- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
phulee #61838 üzenetére
Ha az asztalon van akkor azért lehet hallani fogod, ugye azt kell mérlegelni hogy amit TurboK0 kolléga is írt hogy 800rpm körül már lehet hallani. T30-at azért 800-nál még semennyire nem lehet és valószínűleg a statikus nyomása a P12-nek 400-on azért nem túl nagy. Viszont ha ATX táppal lesz használva akkor ez kiesett így nem alternatíva. Egyébként tudom hogy nem annyira mérvadó de legalább lehet hallani az eltérést azonos körülmények között:
[Noctua NF-A12x25 PWM]
[Phanteks PH-F120T30]
[Noctua NF-P12 redux]
Nagyjából 1300-ig sasold meg őket vagy itt a csatornán olyanokat amiknek a statikus nyomása viszonylag magas. -
TurboK0
tag
válasz
phulee #61838 üzenetére
Mindegyik Noctua ventiből van 4-10 fajta (három tűs, négy tűs, 5V-os, alacsony/magas fordulatszámú, ipari verzió, ezek permutációi, stb), noctua.at oldalon nézz szét. Ami nekem van az PWM csatis (négy tűs) és 1300rpm-es. 1300rpm-re normalizálva a P12 valóban hangosabb mint az A12, és hűtőbordán teljesítményre is gyengébb, de cserébe a P12 Redux fele annyiba kerül.
Amúgy a Noctua A12 kb. a Rolls Royce modellje a ventiknek, annyiba is kerül, és olyan support is van hozzá. Asszem talán csak az Arctic P12 az egyetlen ami teljesítményben vetekszik vele, és az is leginkább azért mert baromi olcsó és ezért kivételesen jó az ár-érték arány (de kíváncsi vagyok hogy abban meddig bírja a csapágy, hivatalos oldalon nem írják az MTBF-et).A Phantek T30 a Jonsbo C6-ban felül csak akkor fér el ha SFX tápot használsz, és az alaplapon nincsenek nagy VRM bordák a tetején, de lehet a proci hűtőborda már akkor is blokkolná. Nálam ATX táppal a felső venti gyakorlatilag negyed milliméterre van a táp oldalától (ezért és szeretnék bele SFX tápot), csak a CPU hűtő által "lefelé" fújt levegőt tudja kiszívni, de a legfelső VRM bordák azt is blokkolják. Lehet kicserélem a fenti VRM bordákat valami GPU öntapadós rézbordára, hátha jobb úgy.
A Noctua ventik pontosan annyira zajosak mint akármelyik másik venti: amennyire állítod őket. Lásd https://getfancontrol.com/
Nálam a P12-vel 400 rpm körül aludni lehet mellette, 550 rpm körül csak hajnali kettőkor lehet hallani a susogását, 800 rpm körül már hangos de még nem kellemetlen, feljebb meg nem megy mert lekapcsoltam a procin a turbo órajelet és úgy még 60 fokra sem kúszik fel.A C6-ban valóban számít minden milliméter, nekem aliexpresszről kell rendelnem alacsony profilos SATA kábelt mert alaplapon oldalra mutat a SATA aljzat és a legrövidebb kábelem is már ütközik az előlappal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest