Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz cecil #25866 üzenetére

Szerény véleményem szerint, nem éri meg már így fejleszteni. Ez majdnem egy teljes gép. Ram-ok szinte semmi észrevehető gyorsulást nem hoznak. Proci se sokkal jobb, pár száz Mhz különbség, irtó nagy bukóval tudod csak lecserélni. Ennyit rángathatsz is rajta egy jobb hűtővel.

A VGA az megéri - viszont azt új lapba is rakhatod. WD vinyó, mostmár lehet egy SSD-t vennék, 64 Gigás bőven elég rendszernek és teljesítményben veri a raptort is.

Szóval alig kapnál plusz kakaót, viszont állati sokat buknál rajta. A 775 + DDR2 kora már leáldozóban van. Én inkább eladnám az egészet, amíg még lehet, és platformot váltanék.

A másik részére a kérdésnek csak körvonalakban tudok válaszolni, nem tudom hogy ezek a szoftverek pontosan hogy használják a GPU-t. (OpenGL-en talán? :F ) De vannak spéci kártyák erre nVidia fronton, és ATI-n is,nVidia Quadro, Tesla, ATI FirePro stb (viszont ezek cefet drágák)
    HD 5850 főleg játékra van tervezve, ötletem sincs, hogy mennyit dobna a dolgon. Lehet egy nVidia kártyával jobban járnál, pl ha ki bírod várni az új Fermi-t, mert az jobb ilyen témában.
    De ha ez nem is gyorsít sokat a CPU akkor is elvégzi a dolgokat.

Ha platformot váltasz, bár ez is bőven elég erős gép ilyenre, akkor brutál teljesítményt kapsz egy Core i7-től. Ha van rá zs-d akkor megéri.

Persze szubjektív vélemény, majd a többiek kijavítanak ha nemjó :)

Új hozzászólás Aktív témák