- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
emstityu
tag
Sajna nem ismerem az alaplapod de azt tudom hogy az Acorpok nem igazán tuning cuccok,szal ha nem megy simán biosból lépésenként akkor inkább hagyd.Próbálkozhatsz a szorzóval is de mint már említettem Acorpal nem biztos hogy megéri a tuning(ha egyáltalán engedi) + a mem se teljesen ok először azt nézd meg mielőtt elkezded túlhajtani a rendszered.
-
Pötty
tag
BIOS-ból lépésenként nem tudok állítani!
Úgy emlékszem, csak 133 meg 166 van a RAM-nál! A proci frekijét meg nem is biztos tudom állítani! Vagy hülyeséget beszélek? -
Pötty
tag
Szóval akkor, ha azt szeretném, hogy 150/150-en menjen, akkor fel kell húznom mind a két frekvenciáját és a szorzóhoz nem is kell hozzányúlnom?
Ezt hogyan is tudnám megvalósítani? -
bélanéni
őstag
Pötty, nem tudod jól. A frekvenciáknak kell szinkronban lenniük.
Ha mindkettő frekvenciáját is felhúzod, pl. 150/150 MHz-re, akkor az már elég jó teljesítmény-növekedést eredményez. Processzor-számítást igénylő feladatoknál nagyjából lineáris teljesítmény növekedést kapsz. pl. 1800+ -as XP proci esetén 11,5 X 133 = 1533 MHz.
Ha ezt megrántod 150MHz-re ---> 11,5 X 150 ~= 1733 MHz. Ami a 2100+ -os XP procinak felel meg. Az azért nem rossz. -
Pötty
tag
A proci az elvileg bírná, mert a jobb fajtából való! Megkeresem az adatait és majd írom! De lehet, hogy az alaplap az nem! A Megatesztben is ízt írták, hogy 150 FSB felett már nem volt az igazi a fiú!
Ha az FSB-t felhúznám 150-re, akkor ahoz szorzót is kéne állítanom, hogy szinkron legyen! Jól tudom? -
Pötty
tag
Értem! És mi van, akkor ha a procit húzom egy kicsit! Meddig lehetne felhúzni? 150/150-et be lehetne rajta állítani?
Sok előnnyel járna ez, vagy csak minimális lenne a változás? -
bélanéni
őstag
Igazad van lesaux :DD
-
bélanéni
őstag
igen, arról van szó, hogy néhány alaplap nem igazán komálja (az ECS K7S5A sem!), ha aszinkron működnek a CPU és a RAM (pl 133/166) . Lehetséges, hogy nevesebb lapoknál ez nem jelent gondot, de az esetleges stabil működés mellett ott sem lesz észrevehető gyorsulás (~ 1-2%).
Ergo semmi értelme sincs megvenni a 333MHZ-es (esetleg gyorsabb) RAMot, a 266-os procikhoz. Ahhoz a PC2100 dukál. Kivéve ha jócskán 133 fölé húzod a procit. (oda már elkelhet)
A lényeg, hogy ugynanazon frekvencián működjenek!
minden jót, bélanéni voltam :DDD -
Pötty
tag
Szóval akkor azt tanácsolód, hogy maradjak a 133/133-as beállításnál?
Szerinted azért akadt ki, mert nem szereti az aszinkron meghajtást?
És tudnék netán többet kipréselni belőle úgy, hogy azért stabil és megbizható maradjon, vagy maradjak ennél? -
GeorgeTerror
senior tag
fölösleges amd-s rendszerekben a ramot aszinkron túlhajtani...
mint ahogy már körülbelül százan és ezer hejen leírtuk.
hogy supportálja-e a 333-at? hááát... ha be bírtad állítani szerinted supportálja? -
Pötty
tag
Én úgy tudom, hogy támogatja, de lehet, hogy nincs igazam?
Azt tudom, hogy a 266-os memória jó, de a 333-as miért nem?
Persze, ha támogatja, de szerintem támogatja az alaplap! -
hungeek
senior tag
alaplap egyáltalán támogatja a DDR 333-at?
-
Pötty
tag
Sziasztok!
Ismét van egy problémám!
Összeraktam egy gépet:
Acorp 7KT333
Athlon 1700+ Xp
256 DDR 333 Mhz
Ati Radeon 8500 LE
Az volt a problémám, hogy a gépen nem mentek a 3D-s alkalmazások!
A játékoknál újraiundult és a 3DMark 2003 is kiakadt!
A probléma megoldódott, de nem tudom, hogy miért nem ment az eredeti beállítással!
Szóval az volt a gond, hogy a proci alapjel frekije 133 Mhz a RAM-é pedig 166 Mhz! Miután a RAM-t is áttettem 133-ra, már nem volt semmi gond! De így csak 266 Mhz-es a memóriám! Jól gondolom?
Mitől lehet ez a probléma? Alaplap miatt? Vagy behalt a RAM-om?
Előre is köszi!
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Gombászkönyvek egyben
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !