- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eylloz
csendes tag
Más téma, - de még bkv...
Van más dolog is, amit nem nagyon tud az agyam emészteni.
Metro.
Reggel elindul az ember a kis útjára és bizony sokszor megesik az, hogy a metrót kénytelen igénybe venni, - akkor legalábbis igen, ha nem 600 járművel és nem három nap múlva óhajt odaérni az úticéljához.
- Itt jut eszembe a cég "útvonal ajánlója", - amely komolyabb városnézéseket is képes megszervezni, ha a szomszéd kerületbe indul az ember, - jókat lehet röhögni rajta...Szóval amikor megy le az ember a metróba ellenőrök, útonállók állják az útját.
- Különbséget teszek a kettő között:
Az ellenőrt érdekli, hogy mit mutatsz fel neki, az útonálló pedig csak arra jó, hogy elővetesse veled, amid van, egyébként nagyon nem érdekli, hogy mit is tartasz a kezedben (, akár egy majom fényképével preparált bérlettel is leengedne, de ő kilóra ott volt)...OKé, - lefelé meg volnánk! - Mész a dolgodra.
Leszállsz x megállóval odébb és felfelé megint elkérik ugyanazt az utazásra feljogosító "dokumentumot", amelyet ezt megelőzően már megmutattál - ugyanazon a vonalon - egy másik ellenőrnek.
Szerintem jogos a kérdésem:
Mi értelme van ennek?Abban látok fantáziát, hogy a vonal összes megállójában csak lefelé - vagy csak felfelé - kérik a bérlet, jegy bemutatását, de akkor mindegyikben és mindenkitől, nem úgy, ahogy jelenleg folyik.
Álljon minden megállóban az egyik irányba dolgozó ELLENŐR és végezze a dolgát, - az eddig ellentétes irányba dolgozók létszámából ki lehet állítani pontosan annyit, amennyire szükség van a feladat megoldásához, - butaság, hogy nincs annyi ellenőr...- Igen, ehhez kell (például) a Városkapuhoz is - és a hasonló - helyekre is ellenőrt állítani, nem csak oda, ahol "kaszálni" lehet.
Azt gondolja a jegyellenőrök főnöke, hogy az alagútban átruházzák másra az emberek a jegyüket, bérletüket?
Esetleg lusták az ellenőrök a "kevésbé népszerű" helyekre felállni?
Vagy csak szimplán megkérdőjelezhető az említett főnök hozzáértése?...Mindezekkel párhuzamban pedig:
Amíg az Újpest Városközpont feljáró részének tetején "keményítenek" az ellenőrök - a "kredenc bt-vel" a hátuk mögött, - a valódi, notórius bliccelők visszaszállnak a metrókocsira és megfordulnak a kocsin utazva az ellentétes menetirányba.. -
eylloz
csendes tag
Ha már bkv...
Kellemes napot Mindenkinek!
Abban a reményben írom itt meg az észrevételemet, hogy olvassa olyan ember is az idők folyamán, aki tud is, akar is, és fog is tenni annak érdekében, hogy az észrevételem okát megszüntesse.
A napokban is, - mint meg annyiszor, - arra kényszerültem, hogy tömegközlekedési eszközzel utazzak Budapesten.
A "gép" egy mostanában, újonnan vásárolt buszt "dobott", - nosza, fel rá!...
A budapesti 40 celsius fokos hőmérsékleti rekord megélését követő napon volt ez az eset, - a lényeg az, hogy még reggeli utazáskor is eléggé fülledt volt a levegő...
Ajtó becsuk, busz indul,... S pár perc múlva érezhetővé vált, hogy nem igen van levegő a buszon.
A "szép, új világ vívmányainak" hála, az összes ablak fullra csukva volt, a légkondicionáló berendezés utastérbe kivezető nyílásai pedig nagy gonddal, az utolsó szálig lecsukva.
Feszengtem egy ideig, aztán az előttem levő kettő nyílást kinyitottam, - s hogy csodát is lássak, jött belőle normálisan a levegő.
A sofőr ezzel a reflexszel oldalra nézett, felhúzta a szemöldökét, s fél percen belül nem jött semmi az előbb említett nyílásokból.
Megírom őszintén, rosszul esett, hogy ez volt a legfőbb gondja, hiszen nagy gonddal el volt szeparálva az utasoktól és a rendelkezésére állt egy külön légkondicionáló berendezés, amelynek egyenként elzárhatóak a kivezető nyílásai a sofőr fülkében.
Tovább megyek:
Még csak nem is felé irányítottam a levegő kiáramlását, innentől komolyan érthetetlenné vált számomra a viselkedése.Nem elég azt szajkózni - a hangosbemondóba, - hogy ne nyissanak az utasok ablakot (a légkondi miatt), hanem adott esetben be is kellene kapcsolni, nem is kellene elzárni azt az utasok elől.
Ne csodálkozzon senki, ha az emberek azonnal az ablak kinyitásán fáradoznak, ha így viselkedik egy (kettő, öt, tíz, száz...) sofőr!Én is azt reagáltam erre, hogy "Ha te így, akkor én is így!" - Ablak feltép - és csukogathatod jutalomból az ablakokat a végállomáson...
Szándékosan ide is írom a jármű rendszámát - a miheztartás végett, - hogy a kollégák is ismerjék meg felebarátukat:
MHU-872 - ez év augusztusának 9. reggelén... -
Muton
addikt
Hi!
Ha van itt buszsofőr, vagy valaki, akinek van infója, az mondja már meg, hogy egy egy új Merci busz (csuklós) mennyivel fogyaszt kevesebbet _átlagosan_ egy nap alatt, mint egy régi Ikarus? És az kb a BKV nagykeráras gázolajárán kb mennyi?
enginev3.0: és nappalis, vagy estis, mert levelezős nem vehet, hiába diák és Pestre jár iskolába
-
enginev3.0
félisten
BKV diákbérletet csak az vehet, akinek pesti iskolába szól a diákigazolványa?
-
Gabesz87
veterán
Rohadt kaller nem megbüntette a barátnőmet, azért mert nem volt ráírva az igazolvány száma a bérletre! Felháborító! Inkább nem mondom, hogy kiket szállítanának le a villamosról.
-
Phreetsie
tag
ha van egy el nem hasznalt 320 forintos jegyem.. azt most is felhasznalhatom, vagy mindenkepp kell vennem ujat 350-ert? csak mert vegulis.. a 320 is kifizettem anno, csak nem vettem igenybe a szolgaltatast.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nocsak BKV topic.
Két napja volt szerencsém egy olyan buszon utazni, ami tömve volt emberekkel, de az ülések 90 százalékára nem lehetett leülni, mert tocsogtak a víztől. (ugye esőzés rulz)
Imádom a buszozást.
-
dragonfx
veterán
léci segítsetek akinek van a napokban lejáró(max 2 héten belül) felnőtt bkv bérlete és nincs beírva rá a száma az írjon már rám egy privit.fontos.
-
január 21-én reggel megvásároltam a soron következő havi budapest-bérletet a III. ker. bogdáni úti bkv jegy- és bérletpénztárban, majd nyomás melóba.
délután rendezgettem az igazolványaimat, nézem a reggel vásárolt bérletszelvényt, és azon az érvényesség; jan 21 - jan 20
elcseszte a dátumot a pénztáros hölgy...
éves bérletnek nem okés, meg ahhoz keveset is fizettem, -1 napra pedig nem szándékozom 10500 ft-ot fizetni, ezért munka végeztével vissza adott pénztárba, ahol már nem az a hölgy dolgozott, akinél reggel megvettem a szelvényt, hanem egy fiatal férfi.
mutatom neki a szelvényt, hogy nem okés a dátum, mire közli, hogy 250 ft kezelési költség ellenében kicseréli!?!?
aha, szóval még én fizessek, amiért a kedves kolléganője hibás dátumozással adott el valamit?!?!
nem szándékoztam veszekedni, de azért finoman elmondtam a véleményemet, mire csak a vállát vonogatta...
kifizettem a 250 ft-ot, és visszaadtam a számlát is, amit reggel kaptam a szelvényhez, azt is nyomtatott újat, amin már nem csak a szelvény ára szerepelt, hanem a 250 ft kezelési költség is.
frankó, a munkáltató külön örül az ilyesminek, amikor a számla végösszege nem azonos a visszatérítendő összeggel...
bkv, én így szeretlek! -
Jester01
veterán
Most nézem, nagyon jó, hogy van metrószakaszjegy de nem írták el az árát?
Ha annyiba kerül mint a gyűjtőjegy akkor inkább olyat veszek és adandó alkalommal még másra is jó lehet... -
Lacces
őstag
válasz
stangli #4283 üzenetére
komolyan mondom neked, hogy tényleg figyeltem, még visszafele is, de nem láttam...
én csak mentem a tömeg után, de néztem, jobbra-balra, és nem láttam... pánikoltam is kicsit, hogy nehogy elkapjon az ellenőr.
Igen a Deák az. De nem láttam sehol sem... bár az is igaz, hogy automatán kerestem a mozgólépcső környékén, de nem vettem észre. Pedig a többinél észrevehető...
No mind1, így járt a BKV, hogy nem tudja feltünő helyre rakni... -
Lacces
őstag
Figyuzatok már, Budapesten ha M2-ről átszállok az M3-as metróra, akkor nem kell újabb vonaljegyet lyukasztani?
Nekem furcsa volt, hogy sehol sem találtam lyukasztot... amint átszálltam. (látszik, hogy ritkán fordulok meg BP-n)
-
Lacces
őstag
Hali,
A tavaly vásárolt BKV jegyeket még fel lehet használni? (Gyűjtővel vettem vonal jegyeket)
-
stangli
senior tag
és csodálkoznak, hogyha egyszer megindul a tömeg, és az összes orkot szájba verik, úgy ahogy megérdemlik...
-
RoyalFlush
őstag
-
ChromeX
addikt
üdv valaki nemtudja a bérletpénztárak ma meddig vannak nyitva?
-
stangli
senior tag
-
stangli
senior tag
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki a BKV járatfigyelő-ét?Mik a tapasztalatok,idöben értesit,stb.....?
-
Integra
titán
-
Üdv!
Látom nem nagyon pörög a topik, azért hátha valaki tud segíteni nekem.
Levelező szakon járok suliba, így levelező diákom van, ami érvényes. Ezzel a diákkal ugyan úgy tudok diákkedvezményes bérletet venni? Vagy az csak nappalisoknak van? A honlapjukon nem találtam erre vonatkozó utasítást, csak annyit mindig, hogy érvényes legyen a diákigazolvány.
-
Kassadin
addikt
válasz
#56474624 #4269 üzenetére
Ez így van. Meg az is, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Én én merem azt mondani a többi emberrel szemben, aki nem látja a fától az erdőt és csak fröcsögni tud, hogy a csóri ember ha egyszerűen nem tudja megvenni a bérletet, akkor ne vegye meg. Amikor már nekem se fog telni rá, mert épp nincs annyi munkám, vagy semennyi se, akkor én se fogom. Szívesen néznék egy statisztikát azért arról, hogy havi szinten mennyien vesznek jegyet/bérletet és ez mennyi bevételt hoz.
-
törölt tag
válasz
Kassadin #4268 üzenetére
Nem volt lehetősége anno vagy nem akart tanulni?
Bocs, nem akarok belemenni részletekbe, de gondolj bele: valakinek el kell végeznie az aljamunkát is. Az ilyen embernek is kell valahol laknia, kell ennie, és gondoskodnia a családjáról. Ez ennyire egyszerű. Ha nem ő lenne ott, mert tanult, akkor valaki más, teljesen mindegy.
-
Kassadin
addikt
válasz
#56474624 #4267 üzenetére
Nem volt lehetősége anno vagy nem akart tanulni?
Aláírom, sőt tudom, hogy mire nem elég 70 ezer, hiszen kerestem már én annál kevesebbet is, amikor nem kapok annyi (diák)munkát...
Nem igazán értem az olyan embereket, akik azt hiszik, hogy Pista bácsi 10 ezer forintja fogja megmenteni a bkv-t. Ha esetleg nem tolnák ki talicskával onnan (is) a pénzt, lehet hogy jutnának is egyről a kettőre. Amúgy a 10 ezres felnőtt bérlet ára szerintem elég horror, drasztikusan kellene csökkenteni ahhoz, hogy talán több ember megvegye. Mondjuk, amíg ilyen béka feneke alatti fizetések lesznek, nem is értem, mit várnak el az emberektől.
-
törölt tag
A bkv egy szolgáltatást nyújt amit NEM kötelező igénybe venni ha nem tetszik...
Én ismerek olyat, aki havi 70 ezret keres fárasztó fizikai munkával, bp túlsó végébe kénytelen utazni (bizonyos életkor felett és komolyabb végzettség híján nincs választék), és nem azért bliccel, mert egy ingyenélő.
Más alternatíva meg ugye aligha van, napi 25-30 km-t például lebiciklizni 55-60 évesen egy egész életében fizikai munkát végzőnek nem biztos, hogy olyan remek dolog, autóval való közlekedésről meg ne is álmodjon. Szóval lehet elvileg nem kötelező igénybe venni, gyakorlatilag sok esetben mégis erről van szó.Mindenki ott ügyeskedik, ahol tud. Utcán lakni nem lehet, és enni is kell. A bolti lopásnál pedig jóval nagyobb a lebukás veszélye, mint a bkv-n.
-
stangli
senior tag
a legszebb, hogy épp ma láttam 4 bkv ellenőrt a 4-6-os vonalán közrefogni egy emberkét, akit lökdöstek a boráros térnél... mivel későn vettem észre nem tudtam leszállni, hogy a telóval feltudjam venni az akciót...
-
MaciG
addikt
válasz
JetiRulez #4248 üzenetére
Azért a Malév és BKV nem ugyanaz. A Maléven kívül rengeteg légitársaság van még, és ha ez egyik megszűnik, majd utazom a másikkal. Da ha egyik reggel arra ébredne Budapest lakossága, hogy megszűnt a BKV... Nem is tudom, igazi őskáosz lenne urrá Budapesten.
Ezt a megint én komát meg egyszerűen nem értem ,14-15 évesen mindig bliccelt a bkv-n, aztán egyszer amikor szintén jogtalanul utazik , megbüntetik, és ő van felháborodva. Tipikus ingyen élő fajta... És ezt most nem személyeskedésből írom, de az ilyen mentalitás miatt tart itt az ország ahol... Aztán még fel van háborodva, hogy egy nagy rakás ürülék a bkv. Lehet így van, de ki kötelezi rá, hogy utazzon? Netán valaki erőszakkal kényszeríti? A bkv egy szolgáltatást nyújt amit NEM kötelező igénybe venni ha nem tetszik...
-
benike123
tag
annyira jellemző h akkor botlok komplexusokkal teli ellenőrökbe amikor otthon hagyom a bérletem...
ma a 173 vagy 7-es busszal mentem és a rudas gyógyfürdőnél szálltak fel az ellenőrök, odaértek hozzám, én elkezdtem keresni, de nem találtam sehol a bérletem (zsír -.-) ekkor jött a ferenciek tere és mondtam h szálljunk le majd ott megbeszéljük h h legyen (váci utca volt a cél) erre nem akartak leengednijó leerőszakoskodtam magam, és mivel ilyen pofátlanok voltak ugy döntöttem leszarom őket innentől és megyek a new yorkerbe cipőt gariztatni. Igen ám de az egyik az megfogott és húzott vissza h én lökdöstem őt meg h ez közszemély elleni erőszak és h most feljelentést fog tenni stb... finoman közöltem h jobban teszi ha elenged, mert semmi joga ott tartani, de ez a szerencsétlen csak tovább mondta h én bántalmaztam őt, miközbe persze ő ráncigálta a kabátom. 1 idő után végre lenyugodott és elmondtam neki h én h tudom a jogaim és az övéit (itt megjegyezném h tisztába vagyok a kötelességemmel is..) erre ő ilyet szól h mutassam az irataim vagy bevisz a kapitányságra és bekaszniznak
na itt majdnem elröhögtem magam. Itt kibujtam a kezük közül és mentem utamra miközbe káromkodás kísérte lépteim.
A kérdésem az lenne, hogy meddig terjed egy ellenőr hatásköre, illetve hogyha én nem érhetek ő hozzá, akkor ő se érhet hozzám mert korlátozza az egyéni szabadságjogomat nemde? tudom tudom nem volt bérlet és igazuk volt, de ahogy igazságot akartak szerezni az egyáltalán nem... azt hitte h ő ott az atyaúristen ez az ami kiakasztott, még csak a jelét se mutatta annak h ezt higgadtan tudnánk rendezni -.- meg egy kicsit visszaélnek ezzel a közszemélyek védelmét szolgáló rendeletekkel...
-
benike123
tag
válasz
fgordon #4258 üzenetére
nem azzal volt a gond, hanem hogy kioktatóan, kb lecseszted és hibáztattad, nyílván ezekkel ő is tisztába volt és nem azért írt h cseszegessék, hanem valami tanácsot adjanak, az pedig nem tanács h így kellett vna meg h legközelebb ugy csinád, az adott helyzetre kellett volna valami tanács, hogy innentől mit tud tenni, de ilyen nem hangzott el, így ez nem hiszem h nagy segítség lett volna.
-
fgordon
senior tag
válasz
megint én #4250 üzenetére
Sajnos nem érted a mondanivalóm lényegét, de bízom benne, hogy egyszer fogod majd.
Talán az ismerőseid tudják, ha próbálnának segíteni neked, azt támadásnak vennéd és inkább nem tesznek semmit. Már én is tudom ezt.Most is csak másra hárítod a felelősséget, mint eddig, hiszen azzal mentegetőzöl, hogy más a hibás... (kormány, válság, szerencse?, x, y, nem folytatom...)
Amíg képtelen vagy belátni, hogy hány fok van a konyhában vagy a szobában, az csak is a saját döntéseidtől függ, tehát te vagy érte a felelős, senki más, addig nyilván nem fogod érteni, hogy bliccelni és lebukni is a te felelősséged, még ha meg is úszod.Nyilván tapasztalod, hogy attól, hogy egy ügyvéd ismerősöd ingyen ezt az egy ügyet elvileg el fogja simítani, amikor jogosan bírságoltak meg, de jogtalan eszközökkel, attól még az élet sok más területen igazságos és nem véletlen történnek ezek veled, nem véletlenül tapasztalod meg a "nehézségeket". Minél később jössz rá a saját felelősségedre, annál keményebb dolgokat kell megélned... Kívánom, hogy átlássad, mi-miért történik - veled.
További szép napot.
-
Earl_Muttley
őstag
Szevasztok!
Itt egy túlélő a 23-mas buszról.
Aki nem ismerné a járatot: Boráros tér-Vágóhíd-Soroksári út-Pesterzsébet vonalon jár.
Nem értem erre a járatra miért kell azokat a kib.szott szűkfolyosós VanHoolokat tenni. Hogy vágóhídon már tömött legyen? Inkább volvósítanák, mint ahogy a 66ost kezték.
Nos ami rendszeres.
Verekedő/üvöltöző etnikumok, tömegnyomor, kora reggel sok nyugdíjas, hülyegyerekek.Onnantól még 2 átszállás, mert nem fogok fagyoskodni a 103masnál...
BKV SUCKS!
-
banánocska
aktív tag
Na hogy állunk? Csődbe megy vagy sem? Megkapták a normatív támogatást? Ha lesz csőd mikorra várható?
-
benike123
tag
válasz
megint én #4251 üzenetére
hát ez k*rva jó
amugy van a mteronál egy vastag fehér vonal, addig terjed ki a biztonsági őrök (akik nem keverendőek az ellenőrökkel!) intézkedési területe
apropo, a metronál tudtommal biztonságiak állnak, és nekik nem tartozik a hatáskörükbe a bérletek érvényességének ellenőrzése, meg se nézhetnék, el se kérhetnék, nem? -
megint én
őstag
válasz
megint én #4250 üzenetére
Ennek örömére írok egy bliccelős sztorit...
Anno 14-15 évesen mindig blicceltem, és egyszer a metróból kimenet ott állt minimum féltucat ellenőr. Az egyik nagydarab oda is lépett hozzám, és mondja a szokásos: "jegy-bérlet? Öcsai hozzád beszélek áájjjááá' meeg!" - Mire én megálltam, és a kezemet a vállára tettem, mint egy kocsmai havernak, és kérdezem tőle: "Te, figyu má' voltál-e már moziba?"
Ő bambán néz és megkérdi, hogy jön ez ide?
Idő közben körbeállt minket a többi mélyen tisztelt kolléga és ők is hallották.
Kis hatás szünet után kérdezem, és discóban vagy koncerten jártál-e már?
Buta tekintettel mondja- "őőő... igen, mé'???
Itt jön a csattanó:
"Hát mert ha tőled is kifelé kérték a jegyeket, akkor bekaphatod" És szép lassú léptekkel távoztam, anélkül hogy bármelyikük hozzám szólt volna. Míg én angolosan távoztam, ők csak egymást nézték, és a tekintetük azt súgta, hogy ennek a kis szarosnak milyen igaza van... -
megint én
őstag
válasz
fgordon #4244 üzenetére
Ó nagy bölcs mester, köszönöm, most mélységesen elszégyeltem magam, mindjárt rohanok és befizetem a BKV tartozást a fűtésszámla helyett. Így is a konyhában 7°C van míg a szobában 14.7°C van. Mindegy majd lesz 6, de legalább nyugodt lelkiismerettel hajtom a fejem a párnára. Persze, ha szarnám a pénzt akkor talán kifizetném, de sajna a rohadt élet nem így megy. Ja és Cerebellum (#282) ezt már Te is láttad, mert válaszoltál neki. (#286) fgordon érdekes Ő miért tud normális választ írni, és Ő miért nem kezd lelki csőszt játszani.
"Abban bízok, hogy később majd képes leszel a tetteidért felelősséget vállalni - egyszer."
Én meg abban bízok, hogy legközelebb ha valaki beír a fórumba akkor a saját igazságérzetedet félretéve vagy válaszolsz neki normálisan, vagy ne is vedd a fáradtságot és ne is írj egy sort se!
Végül még egy kicsit bosszantásképpen: Az ügyvédem INGYEN elsimítja.ű
Ja, köszönöm, a hosszas regény írásodat, sok hasznát veszem majd.Ne is vedd a fáradtságot, hogy megváltoztass!!!
-
JetiRulez
őstag
Különben is. Ha csak úgy egyik napról a másikra minden előzetes bejelentés nélkül, váratlanul megszűnt a Malév, akkor a pont a BKV miért ne szűnne meg? Azért mert az ország egyik fő ütőerét vágnák át ezzel? Simán elhiszem, hogy csak azért is meg fog történni, mert ez az a bizonyos ország.
-
benike123
tag
-
fgordon
senior tag
válasz
benike123 #4245 üzenetére
Abból a szempontból nem szerencsés az egész BKV-s működés, hogy nincs normálisan kitalálva a jegyellenőrzés.
Amsterdam-ban a villamos elején, végén lehet felszállni csak, a többi helyen csak le, és komoly fém biztonsági részek akadályozzák meg a felszállást.
Az elején vagy a végén csak ha van elektronikus bérleted vagy veszel jegyet, akkor tudsz felszállni. Ezek az ellenőrző pontok a 2 végén olyanok mint egy kis "erőd", védve vannak a jegyárasítók és ellenőrök is egyben.Tehát összefoglalva: Amsterdam-ban nem tudsz bliccelni, vagy csak igen nehezen.
Magyarországon felszállsz egy buszra, villamosra, és senkit nem érdekel, hogy van-e jegyed/bérleted, csak ha véletlen ellenőr van...
Metrón sem nézik meg, mit mutatsz meg az
orkoknakbiztonsági embereknek, csak néha-néha...De hát ezek lehet sok év, amíg változnak...
-
benike123
tag
válasz
fgordon #4244 üzenetére
jogosan írtad ezt, de ettől függetlenül egyéni szabadságjogokat sértett az ellenőr...
persze ha nem száll fel vagy megveszi nem indul el az egész folyamat, de itt jogtalanul járt el az ellenőr is, fel se vehette volna így az adatokat. ha előveszik h bizonyítsák h ő volt ott akkor azt is rá lehet varrni hogy, hogy jutottak az adatokhoz, ami ugye jogtalan és sztem így nem is használhatnák... -
fgordon
senior tag
válasz
megint én #4242 üzenetére
Kedves "megint én"!
Én nem a TE, nem a BKV oldalán vagyok, hanem a független igazságén.
Nekem mindegy, mi lesz. Ha jogtalan lenne ami történt, felháborodnék a BKV-n és a te oldaladon állnék. De sajnos nem így van. Te is és a BKV is hibázott.Kérlek olvassad el, mit írtál:
"Még régen asszem 2006 vagy 2007ben elkaptak az ellenőrök volt nálam bérlet de a diákigazolványom nem volt érvényes, igaz suliba jártam, de elfelejtettem az azévi matricát rárakatni. Mivel tudtam róla"
Leírom más szavakkal:
1. Tudtad, hogy NEM ÉRVÉNYES a diákigazolványod, mert nem tudod igazolni, de mégis diák bérlettel utaztál. A BKV szabályzatában olyasmi van, ha nem tudod igazolni az utazáskor, hogy jogosult vagy a kedvezményre, akkor NEM VAGY JOGOSULT.
Kérlek nézzed meg a BKV utazás feltételeit...Tehát így, hogy nincs érvényes diákod:
1.A.: Nem kellett volna BKV-val utaznod.
1.B: Venned kellett volna menetjegyet és használni.
1.C: Felnőtt bérletet kellett volna venned, érvényes BKV-s fényképes igazolvánnyal.Te egyiket sem tetted, hanem jogosultság nélkül használtad a BKV-t, és LEBUKTÁL.
Ezen mit tudsz megcáfolni?Ilyen esetben a megbírságolás jogos. Az, hogy nem voltál hajlandó együttműködni a jogos bírságolásodnál, az más téma. Részemről a fő téma még ez a rész előtti cselekedeted, nem pedig ami utána történt.
A te hanyagságod, hogy idézem: "a titkárság hetetnte egyszer egy szünetben volt elérhető, és gyakran én nem értem oda meló miatt, vagy egyéb okok miatt"
A BKV ellenőr tehet róla, hogy TE nem értél oda, hogy kedvezményesen utazzál jogosan? Ő betartotta a szabályokat: Az utazásodkor nem volt érvényes kedvezményed.
Ha korrekt vagy, elmész a következő nyitvatartási nap a titkárságra, kikéred az esti diákod, bemész a BKV-hoz, ez még 8 napon belül lett volna, és kifizeted a bírságod, hiszen jogosan büntettek meg. Leírom még egyszer: az utazásod pillanatában nem volt nálad a kedvezményre jogosító okmányod (diák igazolvány), tehát jogtalanul használtad a diák bérletet - olyan, mintha bérlet és jegy nélkül utaztál volna.
Írok más példát, nem kell válaszolnod rá, hogy mi történik:
- autód forgalmija nincs nálad, tudod és jön a rendőr
- kölcsönkéred egy külföldi ismerőstől az autót, de otthon felejted a papírt, hogy jogosan használod, ezt tudod és jön a rendőr
- Vonaton utazol, diák jeggyel, de nincs nálad a diákod, amiről tudsz is, majd a kalauz jön... (ez sem jogos ugye?)
- Volánbuszon utaznál, de a vezető jogosan megnézni a diákod, és mivel nem érvényes a diákigazolványod amit tudsz is, csak teljes áron lenne hajlandó felengedni, de te inkább bepereled, hiszen lenne érvényes diákod, de "meló vagy egyéb okok miatt" nem volt időd elhozni
- Lefekszel egy nővel, óvszerrel védekeztek, kiszakad, amit észreveszel, de nem veszed ki és utána a nő terhes lesz, hiszen nem a te hibád, hogy a gumi elszakadt. Bepereled a gumi gyártóját.- Mész olyan országba, ahova útlevél kötelező, tudod hogy nincs nálad, és ellenőriznek, nem engednek be
- Mész olyan országba, ahova útlevél és vízum kötelező, sajnos "meló vagy egyéb okok miatt" nem volt időd új útlevelet a lejárt helyett és vízumot intézni, ezért nem engednek be a másik országba. Gondolom ebben az esetben is bepereled a külföldi országot, hiszen a vámosoknak el kellene nézniük, hogy "meló vagy egyéb okok miatt" nem volt időd útlevelet, vízumot intézni. El kellene hinnie a vámosoknak, hogy lehetne útleveled, vízumod, csak "meló vagy egyéb okok miatt" nincs. Gondolom ez sem a TE felelősséged, hanem mindenki másé... Hiszen miért nem küldenek neked útlevelet magától, meg vízumot is csak úgy, hiszen "tudhatnák", hogy neked kell, csak "meló vagy egyéb okok miatt" nem volt időd intézni.
Kérlek írjad le, ha ezt amit az 1. pontban leírtam, meg tudod cáfolni.
Azért van off topic-ban a hozzászólásom, mert alapvetően a fő mondanivalóm nem az, hogy jogosan bírságoltak meg, még ha meg is úszod, hanem az, hogy képtelen vagy a saját tetteidért felelősséget vállalni, hiszen a hibás a "meló" vagy az "egyéb ok", ami miatt nem tettél meg valamit, amiért felelősségre vontak - jogosan.
Én ezt a hozzászólást segítő szándékkal, nyugodt, barátságos hangnemmel írom.
Abban bízok, hogy később majd képes leszel a tetteidért felelősséget vállalni - egyszer.
A legutolsó reakciód alapján erre kevés lehetőséget látok sajnos...Az van veled azonos véleményen ebben a szituációban, aki vagy ügyvéd és a kiskapuk miatt munkája lesz miattad, a hozzád hasonló emberek, akik mindig mást hibáztatnak az helyett, hogy magukba néznének, vagy a családtagok/barátok/ismerősök, akik nem mernek konfrontálódni veled, még ha ők tudják, hogy nincs igazad, akkor sem mondják meg, mert nem akarnak megbántani, esetleg tudják, hogy feleslegesen vitáznának veled, hiszen nem tudod belátni a saját felelősséged...
-
megint én
őstag
válasz
fgordon #4239 üzenetére
Tényleg?
Miért tetted offba? A válaszod témába vág!1- Nem blicceltem, csak esti suliba jártam meló mellett, és a titkárság hetetnte egyszer egy szünetben volt elérhető, és gyakran én nem értem oda meló miatt, vagy egyéb okok miatt. De az utazás költségét megtérítettem, és lehetett volna annyi alapvető jóindulat az ellenőrben, hogy az alig 1 hete lejárt diákot figyelmen kívül hagyja.
2- NEM JOGOSAN vették fel az adataimat, mert-
- az akkori jogszabályok alapján nem voltam köteles kiadni az adataimat, és erre többször felhívtam az ellenőr figyelmét is, és ezt figyelmen kívül hagyta.
-Ráadásul, egy ÉRVÉNYTELEN igazolvány alapján vette föl az adataimat.
3- Ő aláhamisította az Én aláírásomat, ami ha jól tudom az okirathamisítás Btk. 276. § alá tartozik.Még hozzátenném, azért írtam ide, hogy hogyan ússzam meg! Nem pedig azért, hogy valakitől leckét kapjak arról, hogy mi az a felelősségvállalás! De azért kösz! Legalább van egy jó ügyvéd ismerősöm, az amikor meghallotta az ügyet kuncogott egyet, és azt mondta, hogy úgy sem fognak beperelni, ráadásul, ha netán mégis azt a két ellenőr is keményen megbánja.
Ja mellesleg ma is majdnem másfél óra alatt értem be a rohadt hidegben mert lerohadt a busz, és az ami amúgy menetrendszerint 15 percenként járna az most valamiért 25 percenként jár... -_-'
Hozzátenném, ha a jogszabály a régi lenne, és nem számítana hivatalos személynek az ellenőr úgy bliccelnék ahogy csak nem szégyenlem. KAPJA BE BKV!
-
JetiRulez
őstag
Soha nem láttam még a metrókocsikban ellenőröket masírozni, de Én még mondhatni fiatal vagyok. Legutoljára a Kontroll című filmben láttam ilyet. Mikor volt az? 2003-ban?
A megszűnésről pedig nem tudhatom. De képzelem, hiszem ez Hungarisztán és itt még a lehetetlen dolgok is simán megtörténhetnek.
-
MaciG
addikt
(#4236) JetiRulez: Gondolod, hogy csak úgy egyik napról a másikra megszűnik a BKV? Elég nagy butaság.
"Szakértőket" kérdeznék, hogy a metrón csak a ki és bejáratnál vannak ellenőrök, vagy a metrókoicskban is járkálnak?
-
fgordon
senior tag
válasz
megint én #4237 üzenetére
Nem vagyok jogász, de nézzük a tényeket:
1. blicceltél, lebuktál (ha lett volna matricád, bemutatod 8 napon belül, és olcsón megúszod, de nem ezt választottad)
2. jogosan felvették az adataid, mert blicceltél (ha nem írhatná fel az igazi adataid, mi értelme az ellenőröknek?!)
3. nem írtad alá, pedig tetten értek és többen bizonyítani tudják, hogy te voltál és blicceltélTe azt várod, hogy az 1. és 2. alapján a jogos büntetést ne kapjad meg, mert a 3. pontban nem működtél együtt.
Ha nagyon sok időd és pénzed van, ne fizessed be a 24e Ft-ot, mert ügyvédi költséggel kell majd visszafizetned és járhatsz bíróságra, amire gondolom nem leszel büszke később.
Ellenkező esetben azt javaslom, kezdjed el vállalni a felelősséget a tetteidért (az életedben), és fizessed be a bírságot. Ha hamarabb megteszed (még a bírságolás után), megúsztad volna jóval olcsóbban. Az idő ketyeg - ellened.
Tudom, azt kellett volna írni, hogy milyen inkorrekt a BKV, hogy egy jogos bliccelőt meg akar bűntetni...
-
megint én
őstag
-
megint én
őstag
Ssiasztok!
Jogi tanácsot szeretnék kérni...Még régen asszem 2006 vagy 2007ben elkaptak az ellenőrök volt nálam bérlet de a diákigazolványom nem volt érvényes, igaz suliba jártam, de elfelejtettem az azévi matricát rárakatni. Mivel tudtam róla ezért nem adtam oda az ellenőrnek csak az én kezemből mutattam, de ő kikapta a kezemből. Rögtön el is kezdtem üvöltözni vele, hogy ez lopásnak minősül, és ehhez nincsen joga. Addigra már egy 150 kilós zsírgolyó kollégája is odajött, és neki is mondtam, hogy ehhez nincsen joguk, maguk nem rendőrök, és nem vehetik el a magántulajdonomat. Mire előkapott valami igazolványt ami tuti, hogy nem rendőrigazolvány volt, de addigra a kollégája kitöltötte az űrlapot és mondta, hogy írjam alá... Hát én meg nem írtam alá, azt mondta jóvan' öcsi, és ő saját maga aláírta és visszaadta az igazolványomat. Az év decemberében jött is egy levél, hogy 24.000 forintot fizessek be különben bla-bla-bla... Felhívtam őket, hogy nem is én voltam, valaki az okiratommal visszaélt, vagy hasonló. A levelet összetéptem, kidobtam. Tegnap jött azonban még egy levél, hogy 24.000 forint 8 napon belül, vagy megy az ügy a bíróságra, és akkor bizony behajtják.
Mi a Teendő??? -
MaciG
addikt
A BKV-nál van félhavi diák bérlet? Mert mintha valaki mondta volna, de a neten nem találtam.
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
Vasárnap hajnalba szeretnék valahogy hazajutni a Viper Room nevezetű helyről,ami a XIII.kerületben van,és ha jól láttam,akkor onnan csak a 950 éjszakai busszal tudok haza jönni.Most az mennyire veszélyes egy éjszakai járat ? Mert ha jól olvastam a velveten,meg úgy a bkv figyelőn,akkor nem egy hétköznapi éjszakai járat.Erről valami vélemény ? Tudnátok nekem ebben a kérdésben segíteni ? Előre is nagyon szépen köszönöm a segitségeket -
Kassadin
addikt
válasz
RoyalFlush #4232 üzenetére
Jó ötlet, de ez vajon mennyivel növelné a buszok indulási időpontját minden egyes megállóból? Pesten meg főleg, ahol rengeteg forgalmas csomópont van.
-
RoyalFlush
őstag
Olvasom, hogy jövőre állítólag nem fognak emelkedni a jegyárak, továbbá a BKV finanszírozásának lehetséges módján dolgoznak.
A bliccelők számát kéne drasztikusan visszaszorítani miskolci mintára (cserébe többek között tiszta, kulturált klímás Neoplan buszok vannak). Nem mondom, hogy kellemes, de legalább arra is kevesebb lenne az esély, hogy egy lezüllött alak a mellette lévő székből etesse darált hússal a kutyáját (20E, szombat du.).
szerk: ezek szerint nem csak én gondolom így a második felét...
"Szivesen felvallalnam, hogy mindig mutogatom a berletemet felszallaskor a BKV-n is, ha cserebe tiszta, hajlektalanoktol mentes, menetrendszeruen kozlekedo, kevesbe zsufolt buszokat kapnek.
Elhiszed, hogy tisztább lenne?"
-
nyunyu
félisten
válasz
Szólista #4228 üzenetére
Clark Adam terrol (*) celszerubb 86-ossal a Kolosy terig menni, es ott atszallni a 160/260-ra, mivel ott ugyanabban a megalloban all meg mindegyik busz.
Onnan meg 2 megallo a Margit korhaz.Batthyany teren lehet futni par kort, mire a 86-osrol vagy valamelyik villamosrol leszallva helyismeret nelkul megtalalod a 160/260 vegallomasat.
*: korforgalom deli oldalan van a buszmegallo.
-
Szólista
senior tag
Népliget-Deák tér 3-s metró,onnan 16-s busz 7.megálló a Szentháromság tér.1átszállás-2jegy
Onnan a Szt Margit kórházig több variáció van.
1.16-s busszal a Széll Kálmán térig,utána 4/6-s villamos a Margit híd budai hídfő és a 17-s villamos.2átszállás-3jegy
2.16-s busszal visszamész a Clark Ádám térig,onnan 19/41-s villamos vagy a 86-s busz a Batthyány térig és ott felszállsz a 260-s buszra.2átszállás-3jegy
3.Legyalogolsz a Clark Ádám térre és onnanatól ugyanaz mint a 2.variáció.1átszállás-2jegy -
MaciG
addikt
Új kérdésem lenne. (A segítséget pedig köszönöm az előzőért!
)
Hogyan tudok eljutni a Népligettől (buszpályaudvar, FTC pálya) a Budai várhoz ( Pontosabban: Szentháromság tér) , majd onnan a III. kerületbe a Szt. Margit kórházig (Bécsi út)? Elsősorban az a lényeg, hogy minél kevesebb legen az átszállás, mert annál kevesebb jegy kell.
-
nyunyu
félisten
Alig masfel hete jar ismet a 18-as villamos, mert a Gellert rakparton kompletten kicsereltek az egesz villamospalyat, az alatta levo betontablakkal egyutt, erre ma a villamosvezeto pajszerrel allt neki piszkalni a Dobrentei ter elotti valtot, mert beragadt.
Ha most tizensok fokban kepes beragadni az uj valto, akkor mi lesz telen, amikor fagy?
Masik facepalm: 2 eve megenekelt Dobrentei teri biciklis keresztezodesben megint felszedtek a sint, mert a mostani atepitesnel valami gumit raktak alaja.
Viszont a ripityaratort betontablakat, amikbol helyenkent kiall a betonvas a helyukon hagytak. -
MaciG
addikt
üdv.
A Népligettől (buszpályaudvar, FTC pálya) hogy tudok eljutni a III. kerületbe a Szt. Margit kórházig (Bécsi út)? Elsősorban az a lényeg, hogy minél kevesebb legen az átszállás, mert annál kevesebb jegy kell.
-
vikvuk
senior tag
nincs végkielégítés [link]
-
dellfanboy
őstag
áfás számlát kért mostanság vki? tegnap vettem bérletet, és kértem áfás számlát és kaptam egy nyomtatott hőpapíros egyszerűsített számlát. Ez jó? régebben mindig kézzel töltötték ki most meg ilyet kaptam, átbaxtak? vagy fejlődik a bkv?
-
stangli
senior tag
-
LaMotta
aktív tag
Szevasztok!
HELP! Elhagytam a felnőtt bérletem és szükségem lenne egyre, ami júniusra szólt. A szelvényt számolják el nálunk...
Ha valakinél van feleslegbe, örömmel elmegyek érte!
Jótétlélek, kérlek jelentkezz Privátban!
Köszönöm!
-
Szólista
senior tag
Elindult a bp-i google-transit
Remélhetöleg elöbb-utóbb a járműparkot is eléri a fejlesztés. -
nyunyu
félisten
válasz
Integra #4216 üzenetére
A felújítási program érinti a 18-as villamos krisztinavárosi, Alagút utca – Orvos lépcső
Zsenialis, 2 eve megcsinaltak a Dobrentei ter (*)-Orvos utca szakaszt, most megcsinaljak az Orvos utca-Krisztina ter deli oldal szakaszt, de mikor kerul sor magara a Krisztina terre, plusz az eszaki oldalan levo lefele megallora?
Ott a legszarabb a sin a kornyeken, 10-es tablaja van a villamosnak.Mondjuk inkabb teljes kozmu rekonstrukcio kene, mert annyira oreg mar a korut alatti csatornahalozat, hogy iden 2 honap alatt volt 4 csotores a Krisztina ter-Orvos utca szakaszon.
Alighogy befoltoztak, 2 hetre ra 20 meterrel odebb megint eltort...Nem csoda, hogy teljesen ala van mosva a villamospalya, billeg a villamos.
Masik kedvencem a Gellert rakpart Rudas furdo elotti szakasza, ott is 10-es sebessegkorlatozas van ervenyben, holott ~5 eve meg 40-nel szaguldoztak ott.
Menetrenden is meglatszik, regen 7 percet irtak a Krisztina-Gellert tavolsagra, most 9-et.
*: biciklis zebra alatti ripityaratort betontablakat persze erintetlenul hagytak, csak a sineket csereltek ujra, igy gorkorival kesz szivas ott atkelni a fel meterenkent 2-3-5 centis szintkulonbsegek miatt.
-
Integra
titán
villamospálya felújítások idén
jó ez, az 1-es vonalra megint nem sikerül költeni, de jó is lesz nyáron, mikor a kacsóh pongrác felüljáró és a flórián között szétesik az egész pálya újra... -
jerry311
nagyúr
Ki tudja miért nem közlekedett ma (2011-04-18) a 14-es villamos 8:20-80:30 környékén Rákospalota-Újpest megállónál?
Állt ott legalább 5 villamos, meg 2 tűzoltó teherautó, de nem volt semmi látható ok.
csak azért kérdem, hogy tudjam a BKV-t lehet szidni érte vagy azt aki a villamos alá ugrott (ha egyáltalán)? -
Cucli™
tag
Sziasztok!
egy gyors és hülye kérdésem van csak, hátha tud valaki segíteni :>
szerintetek ha beintek a fényképes igazolványon (bkv), akkor azért megb.szhatnak? jogilag.
-
ABE
őstag
A végén még Alstom metrók lesznek... [link]
-
stangli
senior tag
-
stangli
senior tag
BKV ellenőr kisokos, nemcsak haladóknak
-
lajafix
addikt
válasz
Szólista #4204 üzenetére
a rendrakásnak lehet Vitézy az egyik feltétele, a másik feltétel viszont nem 'lehet' szintű: Budapestnek be kell szállni a finanszírozásba kb a költségek harmadával, ami 40 milliárd lehet évente. ennek hiányában Vitézy is csak marionettfigura lehet, avagy sz.rból nem lehet várat építeni.
Nem semmi hogy kocsis maradt meg egyedüliként a fővárosi cégek vezetőjeként a pozijában...
-
-
ChromeX
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne , hogy most hétvégén a rákcevei hév helyett potlo busz jár egy szakaszon például a vágohidtol. soroksárig potolo busz közlekedik.
A kérdésem az lenen hogy a vágóhidnál hol lehet felszállni pontosan a H3as jelzésű potolobuszra.??
-
Integra
titán
válasz
Szólista #4198 üzenetére
amúgy kétlem, hogy majd kocsisnak fog dirigálni, keresztben lenyeli. bár ha viktor odaszól... amúgy meg klasszikus a helyzet, olvasd el a család történetét a cikkben amit linkeltem.. dávid az eladható báb lesz, senki sem godnolja komolyan, hogy majd ő fog irányítani ekkora vagyont.. ne kergessünk illúziókat, tudjuk mind, hogy jelenleg honnan fúj a szél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari