Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Most őszintén... szerinted bwoay fejből vágja az összes lejátszó méreteit?
Vagy csak olyan jelzőket vársz, hogy ''kicsit'', ''nagyon'' , ''icipicit'', 12,86%-al?
Az összes iAudio/Cowon cuccnak fenn vannak a méretei a gyártó oldalán. Az M6-nál, és az iPod-nál (Melyiknél is? Mert ugye azt nem írtad.) is gondolom hasonló a helyzet.
Egyébként is azt kellene eldöntened, hogy mit akarsz. Ha vid. lejátszót, akkor a min. a D2 mert a többi -- szerintem -- nem igazán alkalmas rá. Ha audió, akkor meg U3 ahogy azt már bwoay is írta.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
na ilyet nem mondok, ezt neked kell eldönteni!
hogy én le nem cserélném az U3-at egy M6-ra, az mondjuk biztos.
ha időnként megnéznél egy sorozat epizódot,
akkor az U3 nemigen opció, azon szinte élvezhetetlen.
viszont ha könnyen kezelhető audio lejátszót keresel,
akkor ne az M6-ot válaszd. Szerintem.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
az F2-t én mindig is egy teljesen szükségtelen,
rossz irányú modellfrissítésnek tekintettem,
az U3 kevésbé kezelhető változatának, amit csak azért kellett piacra dobni,
mert akkoriban már régóta nem történt semmi a Cowon házatáján
legalábbis az audio lejátszóik körül.
súlyra ugyanaz a kettő, térfogatra is kb,
bár az F2 hosszabb, szélesebb, viszont 1.5 mm-el laposabb.
Asszem a GUI-n is változtattak valamit, apróságokat,
bár annyit biztosan, hogy 90 fokkal elforgatták a képet,
mivel az F2 az U3 kijelzőjét állítva használja.
Egyébként hosszú idők óta ez volt az első iaudio készülék,
feltehetőleg arról van szó, hogy az öncélú designolás eredményeként
az f2 így egy mobiltelefonra emlékeztet.
Az f1 meg ugye matchboxra hasonlított,
viszont az legalább nem ment a funkcionalitás kárára.
szóval az f2-t anyira lehet zsebben kezelni,
mint amennyire egyszerű egy mobiltelefonnal vakon,
zsebre tett kézzel tárcsázni, csak a lejátszón legalább jó picik a gombok is,
szóval szinte teljesen esélytelennek tartom a dolgot.
Más kifogásom a kezelhetőségen kívül nincs ellene,
ugyanaz a kiváló lejátszó, mint az U3, de ahhoz képest csak visszalépés.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
arany középút? ez nálam annyit tesz, hogy valamiről le kell mondani
viszont azt jó hallani, hogy az ID3tag alapú böngészés
nem minden iPod tulajnak válik be.
szerintem az iAudio U3 mutatja a jó utat, fura, hogy nemigen követik:
mind könyvtárszerkezet, mind ID3tag alapján lehet vele navigálni,
szóval mindenki beállíthatja azt, ami neki a legkényelmesebb.
amúgy én kevésbé hajlok kompromisszumokra,
úgyhogy mindenkinek iaudiot javaslok.
A creative audio lejátszóit sosem tartottam sokra (tapasztalat nélkül!),
Meizu meg... hát az M3 nem tetszik,
az M6 még kevésbé, amit szerettem (E3) meg itt van az íróasztalon,
és max papírnehezéknek tudnám használni. 50x próbáltam fw-t frissíteni,
mert sw-es eredetűnek ítélem a hibát,
de ezt már valszeg csak szerviz tudja helyrerakni.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Hi!
M6 még nem próbáltam, de M3-at már igen.
Röviden, ami tetszett:
- nagyon jó hangminőség (szerintem szól úgy mint egy iAudio)
- jó rádió (az iAudio U3-amnál legalábbis jobb)
- ogg, flac támogatás
- EQ és mindenféle valamint sokféleképpen paraméterezhető effekt
- gyors írási és olvasási (min 4-5000 kbyte/s) sebesség pendriveként
- ID3 tag vagy akár file szintű rendezés
...és ami nem:
- a kezelés szvsz rettentő körülményes, és lassú
- bugos GUI (egy-két helyen nem fér ki a képernyőre a szüveg a menüben, és ilyenkor a szöveg végét ráírja az adott sorra)
- ha valamilyen hiba van (bár az sem biztos, hogy hibás volt az adott track, ugyanis az U3-am simán vitte) akkor csúnyán betorzít, pattan vagy egyéb hangot hallat) -> bugos decoder
- a géppel való felismertetés és töltés nagyon hektikusan működött (utóbbit ha jól emlékszem nem is igazán sikerült összehozni)
Szumma: Ár/érték arányba szerintem egy jó player. A hiányosságok/hibák fw. frissítéssel.
Akit nem zavar az ''almás'' kinézet, kezelés és GUI, annak csak ajánlani tudom. -
majom2
senior tag
ahogy én taggelek:
bedigizésre EAC-ot használok, ami alapból feltölti tag-ekkel
kész mp3-aknál pedig tag&rename-et ([link])
gyakorlatilag mindent tud. filenév alapján tud taggelni (vagy tag alapján filenevet készít), kötegelve (egyesével kiválaszva vagy könyvtáranként - alkönyvtárakban is) tud taggelni, netről is tud taginfókat szerezni ahogy az EAC (freedb.org rulz), meg hasonlók. az összes általam ismert tag-et támogatja (nem tudsz olyan infót amit bele ne tudna tenni - comment, lyrics, album art, mood stb, stb...), szóval szuper! -
majom2
senior tag
...1 dolog amit tudnod kell mielőtt nano-t (vagy bármilyen más ipod-ot veszel)! az ipodok - szerencsére - nem könyvtárstruktúra hanem mp3 tag-ek alapján kezelik a zenéket. először nekem is egy picit fura volt, de már nem mennék vissza a könyvtárakhoz, az tuti.
tehát az mp3 tag-eket rendbe kell tenni ha egyébként nem lennének (van rá kismillió progi, igen nagy mennyiségű mp3-nál sem tart túl soká). cserébe kapsz egy sokkal rugalmasabb zene-kiválasztási mechanizmust, + olyan _szabványos_ extrákat mint pl a több lemez kezelése, album art, lyrics. meg olyan nem szabványosat mint a ''tetszési index''. -
bwoay
nagyúr
nem írtam, hogy jobbat tudok 40-ért.
vedd csak meg, aztán kiderül, mennyire vált be.
az biztos, hogy ha választanom kellene egy 8 GB-os nano
meg egy 2 GB-os U3 között, akkor nem kétséges, melyiket vinném
(lévén az utóbbit használom nap mint nap, és nekem bőven elég a tárhely)
és az U3-ért szívesen fizetnék többet is, nekem úgy is megérné.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ez_meg_emaz
őstag
50ért 4gb-os m6 csak használtan van, nem?
Én meg egy uj álláspontot képviselek. M6!
Amugy szivesen tesztelném a Longhorn-t is de a cég eléggé fiatal(még valszeg van mit fejlődnie) majd max ha előrukkolnak később vmi jobbal. Így m6-ot veszek aztán ha később lemegy a d2 ára(kb fél év) ami elég valoszinű - és épp lesz egy kis pénzem is - akkor váltok d2-re.
Én a helyedben várnék d2-re hamár van 50k-m.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
ok, én értem, hogy nem akarsz merevlemezest,
de akkor hogyan került a Sony az előző felsorolásba?
(a H10 csak az én hülyeségem, másnak még sosem ajánlottam szerintem,
nem is fogom)
Nano különbségek:
a külső meg az üzemidő, ahogy Adam is írja,
meg nagyobb fényerejű, jobb kijelző.
én amúgy U3-at vennék, megint, de te tök nem ilyen irányban keresel,
így miért is ajánlanám? Szerintem várd meg a Cowon D2-t.
ha MOST kell, akkor szerintem a Nano ezek közül.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
<Adamsky>
nagyúr
-
-
rumos14
nagyúr
áruló! ha nem lenne körülötte ez a felhajtás és ajnározás, és a kezem ráálna a clickwheel-re, biztos nekem is tetszene egy nano (főleg rózsaszínben
iRiver-nél az UMS pont azt jelenti amit leírtam: az UMS fw lehetővé teszi a ''bármilyen programmal másolást'' ami amúgy megy MTP fw-rel is, de ez egy hosszú történet... m3u-t asszem ismeri, de ha megnézed a leírását, abból kiderül. könyvtárt kiválasztasz -> lejátssza a tartalmát, ez elég logikus. -
rumos14
nagyúr
usb mass storage. [link]
nem vagyok abban biztos, hogy a sony nem ums, de nem teljes értékű ums.
ums azért, mert külső meghajtóként csatlakozik, lehet rá másolni bármit, adathordozás céljából.
nem teljes értékű viszont, mert zenét csak úgy játszik le, ha azt a sajár programjával (van 2-3 alternatíva) másolod rá. nézz bele a sony topikokba. -
Mosómedve
tag
Sztem a Nano felejtős, a másik kettő közül inkább IRiver (mindenkinek maga felé hajlik a keze... ), de a Sony-val is nagyon jól jársz, csak az nem UMS! Archos-t nem ismerem, passzolnék...Fülesek közül sztem egyértelműen a cx300-as...ez tuti!!!
Ja-ja használt cumókat érdemes nézegetni...én is féláron vettem a lejátszóm hibátlan, gyári állapotban, 1 hónap garanciável...Megérte nagyon!!!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Megkérdeztem: nincs rá garancia. Augusztusba kapta, de mivel külföldről KAPTA AJÁNDÉKBA a blokkot soha nem is látta...anélkül meg no garancia...pedig még 0.5 év garancia lenne rá...ez van.
A H320-asom is lehet tölteni mini USB-ről is és AC adapterről...jelntem kibróltam az egyik leányzó barátom PengeMoto-jának töltőjét és igen: a Motorola mini USB-s töltő jó inden ilyen kütyühöz. De miért is ne lenne jó? USB-nél a szabvány 5V, a polaritás és a csatlakozótípus adott, szvsz 100%, hogy minden mini USB-s dologhoz jó!
A flash-témához csak annyit, hogy az MPIO-mra 45 órát írtak és eből a mai napig nevetve elvisz 35 órát, pedig nem túl jó minőségű aksikat használtam és a 40-es hangerő-skálán többnyire 32-35 között futott...mivel más flash-esekre is 40 körüliek vannak írva, gondoltam ezt ott is tartani tudják...az általánosítás nem jött be...ismét! Behódolok Ruos nagyúr előtt... ... . Nem vitázom vele...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
A H10 jóval régebbi az iPod Nanonál, mág azokból az időkből származik,
amikor a flas memóriás lejátszók kapacitása max az 1 GB-ot érte el.
Tekintettel erre, nem túl fair a kettőt összehasonlítani,
hiszen azóta már vannak 8 GB-os flash lejátszók is,
amik értelemszerűen az összes merevlemezes lejátszónál kisebbek,
mág az iAudio 6-nál is.
Az pedig, hogy a többség az iRiver mellett teszi le a voksát,
részben valóban annak tudható be, hogy nem az iPod topicban vagyunk,
másfelől az iRiverek közül még az újabbak is kevesebb kompromisszumra
kényszerítik a felhasználót, nincs annyi kemény megkötés,
mint az Apple lejátszóinál, amiknél cserébe ráadásul
maximum az ún. iPod életérzés társulhat, érdemi tartalom nemigen.
más: H10 és H10 pure között jól emlékszem, hogy a rádió a különbség?[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ez_meg_emaz
őstag
Hát te tudod. Szerintem nem mind1 hogy megtudom e nyomni a gombot vagy szarakodok még 10percet mire lenyomom közben meg elcsavargatom a közéső kis kört. Olyan pici a gomb meg takarja a középsö forgato kör a magassága miatt hogy nem kicsit kell szorakozni mig lenyomsz egy gombot. És ez ennyi pénznél bizony komoly probléma. Ha nemtudod kiprobálni ugy nem az igazi a dolog. Utálok várni de ha megoldhato én tanácsolnám neked. A sansa élőben nekem más volt mint képen. Képen meg adatokat bámulva eléggé más jön le általában. Amugy minőségre biztos nem lesz kifogás. Jo minőségű memokat gyárt a sandisk. Megbízhato szerintem. Jah és li-ion-os akksi ami benne van cserélhető. Bővíthetőséget meg a speciális bevonatot gondolom már észrevetted, olvastad.
#780-ra vki aki ért hozzá? -
ez_meg_emaz
őstag
Sandisk nagy memoriákat gyárto cég. Jo minőségű szerintem mind memo mind lejátszok tekintetében. De már leírtam számomra miért is nem jöhet szoba olvasd el, nézd meg te is és ha téged az nem zavar akkor jo választás lehet a sansa.
Én javaslom még az u3-at is.
Bwoay: Meik iriver-ről is beszélsz? Meglesem majd ha megyek köv héten. -
Mosómedve
tag
A nagyok között nem vok méltó dönteni, de a Nano-t nyugodtan lődd ki, nem vesztesz vele semmit...ha mégis ragaszkodsz hozzá birtokomban van a legjobb vétel
Haverom véletlenül 2 IPod-ot kapott egyszerre: egy 60 GB-os IPod-ot és egy 4 GB-os fekete Nano-t. Nem kérdés, hogy ő az elöbbit használja, tehát a vadiúj fekete 4 GB-os Nano, minden tartozékával és plussz 1 tokkal együtt 40-ért eladó!!! Még bele sem hallgatott, éppencsak kibontotta, hogy megnézze hogyan néz ki...
De ettől függetlenül nem javaslom a Nano-t, a SanDisk.et abszolút nem ismerem, csak névről hallottam még róla... Passzolom a kérdést.
Vki a #781-esre?
Amúgy megnyitottam a ''digitális zene-kódolás'' topic-ot, akit érdekel, hogy mik a legjobb encoderek, mi az az OGG, WAV, miért fontos a biráta, stb. nézzen majd át!
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
-
AmPeX
aktív tag
A kimeneti teljesitmenyen ne parazz, szinte loszart sem szamit h mekkora... de komolyan. Megörülök ettől a wattmániától, kb semmit nem számít h mekkora a kimenőteljesítménye. 18 mw bőven sok ahoz h levigye a fejed. Ahoz hogy az emberi fül észrevegye a hangerő béli különbséget, duplázni kell a teljesítményt.. a 18 es a 30 mW közt kb annyi lehet a különbseg, mintha egy fél egységgel hangosabb lenne az egyik a masikhoz kepest, ha 40 reszre osztod a hangerőt 0-tól maxig...
-
ez_meg_emaz
őstag
Jah hogy boldog légy én is u3-at javallok. Mert neked fontos hogy hangos legyen. 30mw az elég jo. 18mw a meizu is amugy .
Sandisk-et akartam énis. És ha vki vmit előnyben részesít akkor csak ugy mond le rola ha vmi nagyobb negatív tapasztalat éri a termékkel kapcsolatban. Hát mielőtt ezt venéd mindenképpen probáld ki! Én nemigen sőt nagynehezen tudtam csak lenyomni a gombjait. A kis középsö kör annyira magas hogy csak 90fokbol(azaz full fentről) megközelítve tudod megnyomni a gombjait akkoris csak nehézkesen. Főleg igaz ez a felső play gombra. Szal előtte lesd meg élőben és probáld ki. Hnagzásra eddig nem találtam de biztos van vhol adat rola.
Méretet azt tudok mondani:
89x44x13 mm
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Vegyél nyugodtan U3-at jól jársz vele, istenítik. Woaaawwww 30 mW, az durva. . Nem is tudtam, hogy ennyit bír a kicsike
A H10 nem szentírás, csak felvetettem, mint ötletet, de az U3 talán jobb is...én még csak újonc vok... ...mingyá jönnek a hőstagok és kiosztanak minket tapasztalatokkal...
Amúgy komolyan mondom: érdemes MPIO-kat és Creative Lab-eket is nézni, egész jók!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
Már minden világos. Ha sansa e-260-ban nem csalodok akkor nekem is előnyben lenne a sandisk.
Többieknek:
Vki kérdezett egy iet m6-al kapcsolatban:
''én nemtom csak játszottam a gondolattal, ha hozzá lehet dugni
fényképezőgépet és áttölti a képeket, meg a felvett videókat, akkor egy kártyaolvasó is
rácsattintható nem?''
Usb Host egyáltalán működik? Mintha azt olvastam volna vhol hogy nem.
Azért ide írtam mert meizu miniplayer topik eléggé kihalt.
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Azért az előző tippek sztem jobbak voltak, mint az IPod...
De akkor én további vérontásokat megelőzendő elmondom a véleményem:
megmondom őszintén szerintem nem is az a fontos, hogy mi mennyi, hanem, hogy neked mire van szükséged. Ha vki csak zenét hallgat, képet néz->IPod ,vkinek a video az elsőszámú->PMP/mini-PMP ,vki megrőgzött zene-rögzítő/gyűjtő->sok GB-os HDD-s modellek ,ha csak hobbiszinten megy a téma->1-2 GB-os flash-es...ésígytovább. Az számít, hogy neked mire van szükséged...nem lehet összehasonlítani a H10-est az M6-al (nem azért mert vmelyik is jobb lenne), mert nem egy kategória...olyan mint autóknál: melyik a jobb: Land Rover v. sportkocsi. Ugyan autó mind a 2, de nem összemérhetőek, mert másra lettek megalkotva...az pedig azért van, hogy többen álltunk a H10 oldalán, mert itt sokaknak a zenelejátszás a fontosabb, nem a video-minőség, de erről már nem szeretnék többet írni...dönts belátásod szerint...ha beleszerettél, akkor mi itt úgyis csak a bagólesőnket tépjük, meg fogod venni és boldog leszel vele -> és ez az ami számít igazán! Nem számít a felbontás, a háttértár...ha boldog vagy vele, akkor megérte. Bocsi, ha erőszakos voltam, remélem nincs harag
Erről már többet nem is beszélek...
Öööö, mi is volt az előző topic-cím?
Amúgy én mindenről szeretnék, tehát a különféle forátumoktól kezdve az encoder-progikon át, egészen a ''honnan töltsünk jó minőségben''-ig...
Más. Használt Mp3 lejátszót hol tudok eladni? Milyen honlapokon érdemes hírdetni? Egy tökéletes állapotban lévő MPIO FG100-as minden gyári tartozékával, sennheiser fülessel, márciusig garival, megér 25 000 HUF-ot? Megveszik ennyiért?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
Maszti barátom! megveszed az U3-at (esetleg nézz körül a használtpiacon, néha szokott lenni majdnem új, jó áron), hozzá egy cx300-at, és garantáltan meglesz az orgazmus huh de rossz volt, ejj.
hogy vmi értelmeset is írjak, az N91 nem éppen olcsó. microdrive van benne, ami elég hamar lemeríti. a gombjai sem tetszenek nekem nagyon. ha amgy is vennél vmi csúcs okostelefont, akkor talán. jó fülessel jól fog szólni.
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
In ear fülest akarok mindenképp. Ennyiért én sony MDR-EX51-et szerzek ami szintén in ear. És boltban ez ugye kb a 2x-ese lenne. De ezt csak 1 ismerős lévén tudom aki nem legláisan szerzi be. Csak mivel mondták sennheiser annyira jo meg a sony szét szokott jönni gondoltam inkább várok amig lesz 5k-m rá.
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
Egyet már tudok is előnynek m6-hoz: Viszonlag nagy kijelző Persze ez nem egy fontos dolog, de előny lehet vkinek. 1,2'' helyett 2,4'' bár utobbi se igen alkalmaz hosszabb videok megtekintésére.
Amugy nézd meg infopatika.hu-n a leírásokat, műszaki adatokat is ha még nem nézted volna.
[Szerkesztve] -
AmPeX
aktív tag
-
Mosómedve
tag
Ha neked bejön ez az IPod-os dizájn, meg a Touch-xy cuccok, akkor sztem az IRiver H10-est is nézd meg, több helyen is láttam az 5GB-os változatot 47 000-ért...szvsz én ezt ajánlom...sokan dícsérik...nem rossz döntés, föleg a hagzás számít.
Ja...gondoltam, hogy a Total commander segít,d e akkor a windows-ban nem tom a formátumát kideríteni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Plazma TV topic
- Stellar Blade
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hardcore café
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest