Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz szkutyi #993 üzenetére

Nem ismerem: az mi?
    A lényegre kérdezve:
    Mekkora állományokat mozgat?
    Milyen gyakran?
    Milyen sebességgel?

A videónézés például 4-5GB-os filmeket is "mozgat", de a film-nézéshez szükséges (viszonylag) lassan, kis sebességgel, azt is darabokban, ... Tehát a mozizás (szerintem) messze nem igényel ilyen nagy sebességű tárolót. Az is döntő természetesen egy vásárlásnál, hogy milyen árkülönbözet van a kettő között: egy 2TB-os új SATA-SSD ugyan drágább, mint egy alig használt-garanciás NVMe-s SSD, de akinek elég az 1 TB, de úgy gondolja, hogy a közeljövőben kell neki a munkához-hobbihoz a nagy sebesség, annak szerintem a pillanatnyi "nem-kell" ellenére is jobb vétel a számára szükségtelennül nagynál kisebb (de bőven elég méretű) tároló, a közeljövőben lehetségesen "jól-jöhet"-szükséges szuper-sebességgel. Ezek egyéni dolgok, nem tudhatom-tudhatjuk.

Ez a "szuper" a PCIe3.0x4-es kapcsolódásnál 500Mbps/3500Mbps(kb), a PCIe4.0x4 esetében duplázódik(szintén kb) és a PCIe5.0 esetében ismét(kb.).

Akinek pedig Lambó-ja(Bentley, R-R, ...) van az nyilván vegye meg lazán a PCIe5.0x4x4-et (Bifurcation)

...a négy SSD5.0-jához! ;] :C
    Én azt sem ítélem el: "Úgy jó lud, ha "dundi!". :)) :DDD

Új hozzászólás Aktív témák