Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
efem
tag
a valasz tok egyszeru. MS csunyan kimaradt a "tablet" husosfazek-businessbol ( emlekszunk meg ra? ) ezert a meglevo rendszert tovabbfejlesztve es "tabletositva" probaljak lenyomni az emberek torkan. Mellekesen a koncepcio szerintem igenis eletkepes, foleg hogy a profiok is "cloudositva" lesznek (tobbe-kevesbe) a hotmail/skydrive tarhelyedre. Szivem szerint en, aki hasznalok (csak sajat, szemelyes hasznalatra) 2db server, 1db laptop, 1 android tablet, 1 android telefon szivesen lecserelnem legalabb a latop+tablet kombot egy ilyenre. Ezen felul szivesen latnam szinkronizalva az osszes eszkozom / szemelyemhez kotheto profilom altal generalt kepek/videok/fileokat, mert jelenleg egy kisebb Nagasaki meretu kaosz uralkodik ezen a teren. Azt pedig mondani sem kell, hogy a koncepcio - miszerint a metro feluleten futo alkalmazasok futnak x86 es arm rendszereken, futni fognak a windows 8 mobile rendszeren is konverzio es egyeb fejfajasok nelkul(melyik rendszer kepes meg erre??). ( mellekesen megjegyezve, hogy android alkalmazasok nativ futtatasa x86 kornyezetben a kuszobon van ) A platformok atjarhatosaga, es szabvanyositasa szerintem igen is fontos, es akarhogyanis de MS jo uton halad erre.
Gondoljunk csak el egy olyan alom-roaming profile-t, amit barmelyik eszkozodrol elerhetsz a mobilodtol a tableteden at mac-es webes (akar nativ?)feluleten at mindenhol? sorolhatnam meg estig ... en nagyon a koncepcio mellett vagyok, a csempes alkalmazasok pedig semmi masok mint widgetek tovabbgondolva127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
-
szabi777
tag
Még mindig backup kérdés....
A szerver egyik dinamikus disk-je 7TB-os, így a beépített backup 2TB-os limitje csúnyán nem engedi hogy bare metal backupot csináljak rajta.
A kérdésem az, hogyha a backup-ban, bepipálom a system state-et, a system reserved és a C system drive-ot és hozzá adom a 7TB disk könyvtárait úgy, hogy a "+" jellel belenyitok a drive-ba, így elindul a mentés, de így ez egyenértékű-e a Bare Metallal ? Ha esetleg összedől a szerver, egy ilyen mentésből képes lesz visszaállítani a recovery a teljes szervert?
Köszönöm
Ui: Milyen véleményetek/tapasztalatotok van az EaseUS Todo Backup Advanced Server 4.6 -ról ? Használta már valaki ?
[ Szerkesztve ]
-
szabi777
tag
Kis update... Így sem futott le a teljes mentés, lekadadt 2TB-os limitnél a backup... Hogy tudnék ezen túllépni úgy, hogy legyen mentésem és ne kelljen szétdarabolni a 7TB-os particiót ?
Ha más mentő szoftvert használok az megbirkózik ezzel ? Sajna az EaseUS TODO sem tudott ezzel mit kezdeni.... Tanács valakitől ?
-
szabi777
tag
Nem feltétlenül ragaszkodom az image mentéshez, a lényeg az lenne, tudjak inkrementális v differenciált mentést és visszaállítást csinálni, mert rohadt sok idő amíg az egészet átmozgatja, örülök hogy ha egyszer lefut...
Ti mit használnátok, ha nem image alapú mentést ?
vagy van valmami jó script esteleg robocopy ami csak a legfrissebbeket viszi át ? -
brd
nagyúr
válasz szabi777 #4208 üzenetére
Van rengeteg olyan program, ami file-ok szinkronizálására jó, van köztük olyan is, ami VSS-t is támogat. Attól függ, mi a jó megoldás, hogy milyen adatokról van szó, én pl. egy több TB-os röntgen képtároló mentésénél simán robocopy-val másoltatom át az új file-okat, de itt egyértelmű, hogy mi az új, vagy módosult file. Ilyen esetben persze a visszaállítás sem oldható meg egyszerűen egy tetszés szerinti állapotra (ill. dátum alapján igen), mondjuk nincs is rá szükség (amire esetleg szükség van, az egy-egy file, vagy teljes borulás esetén a teljes tartalom).
Milyen adatok vannak tárolva? Adatbázisok, vagy sima file-ok? Ha utóbbi, módosulnak is a file-ok, vagy csak újak keletkeznek?
Nézd meg pl. a Macrium Reflect nevű programot, itt is szokták ajánlgatni.The only real valuable thing is intuition.
-
szabi777
tag
válasz moha bácsi #4213 üzenetére
Köszi kipróbáltam, tényleg nagyon jól szinkronizál 2 folder között, de a helpjét végig olvasva sehol sem találtam meg a differenciált mentés lehetőségét. Ha pl azt kérik hogy állítsam vissza egy file 3 nappal ezelőtti állapotát az nem fog menni, mert felül vágja az éjszakai utolsó állapottal.... Vagy én néztem be valamit ?
-
-
brd
nagyúr
válasz szabi777 #4210 üzenetére
Akkor Macrium, vagy Cobian és VSC, a korábbi verziókra, ahogy a topictárs javasolja. Bár ha borul a meghajtó, akkor a VSC adatok is mennek a levesbe, csak a mentés marad, szóval ha Gizike pénteken módosítja a vicces.pps-t (még az a kis cuki kutya is kellene bele), hétvégén jön a kis manó, szétkúrja a RAID-vezérlőt, te visszaállítod a mentést és kedden Gizike eszébe jut, hogy a kis cuki kutya hozzáadása mellett a nyaralós képet véletlen kitörölte belőle, és kellene az előző verzió, akkor sírni fog. Ha ez nem baj, akkor elég, ha az új/módosult file-okat írja ki a mentés.
The only real valuable thing is intuition.
-
szabi777
tag
Igen köszi, próbálom majd így...
Újabb kérdés... workstationon kulcssoft-házipénztár... Gép be a domain-be új gépnév, felhasználó.. Innentől a házipénztár alá dolgozó sql server 2005 szervíz nem indul, gyanítom azért mert a local security policy-ben a különböző jogosultságok az SQLServer2005MSSQLUser$régicomputernév$SQL2005 nek adta meg a telepítő... Hogy tudnám életre kelteni ezt a dögöt gépnév megváltoztatása után ???
-
MeTaL
tag
Sziasztok,
Ne haragudjatok, hogy ide írom, de nem szeretnék ebből új témát nyitni az állásbörzében. Keresnék egy angolul beszélő honlapkészítőt, aki ért php-ül, meg a flash oldalak készítésében is jártas. Részletek privátban.
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen járok, de nem találom a megfelelő topic-ot. Hardveres gondjaim vannak. A számítógép nem találja időnként a 2 winchesteremet és a DVD olvasót. Van amikor menet közben lefagy, újrainditás után pedig nem látja ezeket az eszközöket. Induláskor F12-vel behozom a Boot menüt és ott semmiylen hardverről nem enged bootolni, egyszerűen azt írja hogy nem található. Ubuntut használok és lefagyásnál a billen villog a Caps Lock és a Scroll Lock egyszere, de windows alatt is úgyan úgy lefagyott.
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
InfiniteReality
őstag
válasz SektorFlop #4220 üzenetére
Alaplap vagy táp hibára gyanakszom.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
válasz SektorFlop #4220 üzenetére
Egyszerre dobja el a vinyókat és a DVD-t? Szerintem is alaplap, esetleg táphiba lesz.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz SektorFlop #4223 üzenetére
Nah kicseréltem a tápot, eddig jónak tűnik... Viszont bekapcsoláskor, pittyeg egyet ahogy kell, aztán amikor keresi az eszközöket folyamatosan sípol bootolásig, utána semmi. Ha jól tudom a folyamatos sípolás a táp helytelen bekötése miatt van, de többször is átnéztem és minden a helyén van. Valami ötlet?
-
InfiniteReality
őstag
válasz SektorFlop #4224 üzenetére
Lehet még az, hogy olyan alaplap, aminek hiányzik a -5V a működéséhez (fehér szál). Ma már elég nehéz olyan tápot találni, amiben ez benne van.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz InfiniteReality #4225 üzenetére
Règen ezzel a táppal használtam, nem voltak ilyen gondok. Bár most úgy tűnik hogy jó minden.
-
bobsys
veterán
Backup Exec 2010
The Backup Exec Server Service did not start. An internal error (-2147024882) occurred in object 51.
Symantec support szerint a megoldas.
Uninstall, torolni minden symantec related filet a lemezrol + torolni minden maradek symantec related registry bejegyzest, ujratelepiteni es mukodni fog.
Telleg bazzeNa ezt NEM fogom megcsinalni. Meg van 7 munkanapom a munkaviszonyombol, a fonok ugyfele de o kulfoldon, de majd o megcsinalja ha hazajott. Jah, merhogy ugye akkor a jobokat is ujra kell csinalni stb.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
-
gaborbol
őstag
SBS 2008-2011 bol ki lehet szedni az exchanget vagy inkabb csak kapcsoljam ki a hozza tartozo services-eket?
-
-
szabi777
tag
Sziasztok!
A melóhelyemen felmerült hogy esetleg támogatnának egy-két MS-os vizsgát. Mire menjek ? Mihez mi kell ? (korábbi meglévő tanfolyamok stb... ) Kicsit kavalkád nekem ez a sok 4 betűs rövidités MCSA, MCSE. mi az ami használható ? ja és hol érdemes elvégezni ?
Köszi
-
InfiniteReality
őstag
válasz szabi777 #4236 üzenetére
Szerintem nálunk MS holmiban a netacademia a nyerő!
-
nagyjasek
csendes tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írtam e de volna egy olyan problémánk, hogy webws felületen levelezünk tx2 webmailt használunk és azt vesszük észre egyre többször, hogy valaki olvassa a leveleinket. Nem tudom van e arra valamilyen legális módszer,hogy megnézzük az admin felületen azt,hogy mikor léptek be a fiókunkba, és hogy honnan léptek be.
Válaszotokat előre is megköszönöm -
Váá.. megint összeheggesztettem egy nagy okosságot, de így már hajnal 2-kor nem fogom részletesen leírni
Egy Quest AD powershell script ami CSV file-ból szépen frissíti az emberkék tulajdonságait AD-ben. Oda lehet adni az excel táblát Gizikének, ő bepötyögi, a script meg berántja.
Nem minden értéket frissít csak azt amit kért az ügyfél.
Ezt kell leszedni hozzá [link]Import-Csv -Path D:\temp\importtest.csv | ForEach-Object {$addr = $_.Address1 + "`r`n" + $_.Address2
$pobox = $_.POBox + " " + $_.PostboxAddress2 + " " + $_.City + " " + $_.POBoxPostcode
Set-QADUser -Identity $_.Username -Title $_.NewTitle -Department $_.BusinessUnitBrand -Manager $_.CurrentManager -Office $_.Location -ObjectAttributes @{otherTelephone=$_.DDI;ipPhone=$_.BranchPhone} -MobilePhone $_.Mobile -StreetAddress $addr -City $_.City -Postofficebox $pobox -Fax $_.BranchFax -PostalCode $_.AddressPostcode}Ha van kérdés akkor majd válaszolok
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #4241 üzenetére
Kerdes van azonnal a temaval kapcsolatban
Annyi a kulonbseg hogy SBS2011 es kicsit mas a problema, de amugy tok ugyan ez...
Szoval SBS 2011-ben ki lehet jelentkeztetni valahogy a kliensekrol azokat a usereket akik 15 percig nem csinalnak semmit?
Iskola... a diak bejelentkezve marad, a gpo meg kilokne biztonsagi okokbol. Kerestem ra, de csak 2003-xp ala talatam a kepernyovedos megoldast.(elindul a kepernyovedo 15 perc utan es az indit egy egy kijelentkezo scriptet) Esetleg valaki csinnalt ilyet mar?
brd Koszi szepen! Rakerestem, de ennel jobb megoldast nem talatam, ezert egyenlore manual/stop..
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz gaborbol #4242 üzenetére
Vista óta a Task Scheduler használatával kétféleképpen is meg lehet oldani. Vagy azt figyeled, hogy idle-e a gép (ez többek között a képernyővédőt, és azt is vizsgálja, hogy érkezett-e input, de a CPU/disk aktivitást is figyeli, olvasd el az ide vonatkozó részt a helpjéből), vagy úgy állítod be a gépet, hogy a képernyővédő lockolja a gépet, és ezt a lockot is lehet figyeltetni a Schedulerből.
The only real valuable thing is intuition.
-
Ügyfél hívott ma:
Jaj, egy nagyon-nagyon fontos mappám eltünk az Outlookból!
És hol volt az a mappa?
Hát a törölt elemekben!
És miért volt az ott?
Hát...öö... mindig is ott volt, mert ez baj? De nagyon-nagyon fontos volt, muszály, hogy meglegyen.Aztán most állíthatom vissza mentésből
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz kraftxld #4246 üzenetére
Ilyen nálunk is volt, hogy a "fontos" dolgait a törölt elemekben tartotta. Nehéz volt neki megmagyarázni, hogy akkor archiválja le PST-be vagy online archivumba vagy csináljon egy bármilyen nevű mappát és abba tegye. Mivel ő úgy "jelölte" meg a fontos leveleket, hogy nyomott egy del gombot. lol
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
nagyobb géppark (cca. 40 gép) felügyeletére milyen programot tudtok ajánlani? Hardver, szoftver áttekintés egy helyről, távoli hozzáférés, irányítás, amikre szükség lehet.
Üdv: AtisNec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
gaborbol
őstag
válasz InfiniteReality #4249 üzenetére
Log off kellett mert iskola.Ora vegen felkel a diak es othagyja a gepet csak ugy akkor 15 perc utan kiloki a usert magatol.Ezt kertek ezt kaptak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs