Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nzozz

aktív tag

válasz atesss #12983 üzenetére

Azt kell megvenni a tartozékok közül amire szükség van. Emelett (bár nem saját tapasztalat), de a Dremel tartozékok tovább bírják.
    Ami az olcsó gépek hátránya lehet, az a kis teljesítmény, rövid élettartam, gyenge minőség, nehézkes kezelés, túl nagy súly és még sorolhatnám...
    A flexibilis szárak min. 8000Ft -ba kerülnek, de jó cucc lehet.

• Bari

Modder

válasz atesss #12983 üzenetére

Szia

Nekem volt ferm gépem, sajnos nem húzta sokáig (bár mihez képest, kb 4 évet bírt ki). A csapágyazása szált el elsőnek. A csapágyak szerencsére olcsóak, csak rohadt nehéz volt kicserélni. A csapágycsere után még ment kb másfél évet aztán szétment a kommutátora. A felxi szár sajnos elég gagyi, gravírozni szinte lehetetlen volt vele, annyira ütött a tokmánya. Maga a gép használható volt kompromisszumokkal. A flexi szárból lehet kifogtam egy rosszat, de vásárlás előtt érdemes kipróbálni, hogy nem e üt, mert a finom munkát lehetetlenné teszi, másrészt meg nagy fordulatnál a befogott szerszám is sérülhet. Nekem elhajtotta a hozzá adott csiszolószalagos cuccot (ilyet csak nem dremel)). Másik hibája volt, hogy ha nagyon beszorult a tokmány, akkor csak a gép szétszedésével és a tengelyt satuba befogva tudtam csak kilazítani, mert a gyári tengely megfogó csak széthajtotta a gép műanyag burkolatát. Egyébként nem rossz gép, elsőre megteszi. Amíg jó volt rengeteget használtam. Kitapasztalod a hiányosságait, aztán ha elpusztul eldöntöd mit veszel helyette.
    A hozzá adott gravírozó szárakat máig használom a dremel géphez, a csiszolószalagok is használhatóak. A vágókorong gyorsan kopik, abból érdemes minőségit venni. Érdemesebb a nagyobb teljesítményűt venni, illetve ahhoz van alapból flexi szár, de külön is megvásárolható.
    Kinzo-tól meg biztosan jobb vétel, az az 1 éves gari lejárta után kb 2 héttel adta fel a harcot, kommutátor ment szét benne és ledarálta a szénkefe felfogatást.

Új hozzászólás Aktív témák