Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• YanezTTrain

tag

válasz msziszi19 #2924 üzenetére

Üdv mindenkinek!

Azért a vasutazás nem állt meg, csak kicsit más dimenzióban folytatódik.(kb. 2000 km nyugati irányban)
    A TT-ről H0-ra váltottam, no és az egyenáram helyett is a váltóáram játszik. Érdekes dolog a három sínes rendszer, vannak előnyei és hátrányai. Az előnye csupán annyi, hogy bármit építhetsz, akár milyen gubancos, hurokvágányos, deltás vonalvezetést, nem tudsz zárlatot csinálni, nem kellenek diódák relék a hurkokba deltákba. Viszont jóval bonyolultabb egy kapcsoló sínt építeni. És még egy előny, ami néha hátrány mert nagyon meg tud bolondulni, a mozdonyok elektromágneses irányváltója. Ez lehetővé teszi a mozdonyok egymáshoz képesti menetirányának megváltoztatását. Analógban ennyi az előny, a digitális oldalról nem tudok mit mondani, azon még csak gondolkodom, hogy foglalkozni kellene vele.
    Viszont a váltóáramú digi rendszer teljesen ismeretlen számomra, itt meg aztán a marklint analógban sem nyomatják agyon, pláne nem digiben.
    Én az M (metal) vágányrendszert kezdtem el használni, a Marklin H0-ban három féle vágányrendszert gyárt-gyártott, amik természetesen nem kompatibilisek egymással, csak ha megfelelő átalakítósínt használunk a két típus között.

PIKO pályatervek, az oldalon egyelőre nincsen fent, de felrakom letölthetőre hamarosan. Átdolgozódik az oldal, most, hogy a terepasztal, ha még oly kicsi is már erősen készül. Ennek is örülök, hogy itt tudtam helyet csinálni legalább egy ekkora asztalnak.

Egyébként a marklin pályaterveket lehet pikoban használni, mert a piko a vágányrendszerét elég erősen a marklintől lopta, ívsugarak, egyenes mezők hossza, stb. Persze nem olyan bonyolult, mint a markliné, a piko nem gyártott anno tizen valahány fajta váltót sajnos. Illetve pilzben csináltak érdekes dolgokat.

• jákob13

tag

válasz msziszi19 #2924 üzenetére

Szia!
    Írj egy mailt nekem, át küldöm én. Őt szerintem itt már hiába keresed.

Új hozzászólás Aktív témák