Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pigsty

aktív tag

Érdekes, kerekfej másik topicban mostanában Kingston helyett Samsungot ajánl, megbízok benne korábbi hsz-i alapján, no de,
    évekkel ezelőtt vásárolt 8GB Kingstonom hibátlan, viszont egy Samsung kártya fura hibát generál.
    Legális boltban vettem, gb 4-8 GB környékén mindig elkezdi, hogy a Panasonic FZ38 fényképező nem tud rá írni, szinte mindig 2-3 esetleg 4 egymás utáni hibát generál, aztán egy ideig megint ment rá. Boltnál (Aqua) mikor visszavittem,szét tesztelték, állítólag hibátlan, SD Format, mindenféle volt rá, a gép könyve szerint kezelnie kell ezt a 16GB-s méretet is....
    volt olyan is, hogy PC-s kártyaolvasóba rakva elsőre nem ismerte fel, ki-és-be dugás után igen, na, gondolom kuka előbb-utóbb, persze megnézhetem az érintkezőket, de se koszosak, se porosak....

most a jó kártyát nem találom,amúgy is jó lenne biztonsági tartalék, szóval mit is vegyek? :) jó lenne artijusos matricát kikerülni, most nem tudom, piacon mi a helyzet, 1-2 kártya esetén megéri, csak külföldről lehet eredeti gyártmányt rendelni.. :F (visszaolvasok pár hétet a témában)

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

• pigsty

aktív tag

Üdv! Vettem 3990Ft-ért.
    16GB SD HC Samsung CL6 (SMG MB-SSAGA)

CrystalDiskMark:

Sequential Read : 20.148 MB/s ¤ Write : 12.621 MB/s
    Random Read 512KB : 19.756 MB/s ¤ Write 512KB : 0.827 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.843 MB/s [ 938.1 IOPS] ¤ Write 4KB (QD=1) : 0.056 MB/s [ 13.7 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.519 MB/s [ 859.1 IOPS] ¤ Write 4KB (QD=32) : 0.039 MB/s [ 9.6 IOPS]

Test : 1000 MB [G: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2013/04/29
    -----------------

Test : 50 MB [G: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x1)

Sequential Read : 20.196 MB/s ¤ Write : 11.319 MB/s
    Random Read 512KB : 19.729 MB/s ¤ Write 512KB : 0.869 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.718 MB/s [ 907.6 IOPS] ¤ Write 4KB (QD=1) : 0.030 MB/s [ 7.3 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.867 MB/s [ 700.0 IOPS] ¤ Write 4KB (QD=32) : 0.026 MB/s [ 6.3 IOPS]

[ Szerkesztve ]

• pigsty

aktív tag

Sziasztok!
    Tegnap lementettem minden adatot sikeresen a kártyáról, a fényképezőben töröltem mindent utána. Ma meg mindig azt írja ki, újra helyezzem be... ha nem érek az érintkezőkhöz, statikus kuss akkor is bekövetkezhet? Pedig ilyesmire szoktam odafigyelni, de hát... vagy lehet, összes kép törlése hazatud vágni egy kártyát? Mert törlés után nem vettem ki... kár, alig 2 éves...

Panasonic FZ38 van nekem, manual szerint legalább Class 6 kell, videózni ritkán szoktam vele, főként RAWba mentek vele képeket; kerekfej, itt is érvényes egy korábbi megállapításod, hogy a Samsungok elég jók? Érdekes, a Kingston-t Te és más se ajánlja kifejezetten, nekem az ment most tönkre. Érdemes garanciával szaladgálni? Bár nem tudom, eredeti bolt+ottani számla megvan-e még.
    Másik, hol érdemes venni? Olvastam, egy ideje már ezen is jogdíj matrica van... Ingadozom, Samsung és Sandisk között, SDHC, egyelőre class 6, 8-16 GB körül.

• pigsty

aktív tag

válasz Zsigi72 #441 üzenetére

Hm, tesztek+ár alapján jónak tűnik, köszönöm, nappal még visszanézek ide,más mit ír! De ez lesz szerintem. :R

• pigsty

aktív tag

Szervusztok!

Másban is felmerült a kérdés ;) , hogy milyen kártyaolvasót érdemes venni.
    A fényképezőben egy Kingston SD-HC van (6-cat), mobilban meg microsd, utóbbi kevésbé lényeges.
    Milyen USB-s kártyaolvasót vegyek? Aki gyakorlatban sokat használ ilyet, esetleg többet is ismer, válaszoljon.

Jó, kis tétel, nagy a választék, az számít, hogy hosszabb távon is strapabíró legyen a kialakítása, ne essen szét, néha magammal vinném, pl egyetemre, gyorsaság annyira nem számít, ne tegye tönkre a kártyát, kábele ne legyen azonnal letörős, no és persze elég legyen az usb feszültsége, ne kelljen külön táp; van még egy olyan igény, hogy HD Sentinellel lehet adatfrissítést olvasni, (vagy azzal vagy mással biztos adat megsemmisítést, de ezt ritkán használnám) nem tudom, minden kártya-olvasó chipje támogatja az ilyen mélyebb parancsokat...?

Bocs az offért, üdv!

Új hozzászólás Aktív témák