- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ez a ház mennyibe kerülne, amire megkapnám és mennyit kéne várnom?
Közben rájöttem, hogy ide nem szállítanak. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54855 üzenetére
Paneltáp/picopsu. Sokszor a gyártó is összeszerelve fotózza, de kábelezés nélkül.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #54695 üzenetére
Csak egy RX550, nem tartom meg.
Pár rossz minőségű képet sikerült készítenem, maga a konfig se túl szép, nem rajtam múlt.
Szétszedtem, átnéztem, kitakarítottam és így sikerült gyorsan összedobni.
A 2db gyári ventit a képek után raktam be.
Sata kábeleket lusta voltam kicserélni, igazából lehetne rá költeni és időt áldozni, de én nem fogok.A képek nagyítva nem homályosak.
-
Grave_444
nagyúr
Ma hozzám került egy AMD ITX gép, Silverstone Raven RVZ01-E házban, Noctua NH-L9x65 hűtővel.
Még nem tudom pontosan mi lesz a sorsa, ha normálisan néz ki és fotózható majd teszek fel pár képet róla.
-
Grave_444
nagyúr
Tegnap alaplapra kötöttem a házhűtőket, hogy ki tudjam kapcsolni őket (ne fix 5V-ról menjenek) és ami érdekes, hogy alul 2, felül 2 ventilátor alig jelent idle 1-2 fokot cpu terén. Terhelve sem biztos, hogy számottevően segít úgy, hogy a cpu hűtő és mögötte egy 92-es szívó venti egyfolytában üzemel. Utóbbiak kb 5-600rpm-en némák, a gépnek az alapzaja elnyomja. Érdekes, mert nem mozog benne semmi mégis az áramnak van egy minimális hangja. A SS Focus Platina tápban lévő venti, ahogyan a BQ Pure Wings 120mm is hallható már a minimum fordulaton, ezért ezek is pihennek ha nem fut játék. 20%-on indulnak, ha arányos a feszültséggel ez 2,4V-ot jelent.
Ami még érdekes a kártya sem tűnik melegebbnek házhűtők nélkül, persze ez nyáron vagy hosszabb távon biztosan változna.
A sok kábel miatt ideiglenesen szegény alaplapot 2 csavar tartja, a másik felén kb 1 centire a távtartó fölött áll, plusz a vga csavarjai tartják.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54464 üzenetére
Ez is vállalható.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54460 üzenetére
Ninja 3 szerintem kifejezetten jól néz ki például.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
imibogyo #54446 üzenetére
Az első a jó megoldás elhihetitek nekem.
Ez a Powerlink valami batár nagy.
A tápomon ilyen a kábel és ez teljesen derékszögön túl megfeszívte is pont annyira szélesítette meg a kártyát, hogy lenyomta szép lassan az üveget az oldallapról.
Ez még rosszabb lenne, ert feszül a kábel, a gyári tápkábelnél is rosszabb.
Az általam ajánlott toldó sem mindegy milyen, mert ez például nem csúszik bele a helyére, hanem ellenkező irányba kinyúlik.
Ennél viszont látszik, hogy tényleg csak pár mm-el szélesít, szűk házba csak ilyennel megoldható és esztétikus marad az összkép.AxBattler
Milyen házról és kártyáról van szó egyébként?Talán ez a legfontosabb és hogy pontosan lemérd mekkora fér el.
-
Grave_444
nagyúr
Ilyet is néztem, aprón is hirdetnek párat. Az a baj vele ehhez ugyanúgy kell a tápról tyúkbél.
Majd lehet a 2db 9cm-es ventit bekötöm az egyik alaplapira egy sima y elosztóval, a másik 2db 12-est és az 1db 14-est pedig a másik csatlakozóra a linkelt hubbal.Így talán nem lenne nagy fordulatszámbeli különbség a ventilátorok között. Több típusnál amúgy fel van tüntetve az induló feszültség, ami a minimum fordularszámot is eredményezi. Nekem eddig 5V-ról mind elindult.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54343 üzenetére
Ezt néztem én is, viszont a T8 Plus gyári oldala alapján nem egyértelmű a távtartó.
Gondolom nem elkerülhető a beszerelése, tehát semmiképp nem közvetlen a gépházon lévő kialakított menetbe kell csavarozni az alaplapot.Most se fért be egyébként a 127mm széles kártyánál a tápcsati, mert lenyomta az üveg oldallapot, úgyhogy rendeltem egy ilyet.
Gondolkodtam azon is, hogy az alaplapi 12v rgb csatlakozót átalakítózom 5v argb-re a procihűtő miatt, de aktív átalakítóhoz ugyanúgy kell egy áramforrás a tápegységről. Vagy jelen esetben ha működik az alaplapi USB 2.0 csatlakozóról.
Majd élesben minden kiderül, várom már.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mclovin #54341 üzenetére
Elvből próbálok minden felesleges kábelt megszüntetni, nem csak a hossza zavar.
Jó ötlet, de szerintem nem fogok rendelni hozzá, ha esztétikusan tudom kivitelezni.
A kinézett házban, ami még meg sem jelent lehet alacsonyabbak a távtartók. Szinte semmi infó nincs még róla, de az elsők között fogom megrendelni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #54339 üzenetére
Nem tudom mennyit bír az alaplapi port, ez a gond.
Az tényleg nem valami sok, viszont csak 1db ARGB ventilátor világítása menne róla, egyébként maga a ventilátor az alaplapi másik 4pin-re lenne kötve.
Legrosszabb esetben vegyesen kötöm a tervezett 5db ventilátort a cpu és sys fan csatikra, úgy biztosan nem lesz gond.Azon agyalok hogy fog elférni az új házban a sok kábel, mert jelenleg az alaplap alá rejtettem mindent. [kép] [kép] Nem lett az összes lefotózva.
Ezt ismerem.
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek egy ilyen elosztót 5db ventilátorral elbírhat ténylegesen 1db alaplapi csatlakozó?
Tudtommal 1-2A a maximum, amit tud maga az alaplapi 4pin.A másik kérdés erre a csoda átalakítóra vonatkozna.
A terv, hogy erről üzemelne a Jonsbo RC01 vezérlő. Ezt gondolom gond nélkül bírja.
Viszont ha közé teszek egy ilyesmi elosztót és mondjuk 1-2db ventilátort a molexre kötnék 5V-ra (szerintem többet az átalakító miatt nem is tudna) vajon mennyire terhelné túl a 9pin USB csatlakozót?Igazából ha a sima elosztó nem bírja csak B terv ez a Sata átalakítós megoldás.
Az egésznek a lényege, hogy mivel a tápról elég az MB 24pin, CPU 8pin és a VGA 6+2pin ne kelljen még egy Sata/Molex ágat is bekötnöm egy kis ITX házba feleslegesen.
Már minden meg van rendelve amúgy.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
Nagyon állat lett.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #54224 üzenetére
Tesztek alapján is állat a hűtés.
Alulra be fog férni a venti alá vagy felesleges? -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54074 üzenetére
ATX táp mellé is berakom a mATX alaplapot.
Az enyém alig szélesebb az ITX-nél. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54069 üzenetére
Szerintem a halkság alkatrészektől függ és a ház lehetőségeitől.
Egy Jonsbo T8 Plust tervezek, szerintem az se lesz hangosabb a mostanimnál, semmilyen alkatrészt nem cserélek, csak egyel kevesebb ventilátor lesz benne. Ha összejön..Most 60 fokon és 1200-as fordulaton a kártya a leghangosabb terhelve. Nyáron kb +5 fok a különbség, semmi más. Proci 50-55 fok max 1000rpm, házhűtők fix 5V.
Szóval baromi csendes. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #53915 üzenetére
Van infó róla mikor lesz kapható?
Közben netes képek + a sajátjaim alapján fejben méregettem a dolgokat és arra jutottam a mostani matx lapom bele fog férni.17,4cm széles, itx ugye 17cm, ennyi elvileg belefér. A magassága is rendben lehet a 3 vga slotnak köszönhetően.
Szóval elég csak a házat cserélnem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #53911 üzenetére
Na ezzel megfogtál.
Ha leszerelhető a fogantyú és az ssd tartók a vga felett talán ugyanazt tudja, ugyanúgy néz ki, mint a mostanim, cserébe kisebb és itx lap kell bele.
Felső venti 1x14cm 2x12cm helyett, ez nem hinném, hogy ront bármin.
Gyári oldalon a hátsó ventiről nem írnak semmit.Lehet erre váltok majd, csak lapot kell cserélnem, elvileg a táp is befér. (Seasonic PX550)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #53907 üzenetére
Szép, tetszik a ház.
Ilyenkor mindig rákeresek, megnézem a méreteit és megkeresem miben lenne jobb a mostanimnál.Ez miben jobb? Semmiben.
Az a durva nagyobb térfogatra a Jonsbo V9-nél.
A V9-be elfér egy 92mm-es procihűtő, több ventilátor miatt valószínű a szellőzése is jobb, plusz mATX lapot is fogad.
Előnye az AIO support gyári oldal szerint, de szerintem mindkettőbe simán szerelhető. -
Grave_444
nagyúr
Hátha valakit érdekel, nem saját hirdetés.
Sunmilo S01 van fent aprón és SFX-L tápot is fogad.
Velka 3 és K39 mellett elég erős szerintem 7l alatt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #53790 üzenetére
Nekem is van ilyen, mert lenyomta a kábel a gépház üveg oldalát, elkezdett elengedni a gyári ragasztás..
[link]
Képet valóban nem raktam fel róla.Vásárláskor arra kell figyelni ne lefele álljon a csatlakozó, nem is értem azt hogyan lehetne használni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Nagyon jól néz ki.
-
Grave_444
nagyúr
Világos.
Én mindig törekedtem a legkevesebb kábellel a legegyszerűbben fix feszültségre kötni, hogy ne kelljen állítgatnom semmit szoftveresen. Ha a néma csend is szempont kell kapcsoló, hogy idle semmi se mozogjon a gépben, csak az áram.Volt így teljesen passzív gépem, de marad az 5V-os ventivel, nem hangosabb egy passzív tápnál. Abban is hiába nincs venti, akkor is van hangja. Ez már elég off, úgyhogy abbahagyom.
Duracellm...
Szóval kockázatos egy ilyen kábel szerinted?
Seasonic platina tápban megbízok, azt hiszem semmi más nem megy 5V-ról. -
-
Grave_444
nagyúr
Én sem teszteltem, rábízom azokra akik marhára ráérnek.
Viszont köztudott az említett darab a legjobb ezek közül. Amire csak tudom azt használok, pedig van egy 20g-os MX-2 is. Persze a gyengébb minőségű pasztákkal sem fő meg a proci, egy fórumtárs lekvárral és fogkrémmel is tesztelt.. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #53158 üzenetére
Nemár, ezt a baromságot.
Kisebb, mint az én házam, de ez simán fogad ATX tápot.
Az enyém gyárilag csak SFX-et..
Le ne cseréljem.Igaz ahhoz lapot is kéne.
Az SSD tartók nem kivehetőek? Azok nem tetszenek, felesleges oda.
Aki olvasta tudja mennyit szívtam a kábelezéssel, hiába moduláris a táp. Ennél a T8 Plus háznál ahogy nézem nem férne el az alaplap alatt semmi. -
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #53006 üzenetére
De igen, pont ezért nem vettem meg ennyiért.
Másik topikban lenne valaki, aki tud gyártani ilyesmit, de az is 40-50k lenne. -
Grave_444
nagyúr
A4 Open Air Case az aprón.
Mi sajnos nem tudtunk megegyezni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #52881 üzenetére
Ez annyira nem jön be.
Egy ilyet is elfogadnék.
Yuel Beast Motif Monument
Egyik fórumtárs úgy gyártott magának hasonlót és azt beszéltem vele, ha többen összejönnénk nekünk is tudna készíteni házat. [link]
Természetesen ITX-ben SFX/ATX táppal vízszintes vga-val. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #52879 üzenetére
Akkor a házra már lenne vevőm.
Jut eszembe ház. Ezt láttátok? [link]
GTX 1650-ig elmehet paneltáppal vagy picoval. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #52874 üzenetére
Az a baj annak nem sok értelme lenne, annyival durván nem kisebb a mostaninál.
Flex ATX táp kéne, vagy HDPLEX vagy valami nagyon komoly pico/paneltáp.
#52875 hegegabi80
Nem rég raktam össze igen. Te mondjuk jól járnál, mert lemérném a távtartót.
Régen is ilyen voltam csak pár évig hanyagoltam a témát, de most úgy érzem beszippant újra.
Valakinek van infója valami normális Flex tápról? -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek SGPC K39 vagy Metalfish S3 / S3 Plus a jobb?
Látom a különbségeket, főleg a táp, de összességben érdekelne.
Valaki beszéljen le róla, mert különben építek egy 10400F+1660S kombót 4-5literes házba.Most Jonsbo V9-et használok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #52275 üzenetére
SFX táp is ugyanígy lenne, igaz kisebb ventilátorral. Ugye az való ebbe a házba.
A kérdésre a válasz nem, mivel félpasszív módban van a táp és még sosem kapcsolt be rajta a hűtés.
Amúgy terhelés alatt 55-60 fok maximum a cpu minimum (750-1000) fordulatszámon.
Vga undervoltolva ~1200rpm-en szinte némán elvan 70 fok körül, házhűtők fix 5V-on hangtalanok. Szóval idle néma, terhelve is halkabb, mint egy átlagos pc netezés alatt. -
Grave_444
nagyúr
Egy kis frissítés.
Ilyen volt az eredeti állapot. [link]
Felülre sikerült még egy ventilátort betuszkolni, illetve kapott végig porszűrőt is.
A tápegységet tartó 2db hosszabb csavar tartja jobb oldalon. (Mivel mm pontosan illeszkedik amúgy se esne ki.)
Az RGB szivárványt leváltotta a fehér szín, a képek lehet más árnyalatban adják át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest