- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ViZion #29883 üzenetére
"Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
[link]: "However, similar to the way the original Phenom handled DDR2-1066, current Phenom II platforms limit the usage of DDR3-1333 to one DIMM per channel; otherwise, the DIMMs are underclocked to DDR3-1066."
1066MHz-en 1 DIMM okés csatornánként. Két csatorna ganged és unganged módban is két csatorna. Kitartásod tehát nem fogja siker koronázni...
HGyu
-
fgordon
senior tag
válasz
ViZion #29876 üzenetére
Nekem 8 GB Kingmax van, 4x2 gb, nekem P45-ös chipset-tel, Core2Duo-val megy alap fesz-en (1.8 v), 1066-on, 2.0 volt-on 1111 Mhz fölött is, stabilan, akár tunningot is bírja, de minek?
Swap 64 bit-en ki van kapcsolva, 32 bit-en 3.5 gb ram + 4.5 gb ramdisk van, amire a pagefile + temp kerül, és hihetetlen gyors. Ideiglenes file-okat használó programok, pld photoshop, nagyon érezhetően gyorsul, SSD+ feeling
Okos advanced user 4+ gb ram-ot használ 32 bit-en is, és legalább 1 gb ramdisk pagefile-t használ, mert gyorsabb, mint a 3.5 gb ram + a címzés miatt elveszett fél gb ram, vga memóriától függetlenül... no mindegy...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ViZion #29879 üzenetére
A hsz-emben írtam, hogy AMD-nél nem támogatott az XMP... Ne hw detect programra hagyatkozz, hanem a RAM-on található címkére.
Másrészt, hiába akarsz párban vagy nem párban 1066Mhz-et, nem a ganged-unganged móddal van a gond, hanem az 1066MHz-es sebességgel. Ezt csak két modullal biztosítja a proci memóriavezérlője, minden egyéb esetben a 800MHz a támogatott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ViZion #29876 üzenetére
Mivel nem tudni, pontosan egyforma-e a kezdeti két modul és a vásárolt, ezért több probléma is fellép.
1066MHz-es Kingmax van Infineon, Micron, Elpida, Nanya, Hynix és "Kingmax" chipes (és amit még kifelejtettem). Van CL5 és CL6-os is. Ha a kezdetiek CL5-ösek voltak, és te arra állítottad a CL6-osat, az bizony baj. A különböző chip is baj (aszimmetriát okoz). Továbbá auto-n simán lehet (némely 1066MHz-es Kingmax 1100MHz-es X.M.P.-vel van felprogramozva), hogy a lapod auto-n megadta neki az összes szükséges beállítást. Haár az adatlapodon levő konfig arra nem hiszem, hogy képes (egyrészt AMD, míg az X.M.P-t az intel rendszerek támogatják, másrészt nem az a kategóriás lap, ami auto-n X.M.P.-vel indítana.
).
A harmadik momentum, hogy a szintén adatlapod alapján megállapított CPU, a 7750-es egy négymagos Phenom butítása. A négymagos Phenom viszont csak két modult támogat 1066MHz-en, tudomásom szerint azt is csak megkötésekkel.
Tehát eddig minden az előre is látható forgatókönyv szerint történt...
HGyu
-
fgordon
senior tag
válasz
ViZion #19943 üzenetére
Miért ne menne duálban? Nem láttam még olyan Kingmax-ot, ami ne ment volna...
Elég sok gépet raktam már össze az elmúlt években, és mindegyikbe Kingmax-ot raktuk, mert nem kérték, hogy mást, és mindegyik stabilan ment, ahogy kellett... Ráadásul élettartam garancia van a Kingmax-ra ( már ha jó helyen veszed), szóval nekem bevált. Miért fizessek 30-50-200%-kal többet bármilyem más ram-ért, ha ez is tökéletes?
Valószínűleg extrém tuning-ra nem jó a Kingmax, de az átlag, értelmes felhasználóknak arra nincs igénye, meg a tunning amúgy is kinyírja a ramot, márkától függetlenül... (nagy volt emelés..) De akinek megéri, csinálja... Én is csinálnám, ha úgy látnám, a szempontomból van értelme... Kingmax kb 10-20% tunningot elbír alap fesz-en és még stabil, de az is elgondolkoztató, hogy kell-e, jó-e...
OFF: Kár hogy az autóknál nincs így, hogy Suzuki áron tudnál Lexus-t, Toytota-t venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ingatlanos topic!
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bluetooth hangszórók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CNC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI GE75 Raider 9SF 17 Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest