Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adriánkölök
újonc
válasz
Mezcal #13100 üzenetére
Mivel a gumi kihagyhatatlan a motorozhatóságban, tempóban így pont ez a közös pont ami mindkettejük véleményét zárójelbe teszi. Mert Bagnaia sem vezette a GP23-t a 2024-s gumin...ahogy Pirro sem, addig amíg az utolsó futamon be nem vállalta a hétvégét.
..és akkor elesett, majd megfogalmazta ezt a véleményét..nem jó a motor ezeken a gumikon, mert rossz befordítani, és kiszámíthatatlan az eleje a motornak.
...és ezért Pirro hiába gondolt bármit is, nagyon lassú volt az időmérőn és a futamon is a GP23 Ducati-n....és még így is sokszor a határon volt ahogy fogalmaz. -
Adriánkölök
újonc
válasz
Mezcal #13098 üzenetére
Nem kell elmagyarázni
Tök egyszerű Pirro mondott valamit amit helyesnek gondolt, akkor.
Utána miután perecelt egyet, meg kapta az oltásokat már megfogalmazott árnyalatokat:
"
Question: After getting on the GP23, do you better understand the problems with the front Marc complained about throughout the year?
Yes, the problem is that, compared to last year, these new Michelin bikes (tyres?) have more grip and, in entering corners, the bike pushes on the front, making cornering more difficult. It needs more support on the front with a harder compound, which isn't a problem on the GP24, instead, since it was born with these tires."
From a different answer.
It's clear that a bike like the GP23 with these tires needed something else that the GP24 and GP25 have instead."Question: You are the only one who can make comparisons between the three bikes. The difference between the GP23 and GP24 we have seen, the GP25 we will see on Tuesday.
"The GP23 was not born for these tires, today on the track I noticed that I had difficulty with sliding on entry. The movements and reactions you have on the bike are abrupt and often put a strain on the front end. Usually you expect the rear to drop, whereas today I went into a crisis to manage the front, I was often on the limit. The GP24 and GP25, on the other hand, have what it takes to handle that problem. As for the engine, we knew it runs slightly slower
Also a different article here with Alex Marquez teasing Pirro about how he was insisting early on in the season that there is barely any difference between the GP23 and the GP24 but he has had to change his tune now that he's actually ridden the GP23 with these tyres and struggled.A mérnök az nem nyúl így mellé, mivel a Ducati fellövi felhőbe azösszes adatot, minden mérnök látja, ki hogy megy.
De Carchedi Diggia' adatait is látta, és mivel előző évben az ő versenyzője volt, sokkal jobban be tudta lőni hogy mi is a valós különbség.. -
Adriánkölök
újonc
válasz
Mezcal #13096 üzenetére
másfél másodperccel volt lassabb...egy körön, a versenyen több mint 35 másodpercet kapott Marc Marqueztől...
A leglassabb Ducati-s versenyző volt, és ugy egyébként is csak ketten voltak nála lassabbak.
Hol tudná csak megsaccolni is hogy mit tud menni az egyik és mit tud menni a másik motor??! -
Adriánkölök
újonc
válasz
Mezcal #13089 üzenetére
Én a mérnökre szavazok, Pirro valószínűleg jó tesztversenyző, biztos jó visszajelzéseket ad, meg stabil.
Viszont nem úgy gondolom hogy fel tudja mérni egy motor mennyire gyors vagy sem...ugye ő felült a szezonzárón a VR46 GP23-s motorjára, és hát messze a leglassabb Ducatis volt, minden minden szabadedzésen, sprinten, és főfutamon. ..az időmérőn másfél másodperccel marad el Marc Marquez idejétől. -
válasz
Mezcal #13089 üzenetére
Minden komoly motorközeli külföldi sajtó minimum fél másodperces előnyben részesítette a 24-est a 23-ashoz viszonyítva, amit a ducati sem cáfolt soha. A telemetria adatok is ezt támasztották alá.
#13090 Mezcal Mármint a 23-hoz képest. Mert időket nézve a jelenlegi legjobb ducati az a tavalyi volt.
-
-
-
válasz
Mezcal #13075 üzenetére
Hogy lett volna olyan a tavalyi gépe? Nem kicsit különbség van a tavalyi és az idei év között. Tavaly muszáj volt jobban a határon mennie, mert a 23-as ducati kanyarkimeneti tempója (meg még más is) sokkal rosszabb volt mint a 24-nek. És így, hogy a határon ment vele, így is csak néha volt nagyjából partiban a gyáriakhoz viszonyítva. Az idei év az valóban más, alatta is a legjobb motor van. Bár ugye mennek a hírek, hogy bagnaia vissza fog ülni egy az egyben a tavalyi motorra, mert az ideivel nagyon nem érzi magabiztosnak magát. Persze persze, most is megnyerte...ez most egy olyan dolog, hogy ha marquez nem esik el valószínűleg nem éri utol, nagyon jó tempón volt a spanyol amíg el nem csúszott. Arra meg nem építhet, hogy maki mindig ki fog csúszni előle.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mezcal #13071 üzenetére
Ezt beszélgettük már az első futam után is.
Ha ez lesz a felállás, és a többiek nem gyorsulnak körönként tizedmásodpercekkel, akkor a két Marqueznek nem kell a teljes futamon határon mennie, emiatt már sokkal kevesebb lesz a hiba.
Tavaly, és tavalyelőtt is, a két élmenő közel egy szinten volt, és emiatt mindíg ki kellett hozni a maximumot mindenből. -
Khaosz55
addikt
válasz
Mezcal #13055 üzenetére
Nem ezt mondta, vagy félre értetted, Bagna inkább biztosági motoros mint vakmerő. 3éve ez megy ha nem pol-ból indul vagy az első kanyarban nem elsőként fordul és az első 3 körben nem tud előre jutni, akkor rendszerint beragad és végéig vár hogy valakinek elkopjon a gumija előtte.
-
válasz
Mezcal #13055 üzenetére
"Idén látványosan nem fekszik neki a motor, más aerokkal megy, mint Maki."
Én pedig látok rációt abban, hogy ha a többiek megint a korábbi konstrukcióval mennének, akkor elől lenne Bagnaia. A megszerzett vb címeit én nem vitatom, de tavaly igen is számított, hogy ki melyik ducati-val ment. Ez tény.
-
-
válasz
Mezcal #13029 üzenetére
Sokat esik ez tény. Bár ez megvolt nála a hondánál is amikor nagyon ment a szekér, csak ott a szabadedzéseken tette.
Biztos, hogy nagyon erőlteti, de szerintem neki jobban is kell azzal a motorral, idén meg még simán megteheti. És hát a többiek is rendesen dobálgatják a 24-es motorokat, ráadásul vasárnaponként. De majd jövőre meglátjuk.
Furán hangzik, de örök 46-os fanként én valamiért hiszek marquezben. -
yodamastah
őstag
válasz
Mezcal #13023 üzenetére
Igen Maki idén ment már V4S-el. De nem évek óta tréningezik vele. Az is kérdéses mennyit Pirellizik. Ami különbséget itt látsz, lehet beállításokból jön. Nem lehet végső következtetéseket ebből az eredményből levonni.
Az utolsó kanyaros "előzése" teljesen fölösleges volt. Ez egy promó esemény, nem itt kéne ilyen kétséges kimenetelű előzéseket erőltetni.
A GP motorral jelenleg Marquez szerintem nagyon jól megy. Teljesen jó a versenytempója. Egy probléma van, a kvalifikáció. Maki egyik legnagyobb erőssége ellenfeleivel szemben (Bag/JM) a kanyarbejárat. Maki problémája az, hogy a friss gumival kanyarba befelé a kelleténél alulkormányozottabb a motor. Elmondta, hogy emiatt azt a pici pluszt nem tudja hozzárakni az időmérőkön. (Volt erről egy hosszabb beszelgetés ahol Maki/Bag/JM volt az interjú alany) Ha ezt megoldják előrébb fog majd indulni a futamokon. Persze lehet sosem oldják meg, lehet nem fog tudni már 100%osan adaptálódni a Ducatihoz. De látni rajta hogy nagyon szeretne még egyszer világbajnok lenni mielőtt visszavonul.
-
yodamastah
őstag
válasz
Mezcal #13021 üzenetére
Azt azért vedd számításba, hogy a Ducati motogp versenyzőknek a V4S már régóta edző motor. Pecco rendszeresen megy vele. Ez marha nagy előny a Ducatinál, tudnak olyan "utcai" motort adni a versenyzőknek, ami valamelyest hasonlít karakterisztikában a GP motorhoz.
Maki tavaly és tavalyelőtt még CBR600RR-el tréningezett. Az is kérdéses itt ki mennyire rakja oda magát egy ilyen promóciós eseményen. Bautista pl nem nagyon pörgött fel idén sem.
Pecco amúgy ment már a 2025 V4sel korábban, és szerintem tréningeztek is hogy ezen az eseményen jól menjen. Meg kellett itt mutatni mit tud az új motor.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Mezcal #13008 üzenetére
FQ20 a holland futamon bemutatott bukását egy, az angol GP-re átvitt büntetés kísérte - fekvő emberbe rúgjunk még bele is, mondá a versenybíró - , aminek hála a 2. helyről kellett az 5.-re visszaesnie, amit végül a 8. helyen fejezett be.
Ezen események és a szezon második felében egyre inkább kikupálódó Ducati sikerei végül megtörték.Lehet, hogy jogos volt a büntetése, de azt eléggé hektikusan szabják ki, ebben a sportágban (is)...
-
Zoli133
addikt
válasz
Mezcal #13003 üzenetére
Nyilván van, de Martin szerintem jobb formában van mint tavaly volt, tavaly az eslő 7 futamból 2-t nem fejezett be (sprinteket nem néztem most), most meg rettnető stabilnak tűnik, már a sprintversenyes bukása is szinte meglepő volt, de persze még bármi lehet, most végre szorososdott a verseny, annak csak örülök.
-
yodamastah
őstag
válasz
Mezcal #12990 üzenetére
HIába ül GP24en Martin, ha esetenként nem kapja meg ugyanazt a támogatást, mint a gyári versenyzők. Annyit azért lehet tudni, hogy BAG, JM és Marquez megosztják egymás közt a telemetria adatokat, és próbálnak tanulni egymástól.
Maq 10 évet ment Hondával, most minden pálya új neki, minden alkalommal új dolgokat tanul. Mire a 3 napos hétvégén összerakja az adott pályán a beállításokat a számára új motorral, már el van késve az élmenő Ducatisokhoz képest.
Maq elmondta, hogy mivel szív a kvalifikáción. (nem szimplán elb*ssza) Maki erőssége a kanyarbejárat, itt a jobb mint JM és BAG. A GP23-al új gumival saját elmondása szerint kanyarban befelé picit tolja a az orrát a motor, és nem tudja ezt az előnyét az új gumival jól kihasználni. (kanyaronként fél-negyed tizedekről beszélünk). Ezt próbálják setuppal kiszedni, meg ő is próbál változtatni a vezetési stílusán, de ahogy elmondta ez nem olyan egyszerű 10 év hondázás után.
Ha tudnak javítani ezen a problémán, akkor még előrébb láthatjuk Maq-t, de a vb címhez az is kellene hogy az ellenfelek hibázzanak. Ettől függetlenül egyáltalán nem lehetetlen, hiszen Pecco 2022ben 91 pont hátrányból tudott VB nyerni, és most még csak 40 pont van az első és a 3. között.
A mindenesetre ígéretes, hogy Maq 2x is dobogóra állt azon a pályán, ami a teljes naptárból a legrosszabbul megy neki.
-
crocy
tag
válasz
Mezcal #12986 üzenetére
sztem bagnaia behuzza az idei szezont is.
martinnal nem tart ki a tempo a vasarnaponkent a verseny vegeig.
marquez meg altalaban elb@ssza az idömeröket es a mezöny közeperöl indul.amugy most hetvegen elmeletben bejelentik ki lesz 2. pilota a gyari ducati csapatnal.
kivancsi vagyok, hogy meg merik lepni marquez leigazolasat.a felszabadult gyari aprilia ülesert is nagy lesz a harc. bar lehet ök most mindenkeppen olaszt akarnak espargaro helyett.
miller meg kb repül a ktm-töl (egyben a motogp-böl is), helyen acosta. akar szezon közben.
-
-
válasz
Mezcal #11509 üzenetére
Nem fogom mégegyszer leírni hogy szerintem miért nem előzte meg Lorenzot......
Nem kell elfogadnod de azért felfoghatnád.
Marquez nem volt a kedvencem és valszeg nem is lesz soha (bár istenadta tehetség) de most is azt mondom, hogy mikor Rossi azzal a bizonyos nyilatkozatával kiborította a bilit akkor még semmiképp nem segítette Lorenzot. A Rossi szurkolók elfeledkeznek arról az apróságról, hogy az ominózus nyilatkozat előtti futamon pont elhappolt Lorenzo elől 5 létfontosságú pontot.....
Aztán az utolsó előtti futamon már a dühös, forrófejű Marquezt láttuk, de Rossi is bedühödött. (nem mondom, hogy alaptalanul és az esés körülményeit most hagyom, nem akarok egy újabb vitát)
Nem tartom tökéletesen kizártnak, hogy Marquez fejében megfordult, hogy most már csak azért is Lorenzo legyen a bajnok, de erre semmi bizonyíték nincs.
Másrészről abban teljesen biztos vagyok, hogy ehhez az egészhez Lorenzonak semmi köze nincs.Megértem Rossi csalódottságát és dühét de azért ez a futam utáni nyilatkozata sok minden csak nem sportszerű. Már Lorenzoval szemben természetesen.......
-
válasz
Mezcal #11504 üzenetére
Nézd, elfogultakkal nem lehet vitázni......
Láttad a futamot?
Láttad milyen kétségbeesetten tértek ki Rossi elől és milyen nem létező íveket választottak? Nem megelőzte őket (megtudta volna természetesen) hanem félreálltak előle. Egyébként nem kötöttem bele, csak megjegyeztem, mert tény! Ha nem elvakultan olvasnál akkor észrevetted volna, hogy azt is leírtam, hogy Rossi megtette amit tehetett. A megjegyzés nem az ő személyére volt kritika.
Marquez meg gyorsabb volt de nem annyival, hogy simán faképnél hagyhassa Lorenzot. Azt meg nem vállalta be, hogy egy esetleges Lorenzo bukást is az ő nyakába varrnak. Abból már nem tudta volna kimosni magát.
Ez az én véleményem!Amúgy azt gondolosz amit akarsz, te is leírhatnád nem a másikat kell azonnal támadni.
Én ezt írtam "A két yamahás simán megérdemelte volna a címet de ilyen ugye nincs."
Nem támadtam Rossit és nem istenítettem Lorenzot.
Érdekes módon a Rossisták nem tudnak csak kulturáltan vitázni........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Horgász topik
- Trollok komolyan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Z Fold6 12/256GB, Újszerű állapot, Független, Garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest