Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Andrissimo #28065 üzenetére
2.2 voltra állítottad a ramokat? kingston hyperx 1066 csak 2.2 voltra állítva megy 1066 on, különben fagy, vagy lassú, vagy újraindul, vagy amelyik tetszik.
Még a táp-os topicba olvastam a kérdésed -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Tuning/config kérdésben szeretném kikérni valaki véleményét, aki képben van ennek a Kingston ramnak a képességeivel, és konfigurálhatósági lehetőségeivel:
1GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 5-5-5-15 2.2V
HyperX változat.
Ebből van kettő a gépben, és jelenleg 980Mhz vannak hajtva, (245 os fsb, ez állandó érték kell hogy legyen, ezen stabil a gép már régóta)Szeretném CL 4 en használni a ramokat, ha lehetséges, milyen értékeket kéne belőni hogy stabilan menjen?
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Hőfokról kérnék valami tapasztalatokat.
Van 4 darab 1066 mhz es DDR2 -m, Kingston Hiperx, 980 on mhz en üzemeltetem, olyan 2.162 volt körül, de majd erre ránézek a biosban. És közéjük dugtam egy hőmérő szenzort, jelenleg prime95 el terhelem a gépet, azzal az opcióval ami a ramot terheli jobban, és jelenleg 73 fokot mérek
A kingston az oldalukon 55 fok max operating temperature-t ír ezekre a ramokra, tökre fogom így tenni őket? -
---Lasali---
Közösségépítő
Aham, nekem is ez volt róla a véleményem. Csak azért nem véletlenül lehet 55 fok írva a kingston oldalára. Mondjuk amekkora garancia időket adnak ma már a ramokra, azért hogy azt túl is éljék, nem árt rájuk vigyázni. De most mit tudom én, ha 5 évet elmegy, akkor már jó, értéke meg nem sok van. 5K ért vettem meg a második 2 gigát.
Venti szótól viszketni kezd a hátam közepe Passzív vízhűtésem van, és összesen 1 leszabályzott 12 centis venti van a gépben, a táp venti mellett.. szóval pluszba nem lesz berakva semmi.
Megnéztem biosba hogy a múltkor mennyire tudtam optimálisan beállítani a feszültséget, 2.016 volton megy jelenleg a ram. -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 970A UD3, F3 as legújabb biossal, benne egy Phenom 955 C3
Plusz van benne 2x4 giga Corsair Vengenace 1866
Gondoltam beállítom a max 1600Mhz et, és fsb vel felhúzom 1866 ra. Ami a gyári értéke. Az f3 as biosban van is ilyen funkció, hogy milyen ram sebességhez csalja hozzá a többi értéket.
Beállítottam a gyári időzétéseket 9-10-9-27
És nem indul el a gép csak sípol.
Max 210 es fsb-t visz, 220 nál már nem indul.
Próbáltam 1.2V os CPU - NB vel, Próbáltam 1.175 voltos NB vel.
Felraktam az időzítéseket a legrosszabbra.
Adtam a ramnak 1.65 voltot.
Semmi...
Mia... ért nem megy 1680Mhz nél többet a ram???[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz flash- #33494 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani.. pl nem ártana tudni milyen laptopba teszed bele, pl az én példámból okulva, semmi értelme nem volt a dual channelnek, elvileg még lassabb is lett egy kicsit, plusz ennél a chipsetnél még volt egy olyan probléma is, hogy "márkát nézve" nem ugyan olyan ramokat tettem be, és így az integrált videókártya különböző bugokat csinál. T400 as ThinkPadról van szó..
Persze ez lehet egy egyedi eset, lehet a tiédnél gyorsítana valamit, de annyit nem szerintem, hogy érdemes legyen az egésszel szórakozni, hogy kicserélni két kisebbre... én biztos nem tenném.
Inkább vegyél még egy 1 gigást mellé, persze lehetőleg ugyan olyat.. és akkor több ramod lesz, ami már előre lépés, meg lehet kicsit gyorsabb is lesz a gép.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz flash- #33498 üzenetére
Találtam egy jó tesztet neked: Dual vs Single Channel
Nálam az everest/aida -ba lassabb lett a laptopom dual ba...
Nem hiszem hogy gyárilag két fajtát raktak volna bele..
Lehet hogy jobban vigyék, azért raktak bele valami olcsó ramot pluszba... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz sortie #33500 üzenetére
Milyen alaplapba lesznek ezek berakva? Mert egy sima desktop alaplapba be lehet állítani lazán, ahogy a cikk is írja.
Csak ha valami kompakt holmiba lesz, egy apple termékbe vagy laptopba, vagy valami készre szerelt gépben, aminek a biosában egyáltalán nem találsz memóriára vonatkozó beállítást, abban nem tudsz majd vele mit kezdeni, de ez sem feltétele annak hogy ne működjön, max csak 1333 on fog futni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest