Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
őstag
Sziasztok, nem tudom belefér-e ide, elnézést ha nem. Nem jogi tanácsot kérek csak csupán joghoz értő emberek véleményét a dologban hogy mégis hogy lehet ez így ebben a formában legális. Adott a magyar posta (így kisbetűvel, mint Nemecseknek). EU-n kívülről érkező csomagok esetén, ha nincs IOSS kód rajta és ők a belföldi szállítói a csomagnak, akkor náluk (vagy NAV-val karöltve velük együtt) fut ki import vámkezelésre a dolog. Semmi panasz eddig (leszámítva a nevetséges kezelési költségüket a semmiért). Rengeteg könyvet rendelek EU-n kívülről, ha nem fizettem ki előre, akkor ÁFA-t kell fizetnem természetesen. A probléma, hogy könyvre az ÁFA 5%, nem 27%. Ha DHL/FedEx/... intézi az importot, ők tudják is ezt maguktól. De ha posta, akkor 100%, hogy szó nélkül rávágják a 27%-ot (+ kezelési ktsg.). Pár éve tettem panaszt (azóta is nyitott az ügy egyébként). Később felhívtam őket és lekezelő stílusban "felvilágosítottak", hogy ilyenkor különeljárással kell kérni az 5%-ot, ami kb. 7500 forint volt anno.
Na most, én mint egyszerű állampolgár azt feltételezném, és nézzétek el, hogy olyan szavakkal dobálózok, ami valószínűleg nem állja meg a helyét, a vámtörvény az vámtörvény, rám ugyanúgy vonatkozik mint a magyar postára/NAV-ra is. Hogy engedhetik meg maguknak, hogy ne kövessék ezt? Megfordítva, megint nézzétek el nekem amit mondok, ha nekem kéne fizetni valami plusz költséget a posta felé és megmondanám nekik 1000 HUF helyett 500 HUF-t fizetek ezért, ha nem tetszik külön eljárási díj fejében megvizsgálom a kéréseteket és megkapjátok a maradék 500 forintotokat, szerintetek mennyire röhögnének ki vagy akár lenne jogi következménye a tettemnek? -
gaben22
őstag
válasz
gaben22
üzenetére
Poén, nem olyan rég jött az e-mail, hogy a rendelés "kiszállítás alatt" státuszba lépett és utána a cég válaszolt is a mai e-mail üzenetemre... Lehet ügyfélszolgálat mégis tudott mást is az e-mailen kívül csak meg kellett említeni, hogy esetleg belekeveredhetnek valamibe, amibe amúgy nem akarnak.
-
gaben22
őstag
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Ez tényleg érdekelne engem is, hogy mit kell elmondania magáról egy cégnek kérésre ilyen esetben (szigorúan az ügyfélszolgálatra értem). Jogi képviselőjuk nevét elég vagy még azt se? Cégjegyzékszám... Sokszor az ügyfélszolgálatos bemutatkozik hívások elején, most pl. nem tette meg.
Mert hogy ugye egyébként meg csomó adat ott van Optenben... csak valahogy tudnom kell rájuk keresni vagy fogyasztóvédelemnél hivatkozni és az egyetlen, amit tudtam az ügyfélszolgálatról az a telefonszámuk volt. Mostmár tudom a cégnevet, cégjegyzékszámot is.... Természetesen most nem fogom eszkalálni a dolgot, mert korábban asdf_ leírta, hogy még minden szabályos.
-
gaben22
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, tőlük rendeltem, cégjegyzékszám egyezik, van nekik 3 honlapjuk.
@razorbenke92
Ügyfélszolgálat cégnevét akartam megtudakolni nem titkolt szándékkal, hogy pici nyomást gyakoroljak rájuk, hogy segítsenek, mert hölgyike csak azt hajtogatta ők nem tudnak mást csinálni csak írni ugyanarra az e-mail címre mint én és gondoltam azért csak nem szeretnének "rapportra menni" a fogyasztóvédelemhez és akkor inkább felhívnak ők egy számot, amiről én nem tudok vagy bármi... -
gaben22
őstag
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Ezzel én se kezdtem el vitatkozni mert fogalmam se volt róla. Csak vitás esetben hogy a manóba tudna bárki egy cégre hivatkozni akárhol (fogyasztóvédelem...), ha nem tudja még a cég nevét se (telefonszám használható?). Gondolom egy rendes üzlethelyiséggel rendelkező bolt esetén a panaszkönyv számít, abban meg feltételezem ez benne van, bár annál meg végülis mindegy is, mert maga a panaszkönyv számít. Kutakodtam az e-mailjeim között és a rendelés megerősítő e-mailben benne volt az ügyfélszolgálat neve, cégjegyzékszáma...
-
gaben22
őstag
Köszönöm mindannyiótoknak a segítséget. A szék kell(ene), de erősen aggasztó, hogy ilyen szintű az ügyfél támogatásuk. Sajna arra már nem emlékszem, hogy raktáron volt-e vagy sem. De valószínűleg akkor nem. Írtam nekik még egy e-mailt, aztán pár nap múlva lehet inkább elállok. Egyébként azért kezdtem el aggódni, mert még soha nem volt ilyen, hogy egy ügyfélszolgálat (még magánszemély se) nem segít, többször e-mail megkeresésre nem válaszolnak...
Mondjuk azt nem tudom, hogy ha a honlapon levő legördülő menüből kiválasztottam a váz színét, akkor az már az én utasításaim szerint elkészítendő terméknek számít-e vagy pedig egy létező és előre elkészített termék kiválasztása csupán. Kiderül, ha esetleg elállásnál erre hivatkoznak.
Köszönöm nektek még egyszer.
-
gaben22
őstag
Helosztok, sok-sok éve rendelek a világ minden tájáról dolgokat, de most megakadtam egy itthoni rendeléssel. www.székek.hu oldalon (ékezettel), leadtam egy rendelést 55 000 HUF értékben. Némi késéssel, de jött is egy teljesen validnak tűnő előlegszámla (ALTA QUALITA Kft. adószámmal együtt), át is utaltam a pénzt. Ez 1 hónapja volt. Azóta viszont semmi. Írtam nekik e-mailt. Semmi. Felhívtam az ügyfélszolgálatot (amiről a telefonos kislány azt mondta, hogy ők megbízott ügyfélszolgálat és ők is csak egyirányú kommunikációban vannak ugyanezzel az e-mail címmel, mint én). Írtam 1 hete még egy e-mailt. Semmi. Ma megint felhívtam az ügyfélszolgálatot, telefonos kislány ugyanezt mondta megint. Ilyen még a pár forintos kínai Aliexpress rendeléseknél se fordult velem elő, hogy nem segítenek...
Elhihetitek semmi kedvem rendőrségi feljelentést tenni. Esetleg fogyasztóvédelem foglalkozik ilyennel vagy csak rendőrség jöhet szóba? Vagy 1 hónap az semmi és várjak még?
Illetve még egy jogi kérdés csupán kíváncsiságból. Telefonos ügyfélszolgálatost megkértem, akkor legyen kedves adja meg az ő cégük nevét és cégjegyzékszámát, mert a feljelentésben hivatkoznék rá, hátha segíti a rendőrséget erre a telefonos kislány azt mondta ő ezt nem adhatja ki. Cégnevet és cégjegyzékszámot nem lehet kiadni? Ez igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest