- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
4300 - 4201
4992 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Anno bő 15 éve, ha mi biztosra akartunk menni, akkor csavaros tetejű (szilikon tömítéssel) műanyag cefréshordóba tettük a fontos dolgokat
hogy a kenu felborulása esetén se legyen nagy gáz. Anno kellett is
persze nyugodt vízen, tapasztalt és "poénból" beborulást nem előidéző csapattal ez simán lehet hogy overkill.
Még megvan szerintem, padláson volt, azaz hőingásnak ki volt téve, de UV-nak nem; ha érdekel (akár kölcsönbe) előtúrom.
Ilyesmi, csak piros tetővel; bár hogy hány literes, arra nem emlékszem. Megnézem ha szólsz. -
Mercutio_
félisten
4campingon 15 literes vízhatlan zsák 3,5k
Rég voltam vizitúrán, mennyire használható ekkora méretben?szerk.: Van 40 literes drybag is 4,2k-ért, bár ez ránézésre nem olyan strapabíró

-
Maximum1
őstag
Van, én szeretem, DE! vékony a talpa, kavicsos, sziklás úton fájni fog a talpad, nekem 30km után már érezhetően fárad a talpam.
Van most az új verziója, jó az ára is, de nem néztem még élőben mit változtattak rajta. -
forceberg
veterán
-
busman
veterán
-
forceberg
veterán
-
busman
veterán
Decemberben Maderirára megyek túrázni. (Asszonytól kaptam az utat)
Kellene egy jó túracipő. Salomon X ultra 4 GTX a kinézett. Valakinek van tapasztalata a márkával, típussal? -
Lacerta
aktív tag
-
purechill
csendes tag
-
Lacerta
aktív tag
8a-ról rendelt már valaki? Megbízhatóak?
-
jjeahh
nagyúr
Ja, nagyon bejön ez is, de nekem többek között a "perverz" színek miatt tetszenek a Lomer cipők is. No meg elég jókat olvastam azokról is, láttam olyan Lomer-es véleményt, hogy a Lomer mellett a Kaylandot lesz*rozta
. Tényleg, egy Kaylandom is volt, nekem nem volt bajom vele, de eladtam, mert arra, amire nekem kell bakancs, overkill.Tényleg, ha már itt fosom a szót, télre milyen típusú cipőt érdemes venni ilyen körülményekre? [link] [link] [link] [link] . Eddig direkt télre szánt túrabakancsom volt, de a goretex membrán kezdi megadni magát és a talpa is megkopott. Gondolom ezúttal is keressek valami hóba való bakancsot, mert a normál túrabakancsok kevesek nagy hóba (?). Egy Lowa Renegade-m van még most, de abban télen lefagy a lábam.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Igen, az években mérés valóban marhaság picit, de összehasonlítani lehet így azért, ha X márka nálad, a te lábadon 3 évet bírta, Y márka meg 10-et, az már jelent valamit. "Sajnos" sok túracipőm még nem volt, mert az egész túracipőzést Lowákkal kezdtem, amik elnyűhetetlenek, így nagyon sokáig nem volt indokom új cipőt venni. Eddig nálam tartósságban ez a sorrend:
1. Lowa
2. Hanwag
3. S-Karp (román márka)
4. Merrell, Dachstein
5. PalladiumNekem a Salomon féle madzag tetszik, egyik barefoot cipőmön olyan van, bár én bringásként mindent jobban szeretek a fűzőknél, annak egyedül bakancsokon látom létjogosultságát. Nemrég lemaradtam egy BOA-s Viking Anaconda Light V GTX leárazásról is, azt is marhára bánom, régóta keresek egy BOA-s cipőt jó áron... Sajnos kevesen gyártanak ilyent, mert a BOA az együttműködési felkérések 99.99%-át visszautasítja (elvileg, de lehet kamu). Általában amikor elindulok, az első 10 méteren már lazítanom kell a fűzőn, mert valamelyik lábamon szoros, pár kilóméter után esélyes, hogy megint. Salomon féle madzaggal vagy BOA-val egy mozdulat, fűzővel sokkal macerább. Persze cserébe a fűzős cipők testreszabhatóbbak.
-
jjeahh
nagyúr
Nincs komolyabb bajom amúgy velük, ár/érték arányban perfekt cipők, de egy drágább Lowa, Millet, Kayland stb cipőhöz képest sajnos nem csak annyival maradnak el, mint amennyit az árkülönbség tükröz. Van 11 éves Lowám, aminek csak a sarka kopott és a goretex membrán már nem bírja sokáig kint tartani a vizet, de ezt leszámítva még mindíg makulátlan állapotú. Egy ismerős csaj meg a Millet cipőjét 13 éve (!) használja, a sacc 45 kilójával még mindíg nem tudja széttaposni
. Ennyi idő alatt nálam több Merrell vagy Salomon is tönkremenne és azért használni is más érzés. Persze ettől még nem zárom ki ezeket a márkákat sem, csak ha pont Merrellt találok olyant, ami tetszik és jó áron is van, át kell kalibráljam az agyam alacsonyabb elvárásokra
. Pár napja majdnem vettem egy Salomont, könnyű, szellős volt és jól nézett ki, de a 41-es lábamra a készleten lévő akciós 41.5-ös kicsi volt, úgy tűnik a Salomonnál egyel nagyobb méretre kell ráhajtsak. -
Alg
veterán
-
forceberg
veterán
Nekem a kb. 70% pamut tartalmú Dekás tenisz zokni jön be, a középmagas szárú, elég vastag is.
A magas szárú pl. xar, mert más. A vékony, vagy mindenféle extrán műszálas zoknikat nem bírom!
Talpbetét van vagy 10 pár. A fontos, hogy vízáteresztő legyen, a puhaság, vagy rugalmasság már egyén és cipőfüggő. + ugye én két réteget használok. Próbáld ki, rácseppentesz egy kis vizet, majd ujjal megnyomkodod, ha alul nem jelenik mg a víz, akkor azon a talpbetéten az izzadtságod is csak a felszínén fog "locsogni".
A 3 legutóbb vett cipőmben mindben ilyen vízáteresztős talpbetét volt, de mégis mind más és más. -
Pá
addikt
Elsőre a Teve-sziklát mondanám, Pilisborosjenőnél, kb 5 perc séta a Levendula-mezős parkolóból. További 5-10 perc séta a (hamis) Egri-vár rom + könnyen kombinálható a Nagy-Kevéllyel, ami szintén látványos. Onnan Bp irányában lesétálva még a lábánál van egy nagy elhagyatott bánya, az is érdekes valamennyire.
Nagyobb kör esetén, kb 1 óra séta a Teve-sziklától Csobánka --> Oszoly-Csúcs is elég látványos + ott lehet botorkálni a sziklákon kicsit, van pár barlang is. (Persze ez megközelíthető közvetlenül Csobánkáról is, akkor csak fel kell sétálni a csúcsra a tövéből)
Csobánka és Teve-szikla között félúton van a Mackó-barlang, azt is érdemes útba ejteni.
Ezen kívül még a Déra-szurdokot említeném (Pilisszentkereszt előtt balra nagy parkoló), rövid, de látványos kör. Viszont itt jóidőben hétvégén konkrétan tömegnyomor van.
Ha konkrétan Budapesten keresel, akkor talán a Tündér-szikla, ez a Normafás libegő lábától mondjuk egy 20-30 perc séta. Kicsi, de látványos sziklás kilátópont kb félúton a csúcsra.
-
jjeahh
nagyúr
Erre nem gondoltam, mindíg szellőzés oldalról közelítettem meg a témát. Nem kell vízálló legyen a cipő, inkább vékony és gyorsan száradó, de az sem kötelező, nyáron, melegben szerintem mindegy. Ja, amúgy nekem a zokni sem mindegy milyen, kizárólag vékony, minőségi szintetikus zoknik váltak be, polieszter és poliamid, a vastagabbak már nem jók, pamut nyáron teljesen kizárva. Beleizzadok, lassan, sőt, egyáltalán nem szárad és ha órákig ázik a lábam az izzadtságban, az nem fasza. Mondjuk ez igaz az egész ruházatomra, pólóknál is rég leszoktam a pamutról. Ez a szellőző cipő témával amúgy tök egyedül vagyok, soha sehol senki nem tudott segíteni ebben, haverok is tök jól elvannak egész nyáron olyan szivacsos vagy bőr cipőkben, amikben én meghalnék, szerintük az jól szellőzik és nem értik mi bajom
. Így marad a kisérletezés... Mondjuk biztos vannak még olyanok, mint én, hisz léteznek azért vékony, hálós túracipők bőven. Csak kissé macera, hogy nekem ez alaposan leszűkíti a kínálatot, hisz nem húzhatok fel akármit, ami tetszik, miközben a haverok mellettem jól elvannak pl. Scarpa Mojito-ban.
Van valami spéci talpbetét, ami neked bevált? -
forceberg
veterán
Keress rá a talpbetét szóra.
Ha kell a vízálló, akkor az meleg tud lenni. Akármilyen szuperTEX az a vízálló réteg, jóval melegebb lesz.
A talpbetét fontos, hogy jó legyen. Amelyik talpbetéten a víz nem tud átfolyni, az nekem mind kuka.
Nálam két rétegből áll a talpbetét:
Alul egy kb. 2-2,5mm-es nem nagyon összenyomható szövet-szerűség, de fel tudja venni a vizet. Ez nem nagyon nyomódik össze, így az izzadtság ebben marad. Felette egy vizet átereszteni képes puhább talpbetét. Ebből és zokniból van nálam tartalék.
1-2-3(igen akár 3) réteg jól összerakott talpbetét réteg még egy közepesen xar cipőn is sokat tud dobni.
Sima Peregrine-ben mentem a Krivánra is, de pl. a Kalenji Kiprun Trail MT talpa is kiváló nehezebb terepre is.
Nyilván egyik sem 1 centis sziklaperemeken való mászáshoz való.Hi!King: Kémény-szikla, Nyakas-kő, vagy a Lófingató-hegynél a Kőszikla-tető sincs túl messze.
De a Gerecse ÉK-i részén is van pár hely, ami Bp.-től 1 órán belül van. -
motoflug
őstag
Sziasztok!
Budapesten és környékén keresek sziklás területeket, olyasmit, mint Budaörsön a Kőhegy, az sem baj, ha nem felkapott. Nem kell nagy, hogy nagy legyen a terület, nem sziklát mászni szeretnék, de gyalogosan megközelíthető legyen. Mit tudtok így ajánlani?
-
jjeahh
nagyúr
Heló, király, hogy van ilyen topik is. Egy kérdés akkor már: szerintetek ha extrém szinten nem bírja a meleget, izzadást a lábam, merjek velúr, nubuk cipőt venni? Lomer Maipos MTX-et nézegetem, meg a Keen-eket. Eddig mindíg vékony szellős cipőben túráztam nyáron, pl. most egy Icebug Outrun RB9X-em van, ami tipikus vékony, nagyon jól szellőző terepfutó cipő, gyakorlatilag lépéskor érzem ahogy a menetszél átáramlik rajta. A szivacsos vastagabb cipőket nem bírom elviselni utcán sem, kérdés, hogy a szigetelt velúr cipőket vajon el tudnám viselni?
. Kéne valami robusztusabb, strapabíróbb is az Icebug mellé, technikásabb terepre, így inkább túracipők között nézelődök, mert a futócipők robusztusság helyett inkább grammánia irányba mennek el. Valakinek van hasonló gondja? Nézegettem még a Merrell-eket, mert nekük vannak hálós vékony jól szellőző modelljeik, de annyira nem vagyok elégedett a márkával, a Lowa meg Hanwag bakancsaimhoz képest messze elmaradnak minőségben, Salomon ránézésre szintén (?). -
cappa72
nagyúr
-
mickemoto
őstag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani olyan mobil aplikációt amin elmenti a megtett útvonalat amit utólag meg tudok nézni? Városi használatra.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
Fred23
nagyúr
-
purechill
csendes tag
-
j.bravo
addikt
Most elbizonytalanodtam, lehet hogy csak 2017 volt május (akkor csak a Morskie Oko tavat látogattuk meg), és 2018 pedig augusztus?
2018-ban ismét a Morskie Oko partján ülve felmerült hogy vezet onnan út a Rysy-re, de jó lenne elindulni, de már délután volt, fent ragadtunk volna éjjelre a hegyen, ezért el lett vetve. Helyette lett másnap a Zawrat. Most így tényleg dereng hogy elég meleg volt, sokkal melegebb mint előző év májusban.
A képeket nem túrtam még elő.
A nemzeti park bejárata után nem sokkal elágazott az út, a csapat egy része a Kasprowy és a felvonó felé ment, én a mérgezett egerekkel a másik irányba; itt félúton körül volt egy elég nagy vendégház étteremmel, meg több kis bérelhető házikóval, aztán tovább menve megkerültünk egy nagyobbacska tavat, utána lett meredekebb az út, volt benne láncos rész is. Közben rálátás több tóra.Lehet hogy csak szerencsénk volt, de a lenti képekhez képest nem voltak sokan. Néptelen se volt, egy vagy két alkalommal el kellett engedni a szembejövőt vagy megvárni hogy a szűk szakasz után előzni tudjunk, de nem dugóban araszolás volt.
-
forceberg
veterán
-
j.bravo
addikt
Pár éve (talán 2018?) voltam a Zawraton, lengyel oldalról, és tetszett
Igaz, május volt, nem volt ekkora tömeg.
Könnyű se volt, de ebben benne van az is hogy a csapatban volt pár mérgezett egér aki mindig rohant, én meg próbáltam volna fotózni. Meg gépet elpakolni-elővenni; amikor nem volt idő elkapni akkor meg haladás közben vigyázni rá…
A szlovák oldalról könnyebb? Vagy látványosabb? -
forceberg
veterán
-
Alg
veterán
-
gergo5991
őstag
-
forceberg
veterán
Fura, mert nem gondoltam a Vöröstoronyra, hiányoltam a jellegzetes vas létra fokokat a sziklából.
Ilyen helyre nem indulok el, mert itt aztán tényleg óriási dugó tud kialakulni egy-két felkészületlen "lassú járműtől".(#4258) gergo5991:
Na azt sem a lengyel oldalról! De a Vöröstorony-hágónál is hasonló dugó lehet egy forgalmasabb napon. -
gergo5991
őstag
-
gergo5991
őstag
-
forceberg
veterán
-
Alg
veterán
Nem volt veszes, a legerosebb nap valami 25km/700m szint volt 12-13 fokban, eros hatszel+esoben, de az sem egy nagy emelkedo volt hanem fel-le hullamzos.
A Tjaktja hagora fel volt egy kicsit hosszabb de meg mindig konnyu emelkedo, kb 3 km atlag 10%. A hago utan volt egy kis kellemetlen kosivatag.
Illetve par gondolkodos patakatkeles, rovidebb labuak inkabb mezitlab gazoltak, en atjutottam bakancsban is.
Stravamon fent vannak a trackek. Nem tudom most linkelni mert valami gubanc van… -
szpeti40
addikt
Igen, most épp a szállással küzdök, mert elég későn jutott eszünkbe ez a kirándulás, így nem tudtam jóval előre foglalni.
Kempingben sátorozni tervezünk, ezt a kempinget néztem ki Camping Bled, de nem úgy néz ki mintha lenne már hely
Esetleg volt már valaki errefele sátorozni és van másik kempingre tippje?
Ti hol vadásztok ilyen utolsó pillanatos szálláshelyeket? -
Orgi
addikt
-
forceberg
veterán
-
Orgi
addikt
Azt írták vissza, hogy volt belőle egy hibás széria, vmi gyártási hiba, de gondolom ezeket már mind rég vissza szedték és csak jók vannak kint, ez volt vagy 1-2 éve már... pedig amúgy könnyebb cipő, mint az MT100, viszont nekem zavaróan puha volt a talpa, minden kavicsot megérezni kb benne amire ráléptem.
-
forceberg
veterán
-
Orgi
addikt
Én is bakancsban túrázom, a kolléga által ajánlott MH100-ból viszont kettőt is vissza kellett vinnem annó (pedig nagyon könnyű, de alulról beázott), most MT100-at használok itthon, az okés, patakba menve is.
[link]
Természetesen bele rohad a lábad nyáron, de én jobban szeretem, ha tartja a bokámat. Viszont ez így minden időben teljesen megfelelő itthonra szerintem. -
forceberg
veterán
-
szpeti40
addikt
-
forceberg
veterán
Amit linkeltél cipőt:
Túrázó tervezőcsapatunk készítette ezt a cipőt rendszeres túrázáshoz síkon, erdőben vagy vízparton, száraz időben.+ Ha csak egy cipőt veszel, akkor lehet érdemesebb lenne vízhatlant venni.
Pl. MH100 / MH500(#4244) Pá : Én ezt a korábban említett lekerekített talpszél miatt vetettem el, pedig egyébként nem rossz cipőnek tűnt, mikor nézegettem.
-
szpeti40
addikt
-
Pá
addikt
Nekem Dekából ez a bevált mindenesem középkategóriában.
Sok helyen jártam már benne, meg több embernek ajánlottam és mindenkinek bevált eddig. Van női verziója is. Illetve felárért vízhatlan verzió is.Most látom, hogy kicsit felment az ára, sztem vagy 10 évig fixen 20e körül volt, de még így sem rossz ár/értékben. Szerintem érdemi előrelépés ehhez képest csak 50e+ kategórában lenne.
Amúgy nem is baj, hogy be kell menj érte. Mindenképp próbálj fel 3-4 fajtát, amik megtetszenek és majd érezni fogod melyik a jó. Még így is necces szűz cipővel először messzire menni.
-
Plissken
tag
-
szpeti40
addikt
Végül észak-magyarország helyett a hosszú hétvégét megtámogatva egy kis szabadsággal Szlovéniát tűztük ki célul, Bledi tó és környékét, pl Soca-út.
Így ideje lenne egy értelmesebb túracipőt vennem, decathlonban melyik az ajánlottabb? Vagy hervisből lőni inkább egy columbia/kilimanjarot?
Sajnos rendelni nincs idő, így mindenképpen olyan kéne ami Debrecenben felpróbálható/megvehető. Kb 65kg vagyok így nincsen nagy súlyom. NH500-at találtam hirtelen, méret is lenne.
Bocsi, tuti volt itt téma, de még folyamatban van a topik olvasása. -
forceberg
veterán
-
Alg
veterán
Apropo cipo, a korabban emlitett Salewa Mountain Trainer Lite tokeletes valasztas volt a Classic vegig koves-sziklas, nehol az eso miatt a szokasosnal komplikaltabb patakatkelesekkel tuzdelt utvonalara.
5 nap es 112km alatt semmi vizholyag, semmi kenyelmetlenseg, meg egy nyomorult hotspot sem alakult ki, es a koveken sem verte szet a talpam. Tapadas is rendben volt esoben is.
-
forceberg
veterán
THX.
Zepter edénykészlettel! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, ma már a telefonok is egészen kiválóak, ki lehet szúrni azért ebből-abból, ha telefonos egy kép, de egész jó eredményre képesek már utómunkával.
Egy telefonos kép került bele, meg van pár légi gömbpanó.
A fotómasina pedig Oly E-M5 mk3.(#4238) Orgi: Vasárnap levezetésnek pont arra mentünk egy rövid körre(utolsó 4 kép), a Tamásfalvin olyan 9 előtt kb. nem volt senki, kb. 10 utánra meg voltak ott egyszerre vagy 15-20-an.
-
Orgi
addikt
Én már régóta csak hét közben járok a Tátrába pl, de most kiugrottam hétfő-kedden a Szlovák Paradicsomba, Sucá Belá és Tamásfalvi-kilátó - Hernád-áttörés - Kolostor-szakadék körtúrákra és marha sokan voltak, főleg Suchá Belánál a kinti nagyobb parkoló is dugig volt, pedig hétfőn 14 órakor értem oda (ehhez képest a terepen nem volt tömeg). Illetve újra üzemel a korábbna bezárt étterem/menedékház ott Klastoriskónál, ott is rengetegen voltak.
-
j.bravo
addikt
Köszi, megtekintem!
Régi emlékeimben (20+ év) a Badacsony az nagyon nem olyan mint amit most keresek, de anno általában a vasútállomás és/vagy kikötő irányából mentünk gyalog, azóta változhatott a helyzet.
A Tátika nem hangzik rosszul - valahol Rezi várát is olvastam, ott voltál esetleg, egynek jó az is?#4226 Mercutio_ : nem gondolom hogy Szászi pincéje kutyabarát lenne, persze egy (elektronikus) megnézést megér :)
-
J.C.G.
aktív tag
Időközben visszanéztem a Vajolet tornyokhoz vezető utat és ott is tömeg volt. De ettől függetlenül általában kevesebb emberrel szoktunk találkozni és ezért volt furcsa látvány
A Sorapiss tóhoz vezető túránk volt nekem eddig a legszebb az összes közül pedig elég rövid 12 km út volt oda vissza.Cipő: Érdemes ránézni a Dynafit cipőkre, tavaly óta ezt használom megelégedéssel.
-
szpeti40
addikt
-
Orgi
addikt
-
szpeti40
addikt
-
forceberg
veterán
-
gergo5991
őstag
-
forceberg
veterán

Az útszűkületeknél néha várni kell.
Megnézted az új klotyót?
Vagy ott órás sor volt?
Milyen cipőben voltál? Nemrég volt szó a cipőkről, nekem fontos, hogy legyen csillapítása, de a túl rugalmas is xar, pl. a zselés remegő talpbetét szerintem káros is. Sok cipő egyszerűen xar, mert ahogy mész bele a túrába, óráról órára romlik a rugalmassága, mert összenyomódva marad a lábad alatt a talp. Lefelé jövet meg nem árt, ha jó a csillapítás. A Saucony Peregrine 8-ban a talpbetét alatt van egy szintén kivehető kb. 3mm-es talpbetét szerű ütéscsillapító réteg, na annak pont kiváló az ütéscsillapítása, és egész napos használat után sem marad összenyomódva. -
forceberg
veterán
-
J.C.G.
aktív tag
-
J.C.G.
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
-
forceberg
veterán
-
Alg
veterán
Fjällräven Classic: Tegnap vegeztunk, hat ez eletre szolo elmeny volt… Ha hazaertem es osszeszedtem magam szerintem lesz majd egy logout post, de most irany Finnorszag.

-
cappa72
nagyúr
-
gergo5991
őstag
Meghoztad a kedvem a rysyhez.
ma voltam
[link]
csúcson es a letra/ lancoknak dugó volt.
8:30 kor indultam 13:00 kor fent voltam
lefele durva voolt nagyon, nem is a törött meniszkusos térdem, hanem a “jó” térdem adta meg magát. Ha nincs a turabot amit mankónak használtam a hegyimentők hoznak le. De komolyan. Biztosítást kötöttem just in case de nem kellett. -
j.bravo
addikt
Sziasztok!
Ha esetleg nem idevaló a kérdés, irányítsatok át a megfelelő topika kérlek!A Balaton nyugati csücskénél (bázis: Hévíz / Cserszegtomaj / Keszthely nyugati széle mellett) tudtok javasolni útvonalakat az alábbi, erős megkötést jelentő paraméterekkel?
Nem gond ha autózni kell egy kicsit a bázistól a starthelyig (mondjuk egy órát max.)- két kutyával, pórázzal is bejárható (de nem feltétlen kell póráz nélküli kutyákra számítanunk). Csúszós, technikásan mászós részek ezáltal kizárva
- viszonylag könnyű, tehát nem nagyon hosszú, nem nagy szintkülönbség. Vagy lehet max. egy órás etapokra bontani, úgy hogy közben van hely megpihenni. (mind szeretünk sétálni, de egyikünk dereka illetve csípője sajnos keveset bír)
- nagyrészt árnyékos (aug. utolsó hetében leszünk ott, az egyik kutya fekete, nem szeretnénk kinyírni a tűző napon) (persze ha lesz borult nap, akkor az árnéky nem feltétel, de ezt előre kellene tudnom, hogy az adott nap az adott időjárás mellett elinduljunk-e)
-
ReFleXx
addikt
Valaki probalta mar kozuletek ezt az onfelfujo matracot a Lidlbol?

-
Pá
addikt
Majd írjál ezekről, ha eljutottok, érdekel, hogy az új útvonalak mennyire vészesek.
Sajnos a barátnőm elég tériszonyos, sokszor így is szenvedős a hegyeknek az utolsó, sziklákon mászós része. Szóval ha a rendes turistautas hegyeknél sokkal parább, akkor nekünk sajnos kiesik. De ha nagyjából hasonló, vagy csak nagyon rövid részeken rosszabb, akkor érdekes lehet.
-
Héraklész
senior tag
-
forceberg
veterán
El van túlozva ez a nagyon sokan vannak. Lehet, hogy a fél hetes indulás is még jobb, mint a kicsit későbbi.
Egész felfelé alig előztünk, előztek meg minket. Néhány pár és társaság volt, akikkel oda-vissza előzgettük egymást, a máshová eső pihenők miatt.
A Rysynél a lánc, ami megfogja a gyengébbeket, sort csinál, azon fejleszthetnének.
A Krivánon mindig volt azért hely, hogy kikerüljem a "lassú járműveket".Ami nekem más megítélés alá helyezi még a megszokottnál több túrázót, talán emiatt nem is zavarnak:
Ezekre a helyekre fel kell menni, meg kell dolgozni érte, így aki ott van, az beletesz elég sok energiát, hogy ott legyen fent. Nem a felvonóvalacsúcsigszelfis kretén réteg, hanem túrázók.A Kis-Viszókára majd nem tudunk korán menni, mert el akarjuk csalni az első emelkedőt a siklóval Tarajkáig, az meg nem indul elég korán.

-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Naturehike.com oldal vajon honnan szállít, tudja valaki?Ár-érték arányban szeretnék venni vmi "ultrakönnyű"-szerű, kis helyen elférő sátrat-hálózsákot, ami akár bringán is elfér, és ezek a naturehike cuccok nem tűnnek rossznak. Először aliexpressen találtam rájuk, aztán találtam a com-os oldalt, de félő, hogy az is kínából szállít, ha már kínai cég.
...esetleg tudtok még ajánlani márkát, amit esetleg érdekes megnézni?
Köszi előre is
-
Pá
addikt
Ki kéne próbáld a mi módszerünket, a dél körüli indulást.
Nem szándékosan, de így jött ki a Nagyszalóki, Kriván és Rysy is az elmúlt években.Az odaúton viszonylag sokan jönnek szemben, velünk egy irányba alig. A csúcson már mindhárom esetében egyedül voltunk és a vissza úton is jó, ha 1-2 emberrel találkozunk.
-
Pá
addikt
-
szpeti40
addikt
-
Pá
addikt
-
Héraklész
senior tag
-
Orgi
addikt
-
gergo5991
őstag
-
forceberg
veterán
A túra jól sikerült! Közben kiderült, hogy valami Nemzeti mászás volt 10-én a Krivánra!

[link]
Szóval a létszámon lehet, hogy dobott, mert pont 11-kor volt pofázás a keresztnél.
6:34-kor indultunk a kocsitól, a 11-es beszéd előtt már fent voltunk, azaz valamivel több, mint 4 óra alatt értünk fel. Lefelé a hosszabb úton jöttünk, az is bő 5 óra lehetett, az tovább tartott, meg több kényelmes pihenőt tartottunk, mivel nem siettünk sehová. A Rysynél annyival nehezebb, hogy jóval hosszabb a négykézlábas része a fel és lejutásnak. + a mászós részen jóval több olyan rész van, ahol nem teli talpon megy az ember. A lábak terhelése emiatt nagyobb. Az időjárás egész jó lett, jöttek-mentek a felhők, eső nem esett, csak a felfelé úton a lentebbi részeken voltak nyirkos kövek, amiknél észnél kell lenni. Lefele meg a fáradás miatt kell figyelni jobban. Egy csaj épp mögöttünk bokaficamozott is egyet, de tovább tudott menni szerencséjére. Pedig "járókerettel" (túrabot) volt.Ti,vagy a többiek használtok túrabotot? Én nem, majd, ha már ennyi erőm se lesz. Páromnál van, ő előveszi, ha úgy érzi, hogy segít. Most kb. az út max. ötödén használta.
Hát ezt a túrát azért edzettség nélkül senkinek sem ajánlanám, én is tartottam tőle, mert idén a Chabenec volt ezelőtt a legtöbb szint, az is max. 950 körül.
-
gergo5991
őstag
-
Mercutio_
félisten
-
gergo5991
őstag
megpróbálom eladni neten, egy kis profittal, aztál ha úgyvan kipótolok egy akciósat boltbol.
[link]
képen nem egyvonalba van helyezve, ne hogy megtévesszen valakit a méretbeli különbség
rút kinézete miatt mindig leszólják szegény salomont, de ennél kényelmesebb túracipőm még nem volt az biztos.
1 pár salomon és a salewa között 220 gramm eltérés van. 110g db-onként.
Most a merevéségből adódóan, de kb 2x annyinak érződik
Új hozzászólás Aktív témák
-
4300 - 4201
4992 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hogy a kenu felborulása esetén se legyen nagy gáz. Anno kellett is
persze nyugodt vízen, tapasztalt és "poénból" beborulást nem előidéző csapattal ez simán lehet hogy overkill.

. Pár napja majdnem vettem egy Salomont, könnyű, szellős volt és jól nézett ki, de a 41-es lábamra a készleten lévő akciós 41.5-ös kicsi volt, úgy tűnik a Salomonnál egyel nagyobb méretre kell ráhajtsak.
. Kéne valami robusztusabb, strapabíróbb is az Icebug mellé, technikásabb terepre, így inkább túracipők között nézelődök, mert a futócipők robusztusság helyett inkább grammánia irányba mennek el. Valakinek van hasonló gondja? Nézegettem még a Merrell-eket, mert nekük vannak hálós vékony jól szellőző modelljeik, de annyira nem vagyok elégedett a márkával, a Lowa meg Hanwag bakancsaimhoz képest messze elmaradnak minőségben, Salomon ránézésre szintén (?).
(tudom, egyszer kell megvenni)
nemrég fogyott el egy kabócás, de az alap borait is szeressem

Hibásak lehettek? Páromnak MH100-ai vannak, sima és vízálló is, neki nem rosszak.