Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SanyiSay

aktív tag

válasz #79335424 #4438 üzenetére

Na.. kis külön kálváriám eredményei.
    Probléma volt:
    Cs918 TvBox-om tetején lévő power gomb megnyomása után indul el, csak a táfesztől nem .

2 megoldást találtam erre a neten.
    OTG usb portra ha külső 5V-ot adunk akkor még nem indul el mert az kevés hogy meghajtsa de ahhoz elég hogy a boot elinduljon amikor megkapja a rendes tápot.
    Itt írják
    Teszteltem és 2 táppal működik az automata indulás.

Aztán van az a módszer ami azt mondja, hogy kössük össze a power gomb lábait ezzel folyamatos benyomott állapotot idézve elő, ami szintén működik (bár ennek lehetnek negatívumai) pld nincs többé gomb és nem lehet vele lekapcsolni a képet ami az eredeti funkciója.

Ezt utóbbi módszert választottam, ráforrasztottam egy kondenzátort a kapcsoló lábaira ami egy egyszerű reset áramkörként működve bekapcsolja a boxot hagyományos tápellátás esetén, és megmarad a gombom is.
    ITT egy kép hova kell forrasztani a kondit. Bár aki forrasztani szokott az úgy is tudja, aki meg nem az neki sem áll valszeg. :)

A másik problémám a lassú USB HDD volt, mert futó android nem hajlandó csatolni a tárolót.
    Már próbáltam mindenféle app-ot de eddig eredménytelenül a shell vezérlés meg nem egyszerű ahogy mondtad. Na de hol van még év vége. :)
    Egyenlőre e robottal egy némi változóval, egy két feltétellel, fájlvizsgálattal, és restartal "parasztosan" oldottam meg. :)

Egyébként a mappa eltűnik amikor nincs csatlakoztatva az ezköz
    /mnt/usb_storage/USB_DISK0/ ha csatlakoztatva van az usb HDD
    /mnt/usb_storage/ ha nem sikerült a mount

Új hozzászólás Aktív témák