- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
Sutymorgo #6374 üzenetére
Hát bizony, egyszer csak nekem is nekiállt darálni a venti a videokarimon. Párszor leolajozgattam ugyan, de a módszer többnyire már csak "halottnak a beöntés".
Volt a régi számítógépemben a procin olyan venti, ami még golyóscsapágyas, így aztán beáldoztam. Szétbarmoltam a ventit és a kioperált csapágyat beleadoptáltam a videokártya ventijébe a siklócsapágy helyére (méretben megegyeznek). Azóta úgy siklik csendesen, mint hal a vízben.
Akinek nincs ilyen szétverhető ventije, az vehet pl. az SKF boltban szubminiatűr golyóscsapágyat, bár ott eléggé drágán mérik a minőséget, többe kerülne az egész, mintha megvenné a ventilátorral együtt másutt.
(pl. golyóscsapágyas 4 cm-es ventit lehet néha vadiújonnan kapni a Mogyoró komputerbontóban. A multkoriban 300 pénzért mérték PII hűtőbordával együtt.)
A minicsapágy kis kézügyességgel és türelemmel a videokártya ventijébe a régi helyére simán beültethető. -
didyman
őstag
válasz
Oljallal SOHA nem kenünk meg csapágyat! Az olaj arra jó, hogy a maradék zsírt is kimossa a golyók közül, remek hangot adva nekik ezzel. A zsír viszont nehezen jut be oda, mivel a csapágyak rendszerint zártak (nem a szó ipari értelmében, a kosár két oldalán egy-egy fémgyűrű van). Ide speciális, lágy zsírok (pl. a topaz) be tud jutni-idővel. Az olaj a sikló helyeken tud enyhíteni a bajon (és rendszerint a csapágyas ventik is a tengelyükkel zörögnek, mert ugye logiksan a csapágy belső peremén szépen el tud csúszni a tengely, nincs rögzítve rajta..), de itt is tartósabb a zsír (de csak lágy zsiradékot használj). Ha már egyszer olaj került bele, akkor sajnos a fene meg is eszi a hangját
.
-
Undoroid
őstag
válasz
Szia!
Sok ventivel volt már dolgom!Az Én régi RADEON 9800Pro-m is a HIS remekművével volt felszerelve!
Nos,nem csak a venrit kellene kitakarítani,hanem a hűtő lamellái közül is ki kell szedni a porgalacsinokat!Az olaj a csapágyazásba nem mindíg segít!Saját tapasztalatom,hogy valami nemtúl ragadós kenőzsírral kell lekenni a motor csapágyait.Ez lecsillapítja a keletkező rezgéseket/kotyogásokat!Ne túl sokat ,mert "leragad" a propeller és szorulni fog... ---> leéghet az elektronika benne!
mod:A hűtést csak akkor módosítsd,ha már tényleg menthetetlen az előző...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Sutymorgo #6375 üzenetére
Szia!
Nem szükséges!Elég,ha langyos és szellős helyen van...Az Én több,mint 5éves oldatommal is sokkal hamarabb lemaratható a panel!Célszerű a nem használt üres felületeket egy nagy "szigetté" összehozni a negatív pólussal,hogy tovább tartson a FECL4-ed!Kivéve a nagyfrekvenciás nyák.-ok!!!Ott megváltoznak az elektromágneses erővonalak irányai!Ergó --->selejt lesz
Undoroid
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest