- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #37088 üzenetére
(#37088) Mr. Csonti
Szívesen!(#37090) Duliee
Nem, a wifi modulé a slot. Bőven kiszolgál a normál ssd. -
Seep
senior tag
válasz
Mr. Csonti #37076 üzenetére
Szervusz. En a helyedben egy Scythe Ninja 4-et tennek erre a procira ventillator nelkul, vagy a ventijet beallitnam max 600 fordulatra. Megkapnad a tokeltes csondet.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #37080 üzenetére
Már miért ne szeretnének, a Pure Rock Slim-re is megkaptad a választ. Minden nap legkésőbb 24:00-ig mindenkinek megválaszolom a kérdését, kivétel 1-2 nap/év, így ha egyből nincs válasz akkor ne ess pánikba
Tessék ide is egy kis plusszal ->
1. be quiet! Pure Rock Slim
2. Cryorig M9i
3. Scythe ByakkoA házból nem fog kihallatszani a gyári hűtő, maradhat ha a gyári pasztát az elején levakarod és kensz fel jobbat. Viszont az tény, hogy egy a gyárinál jobb hűtő az jobb, hűvösebb lesz a proci. Az meg a másik tény, hogy ilyen hardverek mellé elég csúnyán néz ki a stock, innen nézve is célszerű egy jobbat rárakni.
-
dugo_
veterán
válasz
Mr. Csonti #37082 üzenetére
Akár az is jó.
-
dugo_
veterán
válasz
Mr. Csonti #37080 üzenetére
Ha a keretednél maradunk, akkor Deepcool Gammaxx 300, de szerintem inkább egy Be quiet! Pure Rock-hoz dobjál még rá pár ezrest.
-
HookR
addikt
válasz
Sem a ház, sem az alaplapon a CPU-foglalat elhelyezése nem jelent különösebb megkötést, ezért a kérdést inkább a Milyen CPU hűtőt vegyek? topikban tedd fel! Ott majd ajánlanak valamit jó ár/érték aránnyal.
(#37077) gabriel26: Az alapgondolattal egyetértek, de szerintem 10-12e körül már lehet megfelelőt találni.
-
válasz
Figy ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha ilyen minosegi dolgokat tudtal bele venni akkor ne 6k-ert vegyel mar egy hutot a gepbe......
Ha csendet akarsz akkor Noctua huto vagy Be quiet Dark rock TF az utobbi 20k korul van a noctuak dragabbak....
Ha most nincs is ra keret inkabb sporolj szerintem -
válasz
Mr. Csonti #36373 üzenetére
Abba a Phanteks házba nincs olyan procihűtő, ami ne férne be!
A legolcsóbb, már általam is megvételre javasolt hűtő az Alpenföhn Ben Nevis ~8.500 forintért, elvileg eléggé halk is!
Aztán innen felfele meg a határ a csillagos ég. Én személy szerint a Noctua hűtőket preferálom (pl. NH-U12S) de a BeQuiet hűtőit is dicsérik (pl. Dark Rock 3), ezek már 20.000 fölött vannak kicsivel, de szerintem neked semmi szükséged ezek teljesítményére. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #36339 üzenetére
Ha nem tuningolsz (bár nem Z-ssel is lehet), bármilyen lap jó, én most ASUS vagy ASRock-oznék, de megvárnám a 200-as chipseteket, itt vannak küszöbön, gyakorlatilag szerintem a nagykerek is várják őket.. ha nem számít az idő. Így picit időtállóbbat veszel - valamivel. Ha 100-as chipsetnél maradsz, érdemes olyat belőni, aminek a honlapja említi, hogy BIOS frissítéssel támogatja a Kaby Lake 7th gen-es procikat és olyat is lőnék hozzá, eBay-en már bejelentés előtt vehetők voltak
de sztem 1-2 hét és itthon is..
A Bitfenix Prodigy-be én is szerelmes voltam, de lecserélném, nem tudsz bele normális nagy, csendes hűtőt tenni (ha léghűtésen maradsz persze és a prociból ítélve szerintem igen), bár ezzel lehet mások vitatkoznának, mert van alacsonyabb méretben is halk CPU hűtő, de én pl. egy Arctic Freezer i30 CO-val tolom, 600-1200 RPM-en 1 darab 12-es ventivel, proci húzva, de behűti lazán full-full kussban... 161mm magas a hűtő -> rengeteg házat megnézve emiatt a Phanteks Enthoo Evolv ITX mellett döntöttem és tegnap be is laktam a kuckót, hát csak szuperlatívuszokban tudok írni róla.. bár a művelet kb. olyan volt, hogy tapétázzuk ki a nappalit a postaládán keresztül
de hát a kezem nem apró, a rések meg picik. Például felszerelt CPU hűtő és beépített alaplap után SATA kábelt dugni a hűtő alá a lapra uhhh...
.. (de összejött, mondjuk ez a méretből adódik, nem a ház hibája).. szóval a ház fogadja a brutál nagy CPU léghűtéseket is, akárcsak a 2 slotos extrahosszú VGA-kat (bár nekem egy ITX-es extra kis méretű Gigabyte GTX960 van benne, még az ATX házban már ezt vettem előre gondolkodva majd a miniatürizálásra, de felesleges volt).
Mondjuk NAS/szerver építőknek nem az álma, 3.5" HDD hely 2db, 2.5" hely 1db, de van egy plussz üres rész a házban (a CPU előtti szokásos üres nagy tér), ahova egy külön kis keretet lehet venni Phanteks-től és még 2db 2.5" felpattanhat a 4 gumi tappancsra (vagy 1db 3.5" HDD, attól függ, melyik keretet veszed).
Prociban az i5-7500/7600 is ugyanez a liga és már Kaby Lake.
-
válasz
Mr. Csonti #36339 üzenetére
Szinte ugyan ilyen konfigot fogok most összerakni öcsémnek.
Nekem volt régebbről 1-2 negatív tapasztalatom Gigabyte lapokkal, szóval ebből kifolyólag az Asust választanám, még ha azon csak B150-es vezérlő van a H170-el szemben, mivel esetedben ennek semmi jelentősége nincs.
Proci hűtőn nem gondolkoztál? 10 ezer körül már sokkal halkabb és hatékonyabb megoldások vannak a gyárinál.Gépházból mi a Cougar QBX Kaze mellett döntöttünk, ez sokkal kompaktabb és olcsóbb, mint az általad linkelt Bitfenix (már ha számít a méret).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túraautó topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest