Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz allfinanz #14455 üzenetére
Ez ennél egy kicsit bonyolultabb.
A dvb-t esetén sokféle környezeti zaj terheli a vételt, ezért jobb hibatűrést kell. Ezt a modulációs eljárással és persze plusz hibajavításhoz használható adat küldésével kezelik. Ennek pedig az az ára, hogy kevesebb sávszélesség jut a hasznos tartalomra. Ezen kívül lehetséges SFN módban is üzemeltetni, amikor több szomszédos cella azonos frekvencián üzemel és nagyon pontosan össze vannak hangolva, hogy egymás jelét erősítsék a közbülső régiókban [link]
A kábeles adásnál sokkal kevesebb zavaró tényezővel kell számolni, ezért nagyobb sávszélességet adó modulációkkal szokták használni, valamint kevesebb hibajavítással. A komolyabb hibajavítást a dvb-c2 hozta be, de sok helyen még nem azt használják. Meg ott is inkább a nagyobb sávszélességet adó moduláció érzékenysége miatt tették hozzá.
Az AM Mikro inkább a műholdas adáshoz hasonlít, mivel irányított antennás, több GHz-es frekvencián működő rendszer. Szóval legfeljebb a dvb-s2 -vel lehetne összehasonlítani.
A lényeg, hogy nem véletlenül van három féle rendszer. A különböző átviteli módokhoz különböző fizikai paraméterek szükségesek.
[ Szerkesztve ]
-
debianos
aktív tag
válasz allfinanz #14174 üzenetére
Mondjuk én nem bánom. Euronewst nem nézem már egy ideje, így meg remélem a többi TV2-ről kitakarítják az ilyen Eszmeralda,Maricsui,HuanRodrigez mit tudom én miket, aztán elég csak azt a csatornát törölni...
FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz allfinanz #14174 üzenetére
Ezek után tényleg nem állja meg a helyét az a mondóka, hogy az Euronewst azért kell kivenni a kínálatból mert nincs hely!
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
azbest
félisten
válasz allfinanz #14153 üzenetére
Eszembe jutott pár kommenttel ezelőtti hozzászólásom egy részlete:
"...akik a monoszkóp miatt is panaszkodnak, mert azt hiszik, hogy darabra van a kapacitás."Sávszélesség van. Akár 100 csatorna is lehetne, ha botrányosan gyenge minőségben adnák. Tehát nem számít, hogy monoszkópot mutat napközben a c8, mert az minimális sávszélességet kér csak.
Elleben tényleg nem tudom, hogy miért veszik ki. A B muxon van jelentleg is. Onnan kiveszik a Vintage és Euronews csatornákat és beszetik a Mozi+ adót. Ennyire fontos a Vajna+1 csatorna minősége vagy valami más csatornát is terveznek még rá, mondjuk M6 sd-t?...
(#14156) magyarfilm
úgy látom a dorcel és a c8 ami csak este tartalmas. De ahogy írtam, jelenleg is azon a muxon van az euronews.Szóval most valamiért két csatornát vesznek ki a B-ről és egyet tesznek be.
Hopp, most nézem, hogy a film+ is a B-re vándorol. Szóval darabra akkor ugyanannyi lesz rajta mint most. 15 csatornát számolok, ebből 2 időszakos. Régen 11-14 csatorna volt csak egy muxon.Egyébként mintha a hírtv hajnalban csak animációt adna műsor helyett. Lehet van még olyan, ami éjjel nem aktív.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Watt25
veterán
válasz allfinanz #7546 üzenetére
Az Infócsatornának azt hiszem 256kBit/s a sávszélessége. Ebbe szeretnél rendes csatornát? Vicces lenne.
Meg kell érteni, hogy nincsen hely a MindigTV-n új csatornának - jelenleg.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
darvinya
titán
válasz allfinanz #7317 üzenetére
FőnixTv CH31/55.4MHz
Borzasztóan szar minőség mintha rosszul hangolt analóg csatorna.
(#7319) Watt25
Ez analóg, csak konvertálva.
De még azt sem mondhatnám, mert én az agyon nyúzott 21 éves VHS kazettáról jobb minőséget konvertáltam.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Watt25
veterán
válasz allfinanz #7317 üzenetére
Hát, ez a bazmeg!
Ez az! Digitális! Ez! (A hang is rossz egyébként.)
De legalább bejön, mert az analóg is nagyon szemcsésen jött be, ez viszont 100%-os jelminőséggel, 54%-os jelerősséggel jön. (Mondjuk a többi MUX 94%-os jelerősséggel jön nálam...)
Viszont nem kispályáznak, az MPEG4-es videó 6,15Mbps-sel jön, szóval, pixelesedés nem lesz. (Csak a szemcséket kell eltüntetni. Remélem nem azért ilyen magas a bitráta, hogy a szemcsés képet is jól átvigye majd. ) A teljes MUX 8Mbps. (Van benne 1,6Mbps null packet.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
club1
veterán
válasz allfinanz #2581 üzenetére
Azért merem remélni, hogy a bónuszbrigád nem fog rászállni a "kis" jutaléka reményében a fórumra... Mert az hogy egyszer reklámozod még OK, de kétszerre már pofátlanság...
Ja igen, tudom mennyivel olcsóbb mint a listaár, és azt is mennyivel drágább, mint a beszerzési ár...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest