es nagyon szorakoztato volt osszerakni gondoltam megosztom veletek. Sokat gondolkodtam rajta mert igen keves eszkozt es alapanyagot tudtam felhalmozni, tehat az van benne amim volt. A hutoborda egy 900-as duronhoz volt meg anno. Az elso a drotkoszoru, amely odaszoritja a hutot. Ez egy 240V os halozati kabel foldelesebol van. A masodik poenjat nem lovom le. Koszonet daYna nak a segitsegert. Ez meg nem a vegleges mert azert egy ket simitas elfer rajta. A munkafolyamatot nem tudtuk lefenykepezni csak a vegeredmenyt ;).
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Sziasztok
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
koxminator
senior tag
na, tegnap beújítottam a silencert a 7800GT-mre, ami egyből feltűnt, hogy szinte semmi hangja, a másik, hogy terhelés alatt vagy 9-10 fokkal hidegebben tartja a GPU-t, mint a gyári, hangos oridzsí hűtő
( Everest szerint )
ma este lejár a 24 óra, utána megnézem, tuningban mit bír -
Mancs82
csendes tag
Akár lehetett gyártási hibás(nem illeszkedett rendesen a gpu-ra) vagy ilyesmi mert nem lenne szabad a Silencernek ennyire melegnek lenni.
Nekem egy 7800Gt-n van.Alapórajelen(400/1000) 6 óra játék után is max 59 fokig melegedett fel.Tuningolva(így szoktam használni) 480/1200-re 63 fokig megy fel max a hőmérő.530/1250-en (ez a max amit hibamentesen még tud) max 66 fok.
Egy átlagosan szellőző házam van: 1db 9cm-es venti elöl,1db 9cm-es hátul,1 db 8cm-es oldalt.Ezek le vannak szabályozva 6v-ra és ennyi.
Szóval ott valami nagyon nem volt okés.
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
''ujrapaszta és semmi, borda meleg mint állat de semmi jo eredmény..''
Ha borda tényleg forró az csak jó jel, hogy teljesen jól ül a cooler a helyén! Nem tudod fejből mennyi a gyári kritikus hőmérséklet 110-120 fok körül lehetAzért ettől még messze Vagy.... Szomszéd -azt hiszem Inno- kártyájával 95 fok körül alakul a hőmérséklet
-
bozont
veterán
Nem to mit kell ezen annyit vacakolni,nem kell más csak egy 8cmes venti+spárga és máris ott a szuperjó halk hűtés
-
Exakt
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #203 üzenetére
NONO, ha jol olvastam meg akkarsz szabadulni a piros NYAK(utol)
-
paleinho
senior tag
Zalman vf900
187gr réz, dual heatpipe,...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!