- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ha félsz a barkácsolástól / forrasztástól, akkor a zalmannak van ilyen gyári kiadásban is, asszem ZM-MC1, egy 4-pines "molex" (hibásan) --> 2db 12V-os és 2db 5V-os venticsati. Párszáz forint, meg aprón is szoktak hasonló átalakítókat/elosztókat árulni.
Nálam egy Yate Loon 80mm-es van az A330ION bordái fölé applikálva szintén fixen 5V-ról, az is bőven elég hozzá, 4x °C még 2GHz-en is. -
Zefír
őstag
HÁt alaplapnál, nem ien egyszerű ott ezt nem lehet megcsinálni, maximum tudsz venin olyan elosztót, amin van egy ksi ellenállás ami 7v-re lejátssza a feszt. De 5v-sről nem hallottam még.
Szerk:
Csak én szopok a zotac lapoknak az integrált hangjával? Ugyanis feltettem a win7-et. LEszedett drivereket, aero-ra kaptam alegkevesebbet, 4 potnto játékra 5.2-t kapott a kicsike.
Hang sehol semmi.
Szedtemle zotac oldaláról, na a hang mostse jobb, viszont az aerora csak 3.8at kaptamSzerk 2: Most ahang végre jó volt egy új driver+ resi és már halldotam is az msn-t + a winfost
-
user137
őstag
értem én, de ezek, a rengeteg film, meg a képek és zenék, igazából tök jól elvannak egy 2TB-os külső vinyón vagy NAS-on is, nem? ha már pici gépet csinálunk, merjünk kicsik lenni! nekem egy 120as SSD van a gépemben, és nem hiányzik egy gigabyte sem (80G egyben, 40G "sratch", letölteni), a minden más kinn figyel storageon.
-
.mf
veterán
Remélem észrevetted, hogy a "3-4 db 500GB 2,5" HDD" nem fog beférni "1 × 3,5" HDD" helyre. A 150W-os táp amúgy sztem beleférne, ha csak lap + RAM + proci + ODD + HDD lenne, videókártya nélkül.
3-4db 2.5"-es HDD helyett javaslok 1 (vagy ha RAID5 miatt írtál 3-4-et, akkor RAID1-ben 2db) 3.5"-es 1-1.5TB-os 5400RPM-es HDD-t (pl. WD GP vagy Samu Ecogreen) -- feleannyiba kerül, ez is elég halk, és alacsony a fogyasztása.
CFI házak kicsit homályfolt, lehetett panaszokat hallani a táp ventilátorára (40mm, tehát pörögnie kell, hogy légszállítás legyen) és nem szabvány méret a táp.
Érdemes lehet megnézni még Spire Powercube házát is, 2db 3.5"-es fér el benne és 300W-os szabvány SFX méret, viszont itt is láttam már panaszt táp ventijére (ami itt 80mm-es, csere megoldja). De sok ház van még ezeken kívül is, pl. Cooler Masternek és Chieftecnek is van mITX háza SFX táppal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Subaru topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged