- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Kasza08 #35584 üzenetére
"Viszont ezt a szezont még jogsi nélkül kellene lenyomnom."
Remélem ezt úgy érted, hogy nagyobb kategóriára való jogsi nélkül?
Ha jövőre úgyis veszel nagyobbat, akkor addig, egy fél/háromnegyed szezonra venni több vele a költség. Szvsz. Vagy a mostanit még egy ideig megtartod, és szezon végefelé adod el. -
.mf
veterán
válasz
runner 125 #35498 üzenetére
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #35494 üzenetére
Még a tavalyi koncepció-rajzokhoz képest is rondább
Ormótlan nagy a karbon első villa, és a szép ívű, kerek felső bölcsővázhoz nem passzol a baltával faragott, éles, és szintén ormótlan nagy tank az alján. A blokkot körbeölelő felső váz, az ülés és a hátsó futómű gyönyörű, csak az első villa és a sok alu az alján elrontják az összképet.
Persze szvsz, ízlések és pofonok, stb. -
.mf
veterán
válasz
Stalker-2572 #35447 üzenetére
Gurulóstartra gondoltam, meg arra, hogy az S1000RR 2.93 0-100, pedig az egy erőgép, ez meg 2.9-el még annál is gyorsabb(an gyorsulna)? Ennek az abszurditása mellett a 60-100 abszurditása nem tűnt fel -
.mf
veterán
válasz
runner 125 #35396 üzenetére
Berik?
Louisnak pedig van az a Probiker márkája, vagy azt nem tekinted középkategóriának? -
.mf
veterán
válasz
TayRol #35217 üzenetére
Ismétlem, békávés út
Motorral negyed óra lett volna kisutcákban meg buszsávban elosonni.
Ne is mondd, fáj is a szívem, megfogadtam, hogy amíg nem szerzek állást, addig nem veszek motort, mert nem tudnám miből a folyó költségeket fizetni (illetve tudnám, csak akkor a lakásra félretevés apadna szép lassan). Erre egy éve nem kapok munkát -
.mf
veterán
válasz
TayRol #35207 üzenetére
Ne is mondd, tegnap egy szokásosan 40 perces bkv-s utat a duplája alatt tettem meg... Budaörsin lépésben haladó forgalmat harmadik elhaladó mentő után kikerültem; Petőfi-híd felé szintén lépésben ment minden, gyalog gyorsabb voltam; Szabadság-híd előtt sorban álltak a villamosok, hídon kék villogók, már csak ez hiányzott...
DigitXT, fölöttem is kék az ég... amolyan elégsötétkék, enyhe szürkés felhangokkal
-
.mf
veterán
válasz
Bling95 #35155 üzenetére
Ahonnan linkeltem a protektoringet, ott a cím is valahol az oldalon, Szentendrei út x, a Filatorigát utáni HÉV-megállótól nem messze. Superzone szintén nagy üzlet sok termékkel, Bécsi út elején, 1-es villamos végállomástól nem messze van. Kelomotor ha nem arrafelé közlekedsz, kicsit kieső helyen, a Hősök teréhez közel, városliget déli sarkától kicsit befelé a város felé, talán István utca. Az előző kettőnél jóval kisebb bolt, de rendesek. Ezeket ismerem, itt jártam már, de még rengeteg motoros bolt van. Ja meg van a Honda karasna is Lehel téren, a csarnokkal átellenesen a váci úton. Stb. Google segít a bajban, meg a címekkel.
-
.mf
veterán
-
.mf
veterán
válasz
Djuree #35090 üzenetére
"suzuki gs500 f-re gondoltam. jókat olvastam róla, és tetszik a sportos idomos kinézete
vélemény?"A "jókat olvastál róla" tesztek említették a már 0-km-esen rozsdásodást és nem megfelelő hűtés miatt felforrósodó blokkot?
Látok a városban pár ilyet, szóval működnek ezek is, csak megvannak a maguk rigolyái.
CBR600F? Bár az attól félek épp a kereted fölött lenne átírás és cserék után.
-
-
.mf
veterán
válasz
Steven #34692 üzenetére
A sportlégszűrő azért dob (egy hajszálnyit) a teljesítményen, mert több levegőt enged a blokkba -- de emiatt egyben kevésbé is szűr, több levegőben szálldogáló porszem, korom, dzsuva is kerül a blokkba.
Pályázó gépen, ami várostól távoli, tisztább levegőjű pályán megy, és amúgy is szét van hajtva és gyorsabban lesz cserés a blokk, azaz mindegy már neki, viszont az a minimális plusz teljesítmény jól jön, ott tényleg van értelme; viszont városi/túrázgatós gépbe, aminek úgyis messze nem tudod kihasználni a teljesítményét, és jársz vele a csupa por és korom városi szmogban, szvsz inkább árt, mint használ. -
.mf
veterán
Grat!
"Szep finoman kikanyarodok, 10-el elkezdem elozni a sort, de nem akartam tulsagosan pofatlan lenni, es a sor legelejere beallni. Hat o nem igy gondolta, mondta, hogy 'take it easy, mate', es hatbaveregetett(!), majd a sor elejere tessekelt. Nem semmi."
Hát ez tényleg nem semmi
Talán ő is motoros, és tetszett neki a paripád -
.mf
veterán
válasz
TayRol #34408 üzenetére
Jé... majd ha még jobban unatkozok, kérek én is
Kúúl a múúd
tessék, egy heavy metal farmer is dukál hozzá
-
.mf
veterán
Pár hete már megbeszéltük, így csak röviden összefoglalva:
Inkább sor4-es párti vagyok, mint V2-es, így Ducatik és SV kiestek; CBR600F4/F4i is jelölt, de sajnos jóval drágábban hirdetik; ZZR600 pedig annyira nem tetszik.
Pörgetés is meglesz, pályán(meg (üres) autópályán
)
"Nekem az elmeny resze, hogy csutkaig huzom a gazt idonkent, meg 28 perc alatt erek Obudarol a Nepligethez csucsforgalomban"
Na jó, de ez Te vagy -- én nem ragaszkodok városon belül veszett, hajmeresztő tempóhoz, beérem 30 perccel is
meg 40-45-tel is
-
.mf
veterán
Most gonosz leszek, már veszem is fel a tűzálló ruhát és a kövek elleni pajzsot:
Ha értelem felől közelítjük meg a dolgot, motort venni sincs semmi értelme, hiszen nem sokkal olcsóbb és alig fogyaszt kevesebbet, mint egy autó, ellenben sokkal kevésbé biztonságos és sokkal könnyebben lehet vele súlyos sérülést szerezni, na meg csomagtere is nulla, utast sem tud annyit szállítani, és esőben és télen egész kellemetlen is tud lenni.
Azaz nem racionalitásból, hanem az élményért motorozunk. Szvsz. Písz.
és most elmenekülökDe egy kicsit engem is elbizonytalanítottál/tatok (már megint). Szintén 2000-2002 körüli ZX6R-en gondolkozok, mert
- szeretnék pályázásba belekóstolni vele
- jó áron kapható, ha csúsznék, kisebb a kár, mint egy 2-3-szor annyiba kerülő újabb motornál
Elsősorban autóút / autópálya hosszabb kirándulásokra (kényelmetlenséget jól tűröm) használnám, másodsorban pályák; városban, utcán csak kevésbé használnám. (Legalábbis most még így gondolom..)
Viszont első motor lenne, előtte se Simson, se robogó nem volt. Safety-Hungary L1-en legalább voltam, első dolgom volt jogsi után. Autóval is nyugodt, türelmes vezető vagyok, azt, hogy sportmotorral tötyögni nem kúl, leszarom; viszont most kicsit furcsának tűnik, amit a futóműről mondtatok, annyival azért csak nem gyengébb a futómű-váz kombináció az ilyen 8-10 éves gépeken?Fiatalabb sport-túra és egyéb gépek jelentős részével szemben ezeknek teljesen állítható a felfüggesztése, pl.
-
.mf
veterán
Beindult a szezon?
Grat az új motorokhoz srácok -
.mf
veterán
válasz
Mr.Grincs #33216 üzenetére
Csináld végig a kérdéssort. 1200-1500 kérdés, de 70%-a variáció egy témára, gyorsan lehet vele haladni: én talán három este alatt végignéztem, és utána csak néhány hibaponttal, simán átmentem. Ha meg már vezetsz is, sokkal könnyebb helyzetben vagy. A digitális kérdéssor szerintem azért jobb, mert -- legalábbis az én verziómban -- egyből láttam is, ha rosszat jelöltem meg, mutatta a helyeset és be is idézte a megfelelő passzust a kreszből. Könyvet kézbe se vettem.
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #33203 üzenetére
Előre is kösz!
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #33143 üzenetére
25-30000 csak akkor, ha már visszatekerték
30-50000 sem ritka a leírásokban, s ez szerintem reálisabb is, mintha valaki 25-30-at írna.
Persze, tisztában vagyok vele, hogy minden folyadék és sok kopóalkatrész egyből cserés lesz (hacsaknem az eladó cserélte nemrégiben) és 50k körül nagyszervíz is vár rá. Írtam, hogy 800-900k alatt szeretném megúszni, ebből 700-800k lenne maga a gép, a többi alkatrész és bürokrácia.
A csúszással is tisztában vagyok, írtam is. Amiket Persu 1-es hsz-be írt (pl. váz egyenességének ellenőrzése csavarok lazításával, blokk külsérelmi nyomok, idomok belső oldalán javítás keresése, stb.), nézni fogom. Igyekszem majd valaki szaki segítségét is kérni, bár sajnos még nincs sok ismerősöm.
De köszönöm tanácsaidat, ha ezen felül van még valami, esetleg márka- vagy széria-specifikus, örömmel fogadom, jó, ha belém vannak sulykolva.Inti: két hónap, ejha... használd örömmel és egészséggel!
Zsoltee: elég szép állapotúnak tűnik korához képest, sok sikert!
Mr. Grincs: biztos ott van, szerintem az a 4 a próba-tesztlap, a teljes kérdéssor más menüpont alatt lesz (legalábbis nálam is ugyanígy volt, 4 próba-tesztlap, de ott voltak a kresz-kérdések is).
-
.mf
veterán
Kategóriájához mérten vannak az elvárások, természetesen. Ha sporttúra, ott elvárható, hogy bizonyos mértékű sportosság feláldozásáért cserébe kényelmesebb legyen. De az SV nem az, főleg nem hozzám hasonló magas embereknek (1,92m vagyok). Ellenben amiket láttam 00-02 kisninja teszteket, ott mind külön kiemelték, hogy még magas embereknek is egész kényelmes az ülés-lábtartó távolság, és supersport léte ellenére egész felegyenesedve is lehet rajta motorozni, kisebb a terhelés a csuklón. Persze ettől még lehet, hogy a kettő közül az SV kényelmesebb.
De szerencsére ésszerű határokon belül nem igazán vagyok kényes üléspozícióra és hasonlókra. Így fapadosabb ülést, keményebb rugózást is elviselem. Olyantól viszont fázok, hogy pl. kisebb ülés-lábtartó távolság vs. hosszú lábaim miatt lábfejem természetellenes pozícióban kell tartanom, ami így gyorsan elfáradhat, begörcsölhet, nem tudja rendesen használni a féket / váltót, stb. Ilyesmiktől félek "nem magas embernek való" figyelmeztetéssel ellátott motoroknál, de az is lehet, hogy ezt rosszul gondolom, tévesen sejtem így -- ezesetben javítsatok ki, ha nem így van. -
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #33134 üzenetére
Elhiszem, hogy az újabb sokkal jobb, de sajnos jóval drágább is; no meg nem is tetszik annyira
tudom ez rettentő szubjektív, de nekem nem jön be a fejidoma, főleg avval a bevágással.
Objektívebb érvekkel: elsősorban arra keresek lehetőleg jó árú, de megfelelő minőségű motort, hogy megtanuljak motorozni és belekóstoljak a pályázásba. Mivel még kezdő vagyok, ezért egyrészt a technikai finomságokat, amivel az újabbak jobbak, észre sem venném (eddig még csak csupaszokkal mentem, CB400 és 500); másrészt ha csúszna-törne a motor, itt kisebb a kár, mint egy drágább motorral. Harmadrészt, a tesztek alapján úgy tűnik, hogy a régebbi pont visszafogottabb, nyugodtabb, kényelmesebb, ami esetemben nem hátrány, egy kis sportosságról (teljesítmény, használható fordulatszám-tartomány, ami a 636-ban extra) is hajlandó vagyok lemondani érte.Használtautó.hu-n van jónéhány 00-02 ZX6R 750k környékén. Valószínűleg csúsztak már velük, azért ennyi (bár vannak még ennél olcsóbbak is), de ha a blokk, váz nem sérült, és egyébként motorikusan és futómű is rendben van, akkor nem zavar az a pár karc; jó eséllyel én is fogok vele még esni-csúszni
800-900k-nál nem szeretnék többet költeni, motort is csak akkor fogok venni, ha végre újra lesz állásom (már háromnegyed éve nincs
diplomáért hagytam ott jól fizető állásom, most meg vagyok frissdiplomás munkanélküli
)
-
.mf
veterán
Vegyeseket hallottam róla (durva motorfék, futóművét, fékeit sem dicsérik, üléspozíciójára már alapból vannak panaszok, magasabb emberek részéről főleg; meg beázás, rozsdásodás, amit még szoktak említeni), a V2 sem vonz annyira; de nem zárkózom el tőle. Viszont leginkább csak 2003-astól kezdve tetszik, ami pedig árban közel ott van, mint a 2000-2002 ZX6R.
Meg tudom van még a GS500F is -- annál viszont többször hallottam (olvastam) rozsdásodásról, felületkezelési és anyagminőségi problémákról, méghozzá már közel új állapotban is. Ami nem túl biztató, mert szeretném, ha még további 5-10 év (gondosan szervizelt, nem szétpörgetett) használat után is működne. -
.mf
veterán
... s ha nekem még Simsonom se volt, akkor 600-as sportgépet gyorsan felejtsem el?
Értem én, hogy fokozatosság, de sajnos 600ccm alatt nincs normális sport(os / idomos) motor. A kisninját és a kishyosungot nem tekintem annak, előbbin nálam jóval alacsonyabbak is viccesen festenek, kormányát beverném a térdembe, meg technológiája is elavult; utóbbinak pedig kérdéses az anyagminősége.
Most 2000-2002-es ZX-6R-en gondolkodok: ahhoz már elég öreg, hogy jó áron meg lehessen kapni, és akkor kisebb a kár, ha ezzel elcsúszok; ahhoz viszont bőven elég sportos, hogy a pályázásba evvel belekóstoljak. Vagy talán verseny-ETZ-t? -
.mf
veterán
válasz
Kasza08 #33020 üzenetére
"utolsó feltűnés
2010-03-06 19:28"Lehet, hogy csak nyakig van melóval, mióta kiment
---
Az anyuka nagggyon laza
Bárcsak az én szüleim is lennének akár csak tizedennyire lazák. Anyámat még bátyja fiatalkorában sokszor vitte is motorozni, de gyerekkorom óta olyan mereven tiltakoznak szüleim ellene... motorozni is suttyomba tanultam, aztán amikor észrevették a bukót és bevallottam, akkor napokig hegyi beszédek a motorozás veszélyeiről több felvonásban, meg hogy most hagyjam abba, meg hogy ígérjem meg, hogy soha nem ülök motorra, stb.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #32964 üzenetére
Nekem nagyon nem, pap-paplan.Más: kezdik megfúrni a sávolyi motogp-pályát. Két domb között völgyhidat építeni, egy tízméteres domb alatt alagutat építeni van pénz, de motogp-pályát, ami nem csak presztízs, de még bevételt is hozhat...
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #32821 üzenetére
Éppen ezért csodálkozom, mert az idomon még a nagyobb képeken sem látok sérülést, a váltódeklin sem, de még a leömlők sem rozsdásak. Éppen ezért gyanús. Vagy nagyon alapos munkát végeztek, vagy máshol van a kutya elásva. A lopottat talán nem merik megkockáztatni...
"Másiknál azt a garantált 25.000km-t azért kétségbe vonnám.
"
Magyarországon ez alap
sajnos
-
.mf
veterán
Már-már gyanúsan olcsó 2002-es ZX6R (600)... (persze forgalomba helyezés + regadó még 100+, de avval is; itt meg egy másik, az még magyar okmányos és az átíratást is elvégzi az eladó, de az idomok cserélve vannak rajta, amiből már sejteni lehet, hogy bukott vele, itt inkább érti az ember, hogy miért olcsó). Addig nem terveztem motort venni, amíg újra munkába nem állok, de ez kicsit elbizonytalanított. 2000-2002 ZX6R-ről egy helyen olvastam, hogy rozsdásodásra hajlamos, ezen kívül van valami széria-specifikus ok, amiért ilyen olcsóak?
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #32808 üzenetére
Aztaq....
Ford Fairlane (ill. Balázs Fecó) szavaival élve "eszem-faszom megáll"
Kurvadurva. Betyárpusztulatos. Kész, kéremkapcsojjaki -
.mf
veterán
válasz
Gaboman #32771 üzenetére
"Érdemes a lépcsőket végigjárni"
Heh. Heheh. Hehehehe
Bezzeg amikor első motornak 250 köbös motort kérdeztem, seperc alatt már LC4 640-nél és XT660-nál tartottak a javaslatok, nesze neked fokozatosságNo meg a gyártók sem erőltetik, 600 köb alatt nincsen rendes sport- vagy sportos motor.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #32635 üzenetére
Régi teszt, nem tudom láttad-e már; csak annyi a lényeg, hogy gyártanak azért mások is motoros GPS-eket.
Én továbbra is maradnék a tanktáskába tett gps-es pda + hosszú töltőkábel + hosszú kábeles headset kombinációnál, ugyan körülményesebb, de jobban működne.Ez a pur hab nem is rossz ötlet, avval még talán én is kitöltök egy ruhát
-
.mf
veterán
válasz
Integra #32623 üzenetére
Garmin zümo alapból hatszámjegyű körül van, gondolom extraként még extrább az ára...
szvsz: gps-es nagy képernyős teló (pda) + bluetooth vagy vezetékes headset. 5V-os mUSB-s töltés, legtöbb PNA-hoz is az kell. Tanktáskából már több olyat láttam, hogy felül átlátszó műanyag térképzseb, ehhez pl. kiváló lenne, alá téve a telefont lehet látni is, bár jobb, hogyha inább csak hallgatod, ahogy navigál, s a szemeidet az úton tartod
De ez szigorúan csak szvsz, meg mondom én, akinek motorja sincs(600F4i vagy K6-K7 kisgixxer, melyiket, melyiket... meg amíg nincs munka, nincs motor)
-
.mf
veterán
Azért szerintem gondold meg, hogy útbaejted valamikor.
Én először vettem egyet, ami elsőre, rövid felpróbálásnál jónak tűnt. Elmentem vele a Safety-Hungary tréningre, ahol azért igénybe volt véve, és így, ennyi használat mellett már nem csak nem volt annyira kényelmes, de még a hüvelykujjam nyomta is rendesen, már kezdett hólyagosodni. Visszavittem Shoxba, szerencsére az eladó lány nagyon segítőkész volt, mutatta, hogy azért törte fel a kezem, mert nem a megfelelő méretű volt, hiába tűnt nekem először annak. 4 másik kesztyűt próbáltunk végig, mire találtunk egy olyat, ami tényleg jól passzolt. (Azért tegyük hozzá, nagyon hosszú és vékony ujjaim vannak, tehát még ebben se vagyok konfekcióméret, nem csoda, hogy annyi kesztyű nem passzolt így vagy úgy rám. No meg ez vastag bőrkesztyű, egy vékonyabb textilkesztyű bizonyára rugalmasabb, könnyebben alkalmazkodik). -
.mf
veterán
válasz
Teasüti #32206 üzenetére
"jah igen, majd elfelejtettem. Olcsó fenntartás.
Mennyit fogyaszthat vajon?"
Kétütemű, tehát itt elbukik. Felhasználói vélemény/értékelés: 5l-t simán megeszik, mellé az 50ccm miatt még jó erőtlen is. A kicsivel több köbcentis, valamivel erősebb kétütemű motorok pedig mégjobban zabálnak. Négyüteműnek jobb a fogyasztása, viszont aránylag gyengébb, tehát 2T 50-essel inkább 4T ~100 egy súlycsoport (és a 4T-s a nagyobb lökettérfogat ellenére is jóval kevesebbet fog fogyasztani, 125-ösök átlagos normál fogyasztása 3l körül van).
Kelleni fog jogsi, kategóriától függ, hogy mennyi.
Olyan bukó, ami már ér is valamit, 25-30k-tól kezdődik.
Bukón kívül más kötelező felszerelés csak az elsősegélycsomag.
Erősen ajánlott viszont még legalább egy gerincprotektor (min. 10-12k) vagy inkább protektoring (hát-, váll-, könyök-, mellvért, min 20-30k), ha már protektoros bőrruha nem fér a keretbe.
Aztán benzin, olaj, időnként kopóalkatrészek cseréje és szervíz...
Szóval ha spórolás a cél, talán jobban jársz egy biciklivel-- s ezt csak félig mondtam viccből...
-
.mf
veterán
válasz
SzalaiG #31929 üzenetére
Nem ez a durva, hanem a másik cikk mellette:
Honda CB110 indiai belpiacos €650-ért, azaz száznyolcvanezer jó magyar forint alatt új motor -
.mf
veterán
válasz
Gaboman #31921 üzenetére
szóval egy 480p-s felvételt konvertálsz+felskálázol 720p-be? Miért is?
(Minősége nem lesz jobb, sőt, akár még interpolálási hibák is lehetnek; no meg mérete is nagyobb lesz a fájlnak). Konvertáld ugyanabba a felbontásba, 720*480-ba, nem torzul a kép és mérete is kisebb lesz. -
.mf
veterán
válasz
Integra #31734 üzenetére
Odakinn is 28.-án lesz, vagy itt nézed meg -- mert itt is 28.-án lesz
Most kaptam emailt:"Kedves Vendégünk!
Hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, amikor a vadonatúj VFR1200F motorkerékpárt, élőben is megtekintheti Magyarországon.
Szeretettel várjuk Önt és kedves családját a Honda márkakereskedésekben 2010. január 28-án, a forradalmian új modell bemutatásának alkalmából!
Motoros üdvözlettel:
Safety-Hungary"
-
.mf
veterán
válasz
Boci_83 #31845 üzenetére
26; tudom én is, de vhogy sehogy sem tapad rám se izom, de még háj sem, pedig már annak is örülnék
Ilyen alkat vagyok sajna.
Mozogni se mozgok túl sokat mostanában (enyhe túlzás), de még amikor próbáltam is, akkor is ugyanilyen vékony voltam, ugyanúgy nem tudtam extra kilókat felszedni. -
.mf
veterán
válasz
TayRol #31826 üzenetére
Méret-kombinációt (pl. 50-es dzseki, 48-as nadrág) nem próbáltál/ajánlottak fel? Továbbá vannak olyan gyártók is, ahol van magas/vékonyabb embereknek egy külön hosszított méret, csak azok sajna errefelé nem nagyon jutnak el. Lassan vennék én is bőrruhát, de már előre látom, mennyit fogok szívni a 192cm/65kg paramétereim miatt
-
.mf
veterán
válasz
Integra #31695 üzenetére
Amennyire én tudom (én is nézegettem utána, de csak felszínesen), így alakultak a 600RR generációk:
- 2003: megjelenés; hagyományos első teló és nem-radiális fékek
- 2004: ua, csak új fényezés
- 2005: alapos átalakítás -- fordított, teljesen állítható első teló, új hátsó felfüggesztés, radiális fékek, átalakított-áthangolt, középtartományban is erősebb motor, alacsonyabb tömeg
- 2006: ua, csak új fényezés
- 2007: újabb alapos átalakítás, motor-áthangolás, még kicsivel nagyobb teljesítmény, alacsonyabb tömeg, rövidebb tengelytáv; ez már fejidom-közepi légbeömlős (ami szerintem randa).
- 2008: ua, csak új fényezés
- 2009: újabb nagyobb átalakítás, a szokásos.Itt egy wiki-oldal róla
-
.mf
veterán
válasz
Integra #31651 üzenetére
a feszültséget oldandó:
"tetszenek a komolyabb bmw-k is, van ott már minden, tiszta para, tele, meg mittoménmég milyen leverek, de félek tőlük, szervíz, költségek etc."
out-of-context time! (azaz: alváshiányos-álmosan, fél szemmel ránézve ez ragadt meg és asszociálódott):
"van ott már minden, tiszta para, tele [...]"
mi van keménycsávó,
jön egy kis para,
egyből tele a ...na megyek is innen, mielőtt a lever főnév pedig igévé alakul, melynek alanya Inti, tárgya meg én leszek
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #31514 üzenetére
Én se, az biztos...
Kapcsolódó cikk: CBR1000RR --> nakedes street-fighter -
.mf
veterán
válasz
Gaboman #31430 üzenetére
Saját motorom még nem volt, tehát csak azokkal, amiken tanultam (125, 250 2T; CB400, CB500).
Picco: teljes A-kat megvan, nem olyan szempontból nézem a köbcentit, hanem egy főleg (de nem kizárólag) városban használt, vékony, könnyű, sorok között jól manőverezhető, alacsony fogyasztású gépet keresek, amin a szükséges rutint is megszerezhetem (az egy fokkal nagyobb köbcentis majd a következő lesz, majd ha lesz valamennyi rutinom, 600-as sportmotor a cél egy-két év múlva). Az 500-600ccm már kezd a másik irányba elmenni
XR400-ra és 250-esekre írod, hogy szervízigényes -- mennyire? -
.mf
veterán
válasz
Gaboman #31426 üzenetére
"Még valami esetleg nem kéne?
"
Most, hogy mondod, kávéfőző-automata sem ártana belé...
(tényleg, mintha lett is volna valami ilyen keletnémet animációs film motoros bandáról, ahol az egyik motor volt megbuherálva, hogy kávét is főzzöntalán valami Werner volt? Már régen volt...)
Kösz, így röviden utánanézve jónak tűnik, majd figyelem ezt is. 250-es verziója is jó, vagy azt már túl gyengének ítéled, azért nem az az ajánlott?
-
.mf
veterán
400-max 500k, 10-max 15 éves, 125<x<400ccm 4T, supermoto/enduro, normális futómű, normális fékek, jó állapot / valamelyest időtálló (nem szétrozsdásodó-szétrohadó) gép, egyszerű felépítés, kevéssé szervízigényes (főleg nem üzemórás), megbízható működés, ne rázza szét az embert. Előfordulhat, hogy földútra/ösvényre is megyek vele, de kemény terepezés nem cél.
Így már konkrétabb?
Az oldalakat pedig ismerem, szoktam is nézni azokat és másokat is (pl. hasznaltauto.hu), de egy név és néhány kép alapján fogalmam sincs, hogy melyik milyen, legfeljebb a 2T-t ránézésre általában ki tudom szúrni.
-
.mf
veterán
Megkésve bár, de innen is BÚÉK!
Azta, micsoda akciók voltak itten -- remélem még lesznek is, kéne csizma meg kabát/kétrészes, jó ákcijósan, mert még mindig munka nélkül vagyok
S bár mint látom Persu szerint headshot járna a kérdésért, mégis feltenném mégegyszer: 125-250 4T enduro/supermoto kategóriában mit ajánlanátok, ami egyszerű, megbízható, kapható használtan olcsón? Elsősorban városi futkorászásra és kisebb túrákra használnám. Sajnos nem nagyon mozgok otthonosan ezen a téren, ezért jönne jól néhány tanács.
-
.mf
veterán
Egy ideje dilemmázok már azon, hogy talán mégse egyből 600-as sporttúra / sportmotoron kéne kezdenem (bár az hosszabb távra továbbra is marad célként, elsősorban kisebb, ritkán nagyobb, akár határokon is átnyúló túrákra, és ha bejön, akkor pályázásra is), hanem mivel hamarosan beköltözök a belvárosba, ahol a garázst hírből sem ismerik, oda inkább, meg különben is, rutinszerzésre előbb valami kisebb, olcsóbb, takarékosabb városi futkorászós motort nézzek.
Supermoto, enduro vagy városi enduro fazonban mit tudtok javasolni az alábbi paraméterekkel:
- 125 és 250ccm között, 4T
- megbízható, jó értelemben vett igénytelen, alkatrész-utánpótlással
- felhasználóbarát, kezes, jól manőverezhető
- nem vibrál nagyon
- jó a futóműve, féke
- ha városhatáron kívülre tévednék, ne lehelje ki a lelkét 100-110 körül
- alacsony fenntartási ktg, lehetőleg a motor se legyen túl drága. -
.mf
veterán
válasz
Nippon #30863 üzenetére
Kisköbös utcai KTM funbike? Nájsz. Viszont ha 250ccm-es lett volna, nem csak teljesítményben nagyon lekorlátozott 125-ös, akkor még veri-veri nájsz is lehetne. Kár.
A 690R Duke marha jól néz ki, nagyon jól passzol hozzá az a festés.
A BMW viszont nem bejövős, az ára pedig már alapból vicc, az "M-esítés" (márha volt, s nem csak egy kis kipufogó- vagy gyújtástérkép-tuningban és új festésben merült ki) után pedig főleg az lesz... Igaz, ebben semmi meglepő, már évek óta, a sorozatos aszimmetrikus, amorf fejidomok óta tudni lehet, hogy valami elég ütős anyagot szívnak -
.mf
veterán
válasz
Integra #30825 üzenetére
Motor-felállítás legfőképp technika kérdése, sokkal inkább, mint izmoké/erőnlété. Safety-Hungaryn mi is állítgattuk a ~250kilós idomos, teletankolt CB1000-t; még a kb 165cm magas, teljesen normál, női alkatú lány is simán felállította, nekem is ment a 192cm/60kg paramétereim ellenére
Nálatok nem mutatták, hogyha mondjuk jobbra dőlt, akkor úgy állítsuk fel, hogy előtte kirakjuk a lábtámaszt arra az esetre, ha túl nagy lenne a lendületünk; a másik oldalra dőlésnél pedig erre duplán vigyázzunk?
Jogsiszerzésnél én is kétszer eldőltem motorral, egyszer forgalomból visszajövet csak félig rúgtam ki az oldalsztendert és az visszahajlott, amikor szálltam le róla; előtte pedig rutinpályán dőltem el motorral, motor ráesett lábamra, de annak a lábamnak semmi baja nem lett, még kék-zöld folt sem, pedig nem volt rajtam (motoros) csizma (csak sima acélbetétes) -
.mf
veterán
Kis hírek a nagy világból rovat: a sebességradaros rendőrök majdnem-esete a harci géppel
-
.mf
veterán
Múltkori mák-videó sorozathoz részint kapcsolódva: utcán gyalogosan is vigyázzatok magatokra
-
.mf
veterán
-
.mf
veterán
-
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #30140 üzenetére
Az előzővel kapcsolatban igazad van, korrektor, eltévesztettem. Viszont evvel nem értek egyet: a Word elsősorban azt ellenőrzi, hogy a szó szerepel-e a szótárában, vagy sem. Így egy olyan elgépelést, ahol a hibásan leírt szó is értelmes, jó eséllyel nem jelez; és ilyenekből ám volt jónéhány, főleg a vége felé szaporodtak el (ott már konkrét helyesírási hibák is előfordultak, olyanok, amiket a Word is jelez; úgy tűnik a végére fogyott el a szusz és a figyelem
)
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #30116 üzenetére
Nem úgy lektorálnék, ahhoz messze nincs elég tapasztalatom, sőt; hanem az elgépeléseket, elírásokat javítanám ki. Az első számban még maradt bőven. A lektor a kiadónak volt rokona (lánya?), és ... tudod, hogy mennek az ilyenek
Az első számban azért volt a három saját motor rövid tartóstesztként, mert akkor indult a lap, nem kaptak még elég tesztmotort, de ez biztos változni fog.
-
.mf
veterán
válasz
[Vazz] #30098 üzenetére
Én olvastam, mivel az egyik szerkesztő a szomszédom
Korábban írtam már pár sort róla, de mivel más magazinokat nem olvastam/-ok, ezért nincs összehasonlítási alapom.Múltkor fel is ajánlottam, hogy szívesen besegítenék pl. lektorkodással, mondta is, hogy oké, majd megkeresnek, de azóta nem találkoztam vele. Most asszem Horvátországba mentek motorokat tesztelni, mert ott még rendesen motorozható idő van.
-
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo #29753 üzenetére
Szorosnak kell lennie (hogy eséskor ne mozduljon el jelentősen a fejeden), de szvsz nem annyira szorosnak, hogy fájjon, kényelmetlen legyen. Ha nehezen megy fel/le, az jó, de ha fájdalmat okoz a le/felvétele és a viselete, akkor az már szűk lesz. Nézz eggyel nagyobb méretet (nem M-L-XL-re gondolok, hanem van ezeken belül centi körméret is. Tehát ha 54-es szorít, akkor nézd meg a következő méretet, 56-ost (ha jól emlékszem, 2-es a raszter itt is)).
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #29690 üzenetére
Szerencsétlen...
A nő meg hogy lehet ilyen hülye, hogy nagy sebességgel egy beláthatatlan jobb kanyarban túlméretes járművet előzzön? Ekkora hülyeségért ő érdemelte volna a halált, de sajnos ez a világ már csak ilyen...[Vazz], a cikket kommentelő szemtanúk szerint a 47 éves motoros szabályosan közlekedett, a nő ment 130 fölött, 130+ + 90= 220+.
-
.mf
veterán
"mint a világ első igazi naked motorja, eléggo komolyan kitaposta az ösvényt a piac többi szereplőjének."
Miért, előtte egy évszázadon át csak hamisítványokat gyártottak?
Még a modern naked kategóriát (ami szerintem egy vicc, a spanyolviasz újra-felfedezése, hisz előtte fél évszázadon át így néztek ki a motorok) sem a Ducati alkotta meg. Kedvenc barátnőnk szerint az 50-60-as évek café racerjeitől ered a modern naked, s az első sorozat-naked az 1988-as Honda NT650 volt. Biztos jó motor a Monster, de attól még nem kell hozzákölteni. -
.mf
veterán
válasz
Prof01 #29386 üzenetére
És te ezt a dumát be is nyelted
Nemrég már egyesek elkezdték pedzegetni, hogy nálunk miért is olyan drága a Ducati, hiszen pl. Amerikában nem sokkal drágábbak, mint a hasonló köbcentis japán motorok, itt bezzeg jóval drágábbak, pedig a szállítás ide még olcsóbb isAmúgy ez már szinte gyanúsan jó áron van... és 749 létére abban a feketében még jól is néz ki...
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #29206 üzenetére
"feszítsd elő a seggét."
Többet ésszel, mint feszítéssel: inkább kend be vazelinnel, úgy jobban csúszik.
Oh hoppá az másik topicBocs, emellett nem tudtam csak úgy szó nélkül elmenni
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #29198 üzenetére
Ha egy totálkáros motor mellől mentősök istápolnak fel, az az én szempontomból nem biztos, hogy jó lenne
Az első szám szerintem már kapható.
---
Más (remélem nem voltak még):
kamionosok
Ben Spies módszere -
.mf
veterán
válasz
TayRol #29189 üzenetére
Jah, aztán írnék ilyen cikkeket: "mivel a legerősebb motor, amin ezelőtt valaha mentem, egy 500ccm-es CB500 volt, az XY 1000ccm-es supersport gépen halálfélelemmel törtem át a Hring az 5 perces köridőt. Viszonyítási alapom nem igazán van, ezért csak azt mondhatom, hogy a futómű, a motor dinamikája, a fékek egész jók voltak, bár nem mindig működtek olyan hatásfokkal, mint szerettem volna, főleg a bal 1-es kanyarban. Ezúton is köszönöm a mentőszolgálat segítségét, és elnézést kérek a disztribútortól a totálkárosra tört motorért..."
lAyCsI: az 1098-as a sajátja; a mostani első számban tartóstesztnek még egyéb híján a saját motorjaikról írtak -- vásárlási, javítási tapasztalatok és egyebek.
Amúgy -- bár megintcsak nincs összehasonlítási alapom, de -- szerintem egész jó kis lap. Új teszt - "antik" teszt - tartósteszt - túrabeszámoló - motor-átépítés - hírek majd' 100 oldalon, mind saját vagy ismerős / vendég által írt cikk, azt mondta a srác, hogy végeztek a Superbike-féle angolból fordítgatósdival.
-
.mf
veterán
Régebben talán már mondtam, hogy van egy szomszédom, akinek Ducati 1098-asa van. Mostanában párszor viszont láttam az új V-max-szal is, úgyhogy rákérdeztem -- kiderült, hogy a Superbike magazinból kivált csapat tagja, akik most nemrég Fastride néven új magazint indítottak; adott is egyet az első számból
Kicsi a világ
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest