- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocaa
senior tag
melyik hűtő a lenne a jobb egy 7800gt-re??????
AC Siencer5.rev.3
Zalman vf-700 alcu
Ac Accelero x1 -
Lockheed
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a témában, vagyis inkább tanácsot szeretnék kérni, mert hardver dolgokban nemigazán vagyok képben... Van a hugom gépében egy nVidia 6800GS és játék közben amikor eléri a kari a 60-65C fokot mindenféle csíkok jelennek meg rajta ami eléggé zavaró. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen hűtőt érdemes/ajánlott/lehetséges vásárolni rá lecserélvén a jelenleg rajta lévő gyári ventit ?
A kártya pontos adatai : http://www.xpertvision.com/en/products/nv_agp_6800GS.html
Előre is köszönöm!
-
Antibazsi
aktív tag
Szia! Nincs asztali gépem,így nem sokat tudok segíteni,de a 120°C egy kissé rémisztő!
viszont ha fahrenheitben nézzük az pont optimális lenne...nem lehet,h rosszul van beállitva a mértékegység??vagy rossz a hőmérő...én nem tudom elképzelni,hogy a 120°-ot vmi is bírná...de lehet én vagyok tudatlan.Speed(R):azért próbálkoztam inkább itt,mert ahogy nézegettem a notis topicokat, kevesen babrálják a gépüket,meg ott inkább csak 3dm eredményekről van szó.De lehet ott is felvetem,hátha...
Driverrel kapcsolatban meg mindíg a legfrissebbet teszem fel,mióta ezt csinálja már 3új jött ki,de lehet megpróbálok még egy régebbit is.Azért köszi mindent! -
CséZé
őstag
Hi!
Van egy Captiva 7600GT VGA-m, és a GPU hőmérséklete a windows-ban 90°C!!!
3DMark 3 percig ment de leállítottam mert felment 120°C-ig. Mit csináljak? Erre hűtőt már nme akarok venni...RivaTunerben van egy opció ahol lehet a propellereket állítani de az hol van? -
Speed®
titán
válasz
Antibazsi #994 üzenetére
Hali!
Lett volna hamarabb is válaszod, ha a notis topikok valamelyikébe írsz
Hővezető ragacsot itt találhatsz elméletileg.
Ha a GPU hibázna, az pöttyökben jelentkezne, valószínűleg tényleg VRAM.
Lehet melegedés, de lehet szoftvergaliba is..driverfrissítést gondolom próbáltad -
Antibazsi
aktív tag
Hali,köszi a választ!...végre valaki!
Az a baj,h ezeket a dolgokat mind ellenőriztem már.
1.,4.Az új processzor tdp-je u.a....bocs 4w-tal több,de teszteltem orthos-ban 16 órán keresztül nem történt semmi,78°C volt a maximum ami a meromoknak ez meg sem kottyan (ugyebár 100ig bírják),de annyi volt az előző proci is.Valamint nhc-ban dynamic switching beállitást használom,így szinte soha nem megy 60-65°C fölé játék közben sem.
2.Először keveset raktam,nem is folyt ki a szélére felesleg,pont elég volt...aztán azt gondoltam lehet kevés,raktam rá többet...még mindig csinálta a hülyeséget...raktam még rá...utoljára azért már nyomódott ki felesleg.Szóval a paszta sem lehetett gond,mindegy volt ha sok ha kevés.
3.A ventillátort is szétszedtem,kitisztítottam,minden porocskát letörölgettem,lamellák közét is kitisztogattam,h semmi ne korlátozza a hőterjedést,valamint kölön notebook hűtöt is használok.
5.Na lehet erről van szó tényleg,de még mindíg inkább a vgaramok-hűtésére gyanakszom...
megfigyeltem,ha játékoknál alacsonyabb grafikai beálltásokat használok,időben elcsúszik a kép szétesése (pl végtelen síkok,félsíkok jelennek meg a játékban)és a kék halál is.Nem tudom pl az árnyékok részletessége,megjelenítése memóri a függő??Mert ha az árnyékokat teljesen kikapcsolom van úgy,h egyáltalán nem csinálja.
Amúgy a végeredmény mindíg ez: -
Speed®
titán
válasz
Antibazsi #990 üzenetére
Nem igazán hatékony hővezető, lévén vastag. Nem értem amúgy miért alkalmazzák, hacsak nem azért, hogy az IC felülete ne sérüljön a hűtőtest fémjétől
Nekem ilyen tippjeim vannak a problémádra:
1; az új processzor hőjével mégsem bír el a hűtés (érdemes lenne Win alatt folyamatosan monitorozva beterhelni Orthos/Prime progival és megfigyelni)
2; "pasztát raktam dögivel cpu-ra,gpu-ra is" A sok != jó, ellenkezőleg, ront a hűtés hatásfokán. Ne vastagon kend, egy filmszerű réteg bőven elég!
3; nézz utána a ventillátor/ok/ zavartalan működésének, hátha vmi nem jó
4; lehet, hogy a megnövekedett fogyasztást (nagyobb proci) nem bírja az akksi/táp és egy idő után az miatt válik instabillá a gép=fagyi
5; belefuthattál a statikus mumusba...=>ha garizható, szervíz (még ha utálod is)Sok sikert
-
Antibazsi
aktív tag
Helló!
Nekem olyan cuccra lenne szüksége amit a hűtő és memória közé szoktak rakni.Gőzöm sincs pontosan mi a neve,puha,összenyomható mind a két fele tapad(nem ragad).Hol lehet külön ilyet beszerezni?Ez mennyire vezeti amúgy a hőt? Notebookot kaptam szét proci csere miatt,miután összeraktam játék közben egy idő után szétesik a kép majd behal a gép.Nem a proci meleg mert az még 60 fok fölé nem igen ment,pasztát raktam dögivel cpu-ra,gpu-ra is ezért gondolom,h a memóriák hűtését baszhattam el vhogy.Van most is a memóiák és a hűtö között ilyen "tapadós szivacs",még az eredeti,de talán a szétszedéstől már nem funkcionálnak annyira.Másra akkor sem tudok gondolni. Tipp??
(azon kivűl,h biztam volna szervizre...szervizesekről nem akarok beszélni)
-
webdeejay
aktív tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy hővezető paszta képes odaragasztani egy nagyobb bordát a gpu-hoz? Szeretnék olcsón vga hűtőt, van ahhoz néhány bordám, szívesen "formára vágom" itthon, csak tudnom kellene, hogy mi ragasztaná oda a gpu-hoz, ramhoz a bordát. Előre is köszi!
-
Nordic
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy 8800Gt-re szeretnék valami hűtést mivel a gyári elég hangos. Kinéztem a következőt:
Zalman VF1000-CU.
Mivel a hivatalos honlapon semmi konkrétumot nem írnak csak azt h a 8-as szériára rápasszol(vagyis a megjelenéséhez képest itt a GTs-re,GTX-re és az ULTRA-ra gondolnak) kissé bizonytalan vagyok. Szerintetek passzol egymáshoz a kettő???
Kissé cink lenne ha megvenném és nem lenne jó...
Segítsetek légyszi!!! -
lordvico
csendes tag
Sziasztok, régi, kb radeon 9500 idők kis méretű vga ventijét keresnék. Tud valaki boltot ajánlani ahol vannak ilyen relikviák?
-
trunkz
csendes tag
Rámegy, de úgy már kilépnék a kiló negyvenes keretből ^^ De megoldható, hogyha esetleg az a legjobb..
-
Retekegér
MODERÁTOR
A Fatal1ty a legjobb ezek közül, a VF900 nem megy rá véletlenül?
PS: a passzív hűtős, ugyanolyan minta ventis, ugyanúgy kell rászerelni a VGA-ra, mint a töbi másikat? --> kicsit bonyolultabb a rászerelés, vannak hőcsövek és egy ilyen szendvics szerű passzív hűtést kapsz. Lehet venni OP1-es ventit hozzá. Szerintem azért az X1950Pro-nál nem kéne erőltetni a passzív hűtést.
-
trunkz
csendes tag
Hello mindenki!
Kérdésem az lenne, hogy nem éppen a legjobb a Sapphire x1950 PRO 512M-es változatának hűtője, azonban én lehet, egy picit majd húznám a VGA-t, ezért kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket ajánljátok?
ZALMAN VF 700 ALCU LED
ZALMAN VF700-CU+LED RÉZ
ZALMAN Fatal1ty FS-V7 VGA+RAM 80mm LED
ZALMAN ZM80D-HP PASSZÍV VGA HŰTŐ, DUAL HEATPIPE, RAM BORDACsak a legjobbat ;)
PS: a passzív hűtős, ugyanolyan minta ventis, ugyanúgy kell rászerelni a VGA-ra, mint a töbi másikat?
-
hubandika
tag
találtam egy ilyet, zalmantól [link]
Vélemények? elvileg jó a 8800 GTS-re. ugye? -
hubandika
tag
Sziaszok!
Gainward 8800 GTS 320-as karihoz milyen hűtőt ajnálotok?
-
neszgy
csendes tag
Persze 5 V-on hajtva mindkét ventit mert énis csendmániás vagyok. Az oldallapra semmit nem teszek mert subwooferként funkcionálna
-
neszgy
csendes tag
-
Speed®
titán
Azért írják azt, mert nem koppinthatják örökké a Silencert
Viccet félretéve:
Ha a ház szellőzése jó, akkor nem okoz gondot a VGAról lecsapódó levegő.
A zárt megoldásokkal amik a házból kifelé fújnak az a probléma, hogy a bordával érintkező alkatrészeken kívül mást nem hűtenek. Márpedig az élettartamra ez nem feltétlenül van jó hatással, feltételezve hogy némelyik légáramlat nélkül maradt alkatrész a bordatest alatt 70-80 fok fölé is mehet könnyedén.Ha a házad elején egy befelé fújó, a táp alatt pedig egy kifelé fújó ventit helyezel el, máris komoly javulásra számíthatsz hőmérsékletek terén. Ha ezt tovább bővíted egy a ház oldalán alul, a bővítőhelyek szintjén befújó, és egy, a ház tetején, a táp és az optikai meghajtók között kifelé fújó ventivel, a géped minden bizonnyal sokáig fog szolgálni hűsen és csendben, felpörgő ventik nélkül. (persze a 4db házhűtőt érdemes alaposan megválasztani és okosan szabályozni, elkerülendő a cseberből vederbe effektet hangerő terén
).
Nálam konkrétan mindössze 2 házventi szolgál, köszönhetően az óriási bordáknak amikkel a procimat és a vidkarimat felszereltem, de sokak szerint külön állatfaj vagyok csendességmánia tekintetében
-
neszgy
csendes tag
Sziasztok !
Olvasgatom a fórumot de arra nem találtam választ hogy miért jobb az a technológia amikor a vga hője bent marad a házban ráadásul a vga alatt beszorul, (vagy mégsem?) mint az amikor egyenesen távozik a házból ? Ha bentmarad mint az AC S1-nél és fűti az összes alkatrészt az nem okoz problémát? Az accelerot pedig abszolút nem értem egyenesen az alaplapra fújja a forró levegőt... Ha valaki érti ezeknek a működését légyszi mesélje el nekem. Valaki írta hogy az AC oldalán magyarázzák hogy mégsem olyan jó ha a levegő egyből távozik a házból de miért?
Nekem 1 Gecube x1950-em van és csukott háznál a proci hűtője mindíg gyakran felpörög mert a VGA és az NB hője fölfele száll és ez fűti a procit is.
Várom válaszotokat!
Üdv. Gyurm@ -
A Helyzet hogy lenne egy Radeon 1900GT (rev2)-es kártyám és túlmelegszik, mikor valami erőssebb 3D-t futtatok... Annyira hogy a VGA is lekapcsol ilyenkor "No Signal" és csak fél perc mulva indul el újra
A házam CHIEFTEC BA-01B-B-B és még az oldala sincs rajta
Megpróbálom kiporolni a VGA-t hátha. De nagyon gondolkodom hogy a gyári hűtőt lecseréljem. Mi lenne az ideális választás? A veti zaj nem zavar.... -
Evil2k
tag
Nekem Aerocool Vm-103 hűtésem van 4680 Forint volt.
Tuninggal együtt a Asus 7300GT Top (650/1300) alapon 43fok 3dmark03 után 45 és nem raktam rá 12cm-s ventrit arra vigyázzatok hogy nagy ház kell neki mivel 15 cm magas -
7600GT
senior tag
Valaki próbált már egy AC S1-et felrakni egy HD2900XT-re vagy egy 8800GTX-re?
-
Jhonny06
veterán
Én is most keresek a 8800 GTS-emre VGA hűtőt. Valaki tud ajánlani egy jót?
-
Jhonny06
veterán
Én is most keresek a 8800 GTS-emre VGA hűtőt. Valaki tud ajánlani egy jót?
Szerk.: Sorry, valaki törölje az egyiket!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali. Gainward 8800gts -re kéne valam brutál hűtő. 640 mb-s változat
-
Blackhole13
senior tag
Hi
Tudtok ajánlani 8800gts-re vmi megfelelő hűtőt, a legjobb lenne passzív, egy noctua ugyis kerül rá.
Lehetőleg vmiylen szinten fentebb tornásznám az órajelét. -
pierpont
csendes tag
Sziasztok!
Sapphir Radeon 9550 hűtésével van bajom, egyre hangosabb a gyári ventilátora. Megpróbáltam kitisztítani, de nem sikerült.
Neten találtam egy majdnem ugyanilyen ventit (ARXTech), csak a sapphire esetében a zsinór nem legfelül megy... szerintetek ki lehet valahogy cserélni ezt a ventit egy halkabbra? Vagy esetleg passzív hűtés? Mert a chipen egy darab nem sok annyi hűtőborda sincs...
Kösz!
Az ARXTech ventije:
[link] -
X1900 xt-re VRM hűtő bordát, nagyobbat, mint a gyári, pl s1-ehez ami adnak, lehet valahol kapni?
-
Speed®
titán
válasz
BioNiCMaN #960 üzenetére
Te még nem tudod
Készülj fel...a Mikulás nem létezik
(tekintsünk el Racetől és az összes alteregójától
)
Nincs ilyen multis hűtő, egyszerű okból: azok az univerzális hűtők amik jók az X19/n79 sorozatig bezárólag majdnem mindenre (Zalman VFek, NorthQ), egyszerűen gyengék az új karikhoz. Ha meg nem gyengék, akkor a felfogatásuk nem kompatibilisA gyári Zalmid helyére pattints fel egy AccS1et 12cmes leszabályzott ventivel, az egész manővert megúszod ~5kból (4k az S1 Hammonnál!) és az eredmény ronda és finom
Mire eljutsz a 88GTSig, csak kihoznak valami értelmes/olcsó karit a HR-03Pluson kívül..
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Egy 640-es 8800 GTS-re tudtok ajánlani egy nagyon jó VGA hűtőt? Játék közben eléggé melegszik, GPU Dióda 65, GPU pedig 60 körül. Vagy ez csak szerintem sok? Jó lenne valami könnyen beszerelhető cucc.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #957 üzenetére
A CoolforceIV átmatrizázott Silencer, így a teljesítménye is hasonló. Az Vös már érdekesebb megoldás, valszeg a GPUt kellően hűvösen tartja. Viszont kialakítása miatt a MEM/VRM részeken nem hűt jól és a meleget keringeti
Én az S1re szavazok, ha vételi szándékod vanEgy saját 12cmes ventivel minden bizonnyal halkabb mint a másik 2 hűtő. Emellett meg hatékonyabb, nagy felületre húzza szét a hőt.
-
Alvin_ti4200
félisten
Spire Coolforce IV-ről és Coolforce V-ről van valakinek valami tapasztalata? Egyetlen francia tesztet találtam, ott az S1-gye ls éaz NV SIlencer 5-tel mérték össze egy 7900GT-n, de azt nem mondanám mérvadónak. (NV5: 59 fok, CF IV: 58 fok, S1+Turbo Module: 51 fok)
-
Speed®
titán
Honnan lehet kideríteni? Fogod a karit és leméred a furatok távját, aztán felmész az adott hűtő honlapjára és általában megtalálod a hűtő ezen méreteit, kiegészítve a magasságbeli adatokkal, mert ugyebár az sem mindegy hogy milyen alkatrészek vannak az adott kártyán a GPU körül.
Ellenben a hűtőről nem fog olyan gyorsan távozni a meleg mintsem gondolnád..a közvetlen légáramot elég nehéz szívóhatással halkan helyettesíteni. A felületi alkatrészek hűtése sem az igazi ilyen módon. -
marcias
őstag
Hát, ami azt illeti nem vagyok biztos benne, hogy szükség van ventire. Véleményem szerint elég lenne egy jó passzív hűtés, a többit már a ház szellőzése megoldja. Azért is lenne fontos, hogy a felső oldalon legyen a hűtő, mert így a hátsó 12-es és a hypertx is onnan szívja a meleget, kvázi helyettesítve a vga ventit. Ráadásul, így nem is kavar be a légáramba egy ellentétes irányú szélkerék
Lehet, hogy laikus vagyok de sztem ennek elégnek kell lennie.
A valódi kérdés, hogy a 2600-ason milyenek a furatok, tehát milyen passzív hűtő passzol hozzá. Ezt honnan lehetne kideríteni? -
Speed®
titán
A talp kialakítása is az elforgatott R600 magra van belőve ha jól látom a képen.
marcias
Szedd le a karid hűtőjéről a fedlapot, kösd ki a gyári ventit és henkelj fel ha kell madzaggal egy /szabályzóval ellátott/ 12cmes ventit. Aztán szépen üzem alatt megtapasztalod hogy mennyire kell pörgetni a ventit hogy lehűtse a készitményt.
Ha nem rettensz el egy kis barkácsolától, akkor fogj egy procihűtőt, fektesd fel a lecsupaszított kártyára, jelöld át a furatokat->vágj bele menetet, aztán négy csavarral szépen rá lehet rögzíteni. A procihűtőt meg szépen szabályozni.
Ha jó hűtőt választasz és ügyelsz a minőségre, sokkal jobb eredményt is elérhetsz mint bármelyik VGAhűtővel -
Speed®
titán
válasz
V.Stryker #946 üzenetére
Ugyanúgy elbírja mintha rendesen tennéd fel
Azért elég nagy súlyt elbírnak azok a nyákok, nem olyan gyámoltalanok. Off-Roadra nem kell vinni a gépet
norb55 ''hogy a Radeonokra készítettek volna rá még ilyen hűtési megoldást''
A nyelvtani részébe nem kötök beleA HR-03mad nemhiába kapta a Plus elnevezést. Az egy külön típus, kizárólag a 8800asokra. A sima HR-03 kompatibilis a Radeon 19xx és a GeForce 79xx szériával, valamint létezik hozzá átalakító, amivel fel lehet szerelni a kisebb karikra is (16xx és 76xx széria).
-
-
marcias
őstag
Senki sem tud tájékoztatni a passzív vga hűtők kompatibilitásáról? Egy 2600xt-re szeretnék tenni!
-
Speed®
titán
Elég ha a tápcstinál lévő sarkot kitámasztod alulrol egy homemade talpas hurkapálcaoszloppal vagy a bedugott PCIeX tápcsati tövénél csinálsz madzaggal egy hurkot és felkötöd valahová a ház tetejéhez (táp alja, 5.25''os helyeken lukacsok, akármi). Persze ez nem egy professzionális megoldás, de nem is működésképtelen
-
xlaci
senior tag
A vf 900 felszerelése 10x akkora szenvedés volt mint a big typhoont a procira rakni, azthittem kettétöröm a kártyát...
Hát a bálamadzag sem rossz, de énszerintem ugy fogom csinálni hogy csinálok két lyukat a ház hátuljába, és ide fogok becsavarozni két vasat (valami olyanra L formára gondolok amik a polcok alatt vannak), ezeket pedig a vga behelyezése után csavarom be
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Dehogy kockázatos..egy megfelelő hátlapi merevítőlapocskával még biztonságosabb is lehet a nyákra nézve mint a híres Zalmanok..csúszkálás a GPUn rulez..
Amire ügyelni kell: merevítés. Valahogy meg kell oldani, hogy a procihűtőknél jellemző ~1kg súly ne hajligassa ki a karit a foglaaltból. Bálamadzag/kötöződrót rulez.. -
norb55
őstag
-
Speed®
titán
A házat ne forgassad mert a vinyód nem szereti a vertikális-horizentális pocíción kívüli helyzeteket, káros a csapágyakra/tengelyre.
A heatpipeok működési elve alapján kell változásnak lennie, de mint mondtam,a Typhoon nem egy egyenes csővel rendelkezik, hogy befolyásolható legyen ennyivel..
Nálam például ha fekszik a ház, érezhetően jobban átmelegszik a hűtőtest teteje, magyarán hatékonyabban szállítódik a hő. (Scythe Infinity) -
xlaci
senior tag
Lehet félreértetted, én most csak a házat forgatom
a működő procihűttéssel. De most a gyorsteszt tapasztalata az, hogy nincs különbség a normál pozicó (oldalra néz), lefele néző, és a felfele néző pozició között, ugyanaz a hőfok teljes terhelésen. Én is meglepődtem egy kicsit
-
Speed®
titán
Akkor fogsz változást tapasztalni, ha kiegyenesítedd a heatpipeokat és felfelé néznek. Persze ezt melegítés nélkül ne erőltesd mert elroppannak...
Bár gondolom nem fogsz nekiállni, szóval minek is beszélek hülyeségeket
Első fele: hajrá, várjuk az eredményt egy velős cikkben a Blogouton -
xlaci
senior tag
Miért rontanám el? Ha normálisan rá tudom fogatni hogy réfeküdjön mint a procira, akkor ott nem lehet az égvilágon semmi baj.
Amugy van a kártya alatt annyi hely hogy befér ode egy akármekkoea hűtő, szóval az nem probléma.
924: a vf900 sem egy olcsó darab, de itt nem a spórolásrúl van szó, hanem hogy még a legjobb gpu hűtő sem hűt annyira mint egy mezei procihűtő -
Speed®
titán
Sztem hadd barkácsoljon ha akar és ez leköti/szórakoztatja.
Szvsz azért az 1950es gyári hűtője nem olyan hatékony, hogy ne lehetne jobbat csinálni. Nem kell messzemenni, vannak is jobb megoldások, AcceleroX2/S1, thermalright HR-03, satöbbi. Persze ha valaki kompromisszummentesen akar tuningolni, akkor el kell szépen felejteni a léghűtést és a vízhűtés felé kell nézni. Mert ahol a léghűtés full hangerőn/fordulaton sem tud már javítani a hőmérsékleten, ott kezdődik a kisebb vízhűtésekkel elérhető hőmérséklet.
xlaci
A Big Typhoon nem javul, mert ha elfekteted, akkor sem lesz a hőcső pozíciója optimálisabb. Valójában egy hőcső akkor ér valamit is, ha az alja lent van és a teteje fent..na ezt jól megaszontam.. -
V.Stryker
nagyúr
Valahogy nekem az a tanulság,hogy ha több pénzért jó hütőt veszel, akkor ugyanaz az eredményt éred el,mintha vennél olcsóé vmi mást és küzdenél vele egy hétig.....a küzdéssel vagy összejön vagy nem. Én most azt vettem,hogy összejön. Persze ha nem jön össze akkor bukta az egész....
-
norb55
őstag
válasz
V.Stryker #921 üzenetére
hehe ez jó
én ajánlaton 3kg-os réztömb felszerelése 3 oldalára a tömbnek 12CM-es ventilátor
tuti befutó csak a felserést kéne megoldani
V.stryker nállam vindosba 56 fok játékok alatt 79-82 fok hát a gyári se csinált ennél rosszabb eredményt pedig mindent jó raktam össze és annyi pasztát nyomtam hogy fürödni lehetne benne nemtudom mi a baja de legalább arányossan hűti a memóriáka a GPU-val
üdv:norbi
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
-
Speed®
titán
BTXes lapot/házat űbereljél, vagy készíts egyedi házat. Ezzel elérheted, hogy a vidkari GPUs oldala felfelé nézzen. Innen meg egyenes út vezet valamelyik nagy szanaszéthőcsövezett batár bordához (lásd még Winner_hun BATes állatkodását).
Szerintem megfelelő körültekintéssel és kis kézügyességgel semmit nem lehet elba..rontani a vidkarin ezzel a kísérlettel. Én személyszerint egy Scythe Andy [link] hűtőt próbálnék ki, vagy valami hasonló felépítésűt, lévén szükség van arra, hogy a venti a kártyával párhuzamosan fújjon, kell a huzat a VRM/rAM bordákra.
Persze ha hajlandó lennél 10+kt elszórni erre a műveletre, csakis az lehet magyarázat, hogy ki szeretnél tűnni a tömegbőlEgyéb esetekben vegyél te is HR-03mat, nekem bevált.
-
V.Stryker
nagyúr
Figy...6000 forintot sajnálsz egy VF900-ért? Képes vagy szétcseszni egy 40k-s karit? No comment.
Ezek szerint csak én vagyok úgy,hogy a kari árának 10%-ért vagy akár 20%-ért képes vagyok venni egy hűtőt, amit tudom,hogy rá gyártottak, jól hűt, nem cseszem szét, tudom tuningolni, nincs miétr stresszeljem magam.....inkább plusz 4k biztosra(2k-ra számoltam a gyári AMD hűtőt),mint bizonytalan minusz 40k. Szvsz...
Avagy, tuningolni csak szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes...
[Szerkesztve] -
norb55
őstag
hát ovatossan cselekedjen mert könnyen a kártya rovására mehet 1 apróellenállás vagy valami megsértése könnyen 35-40K-ba kerülhet és utána bánhatja és mondhatja hogy megérte
szerintem hagyd a gyári hűtést haveromnak 101fokos volt az X1950XT-je és még akkór se fagyott be jó kivannak találva azok azé csak annyit kajálnak mint atom meg melegszenek
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
Hát a súly az egyik fő probléma. Amugy hidd el hogy bármelyik procihűtő sokkalsokkal erősebb mint a vga hűtések, össze se lehet őket hasonlitani. Mondjuk egy thermaltake big typhoon.....
de én persze egy kissebb súlyúra gondoltam, de biztos hogy a súlyproblémát is meg lehet oldani valahogy
-
norb55
őstag
ne tedd 1 nagy baromság amit írtam igaz meglehetne csinálni de 1 procihűtő nem fogja lehűteni az X1950XT karit az ontja a hőt szétszedtem a hűtőlyét és meglepően tapasztaltam hogy 1 réz tömb volt benne vagy 0.5Kg ha az alig tudta lehűteni gondolod 1 procihűtő lehűtené?
a biztonságról meg ne is beszéljünk lehet a kártya rovására menne
üdv:Norbi -
norb55
őstag
az remélem ezt viccnek szántad
nem nehéz megoldás amúgy fogsz 1 procihűtőt ráteszed a nyákra és ahol a lyukak vannak a nyákon ott megjelölöd menetet fúrsz az aluminiumba a procihűtő bordába és felcsavarazod a nyákraremélem nem teszed meg mert a földhöz vágom magam ebbe a helybe 1 35-40.000FT-os karit remélem nem teszel tönkre
adjál neki inkább vízhűtést az hatásossabb
Megjegyzem a 6600-as karik nem rosszak mert havernak az van és végig vitt minden játékot pl a Stalker-t igaz full fekete ég meg stb de futtatta a kis karidicséretre méltó a 6600
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart