- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
szponzor #4476 üzenetére
Gratula, jó kis konfigot raktál össze, az sg06 pedig szokatlan így ezüstbe.
zodo: neked is grat, majd beszámolót. a táppal meg nem tudom, hosszútávon én merném hiába neve van,de akkor is, mennyi idős?
Valamint jövőhéten kedden meglesz a ram így addigra nkeme is egybe lesz az új gép ( vga-t leszámítva).
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #4424 üzenetére
Az a poén hogy ahol én néztem ott nem találtam
A lényeg hogy megvan.
zodo: van abban valami amit osibaa mond.
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Én magamnak ezen gondolkodom a giga laphoz. TP-link router van itthon valamint van egy szabadság az elhelyezéshez.
rudi77: Mekkora fogyasztáshoz? 10-120w akkor a paneltáp ( szerintem arra gondoltál) jó megoldás mert magas a hatásfok, ha tudsz jó áron szerezni akkor azt javaslom. Ha nem találsz akkor esetleg a chieftec bt02 házat tudom javasolni ( jók a méretek, a tápja is ok illetve szőllőztethető) vagy ha lehet drágább akkor esetleg antec isk 150 még. De mi a gond a skleton minivel, ( az árán felül ) ?
-
toldy
őstag
Uhh,kezdjük.
Hány darab ide meghajtót szeretnél a gépbe? ( ez befojásolja ház táp párost)
Tudom ajánlani a shappire lapját pl 2gb rammal és egy sempron 140 procival, ekkor
- van 2 db idemeghajtónak csati ( 1 db csati)
- viszi a full hdt ( nem kell plusz vga
- tv tuner mehet pci-e x16 csatolóba
- csak a wifi kell hogy usb-s legyen ( abból meg már akadnak kicsik is)Vagy pedig ( én ezt pártolom)
- lecserélni a hdd-ket satára
- asus lap ( integrált wifi, usb3 stb)
- sempron proci 2gb ram ( nagy eséllyel feloldható)
- tv tuner pcie csatolóba ( erős integrált vga hardveres gyorsítás stb nem kell vga)semmi nem lóg ki a gépből, a fogyasztása több mint atomos gépnek egy 110-120w táp azért kell neki.
Odd-t akarsz a gépbe? mekkora adatmennyiség hez kell?
-
toldy
őstag
WOW
A srác igen csak kicsavarta a konfigot.
Nem semmi oc értékek ráadásul a fogyasztás is meredek és itx !!
-
toldy
őstag
No, egész éjjel agyaltam és rájöttem hogy nekem nem elég az igp ( túlságosan random használok progikat és vannak graf igényesek is), így a ház, vga marad, de viszont váltani kéne. A kérdés melyikkel járok jobban teljesítmény/fogyasztás arányban? A nagyon max keret 70, és nem most.
1, Asus lap 33k + x3/x4 proci apróról 20k + 2gb ram 10k ( itt van wifi de az antenna külső kábeles, ez cserélhető kics antennákra?) =63k és itt maradhat a bigshuriken mert amd felfogatót sokkal könyebb szerelni és jó a lap elrendezése.
2, Giga lap 25k + i3-530 20k + 2gb ram 10k + wifi 5k = 60k de itt a shurikennek mennie kell, elöb utóbb kell egy normális hűtő rá.
-
toldy
őstag
Kis számító
Egyébként a J&W tűnik a legjobbnak, de kérdés mikorra ér ide, mennyiért ( biztos drága lesz) illetve azt vettem észre hogy eddig mindegyik lapjukon volt valami ami fájt ( valamit nagyon nem jól oldottak meg vagy nem tettek meg).
Ha nagyobb teljesítményt akarsz kisajtólni a kis gépből akkor a giga lapját javaslom de ha "olcsóság" és a felszereltség számít akkor az asus. Nehéz döntés mind jó lap, tényleg csak szimpátia/elvárások/ garancia fügvénye. -
toldy
őstag
Én az asust veszem !! stipistop.
Egyébként mindegyik jó lap. Mik az igények és ahhoz képest dönts.
Egy kérdés szerintetek egy 4-5 hónapos zotac 9300 mennyit ér használtan? Garanciával és utána néztem nem csak nálam van a sorrendi probléma így nem a lap híbás hanem a tervezése.
-
toldy
őstag
Vissza raktam a régi lapot hogy megnézem működik-e. Jelentem tökéletesen üzemel. A q8200 helyett most egy e1400 ( 2ghz) van a gépbe - a régi lapommal - és az élményindex 7,2ről 5,0ra esett. Most megnézem mit tud tuningba, a q8200 azért nem lehetet húzni mert magas volt az fsb ( 1333mhz) és ebben a lapban csak annak az emelésével lehet oc-zni ( az e1400 csak 800mhz , de sajnos a gyári intel hűtő van rajta).
-
toldy
őstag
Ahogyan Osibaa is mondta. Szerintem is a ASUS AT3IONT-I DELUXE lappal jársz a legjobban hiszen az mindent visz - akkár ful hd is- van saját tápja, wifi távirányító stb és normális support így itt kapsz a legtöbbet a pénzedért. Nem tudom hol lesz a gép de ehhez a lapohoz egy lian li pc q7 szerintem ideális választás. Szép ház, nem nagy ( bár vanak kisebbek is) de ebbe tudsz rakni normális 3,5" hdd-t illetve normális odd ( így később egy bluray meghajtó is kerülhet a gépbe) valamint van esély bővítőslot használatára ( pl bekerülhet egy tv tuner kártya ) és így egy nagyon jó htpc lesz belőle mert ideális alap.
Mivel ehhez nem kell plusz táp így joval szelősebb a gép, de egy db 1 ventit azért javaslok beszerelni valahova pl a táp helyére szívóra elegendő. -
toldy
őstag
És valamelyik antec ház? 65 vagy 150wos. Lehet ám slot in slim meghajtót is venni.
-
toldy
őstag
Én mostmár azon agyalok hogy hogyan fogom eladni, de egyenlőre nincs szívem meghírdettni akármennyi gondom is van vele.
Bird: nem mindegy milyen sorrendben szerelem össze ( elöbb táp majd ram behelyezése a helyes) csuppán az a gond hogy az a bigshuriken lehetlenné teszi a szerelést.
-
toldy
őstag
Bocsi, ha vissza olvasol akkor van egy időszak amikor ugyan ezel küzködtem, és alapcsere lett a vége ( nagy valószínüségel fölöslegesen), letestelni nem hiszem mert most az asztalon van a cuccos egy szivacson és továbbra sem működik. Multival egész pontosan mit mérjek? ( melyek be dugjam hány volton, nem vagyok egy nagy elektroűszerész
)
-
toldy
őstag
Bocsi, teloról frissítettem és újra elküldte. Egyre biztosabb vagyok a váltáson.
Gyors kérdés: nem indul ( nem add képet) a tünetek: bekapcs, minden venti ép hogy forog, kikapcs kábelek átmozgatása bekapcs minden venti maxon pörög illetve ezzek kombinációjával a táp venti vagy pörög vagy nem. lehet hogy táp?
-
toldy
őstag
megint nem indul.
Semmi ötletem sincs hogy mi lehet a gond.
-
toldy
őstag
megint nem indul.
Semmi ötletem sincs hogy mi lehet a gond.
-
toldy
őstag
Egyedül az Asus M4A88T-I Deluxe lap ami szóbe jöhet ( neked) akkor a ramokat is megtarthatod illetve tuningosabb ( bár nem tdom mennyit számit) és van rajta wifi bt. én az javaslom.
3P: Ez esetben egy LC power ház jöhet szóba ( bár nem tudom hogy minek 1-2T hdd), de én a helyedben azt az Aplus házat venném egy 320gb noti hdd-vel. ( arra a célra amit mondtál).
-
toldy
őstag
Mekkora hdd kell bele illetve odd szükséges-e? ( a ház miatt) Ha valóban csak netre esetenként egy-egy filmre akkor szerintem egy d510 és nm10 lap is elegendő, pl ez ? teljesen passzív gépet hdd-vel csak jó szellőző házba érdemes építeni, különben ajánlott legalább egy db 80cm alulfeszelt ventit is beépíteni hogy átszellőztesse a gépet.
Mondjuk ez egy kellemes szellős ház.
-
toldy
őstag
válasz
kbhuinfo #4281 üzenetére
Egész pontosan mit szeretnél? HTPC-hez? ( lényegében bármelyik ionos lap megfelel arra célre).
DopeBob: szerintem a Silverstone LC05 a te "embered" csak az a gond hogy kicsit drága illetve csupán 60w ( 80peak) táp van benne ami csupán atpmhoz elegendő.
Osibaa megelőzöt, ha már itt vagy, a zotac su2300 illetve su4100 szerelt ionos lapjáról tudsz bármit ? mert csupán egy anandtech tesztet találtam, ez viszont szóba jöhet ideiglenesen ( annak ellenére hogy már meggyült a bajom a márkával).
-
toldy
őstag
A procinak 45w, a 880gnek 18w ( ezt találtam neten, szerintem helyes) többinek számolok 10-12w ( ram,sb710,hdd/ssd,wifi,egér/bill,1 db venti) és ezek max tdp értékek így a táp nem mindig pörög teljesen kihasználtan mert net/zene/film alatt olyan 45-55w szerintem. Illetve talán még a proci,igp,ram feszültségen is lehet faragni.
Igazat megvalva az az antec csúfság mozgatja a fantáziám és abban van 80w ( 90w peak) táp. Ami nem tetszik rajta azon lehet változtatni.
Itt vannak jó képek, róla.
-
toldy
őstag
Szerintetek egy M4A88T-I Deluxe igp-t használva, egy 45w athlonnal noti hdd-t ( esetleg ssdt) használva mennyit fogyaszthat max kb? 80w alatt van nemde?
-
toldy
őstag
Itt egy jó kis teszt a Lian Li Q11-ről, már itthon is beszerzhető szürke,fekete, piros színben és itt jön a gond, azt a 28-35e közti árat sokallom.
-
toldy
őstag
válasz
Pirate82 #4259 üzenetére
Ez esetben szerintem maradhatsz amd-s.
Amit javaslok, ne ragaszkodj a ramhoz , inkább a procihoz. Így legolcsobban.
Ház: Silverstone sg05
Lap: Asus M4A88T-I Deluxe
Cpu: Amd Athlon II X2 255 3,1ghz- egyenlőre marad
Ram: 2gb Kingmax DDR3 notebook 1333mhz
Vga: Gainward 9600gGT 1gb - egyenlőre marad
Hdd: 500Gb WD caviar - egyenlőre marad
ODD: asus dvd - egyenlőre maradEz így 68-70e Ft. Azért javaslom ezt a felálást mert ebben a lapban van lehetőséged pl magfeloldásra ( ha a proci olyan), alulfeszelésre ( ezt javaslom), tuningra és van rajta wifi és Bt illetve az elrendezése is egész jó. A vga egyenlőre maradhat mert az az sg05be belefér és a táp is elbírja ( a tápon van vga csatlakozó ) . A késöbbiekben veszel 2gb ramot, ha nagyon kell akkor slim odd-t, karácsonyra kérsz egy vincsit ( pl ). Vga az szerintem egyenlőre elég arra a felbontásra és várj picit mert jön az amd 6 seria ( hátha lesz közte olyan) illetve esélyes hogy lejebb nyomja az 5seria árait valamint az nv árai is beálnak ( gts450 most 34-38 így késöbbre lehet le megy 30ig vagy alá).
Ha zotac mellet döntesz akkor is ilyen árban jösz ki ( csak több ram marad) de az asus lapja 100x jobb, nem javaslom mert az lga775 már nagyon kilóg a sorból, (intelnél és jövőállóság). valamint sokaknak van vele gondja ( pl user 137 és én is).
-
toldy
őstag
válasz
Pirate82 #4251 üzenetére
Még egy kérdés, jelenleg milyen procid van? egyébként ha jól értelmezem akkor csak a 4gb ram ami fix, én a helyedben eladnám és egy új konfigot raknék össze legyen az intel 1156 vagy amd am3.
Amit Osibaa írt azt anyiban egészíteném ki hogy a vga választása mindig felbontás, és igény függő.
kisza25, grat az ssd-hez irigykedés on. Én is szemezgetek a dologgal, de arra jutottam hogy ezt a gépet nem bántom, majd ha eljött az ideje akkor fogom az egészet cserélni.
-
toldy
őstag
válasz
Pirate82 #4251 üzenetére
Akkor végül miaz amire szükséged van?
Ház, vga ? Upsz, gond van lap az kell új ha amd-st veszel ( mert 2 olyan lap van ami megéri az árát, bár az egyik túlárazott) akkor ramot kell cserélni ( vagy ddr3 vagy noti ddr3 ) ha intel lapot akkor meg procit.Az sg05 maradhat a táp nyugodtan én a gyári 300w al használom a max fogyasztásom pedig 260-280w körül van ( és ez a nagyon max), konfig az adatlapomon.
Milyen felbontáson játszanál?
-
toldy
őstag
válasz
Pirate82 #4243 üzenetére
Szia, ahogy korábban Osibaa is mondta ez a ház nem a legjobb választás és ehhez kell még egy sfx táp is, ami egy 300w chieftec táppal is számolva ház + táp 20e ft amíg az sg05 jobb minőségű,szellősebb,jobb elrendezés,80%+ 300w táp, ( illetve márka
). szerintem megéri azt a 5e ft felárat.
Az előző konfigodat, illetve igényediet figyelembe véve merészeltem össze állítani egy másik konfigot. ( a gf220 illetve egy chieftec táppal számolva 146e Ft jött ki, így 150e ftal számoltam mint keret)
Pár dologban kicsit lejjebb vettem ha nem gond de ettől még játékra továbra is alkalmas.
-Silverstone Sg05
-Gigabyte H55N-USB3
-Intel Pentium G6950
-KingMax 2GB 1333Mhz DDR3
-LG T-20N SLIM DVD-író
-Western Digital Green Caviar 640GB 16MB 3,5"
-Gigabyte HD5670 ( GV-R567OC-1GI ) 1GBEz így 150e körül van ( e-boltból néztem , a ház pedig pcgearből származik). Nem tudom milyen felbontáson szeretnél játszani, de 5670 már egészen használható kártya. Igaz ram csak 2gb de filmezéshez illetve ajátékok többségéhez elegendő ( és késöbb lehet bővíteni). És merészeltem a 1,5T helyet csupán 1T vincsit berakni, szerintem egy ideig elegendő ez is. Szerintem ez erősebb és időt álóbb konfig mint az előző ( már ha lehet ezt bármilyen gépre mondani) Késöbb a hdd-t is lehet bővíteni , és öszintén szolva szerintem jobb kásöbb külső meghajtóval bővíteni. ( közeb megnéztem egy másik boltot és ott minden megvan egyben illetve pár ezerrel olcsóbb, pcx)
-
toldy
őstag
Osibaa: Érdekes kis kuckó, nem lenne rossz, de nincs az a minőségérzetem mint a többi antec háznál.
Duracellm... Jutottál valamire?
zodo: Sajnos túl sok adattal nem tudok szolgálni mert nem tudtam 6-8ezret szánni 2gb ramra így egyenlőre félre van téve, ha sikerül befejeznem ígérem mindenféle dologra kitérek.
bird: Jónak tűnik a dolog, örünk hogy csak pozítvan csalódtál. ( bár ettől még nem veszek atomot
) Képekre meg hogyne lenne igény, azokra mindig van.
-
toldy
őstag
válasz
#16939776 #4206 üzenetére
Tényleg nincs semmi ötletem. Én továbbra is lapgyanúsnak tartom a dolgot. Esetleg azt ki tudod próbálni hogy másik 775 lap ( teljesen más lap) ezzel a procival, rammal,hdd, és paneltáppal kiróbálod akkor is fen áll a probléma?
Be van szerelve a lap a házba vagy kint az asztalon prudukálja? -
-
-
toldy
őstag
válasz
user137 #4143 üzenetére
Lapot most nem tudok, holnap megnézem. Az sg05 megvan még? Egy lemezr jól meghajlitasz és fursz a gyári mintájára csak akkor akkorát hogy beférjen 4 hdd. Így ott a venti a hddknek, egy atomoslapnak meg nem lessz melege mert elég szellős úgy is. Holnap megmutatom/elmondom hogy gondolom, igy telón kicsit nehéz.
-
toldy
őstag
Nézétek csak MIT találtam.
Bár az elrendezés a szokásos.
Most megint elfogot a vágy hogy intel i5-2500k,corsair h70, 4gb ram, silversonte 450w sfx, GTX 460, intel 80gb ssd, lian li pc q11, blu-ray.
Amd továbra is érdekel de azt én htpc-be tudom elképzelni. ÁÁHHH, megint nem bírok a magammal.
Most nézem az a SB cooler nagyon beteg
tudom 45whoz való, de akkor is.
-
toldy
őstag
Szia,
Ha jol tudom akkor az atomra a hűtő felfogatása ilyen kis kereszt fém van beakasztva ergo mint a chipsethűtők. Ha csak a proci van a borda alatt így szerintem valami komolyabb chipset hűtő is megfelel vagy kell keresni egy jobb ventilátort.Bird: Windowsnál szerintem elegendő a 2gb ram a htpc feladatok ellátásához, ( ha van egy kis vga illetve nem ezzel konvertálod a filmeket), Linux alattt meg pláne. Az xmbc felület igényeit nem ismerem, biztos lessz valaki aki tud segíteni. Most olvasom ( megint) hogy atom, szerintem elegendő lesz. Legfeljebb egy modult vegyél és akkor késöbb kényelmesebb bővíteni ha szükséges.
-
toldy
őstag
válasz
#16939776 #4122 üzenetére
Az ampereket elnézve illik elbírnia egy olyan procit, még egy pci-e x1 nv ion kártyát is.
-
toldy
őstag
válasz
Lord Takeda #4113 üzenetére
A silverstone házak régóta vannak a pcq11 valóban csak most jelent meg.
Az sg05/06 ban benne van a 300w táp ( vga táppal együt). A q11 itthon még nem láttam de pár külföldi webshopban már feltünt, javaslom írj engusznak ő tud ajánlatott mondani, boltja. A q07be amik elérhető SFX tápok azok 300-350-450w 10 és 25e ft közt. ( chieftec,bequiet, silverstone), ebbe a házba mindenféleképpen valami egyslottos kártya való ( nem szabad ezeket gányolni, csak moddolni) pl ilyen, de szólok ezesetben lőttek a 3,5" hdd helynek, lent, így mindenféle képpen más házat javaslok ehhez a konfighoz.HookR: Igen én is ebben reménykedem, valamit mindig el kell tolni egy terméken?
-
toldy
őstag
válasz
Lord Takeda #4110 üzenetére
Szia,
Ilyen tört csatlakozóról vagy rövid verziórol sajnos nem tudok, esetleg még a Hogy is néznek ki gépeink topickban megpróbálhatod.
Egyébként hogy haladsz a projectal? Mert mostani igényeded figyelembe véve úgy vélem valami erősebb gépet szeretnél kihozni ahoz viszont nem ajánlott ez a ház ( nagyon zsúfolt, meleg lesz benne) így vár egy picit és vagy Silverstone sg05/06 vagy lian li pc q11 vegyél ( a sokkal jobb szellőzés miatt).
Vagy ha nincs nagy igény erős vga-ra akkor még azt is meglehet próbálni hogy sfx tápot szerelsz a házba, ezzel sok helyet spórolva ( és egy 5670 még mindig belefér).Egyébként láttam már ebben a házba 5750et is , csak hát alapvetően a hűtés hiányosságai miatt ilyen konfighoz nem ajánlható.
Mindenki, jutt eszembe ITT egy kis galéria a PC Q11-ről.
-
toldy
őstag
Így EZT a tesztet olvasva felmerült bennem, létezik DTX alaplap 2db pci-e 16x slottal?
-
toldy
őstag
válasz
Mattanyahu #4093 üzenetére
Igen, van pár jó itx lapjuk csak sajnos industrial deszkák, ezért a beszerzés majdnem esélytelen.
Egyébként ki talalja ki, milyen ház volt ez korábban?
-
toldy
őstag
Egyébként én sem értem, én azt hittem ahogy te is gondolod, csak most hogy felhívták rá a figyelmem hogy a kimenet csak 4a. De tényleg érdekes, pico nál meg vannak az amperek, pedig szerintem nagyon hasonló a két szerkezet, csak a méret más. Semilyen termék nem tökéletes, ezt megszokhattuk már volna.
-
toldy
őstag
válasz
#25954560 #4044 üzenetére
Nem muszály USB-s wifit venni. Ahhoz hasonló árban van pl ilyen és ezt betudod rakni a gépbe.
szponzor Lap az van már pár darab a topikban és azt mondják nagyon jó, személyes tapasztalatom nincs ugyan de ltalanba ( beszámolók és tesztek alapján) én azt mondom hogy jó lap.
A ház sokak szerint nem a legjobb választás, általában a szellőzésre panaszkodnak. Szerintem viszont ( ahogy te is szeretnéd) SFX vagy pico tápot használva már nagyon jó kis háznak feltételezem, így van hely normális szellőzést kiépíteni.
Régebben lekartam cserélni az FSP tápomat egy olyan bequiet-re ( csak a 350wra) de végül nem tettem mert kiderült nincs rá szükségem. Akkori kutakodásom eredménye az jó egy teljesen átlagos táp ( van akinek hangos van akinek nem stb) csak sfx méretben. -
toldy
őstag
válasz
kazan23 #4030 üzenetére
Az unbox videót elnézve az i3-530 gyári hűtője olyasmi mint a c2q hűtők, azok viszont beférnek.
-
toldy
őstag
Itt egy kis szösszenet az Asus M4A88T-I Deluxe lapról.
kazan23: És esetleg egy ilyen 120w paneltáp az alulapra? Intelt és amdt is bír igp-vel és mégse 30e.
-
toldy
őstag
válasz
Jockero #3996 üzenetére
Nem értem, csupán a J&W lapok kezelik 65w a Sapphire IPC-AM3DD785G és az Asus M4A88T-I Deluxe is 95w ig kezel ( elvileg felette is de ahhoz nagyon jó hűtést kell a procira rakni. Így mint mondtam a 150w kényelmesen belefér egy Phenom II X4 925. Vagy pedig Gigabyte H55N-Usb3 egy i5-650, de itt az intel igp gyengébb ( szerintem).
-
toldy
őstag
válasz
Jockero #3992 üzenetére
Szia, amik gondok nálam.
-ha gond van nagyon keserves a garancia ügyintézés ( 1-2 boltot kivéve, mylemon)
- a hozzá kapot wifi semmire nem jó mindig eldobja a jelet ( 2 lapom is van és mind a 2nél, a router jó mert a 2 laptop, telefonom, haver laptopja nem szakít netet)
- nagyon skaknak az esetleges bios frissítés kinyírja a lapot ( bár ez főleg h55 re jelemző)
- hiába állítom lejebb a proci feszt, nem veszi le,pedig be van állítva
- illetve 775 tokozás, és többet fogyaszt mint az i5Amd nél még szóba jöhet a sapphire és az asus lapja de ezekbe max egy Phenom II X4 925 ( vagy ha tényleg nem sokára befutt akkor lesz 95w x6 is, de ez nem tudni).
-
toldy
őstag
válasz
Jockero #3989 üzenetére
Szia, először is üdv a klubban és gratulálok a házhoz, külföldön sokan dícsérik.
A kérdésre is válaszolva, amennyiben új konfig ergo lap/ram/proci kell akkor sokkal jobb az i5 mind teljesítmény, mind fogyasztásilag. Renderelsz,konvertálsz is hogy kell egy q9650 teljesítmény? ( de ha c2q akkor inkább q9550). Nekem van olyan zotac lapom mint amit kérdezel. Hátt, vannak hibái és szerintem bosszantóak. Esetleg AMD ? abból is van 1-2 jó lap.
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Őszintén, magam sem tudom.
Fentebb írtam mire használom a gépet, ha nem lenne a gta akkor már rég csináltam volna egy olyan összeállítást mint aminek a képeit linkeltem korábban. Utóbbi időben sokat megy a gép így most arra törekszem hogy mostani teljesítményt hozzam kisebb fogyasztás mellett, hogy ez mely gyártó termékit használva sikerül elérnem, az mindegy.Most
idle 60-65w játék pedig 150-170w egy új dfi lappal ( P55) egy i3-530 és alacsony feszes ddr3 ramokkal ( és ssdvel de az már télleg sokba lenne) szerintem ezt sikerülne lejebb vinnem 50-55w és 130-140w-ra. Maga a proci 96w helyet 73w, p55 is kevesebbel beéri mint a gf9400. Nagyon gondolkodom mi legyen.És akkor még ott van az hogy a dfi-be lehet alul feszelni, ebbe a zotacba nem ( hiába állítom be nem működik).
-
toldy
őstag
Én inkább egy ilyet raknék bele.
Őszintén szolva nagyon foglakoztatt most engem a nagyobbik zbox. Valjuk be őszintén egyedül a gta iv az ami erőforrás igényes a gépemen, net, office,zene film pedig bőven elegendő és még a monitor hátulján is elfér.
Bár kitudja mit hoz a jövő, mert ha kellene valami komolyabb akkor viszont gondba vagyok.
Lehet végül i3-530/i5-760 lesz egy giga lappal, az úgy kevesebbet fogyaszt, és erősebb. -
toldy
őstag
válasz
kazan23 #3971 üzenetére
Illetva ha csak a nyers proci erőt nézzük akkor egy su2300 jobb ( bár nem mérföldekkel,de jobb) mint az atom 330. Itt PH-n is van egy kis szösszenet. Szóval kicsit ( 10-15% ) erősebb proci és egy jó multimédiás chipset szerintem sokkal jobb mint az előző generáció.
Az a Z-box egy ssd-vel nagyon jó lenne.
-
toldy
őstag
Igazából azt is meglehet csinálni hogy veszünk egy pico/panel tápot csak a procinak, rendszernek és egy ilyesmi megoldást a vga-nak ( csupán egy normál 5,25 helyre van szükség)
-
toldy
őstag
válasz
kazan23 #3956 üzenetére
Szia, végül abba a 15-18e ársávban választasztasz akkor a TT helyett inkább a chieftecet ajánlom. Kezdem miért;
-kisebb mint a tt
- táp elhelyezése miatt jobb a szellőzés, illetve nagyobb cpu hűtőt tudsz belerakni ( ha véletlenül)
- és ami, hiába kisebb a tápja ( 180w) de legalább halkabb és aktív pfc-s szenben a tt tápjával.Nekem van egy tt házam feljebb megtalálod a postot róla, csak azért vettem a chieftec helyet azt mert ez volt apróban 10rt míg a chifi 15-16 volt. A gyári intel venti éppen hogy befér a táp alá és ráadásúl a biztosabb felfogatás miatt kénytelen vagy úgy beszerelni a tápot hogy a venti alul van, de ez esetben ellen szív a porcival ( ergó hangosabb és melegebb). Szóval jobb a chifi.
Osibaa: az kiesett az ára miatt.
-
toldy
őstag
válasz
kazan23 #3952 üzenetére
És a Chieftec háza nem lenne jó? Van benne egy 180w táp, belefér egy bővítő egy normál hdd és odd. Méretei szerintem elfogadhatóak és 8-10k val olcsóbb mint az sg05.
Szerk, morexből kiindúlva nem hiszem hogy raksz bele odd-t így magasabb hűtőt is rakhatsz a procira.
Most nézem hogy lehet ettől is olcsóbb, még körbe nézek.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #3923 üzenetére
Találtam újabb információ morzsát de sajna nem tudom hogy mi igaz belőle,
de ez alapján kicsit magasabb illetve sajnos nem 110w panel hanem 150w flex powertáp van benne, illetve USB 3.0 az előlapon.
Igazat megvalva a 110w belefér egy shappire lap egy 4magos e procival illetve wifi a bővítőbe és akkor már igaz kicsit lasabb a proci de sokkal jobb a igp, szerintem.Mattanyahu: nem rossz, ha kiliggatod a ház oldalát , vagy kivágod és sűrű szövésű fém hálót raksz be akkor szerintem nem lenne nagy gond.
-
toldy
őstag
Anno márt volt róla szó, most úgy tűnik megint előkerült.
Amennyire tetszik annyira megvoltoztatnék pár dolgot. A mérete az jó, kellene bele bővítő hely, és nem kellene a odd bele. Ha tényleg lesz és 30 alatt akkor szerintem benevezek egyre egy asus lappal. Bár az a 110w táp lehetne 150w mont az origen házában.
Egyébként a Lian Li Pc Q-09 ről beszélek.
-
toldy
őstag
válasz
kazan23 #3893 üzenetére
Sajnos nem saját
M350 ház
Zotac 9300 itx ( nekem is ilyen van 2)
Intel e5200 + intel hűtő ( nekem is ilyen lapos a gyári intel hűtőm a q8200hoz)
2x2gb ram
250gb 2,5" hitachi
Pico psu 150wA zsinor nem gyári, a kábelharisnyázással kapcsolatban pedig segítenek ebben a topicban.
-
toldy
őstag
válasz
gordonfreemN #3887 üzenetére
Erre csak egy lap alkalmas ami ithhon is beszerezhető ( nem mintha külföldön sokkal több lenne). Az EZ a lap, de ez sem 18 hanem 32k.
Itt topicban is van egy , meg vannak vele elégedve. De nincs benne magfeloldás ( csak hogy félreértések elkerülése végett) többi lapot ismerve szerintem jó ár érte.
Házat gondolom egyenlőre marad a régiben, késöbb vagy lian li pc q08,q11( ezekbe normál atx táp) illetve sg05/06.( ezekben van 300w sfx táp)
-
toldy
őstag
Jóvanna
Mostanában nem vagyok toppon.
A Pcq-11et nézted? Szerintem nagyon jó ház lett.
No megvan, mikor hogy fogom fejleszteni a gépet. Olvastad a Bobcat/Buldozer hírt? Megvárom mi lessz belőle itx szinten és majd arra váltok*, addig pedig tökéletesen elegendő nekem ez a teljesítmény ami most van ( sőt gta4 leszámítva "sok" is).
*persze ha csak nem jön közbe valami gond vagy kihagyhatalan ajánlat
-
toldy
őstag
válasz
kazan23 #3877 üzenetére
Arról van szó hogy 10w cpu tdp megoldható full passzívan, 65w tdpig elegendő a proci hűtő ventije. Az i3nak 73w tdp szerintem az a 8w nem sokat oszt/szoroz hisz úgyse lesz állandóan 100% környékén járatva. Vannak alacsony profilú hűtők mellyekkel megoldahtó a tdp különbség. Szerintem egy nexus vagy egy prolimatech samuel 17 hűtő befér és jobb teljesítményű mint a gyári hűtő.
Mindenkinek: Találtam ithon M4A88T-I Deluxe lapot 3év garral 41e Ft. Kicsit húzós az az ár.
-
toldy
őstag
No, vége a nyaralásnak újra itthon.
Vissza olvastam a dolgokat.Zodo: először azt vettem észre hogy nem láltlak, aztán megtaláltalak
Jó lett az új arcod. A hűtőhöz is grat én is megvagyok elégedve az enyémmel, csak az zavar hogy nagyon nehéz szerelni ( szét kel robantani a lapot hozzá)
osibaa: az asus lapra csak annyit tudok mondani hogy a *******. Nem hiszem el, téyleg csak azért nem hozzák be mert itx !?
Látom közben beindult több project is, csak így tovább.
Mostanában megint gondolkodtam hogy újjítani kellene, de még nem tudom hogy.
-
toldy
őstag
válasz
Sir Psycho #3574 üzenetére
A hír alapján 1035T a neve tálcás kivitelben.
Nézegettem teszteket ( megfogta a fantáziám) és úgy vélem hogy az 1055T van egyszinten az i5-760 ( most nem renderelés,vágást néztem mert ott kétségtelen az x6 előnye) így viszont jobb a fogyasztás,árban hasonló. i7el viszont "durvább" gépet lehet kihozni ( i7-875K ).kisza25: valóban, mindig elfelejtem azt a lapot,
-
toldy
őstag
Amint megjelenik nálunk az asus vagy a minix új amd-s lapja illetve az 1035T ( vagy dobozos kivitelben 1045T) összeállítható akát 6magos itx konfig, egy 5970t is fogadó ITX házban ( sg07,pc-q08)
-
toldy
őstag
Nem tudom ki ismeri Ezt az oldalt, számomra újdonság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- ASUS routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest