Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem nő át minden rajta, így sok növény ki sem tud kelni, majd a csírázóképesség megszüntével egyszerűen elhal.
#24209 totron szívesen vitatkozom veled, de azt nem szeretném, ha felmenne a vérnyomásod, vagy netán másokon vezetnéd le, hogy rám vagy ideges, annyit nem ér. akkor inkább hagyjuk az egészet.
visszatérve, szerintem te fekete-fehérben, 0-1-ben, igen-nemben gondolkozol, én viszont megengedőbb vagyok. nálam van szürke.
te etikai-ökológia szemmel nézed, én viszont ennél sokkal materiálisabban. az általam linkelt EFSA 2023-as kockázatértékelése kimutatta a szermaradványokat. ez tény, nem kívántam tagadni. viszont azt mondják, az EU szintű fogyasztói expozíció a határérték alatt marad. sok dologgal találkozol életedben, ami káros a szervezetedre, emiatt találták fel a határértékeket.
másik meg, hogy a glifozát hatásmechanizmusa az EPSPS enzim gátlása a shikimát-útvonalon. Ez a növényekben, gombákban és egyes baktériumokban elengedhetetlen az aromás aminosavak szintéziséhez, az emberben és állatokban ez az útvonal nincs jelen, ezért elvileg nincs célpontja. ezt állítja a tanulmány. ehhez már nekem is google segítségét kellett igénybe vennem, mert ilyeneket fejből én sem tudok, ezért is mondtam, hogy ez már nem a józan paraszti ész kategóriája. még ennyire leegyszerűsítve sem.
a mértékben meg aztán főleg nem egyezünk. szerintem nagyon nem mindegy, hogy a mezőgazdaságban használják, évről-évre ugyan azon a területen vagy otthon a kiskertben egyszer-kétszer lepermetezel valamit, aztán évekig semmit. van szermaradvány, de az AMPA (aminometil-foszfonsav) nagyjából 2 év alatt lebomlik. igen, addig nincs jó hatással a talaj mikrobiológiájára, de azon tudsz segíteni.nem vitatva, hogy a kiskerti felhasználásban a maradványok mennyisége is kockázat, de szerintem nem mindegy, hogy 1:100.000 vagy 1:100.000.000.000 a kockázat.
abba meg nem mennék bele, hogy a mezőgazdaság miért használja nagy mértékben, ott is van a serpenyőnek mindkét oldalában érv bőséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- Milyen videókártyát?
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Xbox Series X|S
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- További aktív témák...
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest