- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Másik topikban nem kaptam választ, ezért itt is megkérdezem!
Egy Fractal Design Define Mini C bekapcsoló gombja egyre sűrűbben beragad, kezdi megadni magát. Esetleg kishazánkban van olyan üzlet, ahol lehet ilyen alkatrészeket rendelni [link]?
Vagy ha valaki tud egy normális külső on/off gombot, az is érdekel, mert ebay-en ali-n csak pár dolláros vackokat találtam!
Előre is köszi! -
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Porszűrőt keresek a gépházamba, mert sajnos ezt kispórolták belőle. Mindenhol csak méretre vágott filtereket találok, de nekem elől egy 20 cm-es venti van, amihez sehol nem volt. A legjobb hasonló táblás vagy tekercses szivacs lenne, amit méretre tudok szabni és mindenhova rakni, ahol kell. Hol találok ilyesmit?
A segítséget előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Külső power gombot keresnék a gépemhez, mert olyan helyre szeretném berakni, ahol nehezen érhető el. Valami ilyesmire gondoltam, de kishazánkban nem találtam eddig sehol:
Találkozott már valaki hasonlóval? -
morfondőr
addikt
válasz
jaja1981 #7670 üzenetére
Ezen cikk alapján a venti szabályozza a fordulatszámot, vagyis a ventiben lévő elektronika szaggatja meg a feszültséget, amivel változik a fordulatszám! De még mindig nem tudom, hogy ez mennyire működik a gyakorlatban úgy, hogy 4 db ventillátor van sorba kötve! Erre kérnék tapasztalatot valakitől, aki esetleg már megoldotta hasonlóan ezt a műveletet, mint ahogy azt lentebb leírtam.
-
morfondőr
addikt
válasz
jaja1981 #7668 üzenetére
Ezért akarok PWM-es ventiket rákötni, mert ott 4 szál van: 0, 12v, pwm jel, ford.visszajelző. Javítson ki valaki ha tévedek!!
A problémám az, hogy ha fix 12v-os tápellátással kap áramot a venti a táptól, az alaplaptól meg kapja a pwm-et, akkor változik-e a fordulatszám? -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
A hűtésemet szeretném kicsit fejleszteni és ehhez kérnék segítséget! Úgy néz ki, hogy az alaplapom (Gigabyte EP45-UD3P) csak a prociventit vezérli PWM-esen. Be szeretnék ruházni 4 db Arctic Cooling PWM ventibe (3db 12cm-es + 1db 9 cm-es), és úgy szeretném megoldani, hogy mindegyik automatikusan vezérelt legyen. Az AC megoldása így néz ki:
A ventik tehát sorba fűzhetők, plussz még van egy külön csati a fordulat visszajelzéséhez. Kérdésem az lenne, hogy egy alaplapi csatlakozó kibír-e gond nélkül 4 db ventillátort? Ha nem, akkor lehet-e olyan megoldás, hogy levágom a csatiról a 2 áramot adó vezetéket, amit rákötök a tápra közvetlenül. A PWM szál megy az alaplap CPU-fan csatijába, a sárga rpm-visszajelző pedig a többi alaplapi venticsatlakozóba. Így tudja-e módosítani az alaplap a ventik fordulatát PWM-en keresztül?
Előre is köszi a segítséget!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Furcsa névvel dönt rekordokat a Snapdragon 8 Elite Gen 5
- Xiaomi 12T - egytucat
- Windows 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest