Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUN_Sector

őstag

válasz PROTRON #65963 üzenetére

Pont ez az alaplapom van. - Kazytól vettem tavaly, szóval remélem nem kell gariztatni most, hogy a NAV bezárta őket.
    :D

Nincsenek túl nagy hőmérsékleti gondok vele. In win chopin maxban sem throttle-olt, most egy In Win A1 plus házban van, itt sem okoz gondot dedikált vga-val. Pedig a processzorom (8700g) igen forrófejű, toronyhűtővel is 90-91 fokot produkál.
    Az USB 3.0 csatoló sor műanyag kerete gyárilag nem volt felragasztva, ez rossz pont
    A driver támogatás jó és stabil, a bios könnyen kezelhető és tud dual biost, ami remek.

Az M2 nálam kapott egy hűtőbordát, de a nagy fémlap eléggé védi a melegtől amúgy gyárilag. A 2,5" SSD meg sok gépnél elhelyezhető messze az alaplaptól, akár szendvicses házaknál a túloldalra, így ott ez nem is probléma.

Ha jól emlékszem, klasszikus antennás wifi-bluetooth egysége van. Én azokat rühellem, úgyhogy lecseréltem egy másik vevőegységre. De nem volt vele baj, csak nem szeretem ha eltekeredik, úgyhogy drótosat használok.

Mint sok lapnál, ennél is elég kaki helyen van a cpu pwr tüskesor (bal felső sarok). Szűk házban nem jó utólag szerelni.
    Külön hátlapi eleme van. Valakinek ez jó, mások nem szeretik. Én is jobb szeretem ha egybe van építve.

Én sokakkal ellentétben az AM4 platformot sem írnám le teljesen, még most is adnak rá ki új procikat és van olyan, "megfizethető" árú am4-es processzor, ami a top mezőnyben van. Ezek az x3d utótagra végződnek. A ram olcsó hozzájuk (amíg Kína meg nem támadja Taiwant, ráadásul annak a ramnak most fejezték be a gyártását, tehát lesz még egy évtizedi kraktárkészlet belőle, de most olcsó is) Az általad mutatott oldalon ilyen is van: [link] De tény, az időtállóság az AM5 mellett van.

Socket 1200-es z970-es lapról váltottam erre, szóval a top kategóriáról ugrottam le az alsó-középre, csak a 8700g megnézése miatt. Az 1 darab m2 eléggé bekorlátozza a lehetőségeket. (Szeretem ha legalább 2 opció van erre és mellette egy backup ssd és egy backup-backup ssd (meg mellette havi szinten offline mentéseket csinálok) Paranoia)

• flashpointer

őstag

válasz PROTRON #65963 üzenetére

ssd-re folosleges aktiv hutes, viz meg aztan plane. Mar vannak olyan fejlett nvme 4-es ssd-k amik sokkal kevesebbet fogyasztanak mint az eloszor megjelent modellek de Idleben/gaming alatt tokmindegy mi van benne. 1 percig barmelyik mukodik leszabalyozas nelkul, (az parszaz gigabyte) ha meg rendszeresen ennyi adatot mozgatsz akkor azt ugyse a mitx deszkan fogod tenni : )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés