Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
válasz
üzenetére
Koszi a segitseget sima usb portra nem ismerte fel igy hat kiprobaltam azon a porton ahol a frissiteseket kell feltenni ra asszem otg portnak hivjak es lam felismerte igaz kiirni nem irta ki igy sem de Totalcommanderben rakukkantottam es a mnt/usb storage/USB DISK O alatt megtalalhato volt a kulso vinyom! Amugy ekezeteket hol tudok allitani mert ezen a felbukkano androidos kepernyobillentyuzeten sem talalok, a magyar usbs billemet meg angolkent kezeli hiaba allitok neki magyart erre nincs vmi okossag?!Elore is koszi a sok segitseget!

-
sonye
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, az egyém allwinner. jó barátnak meg 802IIIS.
A wifi mindkettőnknél stabil és a samba szerver is simán megy rajta.Az nem valami jó, hogy variálgatták a wifit benne, vagyis így kicsit zsákba macska a vásárlás.
De USB-s LAN adapterrel is szépen stabilan menni fog a net, úgyhogy van megoldás. -
balkoger
tag
válasz
üzenetére
Köszi a kimerítő választ, jelenleg a vez. nélküli bill. és egér között van 3 év ezért a bill. még a régi vevővel dolgozik, míg az egér már az unifying dongle-el dolgozik. Így hely hiányában csak az egeret kötöttem rá a Rikomagic-re, a bill.-t pedig telefonon keresztül próbáltam a Rikomagic remote control soft-tal, ami elég butácskának tűnik, mert pl. alapvető kérdőjel sincs rajta.
Addig ez lesz a felállás, míg a T3-as meg nem érkezik, amit azért rendeltem külön, hogy ne számoljanak rá még áfát sem (22€ alatt van). -
Pool_
tag
válasz
üzenetére
Leginkább arra alapozza gondolom, hogy a magyar emberekbe beleivódott hogy a netes vásárlás rossz dolog és ellopják a csúnya hekkerek a pénzt. Közbe meg ez egy nagy baromság, ésszel kell használni és nem megadni minden kis nyomi oldalnak a kártya adataid. De az ilyen paypal meg google hogy lopná már el a pénzt... Én sem hallottam még iylet hogy ezeken keresztül bárki is ellopott volna bármit is. Ilyen alapon a bank rendszerét is feltörhetnék, mennyivel biztonságosabb egy otp mint a paypal mondjuk? Semennyire, sőt a paypal meg a google kicsit korábban kezdte a netes ipart mint a magyar bankok.
-
Pool_
tag
válasz
üzenetére
Pont ezért írtam, mert az összes "melyik jobb vetel" kerdesre csak az mx1 pozitívumait sorolod, az mk808nak meg csak a negatívumait. És mivel kb csak te válaszolgatsz a fórumon, félrevezeted a kerdezőt. A válaszaidnak úgy lenne értelme, ha felsorolnád az eszközök negatívumait és pozitívumait is hogy el tudja dönteni hogy melyik szimpatikusabb neki. Az meg hogy a gekbuying nem tudja az okát nem furcsa, hisz csak egy kiskereskedő, nem is feladata ez. Az okát egyébként látatlanba is elmondom neked, van néhány tv ami mást vár mint amit az mk808 ad, ezzel meg nem tud mit kezdeni. Megoldás egyébként egy HDMI repeater beiktatása, amivel ez a jelenség orvosolható. Ezzel együtt sem drágább mint egy mx1, és ez csak ritkán kelhet. Mint ugye nekem háromból három tv-vel szuperül működött. Egyébként az mk808bol már másik verziót gyártanak, elképzelhető hogy már nem is létező ez a probléma az újonnan vasaroltaknál.
Ha megnezed az említett fórumokat, akkor láthatod hogy már nem nagyon ír ilyet senki aki mostanában vásárolt ilyet, itt a prohardveren sem.
Részemről is lezárom, de jó lenne ha nem a saját sérelmeid miatt húznád le az mk-t. -
Pool_
tag
válasz
üzenetére
Azért ne dramatizald túl, valóban van pár tv amire nem ad képet, de azért ez nem általános. Én 3 különböző tvvel próbáltam, és mindegyikkel tökéletes volt. Lehet hogy azóta javítottak rajta amióta te vetted. A dpi változtatással a kis ikon könnyedén orvosolható, és semmi hátrányát nem láttam a marketen. A hekkelést pedig nem értem, egy rom frissítést ne hasonlítsunk már egy hűtés készítéshez. Szóval akárhogy nézzük, az mx1 csak annyival tud többet hogy van benne bluetooth (már ha szükség van rá), a többiben az mk808 jobb (támogatás, hűtés, proci). És ez nem szubjektív, a tényeket nézem.
Na nem mint ha az mx1 nem lenne jó cucc, de szúrja a szemem hogy isteníted itt az mk808al szemben, amikor egyáltalán nem is jobb tőle. Attól hogy neked tönkre ment egy mk808, meg másnak lehet jó választás. -
Pool_
tag
válasz
üzenetére
Ehhez csak annyit fűznek hozzá, hogy az mx1re bár van egy custom rom, az mk808 sokkal jobban támogatott az ilyen cuccokkal foglalkozók körében. Emellett az 1080p igencsak fontos, mert 720p-ben szerintem nagyon csúnyák a betűk. Persze filmeknél mindegy, de szerintem nem az az elsődleges funkciója. Ezt pedig az mk808 nagyon jól tudja, és egyáltalán nem erőlteti meg magát hozzá. De persze nem kizart hogy azért nem, mert 1.5ghz-en fut az mx1 1.2ghz-e helyett. Ami meg nyilván nem azért mert nem stabil, a hanem mert baromi szar a hűtése (szép ház, csak bentragad a meleg.) A Nem utolsó sorban az mk808 olcsóbb.
-
justice84
aktív tag
-
justice84
aktív tag
-
-
Szőröstalpú
tag
válasz
üzenetére
Kipróbátam egy másik hubbal, azzal sem ment (de a pen drive és a billentyűzet is jó). A hubbal számítógépen viszont megy a kamera. Szóval úgy néz ki, hogy a kamera és a hub is jó, csak hárman együtt nem az igazi.
Valakinek nincs valami ötlete, hogy hogy lehetne innen elmozdulni? -
Peter882
csendes tag
válasz
üzenetére
Helló
Total commanderre próbáltam belenyúlni, Rootolt telón kipróbáltam ott rákérdezett hogy enged éjezem e a root jogokat a programba való belépéskor.
Pontosan ezt szeretném megcsinálni.:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=20869996&postcount=7Kösz a segítséget.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyébként itt egy cikk a témában. Érdemes a benne lévő linkeket is megnézni. Az Aliexpresses linkben van egy táblázat, ami mutatja a 802 és a 802+ közötti különbséget. Ezekben Mali GPU van.
Itt egy másik [link] arról, hogyan árulnak MK802 néven Android sticket gyengébb hardverrel. Ebben az az AMD gpu van, amiről az első linkben lehet olvasni.
Ezen kívül léteznek ilyen stickek Amlogic 8726 -os chipsetekkel is. Azért a többesszám, mert ennek több variációja van. Az M1 és M3 egymagosak, az M6 és az MX kétmagosak. Az ilyen alapú stickek specifikációiban is van keveredés. Pl. az igaz, hogy Mali a gpu, de az Amlogic socokban csak 2szálas (magos), míg az Allwinneres és RK3066 -osokban ( pl. MK802III, MK808, Imito MX1, stb ) 4szálas van. Remélem, sikerült bemutatnom, hogy valójában miről szól a dolog. -
csanadu
csendes tag
válasz
üzenetére
van folytatás!!
Szia,
Igen tele van sok idiótával, perverzzel, pedofillal, és kurvával is...
Egyébként ha hozzáértő szétszereli, a mikro chipek aprócska nagyítóval látható típus számából, gyári azonosítóiból, darabszámából és számításokból kiderül,hogy 4GB, Allwinner A10 chip stb...
Amit hozzáértőtől (telefon szervizes és mikroelektronikai műszerész) hallottam az enyém esetében:
Az Allwinner gyártó, a Cortex fejlesztő ami az egyikknél A8 típus jelzés az a másiknál A10, az egyik szabványt és technológiát diktál a másik átveszi és integrálja, alkalmazza. A lényeg hogy a proci feltud menni 1.5-ig ha szükséges egy adott alkalmazás, vagy felhasználás miatt, de alapban olyan órajelen van járatva amitől hosszútávon is stabil, nem melegszik, hiszen aprócska kis eszköz nem fér el benne a hűtés és feleslegesen nincs járatva hiszem a melegedés az élettartamra és megbízhatóságra is hatással van...Utánna néztem a neten máshol úgy írják az 1GB RAM-ot: 1 GB DDR3 (512MB nandflash) Esetünkben a zárójeles rész az eredetiben sem szerepel, de ettől még rendelkezésre áll az 1GB ha szükség van rá, csak a belső flash-ből foglalja le és adja hozzá a másik 512-höz. Valószínű többek között ezért is látható a 4GB ROM-ból kevesebb, illetve a rendszernek is van egy rejtett része amit nem ír ki mert felhasználó szemszögből nézve semmi közünk hozzá, okkal van rejtve.
Ez az eredeti leírás:
This is the smallest Android TV player in the world,it looks like a USB flash drive, twice as big as a USB stick,but compared to a regular small Android TV box,the size is only 25%. You can attach it to the back of your TV, easy to hide.
This item outputs the video to TV via HDMI, a short HDMI cable is included, it requires your TV to have a HDMI input.
This item powered by a USB cable, this USB cable is included, but you need to purchase a compatible USB adapter (5V,2A),we can also give
This item to you if you tell me which country you are from, we will know what kind of USB adapter you need.
This item ishas a regular USB port, you can connect your USB mouse or keyboard here, you can also connect a 2.4GHz wireless mouse and keyboard dongle here,please be noted that mouse and keyboard are not included.
This item also has a micro USB port which can be used to connected to your PC. You can use it to copy files from your PC to this little guy.
This item also has a micro SD card slot, you can insert a micro SD card with up to 32GB of movie or pictures here.
This item doesnt have an ethernet port, you need to use WIFI to connect it to the internet.
This item also no RGB port,no S-video port, no built-in IR,no built-in bluetooth.Condition: Brand NewIn order to support environmental protectionNOTE:
Parameters, characteristics:
CPU:Allwinner A10/ 1.5GHz Cortex-A8
RAM:1GB DDR3
ROM:4GB
Graphics Accelerator:2D/ 3D/ OpenGL ES2.0(AMD Z430)/ OpenVG1.1(AMD Z160) 27M Tri/sec
Internet
ireless 802.11b/g/n, WAPI(Ralink)
Expand Memory:Micro TF Card, max 32GB
IO/Ports:Micro 5pin USB/ USB2.0 data transfer/ OTG and host expand
Keyboard:Support virtual key board, 2.4G Wireless keyboard, IR
Audio:AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A
Video
MV/ASF/MP4/3GP/3G2M4V/AVI/MJPEG/RV10/DivX/VC-1/MPEG-2/
MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps
Andriod APP
ouku,Tudou,QQ,Youtube,Twitter,AngryBird,Office,Gmail,Browser,Skype……
HDMI:1080P&2160P
Power Input:5V2A
Weight:200g
Size:88*35*12mmPackage Include:
1 x Black Mini Android4.0 TV box
1 x Power adapter
1 x HDMI cable(Micro to Standard)
1 x USB cable
1 x USB adapter(Mini USB to USB female port)
1 x Manual
-
csanadu
csendes tag
válasz
üzenetére
http://szamitastechnika.vatera.hu/tablet_pc_ipad_e_book_olvaso/tablet_pc/egyeb/android_4_0_mini_tv_box_magyar_1_5_ghz_azonnal_1683812792.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://szamitastechnika.vatera.hu/tablet_pc_ipad_e_book_olvaso/tablet_pc/egyeb/android_4_0_pc_tv_box_wifi_hdmi_magyar_akcio_1681873094.html?bk_medium=selfpromo&bk_source=gravity_vatera&bk_campaign=gravity&bk_content=listings_big3&bk_referral=http%3A%2F%2Fszamitastechnika.vatera.hu%2Ftablet_pc_ipad_e_book_olvaso%2Ftablet_pc%2Fegyeb%2Fandroid_4_0_mini_tv_box_magyar_1_5_ghz_azonnal_1683812792.html&bk_term=android%204.0%20pc%20tv%20box%20wifi%20hdmi%20magyar%20**akcio**---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://szamitastechnika.vatera.hu/tablet_pc_ipad_e_book_olvaso/tablet_pc/egyeb/android_4_0_pc_tv_box_wifi_hdmi_raktaron_van_1681919936.html
-
pigster
senior tag
válasz
üzenetére
Én azt írtam, mi a "hivatalos" elképzelés, ami tökéletesen működött nálam. Egy LG LW5590 usb-re kötöttem, se lefagyás, se újraindulás nem volt semmilyen ténykedés közben (játék, film, akármi).
Ettől függetlenül én is rendeltem hozzá külön tápot az ebayen, mert az furcsa, hogy az egér/bill vevője közvetlenül a kütyüre dugva működik, aktív usb hubon keresztül meg nem. Remélem az új táppal megoldódik ez a rejtély. -
pigster
senior tag
-
leeka
tag
válasz
üzenetére
Mindenki a baratom csak ez a stick nem!(egyelore)
Jelenleg a sticet hasznalom,ezért fordultam segitsegert...bocsanat!
Elvezhetetlen rajta netezni olyan lassu es az mkv-s filmeket (720p)nem jatsza le normalisan egy playerse...
Lehet h nem ricomagic fele mert Mk802 haza van" mini pc for android 4.0 "
De a hardware hasonlo...Cpu1GHzGpu500MHz1Gb ddr3
Erdemesebb a linuxra rafekudni...ahoz viszont ott van az XBMC
-
ambrust
tag
válasz
üzenetére
Gondolom az 512 ram video lejátszáshoz elég azért. Az egyik ráadásul támogatja a flasht is alapból, speedtest.net méréssel 15Mbit-et simán tud, szóval wifi problémát is kizárnám.
Próbából felmásoltam a flashbe az egyik akadós filmet, ugyan úgy akad, szóval tényleg lejátszási oldalon kell keresni a hibát.
Háttér task nem tudom mi lehet, reset után csak mx playert feltéve is akad. Rootolni nem rootoltam, ha nem fontos nem is akarom, mert CSAK filmezni kell.
Szóval az MX playert kellene rávenni, hogy a Mali 400-at is vegye igénybe, de ez eddig nem sikerült
Feltettem az armv7 kodeket külön, de nem történt változás. Be kell neki külön állítani esetleg? Mit nézzek meg még, mert megesz a méreg, hogy csak arra nem jó most amire kellene 
Még egy érdekességet vettem észre! Leírásban 1GHz szerepel, de elixir2 szerint a proci 800MHz-ig megy csak.
De továbbra is ott van, hogy a saját playere (csak a képet) simán lejátssza akadás nélkül... -
Vamp
senior tag
-
Okuyama
tag
válasz
üzenetére
Üdv mát beszéltünk privátban a múltkor hogy nekem 802 + om van ,és ahogy látom a linkben van hozzá usb-s hangkártya is .Én a neten utána kerestem és találtam is, 1000 ft-tól lehet hozzá venni ilyen kütyüt .[link] Ezek közül mindent felismeri gond nélkül ? vagy kell még hozzá driver is ?
Másik kérdés ,ahogy nézegettem 990 mhz körül megy a Cpu órajele (pontosan nem tudom ,de kb ennyi )) ,lehet ezt húzni valameddig azért ? Szívesen kipróbálnám picit magasabb órajelen mert ugyveszem észre igényelné .... -
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Külföldi fórumon rákérdeztem, hogy USB -Lan adapter múködik-e? És elméletileg igen.
Rendeltem is egyet, majd letesztelem ha a gép és az adapter is a kezemben lesz.
-
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
A cpu fekin én sem tudom mit rugóznak. Elvégre amire kell arra bőven elég kell hogy legyen 1.2-n is, sőt szerintem 1 GHz-en is.
Számomra nem teljesen tiszta ez a CWm dolog, annyit azért sejtek, ha már ez megoldott könnyebb a custom romok fel-le pakolása, backup készítése stb. Kisebb valószínűséggel téglásítod a gépet, de javíts ki ha tévedek. Ha pedig ez megy akkor már csak egy lépés a custom romok készítése. A fórumon egyébként írják hogy pár "fejlesztő" dolgozik ilyesmin.
-
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi a leírást. Egyelőre még várat magára a rendelés, de nemsoká' megejtem, majd. Lehet addigra Neked is lesznek tapasztalataid a kütyüvel (amiket persze ne tarts magadban!) és a nemzetközi fórumokon is talán jobban felkapják a dolgot.
Nancy maradhat a tiéd nekem már van egy Suzanom

-
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Na ez szuper.
Egy linket dobhatnál, hogy pontosan kitől rendelted. Ha Neked bevált akkor nekem is jó lesz
Egyébként elméletileg erősebb wifi antenna van benne, mert az alap verzióban voltak problémák vele. ("Changes not only the memory storage. the most important is MK808 has DUAL WIFI, DUAL cooling chips around. so there will be NO wifi signal problems that you worry about. "link
Remélem hamarosan lesznek hozzá okosságok (root, esetleg egyedi android) és talán alakul a linux támogatás is, bár erről nem olvastam mostanában biztató dolgokat.
-
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Ezzel szemezek erősen, csak nem tudok semmit a boltról.
Pandawillen is jó áron van és ingyen postával.
Az az igazság hogy külföldről még nem rendeltem és nem tudom melyik bolt megbízható. Pandáról olvastam már egy-két tabletes cikkben, azért húz afelé a szívem. -
Warter
addikt
-
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Ami azért egy kicsit zavar, hogy a hazai közösség igen kicsi (a nemzetközi sem túl nagy), így az okosításnak komolyan utána kell olvasni. De majd csak alakul ez. Szerintem igen hasznos kis kütyük ezek.
Amire a keresgélés közben akadtam még: GV-20 Mini PC Android 4.1 TV HDMI Dongle. Igazából csak 4$-ral drágább mint az UG802 de több usb és belső tárhyel van és JB-nel jön már. Nem tudom hogy be merjem-e vállalni.

Mi a véleményetek? -
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Alapvetően már most is működik otthon egy NAS-ként beüzemelt TP-Link 1043ND, de a lehetőségek iránt nyitott vagyok (ha mókolni lehet valamit azt nagyon szeretem
)Olvastam, hogy nem működik jól a linux a rockchippel, de igazából ahogy írtad és amire használnám is (hálózati médialejétszó, némi Angry Birds vagy hasonló volumenű játék, youtube és net) arra untig elég lenne Androiddal is.
Ahogy olvastam MK802 működik együtt olyan webcammel is amelyiknél támogatja a mikrofont is így a hang+kép egy kalap alatt letudva
(így reményeim szerint lesz megoldás UG802 alá is) -
RufuszX
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
Jó olvasni hogy valakinek van ilyen terméke. Mostanában tervezem egy rendelését, de a hozzászólásod kicsit elbizonytalanított. Alapvetően hálózati médialejátszónak szánnám a dolgot és mellette, ha beválik letöltésre és hálózati adattárolásra (bár ennek nem tudom hogy alkalmas-e). De a kommented kicsit elbizonytalanított. Neked mk802+ vagy már mk802 II-es verzió van? (igaz hardweresen nem láttam nagy különbséget csak kialakításban, így a leírtak midnkettőre igaznak kell lennie.)
Te mit javasolnál inkább? Hagyjam a fenébe, mert erre még nem elég erős esetleg UG802 legyen inkább?
A választ előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- Asztali PC , 13100F , RX 6600 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Dell Optiplex 7060 SFF I5-8500 16GB DDR4 256GB SSD w11 Készlet:10+ MONITORCENTER.hu ÁFÁS ÁR
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak azt kéne eldöntenem hogy i-Mito MX1 vagy MK808 legyen.Köszi a segítséget.
Gondolom ez a tipus jó
ireless 802.11b/g/n, WAPI(Ralink)
ouku,Tudou,QQ,Youtube,Twitter,AngryBird,Office,Gmail,Browser,Skype……

Másik kérdés ,ahogy nézegettem 990 mhz körül megy a Cpu órajele (pontosan nem tudom ,de kb ennyi )) ,lehet ezt húzni valameddig azért ? Szívesen kipróbálnám picit magasabb órajelen mert ugyveszem észre igényelné ....

)