Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz PROTRON #57351 üzenetére

Csak nem hagyott ez a dolog nyugodni, most megfordítottam a ventik irányát, tehát az alsó befelé nyomja a hideget, lentről szív, felső, ami a hűtő alá van csavarozva, keresztülhúzza a cpu blokk- vrm előtt, húzza kifelé, a felső is kifelé keresztül a radiátoron, egyedül a hátsón gondolkodtam, hogy mi a jobb, be vagy ki, de maradt befelé, mert hátulról hűti a alaplapot, és a hideg levegő plusz légnyomása csak jól jön odabent, viszont nem töri meg az első levegő útját... Nos, meg kell mondjam, az átlag hőmérsékletek tényleg jobbak lettek, nincs annyi hő a házban, minden érték jobb lett. Persze a prime95 azért elmelegíti a technikát, kellene a 240-es radi, de sebaj, úgysincs hely, és úgysincs úgy veretve, hogy gond legyen...

Azaz jogos a felvetés, hogy a legtöbb hőt termelő részről minél előbb kifelé kell vezetni a meleget. Köszi a mondatot, ami végülis erre az útra vitt! :R

• Rick4

félisten

válasz PROTRON #57351 üzenetére

Én egy teát ittam, és tlaán etőtl értem, hogy működik a ph.. :D
    Szóval írtad, hogy szerinted megreked a levegő:
    Amúgy tesztelted is a házgyártó által javasolt venti elrendezést, vagy csak saját kútfőből jött ez az elmélet hogy nem bírná tartani a turbót ha a VRM miatt felmelegedett levegőt kapná a radi venti?
    Azátn olvasgattam többfelé, és találtam másokat is, akik a gyártói ajánlással szembe menve felfelé tolják ki a levegőt. Vili már? :D

Tehát attól függetlenül, hogy mi a gyártói ajánlás, tények igazolják, hogy mások is felfelé tolják ki a levegőt, meg a gyártó is úgy "ábrázolja", ez ugye azért volt macskaköröm között, mert az csak egy olyan kép, ahol az esztétika miatt tüntették el a venti tartó konzoljait, de valahol utólag mégis engem igazol.....
    Azaz az állítás utóbb pontosítva igazzá vált, nem csak én különcködök, mások is úgy csinálták, mint én, ha náluk működik, nálam miért ne működne, csak igyekeztem megmagyarázni, hogy nem minden esetben kell felfelé tolni a meleget...
    Nem kell ehhez inni semmit. ;)

Nem gyűjtöttem be semmilyen játékokat, nekem erre amúgysincs sok időm, péntek óta itt volt a kártya, de szombaton végképp más dolog volt, ma se volt sok szabadidőm, de ha ma nem rakom be, jövő hét végéig megint nem lett volna rá lehetőség, hét közben mindig dolog van, és állandóan csörög a telefon... Gyorsba feltettem 2-3 játékot, próbálgattam, jó minden, nem kockás a fánk, kikapcs....
    Holnap meló ezerrel, attól nem fog 70°C-os levegő jönni belőle, hogy elküldök egy oldalba kapott Mustangra egy minden javítandó alkatrészt tartalmazó 1.5 milliós árajánlatot! :D

Szóval jó ez perpill így ahogy van, amúgy már megvan a tuti, ha találnék egy ugyanilyen ház jobbos oldalát, kiműteném belőle az edzett üveget, és a helyére menne egy lézervágott szép rács, mögé meg beférne a 240-es aio, és akkor nagyjából kiküszöböltem az első problémát...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés