Hirdetés
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
balazs1956 #116869 üzenetére
Hasonló okból használtunk egy Marshall Major II-t, az BT módban meg tudja osztani a jacken keresztül a hangot egy másik fejessel, fülessel. Gondolom a Major II utódai is tudják ezt.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert már az őrület határán lavírozok. Egyszerűen nem találok olyan fejhallgatót aminek nincs vagy doboz hangja, vagy kiegyensúlyozatlanok a tartományok.
Pedig nincsenek nagy igényeim.Naivságból bementem egy boltba és vettem egy Razer blackshark v2 x headsetet (bízva abban, hogy eddig minden razer termékem kifogástalan volt), de valami irtózatosan szar a hangja. Mint ha egy konténerben hallgatnék zenét, néznék filmet. A játékokban a lépéshangokat elnyomja a mély.. kegyetlen. EQ-val se tudtam elfogadható szintre hozni.
Játékra, kommunikálni jó, de minden másra felejtős.Aztán lett egy Audio Technika ath-avc500 ami jó is lett volna, de bizonyos frekvenciákon (főleg magas) recsegett. Kicseréltettem, de az is.
Előtte egy Sennheiser HD400S fejhallgatót használtam. Ennek megvoltam elégedve a hangjával, de borzalmas kényelmetlen, meg el is kezdett hamar szétjönni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak a PC-hez, itthon. Az úgymond a szórakoztató központom is.
Vezetékeset szeretnék.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás (elektronikus elsősorban), filmezés. Ezek az elsődleges szempontok. Aztán alkalmi játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
35 - 40.000 Ft. Bár, őszintén szólva olyan mint ha a fogam húznák. Régen sokkal olcsóbban tudtam nekem megfelelő fejhallgatókat venni.
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Fogalmam sincs ezek mit jelentenek.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zártat szeretnék.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kiegyensúlyozottat, ami azért saját ízlésre is hangolható (tehát bírja ha mondjuk mélyhang kiemelést tolok rá szoftveresen).
Nem szeretem azt aminek nincs mély hangja (szeretem a basszusokat), de ha az minden mást elnyom, az se jó.
Mivel zenét hallgatok és filmezek sokat, ezekhez kéne belőni.8.) Honnan vásárolnál?
Magyar webshop/Bolt.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC, 3,5 jack, SoundBlaster Audigy FX V2
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Zoliee #116867 üzenetére
Nálam a fejhallgató erősítős, erősebb (kb. 15W) TMP Ant erősítő kevés volt a Vandersteen 2CE Signature-hoz, hangminőségre és erősségre is, hiába, a 86dB-es érzékenységhez kell a combosabb erősítő. Mondom ezt úgy, hogy amivel sokáig használtam, az is kb. 90W-ot tud 6 Ohm-on, de a mostani Dénes Péter 6C33C SE csöves mono blokkokkal elég jól el van, pedig az csak kb. 20W/8 Ohm-on.
Viszont az 50W-os TMP Triton Mk2-vel már szintet lépett a hang, mégha más is a karaktere. Az Ant egy nyugisabb, csövesebb hang, a Triton inkább a rámenősebb, legalábbis nálam ez volt a tapasztalat.
Bocs az off miatt.
-
válasz
"az unokát, aki csak néma csendben tud aludni" - tudatosan neveltük úgy a gyereket hogy ne csak síri csendben tudjon aludni, rengeteg előnye van.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dilikutya #116877 üzenetére
Állítólag az újak már javítottak, de a korábbi kiadásúaknál a csuklónál lévő csavar szokott kicsavarodni. Aki nem tud/szeret bütykölni, annak valóban elég bosszantó tud lenni (meg egyébként is, ejnye-bejnye, hogy nem tudnak erre figyelni), de amúgy egyszerűen csak vissza kell csavarni. (Lehet, nem ártana egy menet rögzítő ragasztó pluszban.)
Most kaptam pár napra kölcsön én is egy Ft1-et, nem lesz vele ilyen jellegű problémám (se)!
-
balazs1956
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116876 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, így már el tudok indulni
-
Bodz
nagyúr
Ez amúgy tök pofás. Nem FM vagy bármi egyéb, legalább bluetooth, meg minden szükséges is van a csomagban. Ez nem ajánlás, csak úgy találtam.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Gzula[HUN] #116876 üzenetére
De az FT1-nél az új vásárlók panaszait láttam. Meg hát nem olyan régóta van piacon, ennyi idő alatt nem kéne gondnak lennie.
A 10 éves Maxell Retro DJ-m kifogástalan állapotú, és az nem ez a kategória.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
balazs1956 #116873 üzenetére
+1 Bodz elosztó (vagy ilyen)+ 2 db vezetékes fejhallgató mellé, utóbbi pl. lehetne a Philips SHP2500, amihez van alapban 5 vagy 6 méteres kábel, és rajta hangerő állító. (Hifihez ezek nem kifejezetten előnyök, de TV-zéshez OK).
Vagy érdemes volna rádió frekvenciás fejest keresni, a Sony RF szériás cuccai ilyenek, de mostanában csak használtan láttam ilyeneket sajnos. Én is egy Sony RF810-es adóját dugtam be a TV jack aljzatába, és az hallgatom 2 fejhallgatóról, egy RF810-esről és egy 850-esről. (Egyik enyém, másik a nejemé. Zenét ezekről se kell, de a kertből is lehet az Izaurát, vagy a pincében a híreket hallgatni
)
Utóbbival kapcsolatban esetleg lehetne még ITT is érdeklődni, de tapasztalatom szerint inkább BT fejhallgatókkal kapcsolatban vannak képben, mint a rádiósokkal.
#116870Dilikutya: "...de az FT1 összeszerelési minőségét már többen szóvá tették"
Ahogy a DT770-esnél az átlagnál többször jelentkező driver recsegést, meg az M-es sorozatú AT-knál a műbőr lemálást, esetleg a csukló törését. Nem tart semmi se örökké.
-
Bodz
nagyúr
válasz
balazs1956 #116873 üzenetére
Az igazán olcsó két vezetékes fejes lenne egy jack elosztóval.
Mindenféleképpen vezeték nélküli kell?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Szia!
Meg kell kérdeznem, hogy mi számít neked elfogadható, vagy normál árnak? De amúgy persze, mindent meg lehet oldani.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Dilikutya #116870 üzenetére
Ízléstől függően a KA13 elég kellemetlen lehet a 770 Pro magasaival, akkor már inkább a KA15 (ami egyébként is jobb). Vagy más, csak először a fejest kell eldönteni.
Úgy általában az FT1 jobbnak mondható, kivéve ha nagyon kell az a fajta V karakter, amit a Beyer tud, meg ahogy tudja. -
Dilikutya
félisten
Van újra időm foglalkozni a témával, így lehet vásárlás lesz.
Beyerdynamic DT 770 PRO és Fiio FT1 (esetleg Audio-Technica ATH-M50X) között vacillálok. Ahogy olvasom itt a topikot, hasonló a kettő, de az FT1 összeszerelési minőségét már többen szóvá tették. Alaplapi hangkártya, vagy egy Fiio KT13 hajtaná, ez utóbbi tűnik szimpatikusnak. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítségre van szükségem.
Egy rétre megkapjuk az unokát, aki csak néma csendben tud aludni...
Mi azért szeretnénk nézni a tv-t, úgy hogy ne zavarjuk az alvásban.
A TV-nek van egy 3,5 ,, jack dugós fejhallgató kimenete..
Két kérdésem lenne:
1. el lehet-e ezt osztani kétfelé, úgy hogy ketten egy-egy olcsóbb vezeték nélküli fejhallgatóval csatlakozzunk rá?2. Létezik -e olyan normál áru vezeték nélküli fejhallgató, ahová egyszerre két fejhallgató is csatlakoztatható?
Segítségeteket, ötleteteket előre is nagyon szépen köszönöm, különösen, ha konkrét típust, linkkel stb. ajánlanátok.
Elég láma vagyok a kérdésben erre legyetek tekintettel -
bitrograde
senior tag
válasz
Zoliee #116867 üzenetére
Persze, szívesen.
Ami a Quanticot illeti, terveztem írni róla majd a megfelelő témában egy rövidebb összefoglalót, mert elsősorban fejhallgató-erősítőként érdekelt, és csak kíváncsiságból kötöttem rá a Vandersteeneket. És meg kell mondjam, meg is lepődtem, mert ugyan hiányzik belőle a nagyobb hangtömegek megmozgatásának képessége (a Brystonom mégiscsak 2X200W, van némi előnye ebben, még ha a teljesítmény nem is minden), de a középtartományban nagyon ügyes, fürge erősítő a Quantic, még a Vandikkal is. Jól történik vele a zene, az alsó tartomány viszonylagos bizonytalansága ellenére is. Ez a bizonytalanság némely zenéken jól hallatszik, másokon pedig egyáltalán nem szignifikáns. Olyannyira tetszetős az előadás, hogy tervbe van véve "komolyabb" TMP termékek fülre vétele.
A fejhallgató-erősítő részt pedig megírom. Amit a Phobosszal csinál (A Holo Red és a LessLoss DAC társaságában) a Quantic, az egészen parádés. Az amúgy is óriási teret még inkább kiterjeszti, hihetően, mégis szinte már hihetetlenül, miközben levegő és szeparáció mellett tartja meg a dinamikát és a megindulásokat. Még egy szoros összevetés hátravan a Violectrickel, ha lesz időm átrakni a nappaliba egy hallgatózás erejéig azt is, aztán majd megírom hosszabban az erősítők és DAC-ok szekcióban. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #116855 üzenetére
Persze, próbálom a helyén kezelni, de nehéz türelmesnek lenni. Érzem benne a potenciált, mindenképp megtartom.
Nagyon úgy néz ki, hogy jelenlegi cuccaimból a Mojo 2-őt csipázza a legjobban.
Vicces, mert nemrégen gondolkoztam a Chord eladásán, mivel nem használtam. Se a HD800s, se a d5200 nem varázsolt el vele. Aztán jön egy új versenyző, és átírja a dolgokat. Perpill újra hallgatom az m1060c-Mojo2 párossal az "ezer" éve pihenő Pink Floyd albumokat.Adsz egy linket ahhoz a Laurel Audio fh kábelhez?
A Quantic F50 kipróbálásra van Nálad? Megbírkózik a Vandersteen 2Ce Signature dobozaiddal?
Amikor nálam járt az Ant amp, nagyon nem akart párosodni a ProAc hangfalaimmal. Ezért egy olyan Ant amp építésére kértem Tamást, amiből ki van hagyva ez az opció. -
fattyu
veterán
válasz
bitrograde #116855 üzenetére
1060c?
ugyehogy ugyehogy -
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116863 üzenetére
Nálam meg megvolt a lehetőség, hogy Franciaországból rendeljem, a rendelésben is az szerepel, hogy "France", mégis Kínából küldték.
Igazából ha onnan jött volna, már itt lenne, főleg azért bosszant.
A chat-re nekem sem válaszoltak, csak e-mailre. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116862 üzenetére
Onnan volt csak lehetőség, a többi ki volt X-elve. Szóval igen. Annyi problémám volt, hogy hiába írtam a chat robotnak, 2 napig semmi válasz. Ezután írtam nekik emailben (pont a plusz költség miatt), arra már pár perc után válaszoltak. Ezután vettem a bátorságot, hogy rendeljek tőlük. Gmailban is megnéztem, pontosak a dátumok, amiket írtam.
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116861 üzenetére
Kínából is kérted?
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116857 üzenetére
A Hifi Express-el nem árt vigyázni, mert én pl Franciaországból kértem a cuccot, mégis kérdezés nélkül Kínából adták fel. Redditen olvastam, hogy más is járt így, csak ő Angliából kérte.
A support meg kioktatott, hogy nyugodjak le, mert semmilyen extra költséget nem kell majd fizetnem, aztán majd meglátjuk, magyarázatot nem kaptam, hogy miért így adták fel. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
kiralytom #116858 üzenetére
A Fosi K5 tudja, de nem ismerem a hangját. Így azt se tudom megmondani, hogy ezzel, vagy a Sound Blasterekkel járna jobban ár/érték aránytól függetlenül. A Fosi Kínából valamivel olcsóbb.
Meg talán a "Steelseries gamedac"-ok is, de szerintem azokat inkább csomagban érdemes megvenni bundle-ban egy fejhallgatóval. Talán speckó kábel és/vagy adapter is kell hozzájuk, hogy egy sima jack dugóval is tudd használni, szóval ezt inkább hanyagolnám, legalábbis a neten lévő 50-60ezres új árukért biztos. Használtan 30-35ezer szokott lenne a Steelseries Arctis Pro bundle, amiben értelemszerűen a gamedac is benne van.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #116856 üzenetére
Ezt írta a külső Soundblaster hangkártyákra:
Mindenképpen mikrofon bemenetes külső hangkártya kellene azért néztem ezeket.
A külső, fantomtápok,amplifierek között létezik olyan?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
kiralytom #116850 üzenetére
Ha mégse kell a balanced, 65ezer HUF körül megáll egy Loxjie D30-as a Hifiexpressről. Ha ez sok, esztétikai hibás is van ott egy rakat, 10-12ezerrel olcsóbban (lehet, csak a doboz sérült, az én Loxjie P20-asom is inkább ilyen volt, és 40% árengedménnyel vettem innen).
Használtban meg, vagy a Dorien által is linkelt Topping vagy egy Ifi Zen Dac V2 attól függően, hogy inkább analitikus, vagy inkább melegebb hangzásra van igényed.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
kiralytom #116850 üzenetére
Én a Fiio FT1-et hallottam már SMSL DO400-ról, Apos Gremlinről (a kettőről együtt), meg Ifi Zen Dac V2-ről is. Szerintem mindenről jól szólt, relatíve igénytelen volt ebből a szempontból. Elég könnyen hajtható. IMO csövesről (a Gremlin) szólt a legszebben, az nagyon szép teret adott hozzá. Loxjie P20-ról MÉG nem sikerült hallgatni, de remélem pár héten belül sikerül. (Eddig balancedban nem tudtam volna kipróbálni arról, mert nem volt kanóc, most, hogy már van, a szabadidőm fogyott el, így nem tudok átugrani azzal Bala6120-hoz hallgatózni.) Ha nem sürgős, esetleg pár héten belül be tudok róla számolni.
Én elsősorban olyan DAC-ot vagy erősítőt keresnék hozzá, aminek alapban van szimmetrikus kimenete, ha már adnak hozzá ilyen kábelt alapban. De nagy mellélövés szerintem nem lesz már ebben (kb. 60ezer HUF) az árkategóriában az FT1 alá. Itt is érvényes persze, hogy minél jobb cucc van alatta, annál jobban hálálja meg.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Zoliee #116853 üzenetére
Igen, nem szabad elkapkodni...
És persze helyén kell kezelni a fejhallgatót. Nekem az az érzésem, mióta megvan, hogy kellett hozzá az a Laurel Audio-kábel, mert az eredeti nem valami acélos. De olyan dinamikára képes, addig el lehet engedni meghajtásban, hogy az jóval drágább fejeseknek is becsületére válna. Komolyzenén nagyzenekar, pl.
Aztán persze mint mindennél, ennél is van jobb, de én inkább nyitottban hallottam csak.
Most amúgy nálam egy TMP Quantic50, annak a fejeskimenetéről zseniális. Ha viszont a család a másik szobában van, akkor azért a Phobos kerül elő. Minden a maga helyén és idejében. -
Zoliee
senior tag
válasz
Zoliee #116845 üzenetére
Most legalább 1 hónapig nem írok az m1060c-ről, mert elkapkodtam ezt a "... A dobozból kivéve, "nyersen" is abszolút rendben van a hangja, tetszik... " dumát.
Ezért nem szabad elkövetni zenehallgatás közben az alábbi hibát, (amit akkor meg is örökítettem) mert aztán kénytelen vagy felülbírálni/meghazudtolni saját magad...[kép]
Szóval a mai napon, újra elővéve már korántsem volt olyan nagy a szerelem, mint első látásra/hallásra.
Konkrétan van egy, a számomra zavaró, érdekes karaktere a magas tartományának, ami miatt kerülöm a planár fejhallgatókat.
Remélem a "járatás" pozitív változást hoz, mert egyébként (közép, mély, részletesség) rendben van a hangja. -
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Egy haverom szemezget a FiiO FT-1-gyel. Nagyjából ebben az árkategóriában szabja meg a plafont. Hozzá a Creative Sound BlasterX G6-tot vagy a Creative Sound BlasterX G8-at nézte.
Vélemény? Ajánlott a fenti füles, az említett felhasználásra?
A felsorolt hangkártyák közül mindkettő kiszolgálja? Melyiket ajánljátok? Esetleg mást?Ennyit tudok:
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék és zenehallgatás.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
A fent említett típus ára, 70eFt a plafon.
4. Új vagy használt?
Új
6. Zárt vagy nyitott?
Zárt -
Downsampling
senior tag
válasz
Zoliee #116848 üzenetére
Biztosan nem ugyanaz a liga az FT1 mint a Monolith M1060c. De kb. 50 ezer forintért (újonnan), hát nem hiszem, hogy sok ellenefele van, illetve azoknak, akiknek ez a fajta hangzás bejön (nekem bejön). Amúgy a Monolith M1060c-t nekem is ajánlották itt páran, és itt az Egyesült Királyságban el is postáztak volna egyet asszem kb. 175 fontért (kb. 80 ezer forint). De nem bántam meg, hogy hallgattam Dorienra, hogy először nézzem az FT1-et. Most legalább tudom, hogy mi a jó irány, illetve nem biztos hogy van olyan eszközöm, eősítőm, amivel kellően ki tudnék szolgálni egy planárt. És ebben tökéletesen igaza lehet - most már én is ezt érzem.
A másik pedig, hogy egyre inkább azt érzem, hogy a következő fejesem már nyitott lesz (mint a régi szép időkben), egyre kevésbé szempont az izoláció, ellenben sokkal jobb és többféle módon jobb hangzás érhető el nyitottban. De ezzel nem akarom azt állítani, hogy az FT1 a zárt fejesek netovábbja. Viszont az FT1 mutatta meg, hogy akár már egy Meze 99-hez képest is mennyivel több teret, zenei részletet kap az ember - amire viszont vevő lennék. -
Zoliee
senior tag
3 munkanap alatt meg is jött Franciaországból a Monolith m1060c: [kép]
Még ismerkedünk, de pár óra használat után: nekem nem nehéz, vagy kényelmetlen. A sok esetben kritizált összeszerelés- és anyagminőség nálam rendben. (vagy csak szerencsém volt ezzel a példányal)
Mondjuk nekem nagy fejem van, de a pánt maxra állítva éppen hogy jó, nincs tartalék benne.
A három amp-om közül így hirtelen, markáns különbséggel a Chord Mojo 2-vel zenél a legszerethetőbben.
A dobozból kivéve, "nyersen" is abszolút rendben van a hangja, tetszik, szóval boldogság van.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #116843 üzenetére
Munkás volt elkészíteni, de darabonként 500.-Ft-ba került. Ezen kívül ennek a Grado-nak mások a méretei, mint a többinek. A G párnát is ollóznom kellett. Ezek az adapterek (főleg a 24 ezer forintos!!!) nem lettek volna jók hozzá. Valóban változik a hangja, talán egy picit puhább, nem annyira ütős, ez igaz, viszont tömegében több, és azért annyira nem puhul fel. Ez csak egy picike változás az attacban. Amúgy filmre (TV) vettem, és oda nagyon szuper! A zenére megmaradt az iBasso nagy megelégedésemre.
(ez csak neked: megérkezett a KZ-AZ20, és érkezik hozzá egy olcsó KZ ZAR agyba dugós is, szintén tv-re. Még kísérletezek. Erősen figyelem továbbra is az általad ajánlott SoftEARS RSV-t, és olvasgatom a teszteket. Előbb-utóbb, ahogyan ismerem magamat...) -
-NoVa-
addikt
-
btraven
őstag
Fürdőszivacsból lesz a legjobb párna.
-
szaki58
aktív tag
Én ezt bütyköltem össze a Grado-ra. A vezeték nélüliben már közzé tettem, de mivel vezetékes is, ide is beírom, hátha érdekel valakit. Az iBasso SR3-hoz két különböző garnitúra párnát adtak, így az egyik pár tengi-lengi volt. Hasznosítottam, és bizony sokat emelt a kényelmen és a hangon is.
Még a G párnánál is sokkal kényelmesebb, és nem éri el a fekvő párnát. -
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Na, nekem is megjött tegnap délután az FT1!
Ki is próbáltam - némileg. Egyelőre csak a gyári 4,4 mm-es kábellel iPhone-ról és a Questyle M15-tel. Teljesen egyet értek SoulReaverrel. Mély van bőven, de valahogy más és jobb mint a Meze 99-ben. Az még a Yagi párnával sem tudja ezt. Emellett tényleg nem megy a rovására a magas és közép tartománynak. A legteteje kicsit gyanús, de azért egyelőre nem bántó, de ott érzem azt, hogy nagyobb hangerőn lehet olyan zenei műfaj, amivel össze lehetne zavarni. Talán... De nem érdekel, mert szállítással együtt volt 110 font, ennyi pénzért pedig egyelőre eszembe sincs egy jó darabig lecserélni...
Az a legjobb szó rá, hogy kellően dinamikus, ahol meg vannak az apró részletek is. A kidolgozás minősége? Hm, nem egy AT, de nekem semmi bajom vele. A feleségem szerint jó nagy az egész, dudorodnak a nagy kagylók mindkét fülemen, de volt már rosszabb is, a kb. 2 percig hallgatható Hifiman RE9 (jól írtam?) azonnal az agyamra ment.
Ami majd még érdekes lesz, hogy milyen lesz a hangja a Pioneer N70-AE-n (ott nem tud segíteni a szimmetrikus kábel), illetve ami még izgalmas, hogy úgy tűnik, jó hozzá a Meze 4,4 mm-es kábele, amiből van egy 16 core-os Openheart. Kicsit furán néz ki bele dugva, de működik - bár még nem próbáltam ki. Ő lesz az első fejes, amivel összehasonlíthatom a gyári szimmetrikus kábelét egy másikkal.
Amúgy kábelek: szintem igen tartós, minőségi darabnak tűnnek. Kicsit merevek, de éppen ezért eléggé strapabírónak is tűnnek. És olyan minőségi érzete van az embernek, amikor hozzáér.
Rég voltam fejhallgatóval ennyire elégedett. Valami ilyen hangot kerestem. Ha ezt majd még egyszer lehet fokozni, hát hajrá, de egyelőre tökéletes. A Meze pedig biztos menni fog, semmi nem indokolja, hogy maradjon. Az FT1 agyonveri. Mindenben. -
senior tag
válasz
Dorien #116836 üzenetére
Az eredeti L és F párna (G-t nem próbáltam még) szendvics szerkezetű, de nem ragasztott. A fül felé eső rész és a hátoldal egy tömörebb réteg, a kettő között pedig puha. A kínai meg valóban egyszerű faragott szivacs.
Kétfajta kínai L párnám van az RS1X-hez, hangban közük nincs az eredetihez.
Ugyanaz a helyzet, mint a vintage DT880-al. Arra is csak 1 párna jó, a többi felejtős. -
Dorien
veterán
válasz
:AMF: #116835 üzenetére
"A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben."
Itt a faragott fekete szivacsokra gondolsz, amire a Grado "párnaként" hivatkozik?
Mi a nehéz a lemásolásukban?Nekem van kínai G-Cushion az Alessandro MS-1-hez és semmi gond vele.
5 USD vs 50 USD / 65 EUR / 70 GBP -
senior tag
válasz
alaves #116830 üzenetére
+1 az SR60X-re. A gyári S párnával az on ear kialakítás ellenére is kényelmes, akár órákon át történő viselés esetén is. Az S párna olcsón pótolható Kínából, ha elhasználódik. A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben.
Az újfajta, kígyóbőrös kábel vastag és strapabíró, viszont egy kicsit merev.
Az Extreme audioban szerintem meg tudod hallgatni vásárlás előtt.A Pokémonos Grado vagányabb, de az már 500 dollár.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Köszi a helpet, Takstar Pro82 vettem végül, ezt tuti kényelmes a páromnak feltételezve hogy kb ugyan aza mint a MH752 és hangja is tetszik neki, szóval nem kockáztatok.
-
alaves
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116827 üzenetére
és stellaz, lowzor
Köszi srácok!
JBL kihúzva. Nem kiegészítőként kell, csak itthon használja, de a színes, rózsaszín fejhallgatót itthon sem szeretné. Egyszerű fekete, klasszikus forma, így a Koss is kiesik.
Így akkor: Grado SR60X > Sennheiser HD25 Light > Sony MDR-ZX310APB
Még van idő szülinapig, majd kialakul. Remélem másnak is segítség, aki hasonló szituációban van -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
alaves #116820 üzenetére
A JBL-ről lebeszéllek, az minden sztereotípiát megtestesít, amitől félsz. Ha ezekből (értsd 10ezer HUF körül) kell választani, akkor inkább a Sony. Azok valamivel jobban bírják. Viszont egyet kell értsek Bodz-al, a lányt nem nagyon fogja érdekelni a fejhallgató hangja, inkább kiegészítőnek kell majd neki esetleg.
Ha meg kell valami minőségibb cucc, akkor csak 1-2ezerrel lóg ki a Grado SR60X. On ear is, csaj fején se bumszli. Max veszel/rendelsz hozzá egy G párnát, és lőn kényelem. -
alaves
addikt
és btraven
Az idegesít, hogy 2-3 hónap után vagy eltörik, vagy nem szól valamelyik oldal, pedig nem dobálja, nem ejti le, csak kínlódás az egész + szeretném hogy azért jobban, normálisabban szóljon a cucc. Makacsok ezek a lányokHátha sikerül rávennem, hogy meghallgassa az 560S-t és akkor talán... (ha meg elkéri magának, annál jobb
)
-
Bodz
nagyúr
válasz
alaves #116820 üzenetére
Igazából te magadnak akarsz venni egy fejhallgatót...
Ha nem érdekli a lányod a téma, nem értékeli, stb, akkor tök feleslegesen költöd a pénzed. Főleg ha fiatal és igazából a fejes kinézete fontosabb, mint a hangja. Én anyámmal játszottam kb ugyanezt, az ötöd annyiba kerülő dac-fejes párossal is ugyanolyan boldog volt, mint a mostanival...
-
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Huhh, de jó ezeket olvasni! Nekem elvileg ma szállítják ki az FT1-et (végül Dorienre hallgatva, nem rontottam neki a Dan Clark vagy a Monolith planároknak), ezek után már még jobban várom. Pláne a 4,4 mm-es kábelére leszek kiváncsi az M15 dongléval...
-
btraven
őstag
válasz
alaves #116820 üzenetére
De miért?
Azt mondják mind egyformán szól?
Ez olyan mint amikor megvettem a 3 dolcsis Vido-t. Mondom havernak hogy jobb mint a százezres fejhallgatóm. Erre azt mondja hogy na ugye már te se hallod a különbséget? Mondom neki, de hallom, pont az hogy a "bazárinak" jobb hangja van. -
alaves
addikt
Srácok, a lányom (és az anyukája) kiidegelnek ezekkel a tesco-s fejhallgatókkal
, nem akarják, hogy én vegyek egy jobbat. Mindegy is, szülinapra akkor is fogok venni egy jobbat a lányomnak. Paraméterek: vezetékes, on-ear (abból is a kisebb méretek), teló 3,5mm jackről.
Ezeket találtam:
-Sennheiser HD25 Light (ez már lehet hogy túlzás)
-Pioneer DJ HDJ-CUE1
-JBL Tune500
-Sony MDR-ZX310APB
Szerintetek melyik az "értelmesebb"? Esetleg valami ötlet 10-40 eFt kategóriában. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116816 üzenetére
"Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751?"
Nem teljesen, de "egy kaptafára" készültek. a CM kagylói talán pár mm-el vastagabbak, van rajta (ugye) mikrofon, a Pro-82-es kagylóin meg van egy csúszka, amivel a bass mennyiségét tudod állítani. Cserélhető a vezetéke.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751? Mert akkor ez teljesen megfelel. Ebben az árban még M30X van. Teszt [link] alapján is úgy látom hogy neutrálisabb a Takstar. Mindegyik jónak tűnik, de ha takstar és a MH751 viselésre és hangzásra ugyan az akkor nem kockáztatok.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116810 üzenetére
Takstar Pro 82. Itthonról, vagy Aliról. Utóbbi esetben olcsóbb, vagy benne van a táska is. A CM is ebből az alapból lett.
#116812Khaosz55: Az M-es AT-k (a 30-40-50 biztos), elég V hangzásúak, mélyük és magasuk emelt. Népszerűek, de vsz. sötétebb hangzásúnak érzed majd, mint a CM-t. A z M40X már cserélhető vezetékes, és adnak hozzá (asszem) 2 kábelt is. A 30-as még nem az, és a kagylók közötti "kis" vezeték sincs rejtve, az így elakadhat. Meg úgy általában a 40-es jobban összerakottnak érződik. Talán az M40X jobban szorít, passzentosabb.
Szerk.: CM után - ha tetszett - szerintem is inkább az AKG 361, ha nem a Takstar.
-
t.imi
addikt
Sok sok hónap szenvedés után jött egy flash + szembe jött egy HD 490 pro. Ma vettem át, kíváncsi vagyok milyen lesz. Első hallgatás után kicsit szélesebbnek tűnik mint a Hifiman 400se és 560s.
Jobban/másképp szorít mint a 560s, 400se kanyarban sincs.
Lehet kap pár óra IsoTek-et. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok! A páromnak keresek zárt fejhallgatót a laptophoz és esetleg telefonhoz, otthon használná. Nekem van egy Cooler Master MH752 ami nagyon tetszik neki mert kényelmes és a hangzása is bőven megfelelő leni. Vettünk korábban egy JBL-t ami csak a fülkagylóra ül fel, de kényelmetlen hosszabb távon, tehát olyan kell ami körbe öleli a fülkagylót. Mikrofon stb nem kell, lényeg hogy viszonylag jó dinamikus hangzása legyen.
MH752 és 751 nem kapható sajnos, nem tudom mit tudnátok zártban ajánlani ami hajaz a a 751-re olyan 30K-ig.
-
btraven
őstag
Érdekes hogy a hardveraprón van egy AKG K912 csak 8 ezerért, miközben a K812 az félmillió forint.
-
SoulReaver
veterán
Meg is jött a FiiO FT1.
Végül az itthoni FiiO tól rendeltem.
Első benyomásaim:
Elég jól adja a mélyhangokat. Azt hittem a sundara -hoz képest gyengébb lesz, mivel az planar, de az én fülemnek jobb ez az FT1. Szépen hallhatók a magas és közép hangok is. Sok szép zenét meghallgattam amit a Sundaraval és a Dt 990 pro-val és bár mindegyikkel élvezetesen sok részlet volt, de az FT1 kellemesebb. FiiO k5 Pro-val kevesebb hangerőt kell neki adnom, mint a Sundaranak a DT 990 pronak meg sokat kellett..
Majd egyszer, vagy legközelebb az FT1 pro-ra is beruházok.
Kényelmesebb, nem nehéz egyáltalán. Nagyon jól tart és nem szorít. A vezetéke kicsit merev, mert szövettel van burkolva. A fülesbe nagyon jól csatlakoznak a jackek, nem lehet könnyen kirántani sem. A tartozékai ebben az árkategóriában szerintem tényleg bőségesek. A kis hordozója nagyon tetszik.
Köszi az ajánlást!
Pár kép.
-
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116804 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, szétnézek.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116803 üzenetére
Aliexpressen keressel rá "105mm earpads"-ra, és a vastagabbak között válogatsz. Például. Példa 2. Példa 3.
Annyi, hogy a párna csere változtatni fog a hangon. Textil lehet kényelmes lesz, de nagyon világos tud lenni tőle a hang. Némelyik fejesen be szokott jönni az a fajta, aminek az oldala műbőr, közepe plüss, de - többé-kevésbé - V karaktert csinál. (Alapban bőr/műbőr párnás fejhallgatóknál persze.) -
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116802 üzenetére
A legszélesebb ponton 10,3 cm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116801 üzenetére
Tövénél. Műanyag peremtől műanyag peremig.
-
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116798 üzenetére
Sima 681. A fülpárnát hogy mérjem meg?
klacaca: azért köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest