- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- intecpc: Megbízhatóság, minőség, megtakarítás – Itt az akciós HP nyomtató!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66458 üzenetére
A két érték azért tér el egymástól, mert eltérő MiB méretű buffer size-al dolgozik a két program.
Az én bufferem 384MiB ... Ha ezt 256MiB re csökkentem, akkor kb pontossággal ugyan akkora tempót kapok az én CPU-mmal mint amennyit az AIDA-mér.
Az ok, miért 384MiB re állítottam a buffer size-t. Az a 3D Cache és olyan szerverprocesszorok miatt volt, amelyeknek legalább fele akkora a cache memóriája mint maga a buffer.
Jelenleg minden iterált 64Byte után (8 hex kód) jön egy CLFlush ami töröl mindent a cache memóriából.
És sok esetben randomizált pattern szerint ír/olvas a memóriára a szoftver.
Erre azért van szükség, mertha random pattern-t (mintázatot) használ a szoftver, akkor a cache nehezebben tanulja meg a mintát. Ezzel biztosítom azt, hogy a mérés ne csússzon át picit se a Cache memóriába.
A CLFlush cache törlés pedig azért kell, hogy tovább csökkentsem az esélyét annak, hogy a cachebe íródik pár byte ... (hidd el, clflush nélkül hirtelen 180-200gb/s-t mérnénk, még a random patternnel is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest