- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudnátok ajánlani halk, de használható 70mm-es slim ventiket?
-
Chieftec BT-04B-U3 - ugyan kicsit dundibb, mint egy konzol, de minden elfér benne, lehet bele normális hűtést szerelni, és egy igazán jó tápegységgel szállítják.
Árgép
Logout cikk
Light mod -
válasz
Archttila #29043 üzenetére
Vegyél apróról egy Big Shuriken-t, meg külön rá egy minőségi, 25mm vastag 120mm PWM ventit, és kész! Voltak akiknek szintén bántotta a fülét az AXP-k gyári légkavarója, ha még arra kell külön venni egy minőségi darabot, az már drága mulatság...
Milyen procit és tápot használsz?
Szerk.:
Most látom, hogy az SG13-ba max. 61mm magas hűtő fér, ez így kilövi a fenti gondolatot. -
válasz
canniball #29008 üzenetére
Nekem van elfogadható szint, de ez a Samu olyan, mint egy betonkeverő.
Minden elemnek be van tervezve a zajcsökkentése:
- WindForce-os, alacsony fogyasztású VGA;
- Xigmatek Praeton + SWIF2-92P;
- házba alacsony fordulatszámú SWIF2 + Noctua;
- HDD csere + a mostani felfúrása a falra.Ennél több már csak aránytalan ráfordítással menne, de így nekem elég lesz.
-
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
-
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond.
Megnyugtató cikk, köszi!Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően.
Egymás fölé, hosszanti irányba állítva őket.Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg.
Ha az előlap fontos, akkor nem szóltam, pedig előre kerülhetne olyan rács, ami a tetején található (portokkal együtt), felülre meg egy nyomógomb és csatlakozó nélküli tésztaszűrő. Persze ez ízlés kérdése is.
A tálcát nem bántanám.Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen.
Miért ne maradna egyenes?...felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva.
Bele se merek gondolni... -
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél, de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t, a ház elejébe pedig 1-2 ventit, a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.).
-
válasz
#22145024 #28754 üzenetére
Ismétlem: egy 6W-os CPU szvsz az életben nem hajt ki egy 55W TDP-s VGA-t.
De ha ennyi fölös pénzed van, akkor...
Zotac GTX750 Zone Edition 1GB DDR5
Palit VGA GTX750 2GB GDDR5 KalmX
Esetleg...
XFX Radeon R7 250 Passive Core Edition 1GB DDR5 -
válasz
kisza25 #28741 üzenetére
Grats a SWIF2-esekhez, így is jól mutat a ház!
(#28750) mintAdarab
Mivel passzív a lapod, ezért ajánlottam szintén passzív VGA-kat hozzá.
750Ti-t csak akkor vennék hozzá, ha nem olyan sokára fejlesztenél minimum Pentiumra. Anélkül szvsz fölösleges pénzkidobás, én inkább maradnék a hangtalan koncepciónál. -
válasz
#22145024 #28738 üzenetére
Inkább egy (passzív?) R7 250-et, vagy GT 730-at tennék mellé, azzal tuti elboldogul. Persze csak ha a munka miatt feltétlenül kell, mivel játékra elég kevés ez a két VGA, és ár/érték arányuk sem kiemelkedő...
Esetleg megfontolnék helyette egy Kabini rendszert, szintén passzív CPU-hűtővel. -
válasz
kisza25 #28593 üzenetére
Az se rossz!
Én is azon gondolkodok, hogyan tudnám passzívan üzemeltetni a gépemet. Egy Bitfenix Prodigy-be elfér előre egy 200mm-es venti, plusz hátra/felülre még 1-1 120mm-es, persze mind leszabályozva. VGA-ra menne valami Arctic borda, a CPU meg kapna egy feszcsökkentést, és egy nagyobb torony bordát - valami aszimmetrikus cucc kéne ide is.
Mellesleg egy csomó kocka mATX ház bejönne, hasonló méretben, és szellőzéssel, de olyan ortopéd helyekre tudják tervezni a csatlakozóikat, hogy az életkedvem is elmegy az egésztől... lásd Raijintek Aeneas, Aerocool DC Cube, stb.
Most komolyan, ki talál ki ilyet?
-
-
válasz
Kickass #28542 üzenetére
De, csak egy átalakítóval a belső USB2-es csatira kell kötnöd, és gyak. USB2-es portjaid lesznek. Nesze neked DVD nélküli médiaközpont.
(#28546) Benyaking
"Az szerintetek normális hogy 2 sata csatlakozó van az új alaplapomon?"
Ha x@rtál előtte a fórumban kérdezni, akkor igen.(#28552) Mercutio_
"H81 butitott csipszet."
Már amelyik gyártónál...
Szvsz ez a két legolcsóbb, legalapabb (részemről) ajánlható ITX lap: -
válasz
patomi #28508 üzenetére
Ezt a házat nyílvánvalóan nem CPU-burn tesztek órákg futtatására tervezték. Hiába 65W-os egy i3 (aminek jobb az energiagazdálkodása a penyánál), de kimondott HTPC-feladatok esetén nem hiszem, hogy 30%-nál jobban meg lenne terhelve.
Egy Kabini-vel tökéletes lenne.
De miért csak egy 2.5-ös hdd-t lehet belerakni? Oké, hogy HTPC, de akkor is... -
Bréking! Megjelent a Silverstone Sugo SG13 fehér színű, éééés.... PINK változata!
Nesztek!Nekem a szemem is kiégett...
-
-
válasz
#16939776 #28437 üzenetére
Okés, értem: igazán halk és hatékony csak nagyobb hűtővel lehet a rendszer.
Nézegettem én a Phanteks-et, és jó is lenne magasságra, de akárhogy forgatom, beleütközik a VGA-ba, vagy a RAM-okba, vagy a jobb oldalt merőlegesen felfüggesztett HDD-be, vagy a hátlapi portok felett közvetlenül elhelyezett hátsó 120mm-es ventibe:
Egyedül még a Shuriken Rev.B lenne, amiben több az anyag (350g) ezeknél a kis HTPC hűtőknél, és ami még határokon belül marad.
Bár lehet, hogy most már csak én pörgöm túl a témát, az i3-amra (később 65W-os i5) talán tényleg elég egy Zelos/Silvretta + rá egy minőségi PWM hűtő, aztán csókolom.
-
Pénteken vettem egy AC Alpine 11 Pro Rev.2-es hűtőt, de sajnos a venti műanyag kerete nyomta a RAM-okat, meg mintha a kondik is kicsit útban lettek volna, szóval kuka.
Konstatálnom kellett, hogy a lapomon elég közel vannak a DIMM-slot-ok a CPU hűtő furataihoz:
A Silvretta lenne még, amit nézegettem, de a lenti képek alapján ez sem férne el:
Bár nem tudom, ezen a képen a rögzítősínek síkján nem nagyon lóg túl a borda:
Vagy inkább maradjak a Rajintek Metis, TT Slim X3 kategóriás hűtőknél, lecserél ventilátorral?
-
Üdv!
A Scythe Kozuti-ra fel lehet úgy szerelni utólag 25mm-es ventit a gyári helyett, hogy a borda fölé kerüljön, mint a legtöbb top blower esetében? Elméletileg ráférne egy 92mm-es, de nem tudom, hogyan lehetne rögzíteni.
A Raijintek Zelos-ról meg írtak itt elég sok negatívat, de ha vásárlás után azonnal lecserélem a ventijét egy normális 25mm-esre, akkor is ilyen szörnyű lenne a helyzet?
Bár most már igazából a Silvretta tetszik, de hátha...
-
válasz
shteer #28388 üzenetére
750Ti már az Athlon 5350-en is CPU korlátos...
AMD AM1 Platform and Athlon 5350 with GTX 750 Ti - 1080p at under $450
Review: AMD Athlon 5350Ha néhanapján játszana, akkor az 5350-nél nem adnám alább, arra is lehet passzív hűtőt venni. Ráadásul ezen az új ASRock lapon csak 2db SATA csati található, az AM1-eseken viszont 4db van.
-
-
válasz
Pete55555 #28371 üzenetére
Nemtom', talán lehetne rá vágni egyet, mint a CM Elite-eken, de a porszűrést hogyan oldjam meg?
(#28372) Duracellm...
Igen, nagyjából így néz ki az MSI-m, és a HDD-keretnek, alul benne egy HDD-vel szintén el kellene majd férnie.
A bordából vághatok, de az meg gondolom csökkenti a hőleadás hatékonyságát. -
Üdv!
Szerintetek egy ARCTIC COOLING Accelero S2 hatékonyan le tudná hűteni a GTX 750Ti-met az Antec ISK600-amban?
Normál házban nem lenne kérdés, de itt ugye szűkös térről beszélünk. Ugyan két db 120mm-es ventit járatok benne, de vannak kétségeim.
Még a furattávolságokat kell csekkolnom...
-
válasz
patomi #28293 üzenetére
Köszi, de szállítással számolva jobban megéri egy újat vennem...
(#28299) kisza25
Az kellemes, jók az Arctic hűtők. Ezek szerint egy 65W-os, tuningmentes procit a Mini változatnak is el kell bírnia, lecserélt ventikkel.(#28309) Duracellm...
Hát arra én is. Még a héten olvasgatok teszteket, aztán vasárnap berendelem. A legszimpibb (és legdrágább) a 92mm-es Shuriken, de lehet, hogy arra is rögtön vennék egy 25mm-es ventit. -
válasz
btudos #28283 üzenetére
Köszi, de ahogy mondtam, inkább kisebb lenne jó!
(#28284) Duracellm...
Köszi, de így a felfogatás nem tűnik túl stabilnak.
3-4k a borda + 2-3k a hűtő (minimum), azaz olyan 6k. Ennyiből megveszem a korábban említettek bármelyikét.(#28285) kisza25
A Blizzard-ok közül nekem inkább a T2 Mini tetszik, bár nyilván nem olyan hatékony, mint a nagyobbik. -
válasz
patomi #28275 üzenetére
Ja, az igen.
(#28276) Duracellm...
Lehet az is jó lenne, de én inkább a lap felé fújó típusokból választanék. A lap közelében, a foglalat környékén megrekedt meleg levegőhöz már volt szerencsém. TX3-nak vállalhatatlan x@r a ventije, Arctic Freezer 64 Pro PWM-mel úgy ahogy elvoltam.(#28277) HookR
"Úgy, hogy a hőcsövek vége hátra, a ventilátor felé néz?"
Nem, a hőcsövek vége oldalra nézne. -
válasz
AxBattler #28273 üzenetére
Alábbiakról mi a vélemény?
Max. 65W-os TDP-re kellene.
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
Scythe Shuriken Rev. BEzekkel már nem érezném olyan szűkösnek a teret, és az áruk is kellemesebb.
-
A kép, és a gyári specifikációk alapján első-hátsó irányba rövidebb, azaz csak 125mm-es, míg oldalra megvan 135.
Ahogy most mértem, kb. 1mm lenne a Shuriken, és a hátsó 25mm-es venti között, ha utóbbit belülre szerelném. Nem sokon múlik...
Meh. Lehet, hogy ezt most passzolom, nem szeretem az ennyire necces dolgokat (sok topiktárssal ellentétben
), az AXP-100-asra meg soknak találom a 13k-t. Lehet, hogy a gyári helyett veszek simán csak egy Arctic Alpine 11 Pro Rev.2-t, itt nagyon jókat írnak róla, én meg úgyis maradok a 60W-körüli TDP-osztályban, tuning nélkül.
-
Üdv!
Lenne aprón Big Shuriken a B85N-emre, és ahogy néztem el is férne rajta.
Viszont az ISK600-ba nem férne el belül a hátsó 120mm-es ventillátor.
Az működik, hogy a házon kívülre szerelem fel a ventit + csavarozok a hátuljára egy rácsot?
Hmm. Ahogy látom, nem, mivel a rács hátrafelé "kidomborodik"... -
válasz
AxBattler #28184 üzenetére
Hmm. Most olvasgatom a kézikönyveiket, és feltűnt, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos figyelmeztetések magyarul is megtalálhatóak benne.
Jó jel, remélem egy hónap múlva már piacon lesznek, mondjuk olyan 21k-körül!Sajnos a rajtuk lévő M.2-es slot nem alkalmas SATA eszközök kezelésére, így SSD-t sem lehet így használni.
-
válasz
mrbig25 #28200 üzenetére
Jah, de a 350W-os Sharkoon-on már van 6pin-es PCIE-csati, míg a többin nincs. Igaz, hogy ez meg 800HUF-fal olcsóbb a 450-es Zalman-nál...
-
-
-
Kompakt, új szériás Radeon-ok megérkeztek, bár néhány hét múlva valszeg' mérséklődik az áruk (a varázsló amúgy sem az alacsony árairól ismert szsz):
-
válasz
canniball #28133 üzenetére
Jó neked, én még nem találkoztam ilyennel.
(#28136) Nirvanus
LP Zotac-om volt, teljesen meg voltam vele elégedve. A mostani MSI sokkal hangosabb lett...A Gigabyte megoldásait is dicsérik, én olyat vennék, persze Ti-t.
Nem kell levenni a ventit, anélkül is hangtalan lesz alapállapotban, terhelés alatt sem válik turbinává.
-
válasz
flashpointer #28129 üzenetére
Sajnos ez a baj a pico és panel tápokkal, töredékét tudják a nevükben szereplő teljesítménynek.
-
válasz
kisza25 #28119 üzenetére
Meg ismerem magamat, vettem volna egy olyan kicsi kártyát, akkor elkezdtem volna keresni a legkisebb házat, amibe beleférek a jelenlegi hardverrel
Így nem adok magamnak esélyt, mert ezzel a kártyával nem tudok, majd ugrálni, mert kevés az olyan ITX kuckó amibe beleférne, vagy le kellene cserélnem
Így is folyton variálok, elegem van magambólNe is folytasd. Mindent értek...
-
válasz
kisza25 #28115 üzenetére
Egy ITX házba miért ilyen hosszú kártyát választottál?
Az 1 ventis verzióról is igen jókat írtak...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest