- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
válasz
HUN_Sector #49831 üzenetére
- amúgy nem hinném, vagy velem is
Olyan mintha a marketinges csapatok át vették volna az uralmat, kb minden téren, 1-2 éppen menő címszó alatt kitolnak x+1 cuccot, ugyanarra az alapra építkezve.
Közben, meg a nem arra vágyó, nagyjából a régebbi, hagyományos dolgokat használó réteget azt úgy nagyjából totál kifelejtik.
Itx alapú házakból is vannak akkorák majd mint egy atx, aztán igazából mégis alig fér el bennük egy normális hűtés, vagy netán egy 3,5-ös hdd, pedig sokszor tök jó design/elrendezés lehetne, ha mondjuk 1-2 centivel nagyobb lenne (pl én egy chieftec bt-04-et szeretnék, mondjuk 2 centivel nagyobb méretben, minden irányban)
Vagy mondjuk, nem nagyon találok olyan mai házat amibe be tudnék rakni 6 db (de inkább legyen hely 7-nek) 3,5-ös hdd-t. 5 éve kb bármelyikbe befért... -
-
Qkackca
őstag
válasz
#16939776 #49720 üzenetére
Miért nem tartod jónak a perforált oldalakat?
Gondolom azért olyan, hogy az elhelyezéstől függően (rövidebbik oldalra/hosszabb oldalra fektetve) tudjon szellőzni.
Így elsőre a Xigmatek Eris/Sharkoon C10-re emlékeztet kicsit tovább gondolva, de még nézegetem majd a részleteket -
Qkackca
őstag
válasz
Mercutio_ #49630 üzenetére
Az mk35-dv-re rákerestem az arukeresőn vagy az árgépen, és egy csomó bolt listázta 3k körül, meg volt pár 4k-ért, így gondolom az még elérhető.
A 05-öst pedig a saját korábbi gyűjtésem között néztem, jelenleg nem tudom kapható-e még.
#49634: ha az alaplapod támogatja a proci fesz állítást vagy a procinak adható áramerősséget, akkor szerintem akár 1-200 MHz veszteségért cserébe beférhet az adott keretbe (hőmérséklet, fesz, áramerősség, fizikai hely).
Amúgy ha eleve egyedi géped van azt nem tudod átalakítani, hogy jó legyen neked? -
Qkackca
őstag
Azza Pyramid Mini 806 [link]
Ez volt már? -
Qkackca
őstag
válasz
mpierre #49141 üzenetére
Erwartet wird für das Modell eine Breite zwischen 160 und 170 Millimetern, eine Höhe von 280 Millimetern und eine Länge zwischen 350 und 360 Millimetern.
combuterbase cikke ennyinek várja, de valóban jó lenne a pontos méreteket tudni.
Mivel CM, bízok egy emészthető árazásban. -
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #49113 üzenetére
Aprón szokott lenni elviselhető áru (10-15k)
Oliverda: pedig elvileg igen,lehet limitálni azokat is [kép] Szoktak lenni custom pstate-ek is a lapokon.
-
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
Nekem van (inkább volt, mert perpill odaadtam unokaöcsémnek), azt hiszem nem próbáltam 120-ast mert a 92-es is passzentos volt. Ez a gyári sfx táp, egy 80x15-os slim ventivel elől, a méretekből kiszámolhatod, mennyi hely marad.
[kép] , [kép]
a vga hossza az 19cm lehet max, ez pont befér, ha kivágom a ház szélének a peremét itt -
Qkackca
őstag
válasz
Archttila #48599 üzenetére
Igen a maga a csatlakozó az jó, de ahogy Duracell is mondja, a gb b450i-n túl közel vannak a csatlakozók egymáshoz.
Viszont ha jól számoltam, akkor pont nem fér rá kettő egymás mellé, vagy ha igen, jó eséllyel picit feszülnének, kicsit megreszelve/vágva a burkolatot már jó lehet. -
-
Qkackca
őstag
De lenne mit csak most más jellegű dolgok vannak a prioritási lista elején.
Költségvetési stop van áprilisigHa már kérded, esetleg valaki tereljen a jó irányba:
gép2: i5-2500, 2x4gb ddr3, ssd, noti hdd
gép1: xeon 1240v2, 2x8gb ddr3, ssd, wd purpleGép1 kb fele idő alatt tölti be a játékokat mikor multizok a kölökkel mint a gép2. Előfordul hogy már a lobbyból ki akarnak kickelni mert lassan töltődök be... (Najó akkor pont frissített a fortnite miközben játszottunk a r6 siege-gel, szóval a noti hdd is lehet kevés.)
Vegyek 2x8gb ddr3-at vagy menjek mondjuk am4 irányba (alaplap már van). 2x8gb ddr3 vs ddr4 között már nincs nagy különbség árban. Xeon 1240-et meg már 12 ezer körül lehetne szerezni. AM4 proci meg csak lenne nem túl drágán. költsek vagy 30-at múltra vagy a dupláját a jövőre nézve? Gép2 csak ritkán van használva, szóval nagyon nem erőltetem különösebben, de azért érezhető előny lenne a fejlesztés.#48259
Drágábban, Hp Microserver G8? Amúgy egész jó ára van, hasonlót csak drágábban láttam eddig. -
Qkackca
őstag
válasz
kerobi #48121 üzenetére
Arra gondolsz a rossz rögzítéssel, hogy ha a helyén van a venti akkor nem tudod meghúzni a csavart, ha meg nincs bent a venti, akkor meg tudod, csak nem könnyű felrakni a ventit?
Akkor azt hiszem egyet kell értsek veled D9L esetén ugyanez...
Én úgy csináltam, hogy a venti teteje egy síkban van a hőcső tetejével (szóval kb fél centit túllóg felfelé a bordán), és úgy sikerült be is csavarni a csavart, meg a venti is nagyjából a helyén van. Bár sok szerelés esetén lehet elnyalom majd a csavart. Igaz így a vrm borda kicsit kevesebb szellőt kap, de nem tervezek nagy tuningot, így meg oké. -
-
Qkackca
őstag
válasz
Mercutio_ #48010 üzenetére
Jogos, ez jó kérdés, de intelnél egybe számítódik, nem? Szóval a tdp az cpu + gpu egybe, nyilván nem max terhelésen.
Akkor meg a hozzáadott tápot kell megnézni, annál többet úgysem tud fogyasztani/ teljesíteni.48012: de ne valami nagyobbat kukázz hanem ekkora méretben hasonlót, ennél pont a méret és a teljesítmény számít.
-
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #48000 üzenetére
Én a vizes bótra tippelek, ott volt a múltkor.
#48004: Szerintem nem vészes. 35w tdp-s az apu. Csak nem rontják el azt ami már működik, bár ma már nem lehet tudni...
Nekem m92p van 3470T-vel szintén 35w-os, használtan vettem, nem tudom mennyit ment mar korábban, egy minimális motorzaja van a ventinek, de azért tudok aludni mellette. -
Qkackca
őstag
válasz
kotibor #47929 üzenetére
Nekem a tesója van, Xigmatek Eris.
Belefér egy rövidebb atx tap, de nagyon szoros benne a hely, azért nem javasolják a moduláris tápot hozzá, mert a kábelek csatlakozói blokkolhatják a szélső memória foglalatot az alaplapon.Viszont személy szerint nem próbáltam moduláris atx táppal. Rendes méretű, nem modulárissal próbáltam (corsair tx 650), na az nem fér bele, annyi a kábel, meg nagyon merevek, igen erős noszogatásra talán ment volna, de inkább kihagytam.
Sfx táppal viszont szépen működik, nekem Silverstone st45sf (nem moduláris) volt benne illetve sx500g (moduláris).
Iletve egy előlapi usb 3 hosszabító nem árthat ha használni akarod azt is.#47921: tudom figyelmedbe ajánlani a Silverstone ST45SF-et, 8cm venti, viszont halk (nekem legalábbis) Illetve árban feljebb a silverstone SX500G (nem az sfx-l verzió!) , moduláris, 500-as, csak kb 100 euró.
-
-
Qkackca
őstag
válasz
exoduss #47349 üzenetére
Mire is gondolsz pontosan? Nem biztos, hogy értem.
Rvz03-as házad van? Abba lenne a Blackridge? Fractal design riser-rel (ami gondolom nem merev) ?
Lehet egyszerűbb lenne elmondanod az alkatrészeket amiket használnál...profi: Qb One-ba is lehet vízhűtést, nem? Felülre a proci fölé helyezett hdd tartóba vagy a felső fedlapba optikai meghajtó nélkül. Ennél kisebb amibe belefér a víz, értelmes áron nem tudom van-e. Silverstone Raven/ Fortress sorozat, az keskenyebb (bár újonnan azoknak is megkérik az árát).
Az ilyen dan case, ncase meg ghost meg a hasonlók az meg nem biztos hogy baráti árazásúak. -
Qkackca
őstag
válasz
exoduss #47344 üzenetére
Szia, nincs olyan hűtőm, de a honlap szerint úgy a 100% kompatibilitás, szóval van olyan eset amikor nem kell, de azzal minden esetben jó.
Ahogy látom ha felfelé mutat a hőcsövek vége akkor inkább túllóg az itx lapokon, esetleg ütközik vmilyen vrm alkatrészben/bordában, míg ha lefelé mutat akkor meg blokkolja a pciex slotot. -
Qkackca
őstag
válasz
shteer #47330 üzenetére
Oké, köszönöm.
Ribi, neked is, az sem rossz, de igazából olyan kellene ami még a hagyományos méretű nem az ilyen újfajta magas nyákos modern csodák amik túl lógnak a pci takarólemezen. Szóval vagy hátranézzen vagy ne legyen rajta és legyen 11cm magas max.
Vaaagy igazából olyan ház ami kb akkora vagy picit nagyobb mint a Cheiftec BT-04, de belefér mondjuk egy matx lap, kétslotos vga (az sem baj ha olyan 23-24 centi hosszú is beleférne), sfx táp. pl Inwin BK623 (323 x 140 x 322 mm) , csak nem találok megfizethetőt ha egyáltalán még van eladóba.
Vaagy egy normálisabb áru am4 itx lap, vaaagy mondjuk ami kb akkora mint egy sharkoon qb one/c10, xigmatek eris csak alacsonyabb 1 centivel.Vagy egy alacsonyabb talp vagy monitortartó a monitorhoz és akkor elfér az eris a monitor alatt.
Vaaagy sokat akar a szarka és nem bírja kitalálni mitakar -
Qkackca
őstag
Van mostanában olyan videókártya amin hátrafelé néz a tápcsatlakozó?
Vagy erősebb mint egy 1050Ti és nem kell hozzá táp? -
Qkackca
őstag
válasz
#25954560 #47303 üzenetére
Nem tudom mi számít neked a hang/teljesítmény/ár/akármi, ezt már nézted?
https://www.blacknoise.com/site/en/products/blacknoise-industrial-fans.phpEz pl meg a sima, nem ipari cucc, nem tudom a te igényeidnek megfelel-e.
https://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-blacksilent-pro-series/60x60x25mm.php#4738: Xigmatek Eris, Sharkoon Sharkzone C10, QB One?
-
Qkackca
őstag
Sziasztok, tudtok ajánlani egy csendesebb fajta (esetleg nem túl drága) 350-400w sfx tápot? Az sem árt ha van rajta kikapcsoló gomb.
Mi a vélemény, tapasztalat a be quiet SFX Power 2 400W-ról? A Silverstone tápok megérik a pénzüket?
i5-2500 + gtx 750 + 1 ssd + 2 tb hdd + odd mellé kellene. -
Qkackca
őstag
Üdv, egy kis támogatást kérnék.
Tervbe van egy mini itx gép összállítás, de van pár kérdésem amire nem biztos hogy magamtól is rájövök hamar.
Ha játék is szempont, akkor inkább mondjuk amd apu esetleg diszkrét vgával vagy intel apu vgaval?
Pl: Giga GA-F2A88XN + A10-6800K (6700) vagy GA-B75N (B85N) + Pentium G2(3xxx) mellé mondjuk egy NV 750Ti? Illetve ha számít a fogy/telj akkor mi?Másik konkrét kérdés hogy a Chieftec BT-02B ill BT-04B házakkel mik a tapasztalatok, mekkora vga férne bele, a táp nem túl zajos-e, a táp bírná a 750Ti-t?
130mm magas (széles) házra valami jó tippet tud-e valaki? Fektetve lenne elsősorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest