Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz #65675776 #4824 üzenetére

No, időközben az történt, hogy a biztonság kedvéért bevittem a ramot tesztelésre, és hibásnak bizonyult. Egy Kingmaxra beszéltek rá. Ugyanabban a felállásban ez már nem ontja a hibát, bár még azért előfordul, de remélhetőleg a majdani párjával rendben lesz. Túlhajtásban minimálisan gyengébb, mint az Infineon.

Az oké, hogy itt a memsávszél kevesebbet számít, viszont a késleltetésre érzékenyebb az AMD, nemde? Persze ez nem mindenhol jön ki, de van, ahol eléggé. Nos én pont olyan programokat futtatok.

Nos akkor jöhet a túlhajtás (proci+mem). :) Az előző procimon nem lehetett állítani a feszt, így alapon kellett ezt megtenni (1600->2160 azért ment). Gondoltam, most 2k rádobásával váltok egy olyanra, amin lehet. A mem korábban 1,7V-on ment, és adott körölmények között elég volt. De most ugye új helyzet van. A neten ellentétes adatokra leltem, minek mit szabad max. adni (feszt), szóval megkérdezném, szerintetek mi a plafon egy DDR400 ramnak, és egy 90nm-es procinak? (S.754 Sempron 3100+ Palermo, ami lényegében egy felezett L2-s Venice - bár úgy vettem észre, a némileg magasabb fogyasztást mutató példányokból lesz Sempron, így egy normál Venice-re hajtottam, de azt nem találtam.) Az alap 1,4V.

ps. nem mintha az életem múlna ezen, ez most inkább csak szórakozás, kivárás - ha értelmes árszinte kerülnek a K10-es procik, majd váltok egy AM2+ lapra + procira. :P

Új hozzászólás Aktív témák