- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vissza a PC Masterrace-re
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Untappd lista
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jocó88
csendes tag
Üdv mindenkinek!Olyan kérdésem lenne,hogy mobiltelefonba(Xperia Mini) elég egy Class4-es memóriakártya?
-
Fauno
tag
Sziasztok,
SAMSUNG Essential vagy Plus microSDHC kártyát érdemesebb venni?
-
bb.bocs
őstag
üdv. kérdésem lenne. adott 1 micro sdhc cl4 es 32 gigás memkártya. szeretném úgy megcsinálni, mint pendriveon, hogy elöször is, 3 particiórra osztom, szeretném azt hogy, 1 ppartició fat32, amit a telefon észlel, 1 partició ntfs amin 1 embedded rendszer lenne és 1 amiröl bootolni tudnám az iso fájlokat,( rendszer telepitöket) partition magick kel próbálkoztam csinálni ,akár 2 partíxciót is, de nem sikerült,mivel a teló felismeri a fat 32es partíciot, de hiába állitom be bárhogyan is, a többi 2 partíciót nem látja semmi... se gép se semmi. itt elakadtam, lehetséges dologgal próbálkozom? segitségeteket előre is köszönöm
-
Roija
csendes tag
Samsung 32GB microSD class10 (MB-MSBGA/EU) kártyával van valakinek tapasztalata? Főleg telefonban, ugyanis ezzel szemezgetek egy xperiahoz.
-
Songo
senior tag
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek Maxell 4GB class6 2700ft, vagy
Samsung 4GB class4 3400ft? Milyenek a maxell kártyák? -
Zsigi72
aktív tag
Kingston MobilLite G2
Én ilyet használok már kb. 2 éve megbízható, strapabíró. -
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
Másban is felmerült a kérdés , hogy milyen kártyaolvasót érdemes venni.
A fényképezőben egy Kingston SD-HC van (6-cat), mobilban meg microsd, utóbbi kevésbé lényeges.
Milyen USB-s kártyaolvasót vegyek? Aki gyakorlatban sokat használ ilyet, esetleg többet is ismer, válaszoljon.Jó, kis tétel, nagy a választék, az számít, hogy hosszabb távon is strapabíró legyen a kialakítása, ne essen szét, néha magammal vinném, pl egyetemre, gyorsaság annyira nem számít, ne tegye tönkre a kártyát, kábele ne legyen azonnal letörős, no és persze elég legyen az usb feszültsége, ne kelljen külön táp; van még egy olyan igény, hogy HD Sentinellel lehet adatfrissítést olvasni, (vagy azzal vagy mással biztos adat megsemmisítést, de ezt ritkán használnám) nem tudom, minden kártya-olvasó chipje támogatja az ilyen mélyebb parancsokat...?
Bocs az offért, üdv!
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Songo
senior tag
válasz Feanor1031 #438 üzenetére
ez a memóriaKÁRTYA topic szerintem a RAM topic jobban pörög ott érdeklődj
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen Kingston HyperX 8 GB-os, 1600 MHz-es kitet. Iponon néztem körül és kicsit összezavart, hogy ott vagy ötféle ilyen kapható. Öt féle áron. Mi a különbség? Mit jelent az XMP? -
kelly7
aktív tag
válasz tiszavirág #433 üzenetére
És adapteres kártyát érdemes venni vagy simát? Adapter rontja a sebességét, vagy lényegtelen?
-
Songo
senior tag
válasz tiszavirág #434 üzenetére
Ezeknek a samsungoknak az ára most nem kicsit lepett meg
http://www.firstshop.hu/termek/34034
http://www.firstshop.hu/termek/33178néhány hete néztem kingstone microSDHC-t32gigásba és valami 27 volt
pedg a telefonomba is kéne egy belőle
Köszia tippet
[ Szerkesztve ]
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Én is fényképezőbe keresek kártyát. 4GB-os elég lenne. A gép tud HD-t. Mondjatok már olyat ami jó és megbízható.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Fényképezőgépbe szeretnék venni 32gigás SDHC kártyát. De nemtudom, hogy milyet érdemes? melyik most a legmegbízhatóbb leggyorsabb?
Gondolom CL10 az 1értelmű de melyikből?
Köszönöm szépen előre is
-
Zol01
tag
Hello!
PowerShot SX220HS fényképezőgépbe szeretnék memóriakártyát vásárolni!
FullHD videó rögzítés sem lenne utolsó szempont,meg a lassulásokat is szeretném elkerülni!Előre is köszönöm!
-
Ghandi
aktív tag
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Micro SD kártya való a fényképező gépembe. Az lenne a gond, hogy a fényképező mindig le akarja formázni a kártyát. Ha rámegyek, hogy rendben, akkor újra akarja csinálni. Próbáltam formázni már gépen is. Külön programmal is.
Esetleg valami egyéb megoldás?
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
Ghandi
aktív tag
Van egy Memorette 32GB-os micro SD kártyám ami igen érdekes dolgokat csinál.
PC,Tablet,telefon stb mindegyik felismeri 32GB-osnak,de egyszerüen nem lehet használni.
Egy TABban használnám.Amikor megvettem akkor egyszerüen a régi memkártya tartalmát felmásoltam rá,minden rendben volt vele.A régi memóriakártyán volt 2albumnyi zene,azt le is játsza rendesen a mai napig,de bármi mást másolok rá azt vagy nyomtalanul eltünik,vagy ha látszik is rajta akkor hibás fájl lesz és nem tudja lejátszani egy lejátszó sem se a TABon,se PCn.Én ezt nem értem,mitől lehet ez?
Milyen programmal tudnám leellenőrizni a memóriakártyát?[ Szerkesztve ]
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy problémám, nem tudom hova írjam. Szóval itt kezdem.
Van egy 4GB-os SDHC kártyám. Arra már tettem Windows 7 és Ubuntu telepítőt, és már konkrétan Ubuntut is telepítettem rá. Eddig mindig bebootolta a kártyát a laptopom, de most nem akar semmit se bootolni. Csak nagy fekete képernyőt mutat. Ez mitől lehet?
indul a sörös aludni
-
Prison
csendes tag
sziasztok! Gondom akadt egy 32 gb-os micro sd sandiskel. Amerikában vettem idén nyáron a HTC Desire HD telefonomhoz. Tegnap reggelre kiírta a telefon hogy máskor nyomjak a biztonságos eltávolításra mielőtt kiveszem. (Egész éjjel nem nyúltam hozzá a szekrényen volt). Először telefon programjára gyanakodtam, így hát kivettem a memókártyát és vissza nyomtam. Teló érzékelte kiírta hogy felkészíti a használatra majd kiírta hogy mostmár biztonságosan kivehetem. Gondoltam lementem az adatokat és megformázom, az adatok lementése több kevesebb sikerrel sikerült (minden egyes fájlnál kiírta a pc hogy nincs a lemez a meghajtóba). Formázásnál próbáltam laptoppal xp alatt formázás sikertelen. Nagy géppel Win7 ahogy bedugtam a kártya olvasót a Win7 kifagyott mihelyt kihúztam működött rendesen. Xp alatt próbáltam még HP USB formatter progival ezzel se sikerült. Hamának irtam levelet hogy kikéne cserélni azt irták hogy csak a magyart és mindenféle papírral. Ha tudtok segítsetek pls, köszi
-
Subimp
tag
válasz clyvejhamma #389 üzenetére
Kár, hogy nem olvastam korábban a bejegyzésedet, mert most jöttem haza jó messziről és a 4 db Kingston 16 GB-os kártyából kettő ugyanezt csinálta a Panasonic SD-900-as kamerámon. Szétrobbanok a méregtől, mert eddig ilyen kártyát használtam és soha semmi gond nem volt.
-
akos3
addikt
Olympus sp560 gépem van. Az útmutatójában ez van: xd card H, M, standard. Ez azt jelenti hogy az M-nél 1,5x gyorsabb M+-t nem ismerné fel? Vagy csak az ilyen külön típus megjelölést nem írták bele?
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Olvastam, hogy az Olympus xd card M tipusú kártya támogatja a panoráma képeket, a művészi és a 3D képeket. De hogy ehhez vmi szoftveren keresztüli hozzáférési kód megadása szükséges. Ez pontosan hogyan történik? Mert nem teljesen világos. Van egy száma a kártyának és azt kell vhol beregisztrálnom?
Aki csinált már iylet az le tudná írni, hogyan is van ez pontosan?
köszi -
Zsigi72
aktív tag
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Most találtam rá erre topicra. Ezért megkérdezem itt is, hátha itt jobban értenek hozzá
[link]
köszi előre is a válaszokat. -
Rudibácsi
csendes tag
Köszönöm!
-
Zsigi72
aktív tag
válasz Rudibácsi #411 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. A telefonodnak egy Class4-es kártyával is tökéletesen kell működnie.
Természetesen a Class4-es kártyák között is lehetnek óriási különbségek olvasás és írási sebesség tekintetében. Némelyik épphogy megüti az osztályba sorolás kritériumait, míg más adathordozók bőven túlteljesítik akár a Class10-et is. Kingston, SanDisk, Transcend, Kingmax, Samsung ezek közül bármelyiket is választod, szerintem nem fogsz csalódni. A Class10-es kártyák nem sokkal kerülnek többe a Class4-es ill Class6-os kártyáknál, tehát ilyen szempontból érdemesebb a 10-est választani. Ha fontos a megbízhatóság, akkor ne aukciós portálról vásárolj, hanem valamilyen megbízható üzletből, ahol kapsz számlát, garanciajegyet és probléma esetén nem lesz gond. -
Rudibácsi
csendes tag
ÜDV! Valaki el tudna látni tanáccsal?
Sony Ericsson X8-am van és szeretnék venni bele egy 8GB-s memóriakártyát de azt hallottam, hogy nem szeretik a CLASS4-et. Igaz ez? És ha igen akkor keresne nekem valaki jót és jobbat? Előre is köszsönöm. -
tailor
őstag
Köszönöm. A SanDisk csak kölcsönben van, nem az enyém, de vennem kell egy saját kártyát, és nem igazán tudom, hogy milyet...
A HD videó "reccenés" nélkül megy a SanDisken, inkább a fényképek kiírásánál tapasztalok egy kis lassulást.
Csak class10-es kártyában gondolkodom, nem elrugaszkodott áron... Ezért gondoltam erre, vagy erre. Úgy látom, sok helyen teljesen össze-vissza írják a jelöléseket, sebességeket, ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk -
Zsigi72
aktív tag
Igen, hasonló. Pedig pont a SanDisk kártyákra nem jellemző a lassulás, ráadásul a HD felvételekhez már egy Class4-es kártya is jó. Próbáltad már tesztelni, hogy mit tud a Te Class6-os SanDisk kártyád? Lehet, hogy azzal lesz a gond. Kingston, Transcend megbízhatóak, de az írási sebességük függ az osztálybasorolásuktól.
-
tailor
őstag
-
Zsigi72
aktív tag
Valahol olvastam, hogy a gyártó által megadott olvasási és írási sebességeket nem tudják 10-15%-kal elmaradnak azoktól, de még így is nagyon jók a sebességek, ráadásul olcsóak.
Ha jól tudom 10év garanciásak a kártyák, ami bőven elég ebben a gyorsan fejlődő világban.
Mire letelik a garancia, bőven múzeumi darab lesz. -
fatal`
titán
Sziasztok!
Samsung MicroSD (16GB, Class6) kártyákról mi a vélemény? Mitől ilyen olcsók? Pedig gyorsak, legalábbis a specifikáció alapján.