Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz sanyi32 #12035 üzenetére
Szia!
Elég nagy a különbség a két fejes között. Ha már ennyit szánsz rá, akkor bűn nem hallgatózni a kategória legjobbjait, de amúgyis ajánlott meghallgatni párat. A D2000-es egyébként 70k-ért korrektnek mondható, de mindenképp próbáld ki, mielőtt pénzt adsz érte.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Auratech
őstag
válasz sanyi32 #28576 üzenetére
A 990 nekem is okozott kellemes órákat. Volt, hogy alváskor is fennmaradt..
Minden fillért megér. Nekem kifejezetten színpadleképezése, irányfelbontása egyedülálló az árkategóriájában.
Magasba húzó hangja számomra pont jó, mivel a zene, ami itt magasaiban nem túlzó, sziszegős, a legtöbb lehallgatásban selymesen fényes. Ha egy felvétel a Beyeren még éppen picit zajos magasaiban, biztos, hogy majdnem minden profi lehallgatásban zajtalannak fog tűnni. Ja és az egyik legkényelmesebb füles...
Most DT770 lett a pajtásom, mivel zártra volt szükségem a munkához, de remélem hamarosan ismét beszerezhetek egy 990-t is.
Vesszőparipám, hogy a nem összegyűrt fülkagylóra sugárzott hang képes leginkább rendes térélményt adni, ezért bármilyen fejes, ami a összehajtogatja a fülkagylómat, vicc.
Természetesen ennek semmi jelentősége, ha az ember keverőpulton szétpanorámázott szereó mixet hallgat. Arra jobb füldugasz is kiváló.
Sok jobb füles van, nem kétséges, de árkategóriájában nincs túl sok konkurenciája (50 ropi alatt), ha irányok és tér a lényeg. Mondjuk én használok(tam) hozzá kompenzációs EQ-t a kész zenék megítélésekor.Auratech Field Recording
-
.DLL
veterán
válasz sanyi32 #31038 üzenetére
Az érdekes, mert a 250 Ohm kevésbé terheli az erősítő kimenetét, mint pl. akár egy 80 Ohm-os, már ha a torzításra akarsz utalni. Az nem tudom mitől lehet nála. Mindesetre teljesítményben (áttételesen hangerőben) szerintem elég a Presenter, én 600 Ohm-os DT990-nel próbáltam itthon, és bár jóval feljebb kellett tekerni a potmétert, a hangerővel nem volt gond. Az más kérdés, hogy egy ilyen fejeshez nem feltétlenül a belépő kategóriás erősítő illik, de kezdésnek jó, aztán lehet tovább lépkedni.
(#31037) Silent77: Értem, hidd el, ezen a teszten még a karakterük sem jön ki jól, nem tudom hogy tehették így egymás mellé. Lehet hogy csak műfejjel hallgatnak fejeseket, a sajátjukkal nem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
veterán
válasz sanyi32 #31041 üzenetére
Azzal nincs gondom, csak nem hallom a különbséget a pro 80 között, de ezt tényleg betudom a bot fülemnek. Ami remélem gyorsan változni fog. én igyekszem.
A xonar dg se egy bajnok, de 2 hónapja mikor vettem, nem gondoltam, hogy ennyire belemélyedek.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
SSlyTR
aktív tag
válasz sanyi32 #31596 üzenetére
Azért 30 ezer forint különbség elég sok. Mindenképpen meg szeretném hallgatni. Erre van valami jó tippetek?
Ipod, noti esetleg melóhelyen számítógép, u1-es asus hangkártya amim van. Nem akarok beruházni nagy rendszerekre. Eddig egy vsonic gr06-as szolgálta ki az igényeimet és elégedett vagyok vele.A kofferes ebay-ről 17ezerbe fáj, szóval a nomono is keres rajta bőven. Nem lesznek álmatlan éjszakáim miattuk. Ha ők is 17ezerért adnák még mindig haszonnal árulnák...
-
törölt tag
válasz sanyi32 #32916 üzenetére
Inkább rock és komolyzene, de egyéb is becsuszhat.
m40x- et ajánlották, de az 31e Ft szoval gondoltam, ha már hozzájutnék olcsobban az m50x-hez akkor jobb lehet e.
A 770 nek a 250 ohmosát tudnám megvenni. Ezt eltudná hajtani egy iPhone, vagy iPad ?
Főként gépröl menne asus xonar dg kártyárol és TV. Tehát nincs asztali erősitőm. -
törölt tag
válasz sanyi32 #32922 üzenetére
Köszönöm a tippeket !
Sajnos nincs lehetőségem kiprobálni a párnaméretet és a hangzásokat sem. Ezért is fordultam ide.
Csak rendelés jöhet szoba :/Akkor az m50x mindenképp felejtős, de az m40x még megfontolando és a 770 .
Az m40x-et itt ajánlották a napokban.Gondolom akkor itt már csak az ár lesz a fő tényező amit átgondoljak.
Szerk.: zárt kellene a külsö zajok miatt. Beltérben használnám, de sokminden behallatszodik sajnos....Kutyaugatás és egyéb
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz sanyi32 #32922 üzenetére
"komolyzenére szerintem alkalmatlan az M50-s a túlzott mélyei miatt egyszerűen nem fogod hallani a részleteket."
Végül is igaz, bár a Dt770 Pro túlzó magasa miatt viszont a zene lényeges elemeit nem fogja hallani, így a csöbörből vödörbe tipikus esete. Tehát ízlés kérdése, melyik rosszat választja.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Ati1979
veterán
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz sanyi32 #33036 üzenetére
A fentebb linkelt hangkártyát meg mondjuk egy ilyen "erősítőt" tudnék venni hozzá. Késöbb sem tudnék jobbat mert PC-hez használnám, a hely meg szűkös. Illetve az egészre szánt összeg is.
Most van egy CM Storm Sirus 5.1-es fejhallgatóm, amit a mellékelt konzollal használok.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
-
.DLL
veterán
válasz sanyi32 #33042 üzenetére
Igen, a II-t, brutális mennyi részlet! Ez a legfrisebb változat volt, nem tudom a korábbi vélemények milyen állapotban lévőről szóltak. A tere is nagyon jó volt a Pandát simán lenyomta, de még a Presenternek is beelőzött. Egyik zenében (London Grammar - Sights) van egy TV-hang effekt, az tényleg olyan volt mintha a háttérből jött volna. Ismertem, mégis meglepett.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz sanyi32 #37415 üzenetére
Tény, de több példány meghallgatása után nekem úgy tűnik, hogy egy kicsi hangolás-beli különbség is van közöttük, így engem nem érdekelne a rövidebb kábel, ha annak hangja jobban bejön (de mint írtuk (te is én is) ez szubjektív, meg kell hallgatni. Sajna jöttek már vissza a fórumra, hogy hádde ez még sem annyira jön be, pedig a leírtak alapján aszitte jó lesz. Hááát....)
Neked nem DT770 Pro volt? (vagy volt Pro is, aztán lett Edition is?)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz sanyi32 #37856 üzenetére
Szerintem nem ül rá, kontrollált, gyors a mélye. Az tény, hogy a K551 világosabb hangképő, és a kérdező is ilyet keres, de azért nem M50-ről beszélünk.
(#37855) SonyNex7: Valóban... Nem rég még 45-50 körül is lehetett találni. Jól felment minden fejesnek az ára... na ezért is mondtam, hogy nem tudok a megadott kereten belül az Exd-os szemétkupacból mit ajánlani (kivéve a K550).
Akkor SRH-440, ami még belefér, és szintén jó hangja van, csak a fejpánt nincs eléggé alápárnázva, így a rövidebb hajúaknak nyomhatja a fejét. Ugye nagy hajad van?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Raul_Duke
tag
válasz sanyi32 #37856 üzenetére
Szerintem se sok a mélye, pedig én nagyon nem vagyok basszus párti. Megfogott pontos mélyei vannak. Az 550-hez képest kicsit több, de nekem jobban tetszik így. Sade zenéihez pont jók, Vivaldit is jó hallgatni, prog. rockhoz már-már kevés is, persze sok múlik a felvételen is. Meg kell hallgatni, nincs mese (pl. fejhallgatoplaza).
Egy hete van nálam egy k545-ös és eddig meg vagyok elégedve vele.Epos + Creek
-
törölt tag
válasz sanyi32 #38498 üzenetére
Az az AKG cseppet sem egyenletesebb a Beyer 770-nél. Főleg a nem létező mélytartomány miatt, de az sem túl valós, hogy a magasak hosszú távon nem fárasztanak. Ki kell menni egy hangversenyre az első sorok valamelyikébe, meg lehet fülelni, mennyire simogató a hangzás, mikor rákezdenek.
-
ricinus13
senior tag
válasz sanyi32 #44351 üzenetére
Köszi, de inkább ott érdekelt volna, most próbálom visszafogni magamat, mert így is egy 100-as elment az utóbbi hónapokban, pedig volt ám használt cucc benne rendesen. Valamire viszont emlékszem ahol rengetegen voltak, de idő hiányában ott nem maradtam sokáig, úgylátszik kár volt. Helyette néztem a 23000 eurós projektort, de minek?
[ Szerkesztve ]
-
biokox
tag
válasz sanyi32 #44349 üzenetére
Gratula az új fejeshez hallgattam valóban jó nem olyan pontos analitikus steril mint a k550 inkább erősen fun hangzású szerethető a csöves mobil erösitö simán elbánt az el 8 al nem hagyott kívánnivalót maga után mint a hdp-r10 de az igazi fekete lo az a csöves asztali fejeserösitöjük. Iszonyat jó szinergiában volt az el 8 cal nagyon valószínű hogy mindkettőre vevő leszek
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz sanyi32 #62211 üzenetére
Jaja belső kártya, 600ohmos fejest is hajt szépen (fejhallgató erősítős), van rajta egy burkolat gondolom ez valamifél zajszűrés lenne.
Akkor azt mondod meggyőző a cucc, Az Audio Techinca A500-at nagyon szerettem mindaddig (7 évig) mig nem vettem egy Mictrolab solo 6c hangfalpárat.Ő a kártya:
Elvileg audiophile minőségű, 3 cserélhető műveleti erősítője van nem épp olcsó cucc. Gondolom nem lesz szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest