- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Ja, hát a proci élettartamát ismerve nem fog 3 év alá menni az még csökkenéssel sem, de nem kizárólag erről van szó. Ahogy HSM-is mondta, egy ingadozó proci is milliós veszteségeket tud okozni egy cégnél. Én anno bankban rendszergazdaként szívtam a többiekkel együtt, amikor az áramszolgáltató 20V-tal magasabb áramot küldött a hálózatba, ami nem kis tuning
, és hiába volt ott bármiféle védelem + jó hűtés, mert lekapcsolt az egész hálózat - annyiszor könyvelés restart.
És mint mondtam, egy 100°C-os proci rendesen hevíti a környezetét, és ha mondjuk bent van még a gépben egy VGA (nem mindegy egy terhelés alatt 90°C körül dolgozó karinak, hogy 50 v. 100°C-os proci van mellette), vagy érzékenyebb RAM-ok, azoknak is lehet bajuk, az alaplap egységeiről nem is szólva. Mint amikor felrobbantanak egy embert, de a cipőjének semmi baja nem lesz.
Persze mindenki addig hagyja hevülni a hardverét, amennyire akarja.CHIPman: 1500Ft volt az LGA775-1366 átalakítóm.
Szatesz: Az a(z SLI) Classified csak azt jelenti, hogy SLI működőképes benne, nem azt, hogy ez aztán a klassz lap.
westlake: Szörnyű pazarlás lenne!
-
HSM
félisten
"3év garit válal az intel, innentöl kezdve szerinted melyik rendszergazdát érdekli hogy hány fokos a proci"
Erre még annyit, hogy én afféle rendszergazdaként dolgozom, és igenis érdekel, hogy hány fok van a gépben (persze, csak ha nem profi szervergép lát el fontos szerver-feladatot), mert kutyának sem hiányzik a szívás, hogy miért hibázik/fagy/belassul/bohóckodik a szerver, mire rájön, melyik komponens melegszik túl, vagy hol pukkant el egy kondi idő előtt a melegtől...
-
HSM
félisten
Hát ez nem jött be.... Egy tisztességes szerverben olyan huzat van, hogy az agyad kiviszi...
Egy szélcsatorna az egész... És a szélcsatornában van egy termetes vörösréz vagy hőcsöves tégla a procin... [link] [link] És egy kép a hot-swap ventik nélkül: [link](Ez pl. egy dupla prockós yorkos IBM X3650, ilyent már üzemeltem be, nem semmi kis gépezet...
)
Arról nem is beszélve, hogy egy tisztességes szerverteremben 18-22 fok van klímával belőve...Amúgy az Intel doksijában is elismert tény, hogy nem emlékszem pontosan mennyinél, de bizonyos hőfok felett rövidül az élettartam, és nem ajánlják úgy használni...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest