Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz bobsurf #32585 üzenetére

Elég sűrű hátul a rács, és csak a levegő egy kis százaléka áramlik be elől a hdd-ken keresztül, szóval nehéz dolga van a ventilátornak.
    Maga az alaplap nagyon jól érzi magát, még kisebb fordulatnál is, nem megy 35C° fölé a hőmérséklete. De a hdd-k ekkor alúrol nyaldossák az 50C°-ot munka közben, ami azért hosszútávon nem szerencsés.
    Tervbe van véve hogy kivágom a perforációt, és rakok oda egy hagyományos rácsot, de mióta beállítottam nem volt kedvem hozzá.

Ezek rendes WD RE 7200-as hdd-k, és nincsenek leállítva sosem, szóval lehet hogy energiatakarékos, nagyrészt álló HDD-kel még a szobahőmérsékletet sem hagyja el.

A hangosságot onnan veszem, hogy mikor próbálgattam üresen, majd 1db zöld lemezzel egy fokozattal lejjebb állítottam be a szellőzést fülre mint most kell. De az sem az a szint ami mellet tudnék aludni egy csendes szobában. És a legjobb, leghalkabb, leghatásosabb PWM ventit raktam bele, de rács miatt így is van szélzaj.

Ragasztottam az aljára/tetejére vastag gumilapot, az megfogta. 100% hogy nem a hdd/venti mechanikai csatolása miatt hallom a fújást. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés