-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzso22
senior tag
válasz forest_ns #57970 üzenetére
Ez a "nyomaték szegény lyuk" miben nyilvánul meg alacsony vagy magas fordulattal?
Mert ha magas
gyanítom hogy még mindig túl könnyűek a görgők.
Meg kéne próbálnod még egy grammal nehezebbel.
De az is lehet hogy csúszik a kuplungod.
Fentről lefele szoktunk görgőzni (legnehezebb görgőktől a legkönnyebbig)
És addig cseréljük a görgőt könnyebre míg egy adott távon a lehető legnagyobb sebességre tud gyorsulni a motor.
Ha így csinálod kiderül az is hogy csúszik e a kuplung vagy sem mert ha csúszik nehezebb görgővel 40-50km/h körül hirtelen le fog esni a fordulat, vagy gázelvételkor majd ismételt ráadáskor.[ Szerkesztve ]
A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
Den
veterán
válasz forest_ns #54886 üzenetére
Lehet, hogy még csak simán túl hideg van neki, de lehet nálad is dugulás. Hidegen túl szegény a keverék. Lehet esetleg falsszívás, de ha mikor leraktad jó volt ,akkor ez kevéssé valószínű. Egyszerűbb módszer, hogy adsz neki pici benzint a levegőcsavarral, vagy ha alaposabb vagy kitisztítod a karbit.
De tényleg lehet hogy csak hideg van még neki, és tovább kell a szivató. Menj vele egy nagyobb kört, ha utána jó a gyertyakép, és a motor is rendesen megy, akkor egyelőre szerintem hagyd így, ha melegebb időben sem javul akkor viszont valszeg karbit ki kell tisztítani.
Ha vákumos benzincsapja van, nézd meg a vákumcső passzos-e a csomkokon és nem repedezett-e, mert ott szívhat egy pici falsot, ami szegényedést okozhat.
www.simson4t.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz forest_ns #52024 üzenetére
Nem akarom szétoffolni a topikot: ha lesz egy kicsit több időm, itt szívesen...
Btw. nem pont ugyanaz a kettő nekem: Majából is van 400, Madisonból is van 250.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz forest_ns #51986 üzenetére
Annyit mondott a szerviz, h drága a pumpa, én itt meg is álltam Bár hosszú távon biztonságosabb megoldásnak tűnik a cseréje mint a kézzel keverés...
(#51987) dzso22: Nem volt semmi hangja mikor megállt. Olyan volt mintha leállt volna a motor (mivel le is állt ). Kb. fél perc és rúgtam rá, mintha misem történt volna... Azt mondták, h pár ilyet kibír a henger de ne reckírozzak, tegyek a benzinbe plusz olajat. Ha kicseréltem a főtengelyt/ hajtókart, karbit, leömlőt, végáttétet na utána jöhet az olajpumpa is
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Dexar007
veterán
-
addikt
válasz forest_ns #51981 üzenetére
Először is: megragadt 2-3x a vatta új henger - nagy melegben, nagy terhelésnél. Másodszor ha lehúzom az olaj csövet csak nagy fordulaton tolja az olajat, akkor is csak ímmel-ámmal. Szerelő szerint jobban járok ha én keverem
(#51982) DigitXT: jó a képleted - a fogyasztás is 4 lityihez 0,8 decit teszek tankolás közben, szimultán a benyával a jobb keveredés végett (1:50 lesz így) a szívagyú meg tol bele amennyit akar. Lehet elég lenne kevesebb plusz olaj is, de így nincs vele gond ezért nem bolygatom a képletet
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Grillo
őstag
válasz forest_ns #51857 üzenetére
Nem nagyon vettem idomot, nagyon ritka, ami van, az évek óta fent van a hírdetési oldalakon, ha ritkább darab kerül fel, azt meg gyorsan elviszik. Elég kevés ilyen robogó van itthon. Viszont a belseje sok más Apriliával kompatibilis.
Most nincs előttem, de nem a fékkapcsolót nyomja a kar, vagy nem arra gondolsz? Azt nekem cserélnem kellett mindkét oldalon, sajnos elvitte a fesszabályzó halála. De kb 2k az ára. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...