Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4451) RudyD válasza elistvan (#4444) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Bár a 'home' változattal még nem randalíroztam W7 -ből, de pro -k esetében már elég szépen lehet még az oem -eket is sysprep -el előkészíteni.
Igaz hogy kicsit munka, de egy drbl.org -hoz hasonló megoldással jó hálózat esetén kb 10 perc alatt 'vadiújjá' varázsolhatóak a rendszerek.

Igaz ennek neki kell ülni pár napra és megcsinálni.

Másik oldalról - a gpo -ban lévő dolgok elméletileg bekerülnek a registry -be is. A registry pedig megy Home változat alól is. --- A legtöbb esetben.

-- RudyD { B-) }

(#4452) RudyD válasza RudyD (#4451) üzenetére


RudyD
csendes tag

Upd.: Kicsit fel kellett frissítenem az emlékeimet - (bocs a több részletért, véletlen munkák is történnek. Sima hétköznapi baleset. :D )

Itt található egy érdekes írás és egy érdekes project. Az egyik az ms saját doksija hogy hogyan lehet kvázi 'lezárni' a számítógépet.

A másik pedig egy érdekes kezdeményezés. (A wioski úgy tűnik egy ingyé' szkriptgyűjtemény.)

És tudom - nem ez volt a kérdés meg stbstb - de egy alternatív megoldást nyújthat a problémára.

-- RudyD { B-) }

(#4453) elistvan válasza RudyD (#4452) üzenetére


elistvan
senior tag

Amit linekltél ez a steadystate az azt írja hogy win7-el nem kompatiblis. Amúgy kösz.

más:Esetleg valakinek vannak jó tanmenetei/tervei infóból áltsuliban (4-8o)? Én szeretném kihagyni a comenius logot, de közben tanítanom kell megkérnek mindenféle csipcsup marhaságra. És 100%-ban vadiújat nincs időm csinálni. Egyet csináltam de Hmindíg tanul újat az ember, hátha látnék jó ötleteket.

Harmadik kérdés: Van pár régi gép is a 23 pályázatis gépen kívül. Azok xp matricásak. Mennyire lenne pofátlanság azokra is 7-et tenni office 2007-el együtt?

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#4454) InfiniteReality válasza sellerbuyer (#4449) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A KMS szerverrel semmi baj nincs, szépen teszi a dolgát, ha az alatta lévő rendszer amúgy rendben van, és a szerver sem "gány" módon van telepítve. Nálunk kb 200-250 gépet tart aktiválva (Win7 Enterprise mindegyiken, Office 2010 minden gépen, néha 1-2 külön Office program pl Visio).

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4455) sellerbuyer válasza InfiniteReality (#4454) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A KMS szerverrel semmi baj nincs

Köszi, hogy te is leírod, de egyrészt már elsőre is megértettem, másodszor áruld már el, mikor állítottam ilyet, hogy gond van a KMS szerverrel? Ne csak "reagálj", olvass is szerintem!

Még valaki akar még értékes hsz-t írni esetleg? Csak tessék! Még vagy húszan leírhatjátok, hogy nincs gond a KMS szerverrel. Ettől még nem fog a 2008 aktiválódni nálunk (meg sokaknál, akik a fórumokon panaszkodnak), Közhálón sem(!!!), míg a 2003 gond nélkül megtette Digikábelen is. Szerintem ennyit erről.

[ Szerkesztve ]

(#4456) efem válasza sellerbuyer (#4455) üzenetére


efem
tag

ahelyett hogy ilyen hozzaszolasra pazarolod az idegesseged inkabb irtad volna le kapasbol mi a problema? hatha valaki talalkozott mar vele. Tobbek kozott ha olyan jellegu a problema en anno es most is szolok volt kollegaknak ha a kozhaloval kapcsolatos eszrevetelt latok.

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

(#4457) sellerbuyer válasza efem (#4456) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Leírtam már a problémát. Nem aktiválódik a 2008, ennyi. A hibakódra már nem emlékszem, de millió helyen utánanéztem, semmi okosat nem tudtak... Az összes egyéb tényező kizárható, port megnyitva, stb., ráadásul az azonnal utána, ugyan arra a szerverre telepített 2003 simán aktiválódott, szépen, tehát valószínűsíthetően nem nálunk van/volt a gond. Utánaolvasásom során tapasztaltam, amit leírtam, hogy a Microsoft minden évben(!) elnézés hegyeket kellett kérjen a 2008 mennyiségi licenszek egyszerű elfogyása miatt. Ezt nem én találtam, ki, nézz utána gúgliban!

Szerintem ez nem megfelelő minőségű (és mennyiségű ;) ) szolgáltatás, de jellemezhetném úgy is, hogy egy vicc. Adok neked egy kocsit (kvázi ajándékba), de nem kaphatsz rá rendszámot.

Innentől kezdve tökmindegy, hogy megy-e a KMS szerver, meg milyen gyönyörűen van konfigurálva, ha mikrofosék csesznek elegendő licenszet biztosítani azokhoz a mennyiségi kulcsokhoz, amiket ők maguk adtak ki. Kezdetektől ezen duhogtam, nem is értem, hogyan került ide a KMS szerver megvédése "ellenemben". Semmi kétségem afelől, hogy ilyen volumenű munkákat magasan kvalifikált kollégák végeznek, jól néznénk ki, ha nem így lenne.

(#4458) RudyD válasza elistvan (#4453) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Tudom hogy kicsit több utánaolvasás és munka - de a wiki oldal alján van és ha jól linkeltem akkor a két linkben a win7 -hez tartozó doksi és egy külön project, amikkel egy-egy részét meg lehet csinálni ugyanannak amit a steadystate csinált - ott az oldal alján vannak a külső hivatkozások.

Amúgy a doksi is a GPO -t ajánlja. A legtöbb alternatíva pedig fizetős.

Bár az ált.isk. info-oktatásnak csak a szele érintett (szerencsére) de az engem is érdekelne hogy most csak a com.logo nem jó vagy egy teljesen más megközelítés kellene gyerekeknek?

Vannak alternatívák fejlesztés alatt (igaz még kiforrás alatt is mert újabb változatú LO alatt már ismét nem működik. De megnézni érdemes.)

Ha kell pár ötlet (programok) privátban szívesen átküldöm azt a pár dolgot amit találtam - bár azok elsősorban kissebbeknek szólnak.

(Lehet hogy bontani kellene majd a kérdést) - Amúgy a korlátozásokat sikerült megoldani?

-- RudyD { B-) }

(#4459) elistvan válasza RudyD (#4458) üzenetére


elistvan
senior tag

Mindenképpen utána fogok nézni a linkeken a dolognak tüzetesebben, mert érdekel, de még nem igazán volt időm szórakozni vele, ugyanis nincs ki a kötelező óraszámom így berugdosnak helyettesíteni szinte minden nap, plusz van egy állandó 5-es napközim, így eléggé tyúklépésben haladok időhiány miatt.

A logo-t csak a kicsiknél veszem (4.o) a felsőkben alap algoritmusok, word excel, paint és valami alap képszerkesztő illetve powerpoint.

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#4460) bobsys


bobsys
addikt

Most mi a helyzet az SLAT cpukkal Server 2012 Hyper-V teren? Kell, nem kell?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4461) bpx válasza bobsys (#4460) üzenetére


bpx
őstag

Windows 8-hoz kell különben telepíteni sem engedi
Serverre azt mondja nem kell:
[link]
[link]

(#4462) bobsys válasza bpx (#4461) üzenetére


bobsys
addikt

kosz

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4463) szabi777 válasza kraftxld (#4442) üzenetére


szabi777
tag

Szuper...várom a folytatást !

(#4464) looser


looser
addikt

Helló! Át lehet egyszerűen migrálni a fw szabályokat isa-ról tmg-re?
Nem egyenként, kézzel, természetesen :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4466) bobsys válasza looser (#4464) üzenetére


bobsys
addikt

Asszem at, xml fileba kell exportalni es azt beveszi a TMG importnal

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4467) looser válasza bobsys (#4466) üzenetére


looser
addikt

Köszönöm, elkészült kézzel, de majd legközelebb :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4468) kraftxld válasza looser (#4467) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Allow Any to Any, all protocols szabállyal könnyű ;]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4469) InfiniteReality válasza kraftxld (#4468) üzenetére


InfiniteReality
őstag

De gonosz vagy :) ;]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4470) looser válasza kraftxld (#4468) üzenetére


looser
addikt

Egy ideális világban, végtelen sávszéllel... :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4471) efem


efem
tag

volt valaha valakinek tapasztalata lync 2010-el, vm vagy fizikai kornyezetben? ( audio+video+IM )

nemi segitseg kellene a meretezes kiszamitasanal, esetlegesen valos kornyezeti-mukodo szamokkal ...

egyik ugyfelnel 25 userrel 1 konferencia alatt sikerult kimaxolni 4 server osszesen 42gb memoriajat, videokonferencianal pedig kb 25mb-nyi savszelt

[ Szerkesztve ]

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

(#4472) szabi777


szabi777
tag

Sziasztok !

SBS2011-et futtató szerver spam szűrését hogy oldjátok meg ?

Mert ha az EMC-ben az Anti-spam nél a Content Filtering be van kapcsolva, akkor nagyon sok levelet spam gyanúsnak jelöl és az Outlook kliens a Junk mail mappába pakolja őket. Tudja valaki hogy mi alapján szűr ez a beállítás, ha a default értékekkel dolgozik ? A leírása alapján itt tudnék megadni kulcs szavakat, amire ugrik, de semmi nem lett hozzá adva kézzel, milyen alapértelmezett listával dolgozhat ? Angol v magyar szavakkal ?

ESET Mail Security for Microsoft Exchange is fut a vason, de ezen is le kellett állítanom a spam szűrést, mert a levelek 50 % -ki tudja milyen megfontolásból - spam-nek titulálta. Ismeri esetleg valaki ennek a beállításait, hogy tudnám úgy hangolni, hogy tényleg a spam-ekre menjen rá ?

Ötletek, tapasztalatok ?

Köszi !!!

(#4473) MTbc válasza szabi777 (#4472) üzenetére


MTbc
senior tag

Szia, nekünk is pont ugyan ez a konfig van SBS2011, nod. Alaphelyzetben van minden és nálunk kopp-kopp jól működik! Igaz ezzel neked nem sokat segítettem.

[ Szerkesztve ]

(#4474) fgk95


fgk95
csendes tag

Sziasztok!

Tudtok különbségeket/érveket felsorolni Windows és Linux hálózatok/hálózati megoldások közt? Szakdolgozatot írnék a kettő közötti eltérésekről, meg, hogy mikor melyiket érdemes használni, egyáltalán melyiket érdemes használni, milyen szempontok vannak, stb. Tapasztalom semmi, tudásom meg annyi, hogy ismerem a UNIX alapelveket meg az Active Directory-t. Ez egyébként ilyen középiskolai felkészítő tananyag egyetemre (Anglia) és információkeresésen alapul, legtöbben olyasmit csinálnak amiről csak alap dolgokat tudnak, tehát komolyan gondolom :DDD Ha nem felejtős a dolog akkor bármilyen érvet, szakirodalmat stb. szívesen fogadok. Köszi! :R

(#4475) bugizozi válasza fgk95 (#4474) üzenetére


bugizozi
őstag

"szakirodalomnak" ezt tudom javasolni elsőkörben.

Nálunk régen a levelezés és a fájlmegosztás linuxról futott, igyenes volt, szép volt, jó volt, de azért a felhasználók kezelése egy windows-os rendszerben szvsz jobban megoldott. amúgy erről a témáról a végtelenségig lehetne írni, kinek mi a szimpatikus, melyik rendszer jön be jobban...

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#4476) InfiniteReality válasza szabi777 (#4472) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A Junk Mail filter alapbeállításait a MS piszkálgatja időről-időre a windows frissitésekkel.

Mi policyból terjesztettünk el bele címeket, amiket szépen fel is vesz, de mintha mégse működne. Önálló életet él és a user tudja "tanitani" (angol Outlookban: a Junk folderbe került nem szemét emailen jobbgomb -> Junk menü -> Not Junk, és itt még rá is kérdez hogy a feladótól automatikusan minden levelet fogadjon-e el). Bónuszként az így Not Junk-ként megjelölt leveleket vissza is pakolja a beérkezett mappába.

Kikapcsolni úgy lehet a legegyszerűbben a Junk filtert, hogy az Outlook klienseket nem cached módban kapcsoljuk az Exchange-hez, hanem Online módon.
Rengeteg apróság teljesen máshogy működik az Outlookban cached módban és Online módban.

Csak pár példa: Junk filter, Shared calendar e-mailek, Indexelt levélkeresés, Globális offline címlista. Ezek mind TELJESEN MÁSKÉPP működnek (pl az indexált levélkeresés nem is működik rendesen cache-elt kapcsolódáskor - az indexált keresés opciói nem aktivak).

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4477) efem válasza fgk95 (#4474) üzenetére


efem
tag

szamomra linux = biztonsagi es monitoring megoldasok ( csak hogy az ingyeneseket emlitsem: nagios, cacti, mrtg, stb)
windows = minden mas.
Ahogy kollega is emlitette a kozponti managemeles, felhasznalok es desktop/server kornyezetek lenyegesen fejlettebb ( es egyszerubb ) windows alapokon, de (szamomra) leginkabb impozans benne: egyszeru kezelhetoseg (ha powershell es hasonlo script alapu megoldasokat figyelmen kivul hagyjuk).

angliahoz jotanacs: ne hozz esernyot, hasztalan! esokabatot es borcipot (ne gumicsizmat)vegyel majd itt, eleg olcsok (pl sports direct, tkmaxx), es ha fozni akarsz majd itt(hamar megunod majd az itteni kajat?), vannak magyar/lengyel boltok itt is ahonnan a legtobb szamunkra fontos alapanyag beszerezheto(pl pick szalami, mangalica kolbasz meg angol boltokban is)

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

(#4478) InfiniteReality válasza efem (#4477) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ne felejtsük el, hogy egy ActiveDirectory milyen integrációt és szolgáltatásokat biztosít, főleg ha a levelezés sem valami linuxos megoldás hanem egy Exchange...
Egyetértek teljes mértékben a hozzászólásoddal :R

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4479) efem válasza InfiniteReality (#4478) üzenetére


efem
tag

tokeletesen igaz, foleg ha belevesszuk hogy AD integralodhat(autentikalhat) unix/linux rendszerekkel is illetve uj hyper-v rendesen tamogatja mar a legtobb linux distrot is

miota volt (bal)szerencsem egyik cegnel a MailEnable nevu "email server"-t managelni, azota exchange-et nem szidom

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

(#4480) pschio


pschio
őstag

Valaki esetleg tudja, hogy mi a menete egy ányk vagy abevjava visszatelepítésének?

Ezek a könyvelők a sírba tesznek egyszer. :W

Java környezet feltelepítése után felraktam a legújabb ÁNYK-t. Ezután a régi rendszerből mindent visszamásoltam az eredeti helyére felülírva mindent. Természetesen nem működik. Ezután levakartam az új ÁNYK-t és egyszerűen mindent visszamásoltam a helyére az új rendszeren. Természetesen nem működik.

Néztem a haladó menüjét is. Hasztalan. :(

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4481) bpx válasza pschio (#4480) üzenetére


bpx
őstag

"nem működik"

ezt fejtsd ki bővebben, mert ennyit a felhasználók szoktak mondani ;]

egyébként én úgy szoktam (otthon, abevjava), hogy felrakom az újat, meg a szükséges nyomtatvány sablonokat (x53 és társai), aztán simán bemásolom csak a már mentett, kitöltött nyomtatványokat

(#4482) pschio válasza bpx (#4481) üzenetére


pschio
őstag

A "nem működik"-et úgy értem, hogy a megnyitásnál semmire nem lehet szűrni. Pedig minden vissza van másolva. A régi rendszer még megvan és működik. Ott lehet szűrni pl cégre, mert felsorolja mik vannak. Visszamásoltnál már nem :(

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4483) InfiniteReality válasza pschio (#4480) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ha mindent JÓ helyre másolsz vissza, akkor minden menni fog.
Az ÁNY telepitése után csak a user profiljában lévő .Abevjava és Abevjava könyvtárakat kell felmásolni.
Illetve XP-n a letöltött nyomtatványokat magában a program könyvtárában tárolta valamilyen formában, viszont Windows 7 esetén már a megfelelő helyre mennek (talán a Public Profil Application data részébe), most nem emlékszem pontosan. Ezt kell kifésülni és minden működik.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4484) pschio válasza InfiniteReality (#4483) üzenetére


pschio
őstag

XP a rendszer. Pontosan azt csináltam amit mondtál. :DDD

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4485) InfiniteReality válasza pschio (#4484) üzenetére


InfiniteReality
őstag

De Windows XP-nél máshová mennek vissza a cuccok. Plusz ha a korábbi AbevJava nagyonrégi verziós volt, ott még a konyvtárstruktúra is más volt és máshol tárolt mindent. Ezért nem lehet "ész nélkül" csak úgy visszamásolgatni. Ugyanebbe a problémába én is belefutottam, de halmozottan hátrányos módon:

XP-ről csere Win7-re ÉS még egy legelső verziós AbevJava volt folyamatosan frissitgetve, ezért az adatok még a régi, legelső struktúra szerint voltak mentve.
Természetesen az új program tisztán feletelepitve, pláne Win7-en minden máshogy elosztva tárolt, beletellett vagy fél órába, mire sikerült kitökölni, mit és hova kell "szétmásolni" hogy jó legyen.
Nézegetni kellett a fileokat, fileneveket, mappákat és így kitökölni. Eredeti módon mindent visszamásolva nekem se működött.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#4486) pschio válasza InfiniteReality (#4485) üzenetére


pschio
őstag

nincs op rendszer csere. xp --> xp :(

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4487) RudyD válasza pschio (#4486) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Elméletileg nem kellene neki de pl XP beépített cuccai??

Számíthat még a java változat (???)
Főleg hogy volt meg nem volt-e frissítve.
(Azt hiszem valahol az 1.6u26 vagy u24? környékén volt valami brutális inkompatibilitás....)

-- RudyD { B-) }

(#4488) fgk95 válasza bugizozi (#4475) üzenetére


fgk95
csendes tag

Értem, kösz. Nem baj ha a végtelenségig lehetne írni, 6000 szó lenne az egész dolgozat, abból 2700 szó az értekezés, tehát minél több annál jobb. Bár tanárnő így is azt mondta, hogy nemigen lesz ez elég 6000 szóhoz és csináljak inkább prezentációt (bár ő az egészről semmit nem tud).

@efem: Kösz, megyek is guglizni.

És kösz a tippet is, de már itt élek 3. éve családdal, és rendszeresen látogatjuk a lengyel boltot. Nálunk mindig magyar kaja van ;)

(#4489) efem válasza fgk95 (#4488) üzenetére


efem
tag

jaaaa :DDD merrefele ?

ha igazi magyar izek kellenek! ;) meg Londonban hyde parkba szokott lenni winter wonderland ahol rengeteg magyar, magyar kajak szoktak lenni (ha joltudom van/volt valami hasonlo Cambridge-ben is) :)

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

(#4490) fgk95 válasza efem (#4489) üzenetére


fgk95
csendes tag

Harrogate, skót határtól nem túl messze. Az oldal komoly, eddig ezt ismertem csak :) hyde park meg komoly lehet, elmennék, bár nem a szomszédban van :) egyelőre max itt járok magyar találkozóra, bár az én koromból nincsenek túl sokan :D

(#4491) Hedgehanter


Hedgehanter
őstag

Valaki csinalt mar 802.1x -et wirelessel meg IAS-el (2003)?

(#4492) MeTaL


MeTaL
tag

A Windows 7 -ben a programok és szolgáltatásokon belül van egy olyan, hogy telepített frissítések megjelenítése alatt telepítve van-e a Microsoft Office 2010 Service Pack 1 ? Erre szeretnék rákeresni valahogyan a munkahelyi gépeken. 300 valahány gépen. És amelyiken nincs azon telepíteném. Hogyan tudnék erre rákeresni ? SCCM -en kivül tudtok vmit javasolni ?

(#4493) kraftxld válasza MeTaL (#4492) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Öööö simán WSUS-el? A piszok ráadásul még automatán ki is nyomja a frissítést :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4494) iwu válasza kraftxld (#4241) üzenetére


iwu
addikt

hali!
Jött egy feladat, amire hegesztettem egyet én is ps-ben. NEm nagy cucc, de akár hasznos is lehet másnak, ahol sok az adminisztráció.Egy neten talált scriptet "fejlesztettem" tovább...
windows srv 2008 MAGYAR dhcp listából átforgat mindenkit fentartott ips-re.

#kliensek exportja
$dhcpdump = (netsh dhcp server 192.168.1.2 scope 192.168.1.0 show clients 1)

$sorok = @()
#sorok kiválogatása, ahol van IP és MAC:
foreach ($i in $dhcpdump){
if ($i -match "\d{1,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}"){
If ($i -match "[0-9a-f]{2}[:-][0-9a-f]{2}[:-][0-9a-f]{2}[:-][0-9a-f]{2}[:-][0-9a-f]{2}[:-][0-9a-f]{2}"){
$sorok += $i.Trim()
}
}
}

$logfile = @()
#hasznos adatok kinyerése
foreach ($l in $sorok){
$Row = "" | select Hostname,IP,MACAddress
$l = $l -replace '-D-','-'
$l = $l -replace '-U-','-'
$l = $l -replace '-N-','-'
$l = $l -replace '-\d{4}.\d{2}.\d{2}.',''
$l = $l -replace '\d{1,2}[:]\d{2}[:]\d{2}',''
$l = $l -replace '- SOHA NEM JÁR LE ',''
$l = $l -replace '- INAKTÍV ',''
$l = $l -replace ' - ',','
$l = $l -replace ' -',','
$l = $l -replace ' ',''
#$l
If (($l.Split(","))[3] -ne '') {
If (($l.Split(","))[3] -ne 'szervernevehogykiszedjukasajatcuccait') {
$Row.IP = ($l.Split(","))[0]
$Row.Hostname = ($l.Split(","))[3]
$Row.MACAddress = (($l.Split(","))[2] -replace '-','')
$logfile += $Row
#netsh dhcp server 192.168.1.2 scope 192.168.1.0 add reservedip $Row.IP $Row.MACAddress $Row.Hostname
}
}
}

$logfile | sort-object Hostname | Export-Csv "c:\temp\Out_List.csv"

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#4495) iwu válasza iwu (#4494) üzenetére


iwu
addikt

és a csoda tördelést megette a motor:)

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#4496) kraftxld válasza iwu (#4495) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Használd a programkód formázást. :)
Ez amúgy ugyanazt csinálja mint 2008 R2-ben a jobb klatty és hozzáadás fentartáshoz?
Mindig is áldottam a fejét annak aki kihagyta a lehetőséget, hogy másik IP címre rakjam a fenntartást vagy akár a MAC addresst másoljam :W

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4497) iwu válasza kraftxld (#4496) üzenetére


iwu
addikt

najah:d
igen, ez ugyanaz.kiszedi a leasesből, majd netshval hozzáadja reservednek.
de ha két lépcsőből csinálja az ember, akkor előtte meg kell editálni a csv-t és olyan ip-t adsz meg, amit akarsz.
igen, a jobb klatty elég ratyi, de még mindig jobb, mint amikor két mmc közt ctrl-c -ctrl-v.:D

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#4498) RudyD válasza MeTaL (#4492) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Attól függ hogy van-e management rendszer.
Bár az SP1 -nek nem tudom hogy van-e külön bejegyzése a telepített programok között de elképzelhető.

Kellhet még hozzá egy írható esetleg rejtett megosztás valahol. Egy ip-cím, vagy gép-cím lista.
Bár itt már számíthat hogy 32 bites vagy 64 bites 'rencer' van-é illetve az office melyik változata ?

a, Illetve egy központi gépen vagy management gépen (ami kijelölt és kezelheti) egy script -ből a sysinternals -os psexec -el lekérdezni a registry -ben az uninstall string -et office -ra meg sp1 -re. Ha van akkor "skip it" ha nincs akkor elküldeni telepíteni a log -ot meg vissza lehet másolni a megosztásra és megvizsgálni hogy jó lett-e?

b, Másik lehetőség kierőszakolni GPO -ból a frissítést ha van AD és mindenki rámászik.
(Bár ebben az esetben a login script -be is lehet extra sorokat\hívásokat belerakni amik elintézik a fenti dolgot\dolgokat.)

Az sf.net -en lehet találni a psexec -re alternatívákat mert elméletileg fizetős a cucc - de kipróbálható... B-)
Illetve van pár célprogram is hasonló célokra de nem jártam velük sok sikerrel.

c, ötletekkel tele van még a padlás... B-)

! A fentiek csak heveny ötlet körvonalazások ha valamelyikkel kapcsolatban további részletek kellenének akkor érdemes kérdezni... :K

godspeed

--
R

-- RudyD { B-) }

(#4499) MeTaL


MeTaL
tag

Köszi a válaszokat!

Egy másik kérdés... Ha nem baj :) Mit tudnátok javasolni arra, hogyan tudnám ellenőrizni az egyes kliensek adatforgalmát ? Egész konkréten arról lenne szó, hogy csak minimálisan vannak szűrve az oldalak, a legtöbbet meg tudják nyitni a felhasználók. Sokszor panaszkodnak, hogy lassú az internet. Utána szeretnék nézni, hogy egyes felhasználók nem húzzák-e le a sávszélt a le vagy feltöltéssel. És ezt szeretném úgy ellenőrizni, hogy azt is lássam abból, hogy melyik ip címről történik a "garázdálkodás". Erre szeretnék ötleteket kapni.

(#4500) kraftxld válasza MeTaL (#4499) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

A meglévő internet gateway nem tudja ezt a funkciót?
Amúgy pl egy Webmarshal proxyval simán meg lehet csinálni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.