Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#27471) Zsírkrétamen válasza Atomgeszi (#27465) üzenetére


Zsírkrétamen
senior tag

Köszi mindenkinek :R
A Purina One került végül a kosárba, vélemények alapján ez tűnt a legjobbnak. Majd, ahogy válogattam össze a többi dolgot, ráleltem a Bozitára, ami mégjobbnak tűnt, szóval végül a Bozitát rendeltem meg :DDD Lesz belőle 2 féle itthon, alutasakosból 1-2 havit szoktam csak rendelni, kipróbáljuk....
A Gourmet Gold-ot végül elvetettem, mert azt olvastam róla, hogy tele van ízfokozókkal, csak azért, hogy a válogatósabb macskák is megegyék. Na, az enyém nem válogatós, és nem hiányzik, hogy egy ízbombára szokjon rá, aztán meg ne egyen meg semmi mást :)) Szerencsére nem válogatós, mindent is megeszik, ami elékerül.

wwenigma: A Canin 10kg-os zacsijával nincs tapasztalatom, eddig 2x 400g-os zacsi volt itthon, az nem visszazárható. A legutóbbi a próbacsomaggal jött, de annak is még a fele megvan, azt ilyen időkre tartogatom, mint a mostani, amikor valami "baja van", vagy épp elfogyott minden más itthon. A Josera 10kg-osa visszazárható, tavaly decemberben rendeltem, eddig még semmi baja. A 10kg-os zacsinak a fele minimum elfogyott már, kb. 4-5kg maradt benne. Napi 3x szórt neki az adagoló, durván 70g/nap az adagja. Kivéve ha nem vagyunk otthon (vagyis nincs este alutasakos), akkor olyan 100-120g/nap. Számításaim alapján olyan 6-7 hónapra lenne elég.

Más:
Mint kiderült, a kisasszony ráunt a Joserára :((( A 9 hónapja alatt nagyjából 10-12kg fogyott el belőle, úgy fest, a 10kg-os csomagból az utolsó kilók megmaradnak. Megeszi, vagyis eszik belőle, most sokkal többet kap mint 70g/nap, mert ugye nem kap alutasakost. Most nem is mérem neki mennyit kap, csak telerakom a tálját. Eszik belőle, de nem eszi meg mind. A hasmenés/hányást viszont nem ez okozza, szerencsére.
Annyira nem örülök neki, igyekszem még elszórni a maradék kilókat, valami mással összekeverve :( Viszont már leadtam tegnap a zooplus-os rendelést, nyilván nem raktam bele szárazat, mert még van otthon...Úgyhogy rápróbálunk a Concept for Life-ra, abból még a Maine Coon megfizethető.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.