Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007

addikt

válasz Ubul86 #65274 üzenetére

Hát, én sem tutira mondanám hogy ram probléma... De nem küldenélek másik topicba... Értelmetlen, csak körbejárnád az egész fórumot...

Pontosat nem fog tudni mondani itt senki ennyi alapján... Konkrétan ki kéne mérni... Lehet tényleg alaplap, és azon belül is valami tápáramkör, vagy akksi...

Első körben ami megéri, én annyit tudnék ajánlani hogy próbáld ki másik akksival (ha nem ér annyit a laptop akkor másodkör....->) chip tisztítóval fújd ki azokat a részeket a laptopon aminek köze van a táphoz... Tehát pl a tápegység csatlakozóját, és az akksi csatlakozási pontját...

Harmadsorban pedig maga a tápegységed is lehet hibás. Bár akkor más hibát is produkálna a laptop... Ezek a fali konnektoros tápok 12 vagy 24 de még 19v os fesszel is mehetnek... Láttam már párat. Szóval nincs lebontva mint asztali tápnál 3,3v 12v -12v, 5v .... Ezeket a laptop alaplapon azon belül is a fesszabályozó résznél szedi szét, és küldi a megfelelő helyekre... (3,3v ra nem is biztos hogy szükség van laptopokban de kitudja...) Aztán a VRM mégtovább bontja pl a CPU nak 1,1v a GPU nak 0,9v stb stb...

Szóval sok helyen vérezhet, mivel összefüggésben van a memória cserével olybá tűnik, arra tudok gondolni mivel DDR3 ról van szó ...

Annál bőven dual rank memóriáról beszélünk egy 8gb os modulnál (tippre) a mem moduloknak az első két pinje szokott a táp lenni +- ... De van ott több föld pin ...Illetve 3 pinen kap összesen feszültséget de most ne ebbe menjünk bele...

Eltudom képzelni, hogy rosszul kap feszültséget a DRAM és ezért vannak a hibáid...

HWInfo-t kérlek telepítsd fel, és a DRAM feszültség értéket tedd jól láthatóvá!

Indítsd el a programot, és húzd a tápcsatit ki/be ... Netezz, youtubeozz... Adj hirtelen terhelést a CPU ra mondjuk egy CPU-Z benchmarkkal...

És mikor végeztél mindennel ~10 perc, nyomj egy fényképet a HWInforól ami ezek alatt a műveletek alatt végig futott...

Ha jól tippelek, akkor a DRAM feszültségnél fogunk látni ingadozást, talán máshol is...
    Az már választ ad elég sokmindenre. :K

Innen mehetünk tovább, de ha ingadozni fog a feszültséged akkor alaplaphibás, azon belül is fesszabályzós és sokat nem fogunk tudni tenni...

• Ixion77

addikt

válasz Ubul86 #65272 üzenetére

Tippre valami tápellátási probléma, nem feltétlen a RAM-mal összefüggésben.

Még mindig megvan a szekrényemben a régi Acer 8930-asom, ami gond nélkül támogatott minden, a foglalatba illő CPU-t (igen, akkoriban a CPU még cserélhető volt laptopokban is), egyetlen feltétellel: ha a user leforrasztotta a gyári konrenzátorokat az alaplapról, és rakott két tisztességeset oda helyette. Az Acernak ugyanis sikerült a piac egyik legratyibb, zajos kondikat beépítenie. És igen, akkoriban még voltak olyan userek is, akik nem csak rá tudtak jönni erre, de elég bátrak is voltak a cseréhez. Némely szervízben meg voltak szorgos kis kezecskék, akik százával cseréltek kondikat az ilyen alaplapokon.

De manapság nem tudsz szerintem sok mást tenni, mint próbálkozni. Keresni pl. alacsonyabb feszültségen is működő ramot. De ezt szerintem csak akkor tudod rentábilisan megcsinálni, ha szervízben vagy boltban dolgozol, ahol van lehetőséged sokfélét belepróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés