Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben: Decemberben rendeltem a gr*ppi.hu-ról egy pendrive-ot, amit január elején kaptam meg. Lefuttattam egy tesztprogramot és kiderült hogy a ráírt kapacitás felét tudja csak. Jeleztem a webshop felé elállási szándékomat, és visszaküldtem nekik 14 napon belül. Ez január végefelé volt, és azóta hitegetnek hogy visszautalják az összeget.
Mit lehet tenni hogy visszakapjam a pénzem?Köszönettel,
Joci -
szjoci
őstag
Ha tudtam volna hogy tartozok akkor elképzelhető hogy ki is fizetem. Nem szöktem el, nem bujdostam ha akartak volna akkor megtalálnak. Ha meg nekik nem hiányzott ez az összeg, akkor így járhattak volna, de kötöttem velük szerződést és kifizettem amit ki kellett + 25k-t előre.
Egyébként meg a kérdésedre a válasz benne volt a válaszolt hozzászólásban
Üdv: Joci
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz szaszayanou #2034 üzenetére
Szóval akkor behajtatni nem tudják.
Akkor viszont mégsem annyira jó az "ajánlat" amit kaptam, mert az 1havi tartozást és a rá szabott kamatot be akarják vasalni + 25.000Ft-ot le kellene tennem, amit a hónapok során koptatna az előfizetési díjam. Ezt a 25.000-et még el is fogadnám, mert ugye megingott a nagy T bizalma bennem (meg nem kidobott pénz, hisz abból vonják a havi számláimat), de azt ne akarja már bevasalni amit elméletileg nem lehet. No, holnap megint futok egy körtKöszönöm a választ!
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Következő problémával szeretnék hozzátok fordulni:
Szerettem volna a T-s szolgáltatónál venni telefont+előfizetést, de a hölgy felvilágosított hogy tartozásom van holott sosem volt ezzel a szolgáltatóval szerződésem. Turkászott egy picit a számítógépén, és előhúzott a tarsolyból egy én nevemre szóló telefonszámot amin volt a tartozás. A szám eléggé ismerős volt... Mondta hogy hívjam fel a behajtási osztályt.
Ez meg is történt, sztori a következő: anno 1999 januárjától a Westel900-nál volt egy hűségidős szerződésem. Sajnos akkoriban nem ment túl jól a szekér és nem tudtam fizetni a számlámat, így a szolgáltató a fizetési határidő után pár héttel felbontotta a szerződést. Nem kaptam tőlük semmilyen fizetési felszólítást, se végrehajtásról hivatalos levelet. Nem is néztem utána hogy most hűségidőn belül vagy már kívül voltam-e, hogy őszinte legyek, de most felvilágosítottak hogy hűségidőn belül voltam, így olyan 80.000Ft körüli tartozásom van a hűségidő miatt + 1havi előfizetési díj + arra a kamat (kb 10.000Ft összesen. Végülis rendes volt az ügyintéző, mert feldobott egy kedvezményes megoldást, de arra lennék kíváncsi hogy az ilyen dolgok nem évülnek el? Hogyhogy nem kaptam semmilyen felszólítást az ügyben? Hogyhogy nem került eddig behajtásra?Ha tudtok mondani valami okosat, akkor azt megköszönném. Végülis csak az érdekelne hogy jogos-e vagy sem a követelés.
Üdv: Joci
-
szjoci
őstag
válasz Woodslave #323 üzenetére
Nem magánszemélytől béreljük hanem egy ingatlankezelő cégtől, aki most küldött egy levelet miszerint vagy megvesszük a lakást (nagyon kellemes áron ) vagy béreljük tovább de marha drágán (emlékeim szerint 600Ft/m2-ért ami (57m2-rel számolva) többe kerül mint amit fizetni fogok a lakásrészletre).
Ez a nyilakozat meg gondolom azért szükséges hogy nem a szüleim feje felől / beleegyezésük nélkül akarom megvenni a papíron általuk bérelt lakást. -
szjoci
őstag
Papíron ő bérli a lakást, ezért vehetné meg ő elsőízben. Mivel én (is) ott lakom és szüleim nem igazán akarják megvenni, így gondoltam megveszem én. Az ingatlankezelő cég nem is tiltakozott ez ellen (direkt rá lett kérdezve), csupán kell valami papír róla hogy nem tartanak a szüleim igényt a lákás megvásárlására és így rám száll a dolog.
Írj privben ha szükséged van még valami részletre vagy adatra, és előre is köszi a fáradozást
[Szerkesztve] -
szjoci
őstag
sziasztok, lenne egy kérésem hátha megszán valaki egy irománnyal
Mint már jópár hsz-el ezelőtt említettem meg szeretném venni a lakást amit bérlünk, de a szüleimé lenne az elsődleges vásárlási jog. Erre kellene nekem valami vásárlástól elálló nyilatkozat hivatalos formába öntve. Csak a faterom miatt kell mert messze dolgozik és azt mondták elég lenne valami papír hogy ő eláll a vásárlástól, ha már nem tud ott lenni amikor lebonyolítjuk az adás-vételt.
Gondolom csak pár sor az egész dolog de nekem halvány lila gőzöm sincs hogy kell egy ilyen nyilatkozatnak kinéznie.
[Szerkesztve] -
szjoci
őstag
ismét köszönöm mindkettőtöknek a segítséget
futok rá mégegy kört, ha minden kötél szakad kifizetem azt a 10-est. Az a baj hogy biztos vagyok benne hogy nincs tartozásom feléjük, csak nem tudom bizonyítani mert ugye 1992-es számlák hol vannak már... Azért nem értem a dolgot mert mondjuk egy 15 éves valós tartozás miatt már rég rámtörte volna valami végrehajtó az ajtót szerintem.
Nah mindegy, mégegyszer köszi -
szjoci
őstag
lehet félreértettél valamit
nem küldtek levelet, éppen ezért kérdezem hogy ha bemegyek akkor kérhetek tőlük olyat hogy mutassák meg mikor küldtek fizetési felszólítást? Mert ha nem küldtek 5 éven belül (márpedig nem tudok róla) akkor ugyebár elévült a dolog akár beszélünk tartozásról, akár nem -
szjoci
őstag
De akkor náluk kell hogy nyoma legyen annak hogy adtak fel ilyen levelet, nem? Ezt tudnám tőlük szépen kérni hogy mutassák meg, vagy ehhez már nem igazán van jogom? Nem amiatt a 10,000 Ft miatt kukacoskodok, ha tudnak mutatni valami felszólítást ami el lett küldve akkor természetesen kifizetem, de szerintem ők szúrtak el valamit
-
szjoci
őstag
sztem azt minden esetben ajánlottan kell feladniuk, de kíváncsi vagyok a válaszra
hiszen ha nincs lepapírozva hogy átvettem, akkor mire tudna hivatkozni?
Macka: kérhetem tőlük zokszó nélkül hogy mutassanak akármilyen könyvelt fizetési felszólítást az utóbbi 5 évre visszamenőleg?
[Szerkesztve] -
szjoci
őstag
sziasztok jogászok!
Egy kis segítség kellene. Meg szeretném venni a lakást amit bérlünk és ehhez szükség van arra hogy ne legyen közüzemi tartozásunk. Erre (amikor édesanyám gyűjtögette be az igazolásokat) kiderült hogy van 10,000 Ft 1992(!)-es vízdíjhátrálékunk. Én úgy tudom hogy közüzemi számlákat max 5 évig kell megőrizni. Nem beszélve arról hogy semmilyen értesítést nem kaptunk erről! Szóval abszolút lehúzásnak tűnik a dolog. Ilyenkor mi a teendő? Természetesen már nincsenek meg a 15 évvel ezelőtti számlák, szóval nem tudom igazolni hogy nincs semmi tartozásom feléjük. Kérnék egy kis ingyenes jogorvoslatot hogy csapjak az asztalra vagy fizessem ki inkább az összeget és ne kötözködjek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág