- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haris
őstag
válasz
huntenseN
üzenetére
"Kérlek benneteket, írjatok valami nagyon durvát arról a gépről, hogy felejtse el örökre"
Rögtön 3-at is írok:
- fényes bár ha a marketinget nézzük, akkor "Acer CrystalBrite™" kijelző
- 1024*600 felbontás
- windows 7 startersőt
-1 GB memória
Nesze semmi fogd meg jól. Mire ebból gép lesz, rákölthet..(sz) még pár ezrest.Szerintem inkább Acer One 722 ami ugyan kb 100ezer. Viszont ezért a 15ezerrel többért
- 11.6 colos
- 1366x768 felbontású kijelzőt kapsz és
- 2 Gb ramotMár ezek önmagukban megérik a felárat, és akkor még nem írtam, hogy kapsz hozzá egy teljes win 7 home premiumot, ami legális, frissíthető stb.
De az én véleményem az, hogy ha neki a lufis kel, akkor azt fog venni és kész

-
huntenseN
tag
Sziasztok!
Barátnőm netbookot készül venni, általános csajos felhasználásra (facebook, msn, zene, film max720p)
Ezzel nem is lenne semmi gond, de teljesen beleszeretett ebbe a balloon mintás Acer D270-be (N2600, 1Gb DDR3, 320Gb hdd, w7starter, 85k)
Namost az a problémám vele, hogy a sima nemlufis változat, fehérben, 2gb rammal, linuxszal, 70k körül kapható.
Erről persze hallani sem akar, neki lufis kell..
Kérlek benneteket, írjatok valami nagyon durvát arról a gépről, hogy felejtse el örökre
Ha tudnátok valami csajos gépet ajánlani 90ezer forintig bezárólag, azt megköszönném. -
válasz
runner 125
üzenetére
egy Corsair Force 3 GT-t vettem 60 GB-os méretben, 20ért. Sima 2,5" HDD helyére, még a burkolatát se kellett levenni. 1:1-be belement.
-
sgamez
tag
Sziasztok! Netbookot szeretnék venni, de nemismerem a procik között a különbséget. Melyiket érdemes választani? AMD C-50, Atom N455, Atom N2600?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sssirius
üzenetére
Magyarországon nincs túl jó híre, de a 2 év gyári garancia csak jelenthet valamit.
70k körül megvehető a 11,6"-os, 2 magos Atommal. Szerintem inkább ezt, mint egy 10"-os, 1024x600 felbontású bármilyet. Persze ez csak egy vélemény...pl itt...
2 giga rammal, matt kijelzővel nem egy rossz dolog lehet, még ha csak 3 cellás is az akksija. -
sssirius
tag
Sziasztok!
J&W netbookokról mi a véleményetek? Nem mindenhol hallottam róluk jókat...
Öcsémnek kellene valami nagyon alap gép, amin tud netezni, valamint filmet nézni( ha 720p HD jól menne az már kb elég). A fenti két fő szemponton kívül nem számít a teljesítmény. Az ár minél jobb legyen természetesen, max 70-80 körül szánna rá. Lényeg hogy valamilyen szinten megbízható legyen, és ne essen szét 2 hét használat után.
Köszi előre is!
-
Fareszinjo
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek nagyon tetszenek!

-
haris
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Egyetértek. Hiszen írtam is, hogy számára jó alternatíva lehet. Processzorban Atom erősebb, és az ion2 sokat dob rajta VGA-ban,
Én csak az 1,66 vs 1,8 ghz re írtam, hogy ne a gigahercek alapján döntsön. Egy netbook mindíg gyenge marad, nem az a 200 ghz fog hiányozni.Szerk:
Ja értem miért írtad. most olvastam az előző hozzászólásom, ahol azt írtam, "Ha igazán jót akarsz.." itt az 120ezer vs 155ezer árkülönbségre céloztam, de félreérthető volt.
Ha olcsóbban szeretnéd... lett volna a jó kifejezés
Ugyanis szerintem a Lambo sorozat drága, ugyanúgy mint a Sony vaio-k. A hangsúly a szerintem -en van. -
haris
őstag
válasz
Fareszinjo
üzenetére
szia:
ha ezek a kikötéseid, akkor csak ismételni tudom az előttem szólókat.
Döntsd el mi a fontosabb DVD legyen benne (notebook, nagy és nehéz) vagy netbook legyen DVD nélkül.
runner 125 által linkelt asus lamborghini olyasmi amit keresel, kicsi, könnyű 1,8atommal
vagy választhatod a thinkpad 320-at DVD-vel, de 13,3 coll és 2,4kgilletve ha igazán jót akarsz jobb áron mint a lamborghini, akkor thinkpad e125. igaz hogy nem 1,8 ghz csak 1.66ghz. Nem erősebb az 1,8ghz atom sem kb ugyanaz
-
runner 125
nagyúr
válasz
Fareszinjo
üzenetére
150k-t szerintem felesleges kiadni érte, 120k körül már fullos felszereltségűt lehet kapni.
Amelyek 150k környékén vannak, azok a Sony Vaio-k, de ők indokolatlanul drágák voltak mindig is.
De meghajtó egy netbook-ban sincs, ha neked meghajtós gép kell - akkor subnotebook kategóriát kell keresni.Egy ilyen eeepc pl. tökéletes választás. De, ha mindenképpen ki akarod használni a kereted, egy ilyennel biztosan egyedit birtokolsz.
Egyéb alternatíva; Thinkpad
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fareszinjo
üzenetére
Netbookban nincs DVD-meghajtó. 10k-ért venni kell egy külső USB-set.
Amúgy meg többen ezt vettük az elmúlt napokban: E125
- 10"-osakat kerüld el az 1024x600 felbontásuk miatt.
- 3 cellás akkuval szereltek rövid üzemidejűek.
- A legtöbbnek sajnos fényes a kijelzője, és mivel ezt a gépkategóriát kimondottan hurcibálni veszik, így az sem jó választás. A linkelt gép viszont jó, matt kijelzős! -
Fareszinjo
csendes tag
Sziasztok egy Netbookot szeretnék venni de nem tudom milyet mer nem nagyon értek hozzá!
Ami azért legyen:-1,8 Ghz vagy annál több
-2 vagy több RAM
-250-300 GB
-9" - 12"
-DVD meghajtoMax 150e szánok rá
Tudtok segiteni?
Köszi -
Egy jótanács, aki használható Netbookot akar venni magának/másnak, igenis ne spórolja le az SSD-t és a min 4 GB RAMot, persze ilyenkor Atomos rendszerek nemigazán jöhetnek szóba. Mint a villám úgy megy ez az Aspire One 522, 7,7-et kapott a Windows ratingen a HDD. Internet, flash, video és még a játékok is jól mennek rajta. Killah-sample 1080p mkv file XBMC alatt 0 framedrop, DXVA van természetesen a Radeon HD 6290 miatt. Én nem engedhettem meg magamnak a 120-as SSD-t csak 60-asra futotta, de Win7 64bit Pro mellett még így is van 36 GB szabad hely. Ergo olyan 20 max 25 GB használható belőle, elég az. Egyenlőre...
Üdv,
Vik -
_DiEGO_
őstag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Egyszerűbben :
IGEN - max 2GB -ot támogat .
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Andyka0908
üzenetére
Gyári adatlap a processzorról...
-
Motaba78
addikt
válasz
TheBomberman
üzenetére
ebben az esetben az árak nem csökkentek hanem emelkedtek tavaly május óta.
ez mindenkit meglepett, mert ahelyett hogy olcsóbban kapta volna meg, drágább lett.
Jelenleg a forint megint nem áll jól drágulás is várható megint
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Intel Atom N550-es proci maximum 2 GB-t ramot támogat?

Köszi előre is a választ!

-
TheBomberman
tag
Nagyon szepen koszonom a gyors valaszokat! Igyekszem megfogadni a tanacsokat, es meg talan varok is egy kicsit figyelembe veve az elektronikai piac brutalis versengeset,a tyehnyika fejlodeset es hat az arak rapid csokkeneset!

-
haris
őstag
válasz
TheBomberman
üzenetére
Nem kesze-kusza, de összefoglalom mire kérsz tőlünk ajánlatot:
- suliba cipelnem, meg utazáshoz is jól jönne (vagyis kicsi és könnyű)
- jó aksi
- ne legyen leélt
- 40-50 ezer van ráAmi a fő gond, hogy ennyi kívánság közül valami nem fog teljesülni.
Vagy jó gép jó aksi, de azt nem adják oda ennyiért, hiába használt.
Persze találsz használt gépet ennyiért, de vagy le lesz lakva, vagy az akkuja nem fog bírni túl sokat (és esetleg le is lesz lakva
).A legnehezebb az akku kérdés, mert egy akku élettartama nagyban függ a tulajdonostól, de még két ugyanúgy használt gépnek is lehet másmilyen állapotú akkuja ugyanannyi használat után.
És a pár évvel ezelőtti processzorok a maiak mellett igen harmatosak, sőt idegesítően lassúak.Kicsit belenéztem a hardverapróba. Van használt gép szép számmal, ami kb fedi az igényeidet, de szinte mindegyik 2,5-3 órás akkuval rendelkezik, ennyi maradt az új kori 6 órájukból. (azt nem is feltételezem, hogy aki el akar adni, az esetleg kicsit felfelé csal, és a 1,5-2 órát kicsit "kerekíti"
)A használt gép lutri, csak ha körültekintően vásárolsz, akkor nem nyúlsz mellé, tanácsot nemigen adhatunk, de ha találsz konkrét típust, akkor kérdezz, és elmondjuk a véleményünket.
Amire figyelj:
-Atom 1.6 GHz lassú mint a tetű, de használtban nemigen van alternatíva
-egyes típusok csak 3 cellás akkuval rendelkeznek, ezek kezdő üzemideje kb 2-3 óra újkorukban, ahogy öregszik ez tovább csökken.
- a legelterjedtebb a 10' (10,1) kijelzők 1024x600-as felbontással. Vannak típusok, ahol ez a felbontás csak 1024x576. Használatkor hiányozni fog az a mínusz 25 pixel
- nem tudom használnád-e, de bizonyos típusok webkamerája csak 0,3 Megapixel felbontású, ami tekintve, hogy léteznek 1,3-asok is szintén nem túl jó hír.
- figyelj hány USB port lesz a masinán. Vannak gépek amikre csak 2 db-ot tesznek, márpedig elég egy vezetékes egér és egy USB Blutooth modul (esetleg internet modem), és már nincs is hely a Pendrive-nak. Arról nem is beszélek, hogy egyes USB CD-írónak kapásból 2 kell, hogy legyen elég kraft stb...Kicsit terjengős lett, de remélem segítettem is, nemcsak a biil-t koptattam.

Sok sikert, és várunk vissza ha pontosítani akarsz -
runner 125
nagyúr
válasz
TheBomberman
üzenetére
Szia,
40-50k-ért általában már gari nélküli, sima 1 magos gépek mennek.
Szerintem ilyenbe fektetni már nem gazdaságos, ugyanis 70k-ért már kapsz új eeepc-t 2 év garival, 2 maggal, hdmi-vel, amelyen akár mkv filmeket is tudsz vetíteni tv-re.
Pl. -
TheBomberman
tag
üdv profik!
40-50 ezer forint körül szeretnék netbookot venni - használtan természetesen, csak hát dilemmában vagyok, hogy melyik az ebbe a kategóriába tartozó legmegfelelőbb, legjobb, legleg. asztali noti mellé szeretném, hogy ne kelljen azt suliba cipelnem, meg utazáshoz is jól jönne így megkímélném a másikat. állapota ne legyen leélt és a jó akksi is preferencia valamint a márka ne menjen a "minőség rovására" (tehát nem akarnék egy jobb notit venni olcsóbban de leélve). ezek tekintetében melyiket ajánlanátok?
válaszokat előre is köszönöm
üdvözlettel, Gabesz
u.i.:bocsi ha kicsit kesze-kusza a fogalmazás, késő van...

-
-
tengo24
tag
Valaki tudna segíteni mi lehet a baj?
A mai napon már negyedszer fagy le a gépem (Lenovo S205).
Nem megy csak az intrenet Explorer és az utorrent. Épp gépeltem ide a fórumba amikor ismét lefagyott, nem reagál semmire. Win 7 Ultimate 32 van a gépen, ethernet kábellel van net (ha számít).
Köszönöm. -
Laybee
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nézd én szoktam használni, igaz nem az enyém. Meego helyett mehet fel Ubuntu, azzal nincs sebesség probléma. SSD és memóriát lehet bele venni és a garancia is megmarad. Amúgy van 72ért 32GB SSD verzió is Win7 starterrel. Billentyűzetet lehet használni. 4órát bír 3cellával. 11,6-ot meg elnéztem. Nem szoktam ajánlani, ezután se fogok, csak mivel rendszeresen használom van véleményem róla és nem rosszabb, mint pl egy Acer vagy Samsung netbook, lehet használni Minix-ről meg sok rosszat hallottam, ezért írtam amit írtam. Peace

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
A teszteket is olvastad róla?
Összefoglalva: használhatatlan billentyűzet, katasztrofális anyaghasználat, a valaha gyártott leglassabb egymagos Atom processzor, a vinyó helyett egy 8GB-os SSD, amire még egy XP sem igazán fér el, nem hogy a kuncsaft programjai, egyéb dolgai (zenék, filmek). A világ legsilányabb oprendszere (MeeGo) Lehet, hogy picit sarkítottam, de jelenleg ennél kevesebbet érő netbookot nem lehet vásárolni, még ha ASUS, akkor sem.kieg: lehet, hogy csak 50 ezer forintba kerül, de az kidobott 50 ezer pénz.
Amúgy gondolom, hogy a 10"-ban szokásos 1024x600 pixellel sem lehet megelégedve a kérdező, mert alapból 11,6"-osat keresett magának, normális felbontással. -
abacsx
tag
Jééé télleg ez nem simogatós, és akkor megy, meg feltoltam fullra a mozgatást, és így már egészen jó.Segített a magyarázat, majd csak megszokom, hogy más, mint a probookom.. A Samsung egyenesen a sírba vitt a tapipadjával, amikor véletlenül beleértem, vagy a széléhez értem, és lescrollozott az alvilág fenekére.A klikkelés vele nem olyan rossz. Amúgy nekem se megoldás az egér, mert terepen dolgozom vele.
-
haris
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A touchpad szerintem nagyon jó, csak teljesen más, mint más netbookokon (notebookokon).
A fő különbség, hogy maga a pad is egy gomb, ami főleg nyomásra, nem tap-olásra van kitalálva. Belőni elég sokáig tart, de h kész, nagyon jól használható. Nekem szeptemberben okozott pár idegesítő percet mire rájöttem hogy is kell használni. Ami nekem bevált:
-tapolást kikapcsoltam, többujjas műveletek engedélyezve. Oldalsávokat kikapcsoltam, így a lapozás két ujjal történő húzás. A tapolás helyett egyszerűen egy ujjal húzom az egeret, majd ott ahol mások felemelik az ujjukat és tapolnak, ott én csak lenyomom a padot, és működik. Jobb oldalon is simán le lehet nyomni, nem jobb gombnak veszi. Akkor hogy lehet jobb gombos menüt előhívni? Úgy, hogy a mutatóujjammal oda húzom az egeret, ahol a jobb gombot nyomnék, és a mutató ujjamat nem felemelve mellette a középső ujjammal nyomom le a padot, mivel két ponton ér hozzá a kezem, a program a jobb gombnak érzékeli a lenyomást. Lehet hogy bonyolultnak hangzik, de igazából csak hozzá kell szokni és marha jó. Persze nem muszáj, csak ha valaki elég kitartó...
Nekem már más, hagyományos gépeken fura, miért nem így működik. Viszont a feleségem nem hajladó hozzáérni a gépemhez inkább bekapcsolja a sajátját (és ez jó
)Mindenesetre eleinte mindenki utálni fogja, de vagy megszoksz, vagy meg....veszed az usb-s egeret

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
abacsx
üzenetére
Na, ez nagyon jó hír a garanciával kapcsolatban! Szóval nem elírás a 3 év. Köszönöm!
Nekem a touchpad szokatlan (mindig is az volt), egy olcsó tesco-s vezetékes mini egérrel használom. Fizetésnap után majd veszek egy bluetoothosat, amihez nem kell semmiféle adaptert dugni a gépbe (amit egy rossz mozdulattal esetleg bele lehetne törni). Már egy másik topicban ajánlottak is egy Gigabyte típust, sacc/kb. 5000,- ért vihető a boltokból.
-
abacsx
tag
Alakul már a vélemény. Nekem tökéletes, villámgyors, fut rajta 5-6 dolog egyszerre, a billentyűzet álom, a tácspad annyira nem, de a piros pöcök szuper. Felszippantott az este mindent, ami kellett neki kb másfél óra alatt, egyetlen okét se kellett neki nyomni . Apropo gari, megkérdeztem az illetékes elvtársat. Azt mondta 3 év gari, háztól házig. Hangzás, képernyő teljesen jó, melegedni alig, és ma már nyomtam 2 órát, és kiírja, hogy 6 óra van még hátra. Részemről csillagos ötös a gép. Bogyónak külön
a véleményekért meg a linkért is. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
Pontosan ugyanaz a 6 cellás, 62Wh-ás akku megy mindkettőbe. Egy kis olvasnivaló az E325-ről: itt Gondolkodtam az E325-ösön én is, de az már nekem nagy lett volna... (amúgy meg tök ugyanaz szinte minden benne), végülis egy netbookot akartam leváltani vele, nagyon jó asztali gépem van, normál méretű notira így semmi szükségem.
kieg: az előző hozzászólásomban természetesen 100GB másolásról volt szó, csak elírtam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
Ténylegesen úgy 6-6,5 órát. Ebbe nem csak Wifi-s netezés, hanem rádugott USB-s külső vinyóról való 100MB másolása is benne volt. Kíváncsi voltam, na!
Egyébként annyira profi a kivitele az egész gépnek, hogy nem csak a netbookok, hanem a konzumer notik fölött áll ilyen szempontból, véleményem szerint. Ezért is lett ő választva a régi Samsung N150 után.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
Az E125-ben biztosan van gyorsulásmérő, a Lenovo gyári programjával lehet konfigurálni az érzékenységét. A 3év gari szerepel a számlán is, de a Lenovo-s garjegy csak 12 hónapra szól. Hogy mi lesz aztán, még nem tudom. (Nekem holnap lesz egy hete, hogy megjött, eddig imádom!!!)
kieg: abacsx fórumtárs meg tegnap vette át a sajátját, ugyanott.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Andyka0908
üzenetére
Ha ennyi pénzed van, szerintem meg lehet venni: 2 év garanciát mer rá vállalni a gyártó / forgalmazó, ez valamit csak jelent, még ha Mo.-n nincs is presztízse a márkának.
Arra viszont készülj fel: a 3 cellás akkut nagyon rövid idő alatt lezabálja, fényes a kijelzője (mint majdnem mindnek, sajnos), és a 2 magos Atom nem is túl erős. A VGA-ja annyira gyönge, hogy játszani biztos nem fogsz rajta, de még a HD videókkal is megszenved rendesen. Mondjuk én még mindig inkább ezt venném, mint egy 10"-os bármilyen márkájút, 1024x600 felbontással. Ha bővebb a kereted, akkor Lenovo E125, vagy valamelyik 11,6 - 12"-os ASUS. A Lenovo matt kijelzős, és überprofi kivitelű. -
válasz
Andyka0908
üzenetére
Nem ajánlott márka, jobban járnál egy ASUS netbook-kal, igaz 11.6"-nál ez jóval többe fog kerülni, de ha elég a 10", akkor pl. ASUS 1015BX a neked való
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Én is netbook vásárlás előtt állok. Nézegettem már neten ez ügyben és szeretném megkérdezni, hogy nektek mi a véleményetek az alábbi netbookról?

http://pcbazis.hu/termek/minix-a116-fekete-116-intel-dual-core-n550-2gb
Köszi szépen!
-
haris
őstag
válasz
abacsx
üzenetére
Gratulálok, használd egészséggel.
...na és vettél bele SSD-t, vagy maradt a HDD?
Én szeptemberben vettem az enyémet, de a mai napig nem szántam rá magam az SSD-re. Félek nem hozná vissza az árát. Azt tudom, hogy az erős gépeket visszafogja egy HDD lomhasága, de egy ilyen relatív lassú gépet vajon gyorsítana-e számottevően az SSD? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
abacsx
üzenetére

szerk: hogy valami építő jellegűt is írjak: nem fogja felismerni az Ethernet és a WLAN hálókártyát sem. Ethernet - drivert töltsd le a Lenovo oldaláról (egy másik géppel, és pendrive-val vidd át a kicsire, majd telepítsd), aztán már a Lenovo oldalán az új géppel futtatsd le az auto-tesztet (csak engedélyezni kell). Telepítsd a ThinkVantage programot ugyaninnen, és indítsd el! Az összes szükséges drivert és az összes spéci Lenovo-programot egy menetben automatikusan telepíteni fogja (majd egy óra alatt).Aztán restart, és láss csodát!

-
abacsx
tag
Nem bírtam ki keddig, elmentem érte személyesen
Tolom fel rá a win 7 est -
tengo24
tag
Van egy 11,6" Lenovom fényes kijelzővel.
Néztem hozzá egy [matt kijezőfóliát].Esetleg használ valaki ilyesmi fóliát, megéri?
-
Tacsilaci
tag
Megérdeklődtem a boltot,Április 7-9 környékén érkezik az Asus 1225b előrendelhető!
Ha megérkezik akkor teljes magyar lokalizációt fog kapni!(billentyűzet,oprendszer,használati utasítás)
-
Motaba78
addikt
válasz
genius5000
üzenetére
mm-be kellene megnézni, ott hogyan adják a hitelt.
nem tudom mire szeretnéd használni, árat sem írtál, de az asus 1215b, lenovo s205, acer 722 ezek (100e-től felfelé vannak) jónak számítanak, illetve ha visszább olvasol lesz még thinkpad is.
-
genius5000
tag
Hello!
Valaki tud egy helyet, ahol 0 THM-el lehetne venni netbookokat? sürgős lenne az ügy, ha bármit tudtok pls irjatok... köszönöm szépen
Melyik most a Best Buy?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Motaba78
üzenetére
Tköm tudja. 4-5 év múlva visszatérünk rá.

..vicc nélkül, szerintem festett. Ha, ésszel használja az ember, 5-6 évig nem látszik rajta a használat. Mondjuk sokat nincs használva, általában édesanyám használja.
De, a matt / fényes fekete is ugyanúgy csúnya, ha megkopik. -
Motaba78
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
az ezüst az színezett (hőfestett), vagy anyagában szürke ?
nagyon csúnya tud lenni, mikor megkopik a szürke -
Tacsilaci
tag
Köszönöm mindenki válaszát!Holnap megpróbálom én is felhívni az Asus ügyfélszolgálatát és a boltot is a billentyűzet ügyben!
-
runner 125
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
abacsx
üzenetére
Mint már írtam, az SSD vastagságára (!!!) ügyelj, mert csak a 7 mm-esek férnek el a gépben. A márkának nincs elsődleges szerepe.
Ja igen, fontos: az E125 alja 3 csavarral levehető, és ki szabad benne cserélni a ramot, a vinyót és a wlan/bluetooth kártyát is, nem garanciavesztő! (Persze ha nem b*szarintasz el valamit)
Mindjárt küldök neked kis olvasni valót, hogy ne töltsd haszontalanul a keddig hátralévő idődet!

-
Shaad
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi!
Igen néztem, van 1215B is e450-nel. Van valakinek ilyen géppel tapasztalata? -
abacsx
tag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
"Ócsósodik" rendesen a cucc. Remélem nem jelent gari vesztést, ha kicserélem a vinyót. 128-at csak azért tennék bele, mert a wingyóz terül, mint a lepény, aztán egy kis zene, meg egyéb letöltés után ott fogom nézegetni a rendszerinfóban, hogy nincs hely a nyolcmillió ápdétnak.
-
trabirider19
tag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Köszönöm szépen a segítéseget, a vágodeszka ötletet megfogadom

Amúgy akkor lesz meleg, hogyha töltőn van és gonoldtam nem baj ha olyankor is hül picit. -
_DiEGO_
őstag
-
abacsx
tag
Meglátjuk, mit tud a kicsike a 7200-as vinyóval. Közben visszajeleztek, hogy kedden szállítják. A Kingston nem jó? Pendrive-ban legalábbis király. Olyan 25-től van a 64 gigás. 42-től a 128-as. Mondjuk a samsung 48 ezer, de 3 év garival.
-
-
runner 125
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
abacsx
üzenetére
Arra majd vigyázz, hogy csak a slim kivitelű, 7mm magasak mennek bele, a standard 9,5mm-es nem! Samsungok pl. OK, de az olcsóbb Kingston, A-DATA, stb nem fér bele, csak ha lebontod a meghajtó burkolatát, de úgy azonnal ugrik a garancia.
Shaad: én már vettem a múlt héten, 2 topictársnak meg most van folyamatban a Lenovo Thinkpad Edge E125: 4 GB rammal, matt kijelzővel, gyors, 7200 RPM-es vinyóval, überprofi anyaghasználattal és kivitellel, de Win nélkül most 117K-ért fogható (Brazos E-450) 6-8 órát röhögve kibír netezéssel (saját tapasztalat). Marad még egy üres DDR3 slot, mehet bele olcsón még 4 GB ram később.
-
abacsx
tag
Ez az SSD dolog nekem is megmozgatta a fantáziám. Van ebből jobb fajta? Gondolkozok rajta, hogy betegyek majd egyet az E-125-ösbe. Mondjuk egy 128 gigásat. Semmi tapasztalatom nincs SSD ügyben. Elolvastam a korábbi hozzászólásokat.
-
Shaad
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tippeket kérni, 11-12"-os netbook vásárlásával kapcsolatban. Vonaton fogom használni mobilnettel, elsősorban internetre lesz, de szeretném, ha a flash játékok is futnának rajta. Én az ASUS 1225b-t néztem ki magamnak, felső ár 120-130e-ft. Nem kell kihasználni feltételnül az összeget, valamit best-buy tipp jó lenne

Van olyan, amiben van 3G kártyának hely, hogy ne kelljen a 3G sticket folyton bedugni?
Köszi!
Üdv,
Shad -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Vikthor
üzenetére
Az SSD nagyon jó dolog, az asztali gépemben nagy elégedettséggel használom én is, de pont ezeknél az olcsó netezős kisgépeknél (pedig jól jönne) az ára miatt nemigen játszik szerintem. Annyival megnöveli a gép árát, hogy már szinte másik kategóriába kerül. Persze a hordozhatóságot (kisebb fogyasztás, sokkal kevésbé sérülékeny) igen jól elő tudná segíteni. Az alapból lassú processzoron meg alig segít valamit: a programok sokkal gyorsabban indulnak, de a használat közben már alig számít valamit szerintem. Elfogadható méretű SSD egy vagyonba kerül, mert míg egy asztali gépnél csak az oprendszert és a programokat telepítem erre, a notiknál/netbookoknál egyetlen meghajtónak van hely, magyarul mindent erre kellene pakolni. 64 GB minimum, de legjobb egy 128-as volna.Az előbbiek újonnan 25 körül indulnak, utóbbiak 45-50 ezertől. Annyi pluszt meg nem hoz az egész...
kieg: a pár napja vett Lenovo E125-ösömben van mozgásérzékelő, és a gyári program segítségével jól be is konfigurálható: túlzott mozgatás esetén késedelem nélkül kkkiparkolja a fejet, és megállítja a vinyót. Ha veszélyes mozgás megszűnik, késedelem nélkül indul. Nem rossz dolog! Persze a többi netbookban ilyesmi nincsen sajnos.
-
válasz
soldner
üzenetére
ha a hdd-t kicseréled SSD-re akkor nem lesz benne mozgó alkatrész, max a venti... simán lehet amúgy működés közben ide oda tologatni vagy mutogatni. sima hdd esetében meg lehetőleg ne vágd az asztalhoz, mert ha ír-olvas akkor a fej hozzáérhet a tányérhoz és akkor dőzített bomba lesz a vinyó, ssd-nél ilyen nincs, bár ott se dobáld...

-
soldner
tag
válasz
soldner
üzenetére
"Ugyanez az MP3-as szám, szintén VLC playerrel lejátszva, ugyanezzel a headsettel sokkal szebben szól. Nincs ez a nagyfokú torzítás."
Kimaradt, hogy egy combosabb asztali PC-n. (Sajnos már nem volt lehetőségem utólagos szerkesztésre.)Még egy kezdő kérdés. Ezeket a Netbookokat menniyre lehet mozgatni bekapcsolt állapotban?
Mondjuk, ha az ölembe veszem mocorogni lehet vele? Vagy ha szeretném megmutatni mit találtam a neten, akkor odafordíthatom a képernyőt, hogy megmutathassam? Járkálhatok is vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Acer Predator I7 RTX 3070
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- Lenovo ThinkPad P1 Gen5 16" i7-12800H, 32GB RAM, RTX A3000 12GB GPU, 1TB SSD, Számlaképes, garanciás
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)
Tolom fel rá a win 7 est