Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz patyil #63428 üzenetére

Az 5500 monolitikus felépítésű, az APU-kból készült, az 5600 normál chipletes Ryzen, a felépítésből adódóan többet fogyaszt. Szóval valóban ez is különbség, de ennél többet ad hozzá ha idle/kis terhelésre úgy van belőve az energiaprofil, hogy visszafogott legyen.

A monolitikus felépítés is jelent 5-10W mínuszt, de a power saver energiaséma helyett vmi agresszívabb már 0.5-1%-os terhelésen is megdobja jobban a fogyasztást. Ram, IF, a PCIe-k és minden maxon pörög szinte azonnal, vagy vissza sem vesz. Nekem +20W körül simán összejött bármelyik procival, akár egy otthagyott Firefox ablakkal is.

Dvga-nál is az a gond legtöbbször, hogy hiába 5-10W az idle fogyasztása, ha már valami minimális terhelés van akkor az is feltolhatja a vram frekit, gpu frekit, stb... szervernél ez nem gond ha kijelző sincs rákötve :), de kijelzővel már lehet problémás.

@mpierre
    Nem érdemes 6000-nél jobbat venni. Én mondjuk kipróbálom de értelme nem sok van, inkább csak a kíváncsiság miatt amit HUN_Sector is fejtegetett. :)

A 4k120p videó mivel van kódolva? Nem látok a dekóderekre fps megkötést, sztem mennie kellene amúgy is de nem nagyon találkoztam még ilyennel. tippre komolyabb gondot okozhat, hogy kijön-e a HDMI/DP-n a jel a lapon keresztül, mint a dekódolása. :)
    De amúgy azzal se kéne, hogy gond legyen, egy rakás lapra rákerült a 4k120p a specire, ha nem is mindre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés