-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kcsa
veterán
Beigazolódott az előérzetem: 6.5L/100. Pedig öt körül kéne lennie. Mondjuk simán lehet hogy up to 1 literrel többet tankoltam, akkor a fogyasztás is 5.7-re redukálódna. Majd kiderül. Viszont csak be kéne szereznem azt a lambdát.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz AndrewTdi #44727 üzenetére
Nem tudom mennyi, most lesz egy első mérés. Aztán hosszú távon meglátjuk
De 5-6 közé saccolom be, egy személlyel, szigorúan városi forgalom, sok dugóval (elindul-megáll, elindul-megáll, elindul-megáll, elindul-megáll, elindul-megáll és így tovább ).
Injektoros, viszont a lambda nem jó, ez is emelhet fogyasztást. A szíjról meg pl. még nincs fogalmam, ez is emelhet fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44725 üzenetére
Tény, hogy nem olyan mint a tieid: minimum 500 karakter, mindenféle szövegformázás, erős tagolás, esetleg sok képpel
Ebből max a tagolás meg a karakterszám stimmel
szerk.: de irigylem amúgy, mert ilyen hosszú szövegnél a végén elfelejtem mit akartam az elején
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz csongi #44716 üzenetére
Burkolat cserélhető, gyanús hogy ezen is volt valami, mert a matricák nem éppen úgy vannak a helyükön, ahogy kellene. Viszont amit idáig megbontottam, az 100% rendben volt, fényezésnek nyomát nem láttam, fülek nem voltak töröttek, sőt, alig jött szét, olyan passzosan a helyén volt. A csavarok gyáriak, nem hiányos, nem szedett-vedett bontós csavarkészletből van összerakva. Lehet hogy a matricákat csak sz.rrá szívta a nap, azért jön fel a széle.
Úgy gondolkodtam amúgy én is, hogy ebben van óra szerint 20k, kb. én is ennyit mentem, de ha 50k, akkor se dől össze a világ, valószínűleg kibírja, ha rendesen volt szervizelve. És valószínűleg rendesen volt, mert pl. légszűrő is gyári kymco volt. Két dolgot tudok ezzel kapcsolatban is elképzelni: soha nem nyúltak hozzá, ez esetben rendben van a 20k óraállás, mert annyira nem volt mocskos, ha meg szervizelték, akkor jófajta alkatrészeket kaphatott.
@longwild: hát igen, valamilyen szinten tényleg hiba volt eladni: Minden hibáját, minden zaját ismertem már, viszont öt év után már nagyon keveselltem a 22 lóerőt, főleg hogy eleinte elég sokat jártunk ketten az asszonnyal. És igaz, hogy alulról karcolja az 60 kilót a feleségem, de én már duplája vagyok Úgy néz ki, hogy idén nyáron is sokat fogunk kettesben járni munkába, ezért cseréltem nagyobbra. Újra persze nincs pénzem, de ezt vállalható kompromisszumnak érzem. A fogyasztással kapcsolatosan van némi félelmem, de elég sokat járt ezen is az agyam: lehet hogy 6.5 lesz a fogyasztás, autóé is annyi. Viszont azzal nem 20 perc alatt érek munkába, úgy, hogy még élvezem is.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz longwild #44710 üzenetére
22k a teljes pontosság kedvéért, beszéltem a vevővel.
2008 (kerek öt évig használtam, ebből utolsó szezonban is állt majd' félévet)
amióta beállították az óráját - nulláramert újonnan vettem
De ha az xcitingban 70k km-van az évi 10k-s szorzód alapján, itt helyben nekiállok zoknit reggelizni. Esztétikai állapotra kb. hasonló, mint a satelis volt 22k km. után
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #44689 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem a korábbi VR-re, illetve annak típusára. A fene se akarja szétszedetni vele
-
kcsa
veterán
válasz horvathkrisz #44680 üzenetére
nem az olaj, hanem a keverék. De ha nézed az ábrát, tisztán látszik hogy miként.
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44673 üzenetére
Most hogy ennyit olajoztunk, lementem megnéztem a kymcot. Még középen van a nívón, majd figyelem folyamatosan.
Elszoktam a használt-jármű vásárlás mellékhatásaitól, főleg az elején folyamatos figyeléstől, mert soha nem tudod ugye hogy pontosan mit vettél.
-
kcsa
veterán
Ja, azt is akartam mondani, hogy ha így folytatódik a benzinszintmutató zuhanása, úgy összejön a 10 literes fogyasztás is
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44631 üzenetére
EBC nem gagyi márka, állítólag elég felhasználóbarátak is, egy kört mindenképpen megér a dolog.
Fordítva nem hiszem hogy üt, elvégre azt ugyanúgy kimutatja a műszer (gondolom én ). Arra látok némi esélyt hogy bekopjon, de nem várnék erre a helyedben
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #44622 üzenetére
Nem fogja, olyat keresett aminek az alsó értéke sokkal kisebb volt.
-
kcsa
veterán
válasz SzlobiG #44605 üzenetére
A méretezést még eltalálhatod, de a fejformát biztosan nem fogod. Pl. általam előre kinézett LS2 sisak fel se jött a fejemre, mert keskeny fejformára volt kitalálva. Ugyanígy volt olyan is, ami L-es nem jött fel, de XL-es már lötyögött.
-
kcsa
veterán
válasz longwild #44573 üzenetére
Passz. Nem nézem, amíg a legfontosabb szervizek le nem futnak. Ma került be tiszta légszűrő is. Még a lambdaszonda parával kéne kezdeni valamit.
Erről jut eszembe:
@csongi: arról van infód, hogy a 300i lambdaszondája jó-e az 500i-hez? Ránézésre, meg típuskód alapján simán lehet hogy ugyanaz... Viszont bontottban mindenhol csak és kizárólag 300i-hez való van. 500-ast nem bont senki?
-
kcsa
veterán
válasz csongi #44571 üzenetére
Ha ezt a segédszelep-izét meg tudod mutatni valahol robbantott ábrán, azt megköszönném, erről a dologról még nem hallottam
Egy hete az előírt olaj került bele, az előző ahogy olaszból hozták, ki tudja mi volt, meg kevés is
Sebességmérővel ráhibáztál - pont ma raktam fel a telefontartót, és most este mentem egy kört GPS sebességméréssel. Az hogy csal, az nem kifejezés - 40 körül még csak 5km/h-t, de 90 környékén már simán 20-at. Ami óra szerint 120 az valójában 100. Ami ennél számomra rosszabb, hogy ami valós 50km/h az óra szerint 60km/h. Nehéz így reális sebességgel haladni.
De érdekelne a titok, hogy hogyan lehet állítani Van ehhez leírás, pdf, akármi?
Sisaktartó elég gáz a Satelis után, még a felnyitható sisakom se fér bele Kénytelen leszek dobozt venni.
-
kcsa
veterán
válasz csongi #44564 üzenetére
Xciting 500Ri. Ha végre normális idő lesz, és szabadidőm is, hétvégén lepucolom, és lefotózom a topiknyitóba
@huszi.gyb: pénteken jártam arra feléd, majdnem le is támadtam egy robogós csávót hogy köszönjek, aztán rájöttem hogy te nem Gilerával nyomulsz A trafóház mellett állt.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Azzal még el sem dicsekedtem hogy - aki emlékszik rá - vásárlás után panaszkodtam kicsit Xciting-ra, hogy kanyarban kicsit bizonytalan.
Na, ma megjavítottam.
Szégyellem is magam emiatt.
Fel kellett fújni a kereket...
-
kcsa
veterán
válasz szentkuti11 #44554 üzenetére
Kereskedésre akarsz leszűkíteni? Ne tedd. 50-es témában mondjuk vannak nálam sokkal jártasabbak is, majd mondanak valami okosabb ajánlatot.
-
kcsa
veterán
válasz szentkuti11 #44551 üzenetére
Ha egy robogót ebben az árkategóriában újrafestenek, az szvsz. csak és kizárólag azért történhet, mert egy ép elem sem maradt rajta miután átment rajta a téglát szállító pótos kamaz.
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44548 üzenetére
Valahogy éreztem hogy ez lesz a megoldás, max kicsit idegesen már nem azt mérted, amit kellett volna
A tartozékgyártok sokszor pont egy generációval vannak lemaradva az aktuális készülékekhez, azok paramétereihez képest - itt is így jártál szvsz, az új telefonok mind CTIA kiosztásúak. De HTC is bekaphassa, elvileg létezik olyan megoldás, hogy érzékeli a rádugott kábelt, és annak megfelelően kapcsolja az aljzat lábait. Sebaj
-
kcsa
veterán
válasz urbi73 #44541 üzenetére
Mondom, szerintem okkal annyi, főleg ha több helyen is megkérdezted.
Indulásnak ez a cikk egész jó támpont.
szerk.: nekem is javított már törött fület műanyagos ezresért, de az mázli volt mind anyag, mind hozzáférhetőség szempontjából
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44518 üzenetére
Nehéz korrektül megfogalmazni, de érzésre hamarabb fog és jobban is tapad, egyszerűen finomabban indul el, szerintem hamarabb is tapad le, alacsonyabb fordulaton (xciting-hoz képest).
Utána persze, erőből ez is megoldja a gyorsulást Olyat is játszottunk mi is, csak kolléga, még az én mércémmel is ön- és közveszeélyes állat, és olyan helyzetekben ment a sorok közé, ahol én nem
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44516 üzenetére
Kék Hold látom nagy sikert aratott, mondjuk anno nálam is
Szerintem elég univerzális szerviz, megkérdezheted őket.
A vibráció meg gondolom a régi törött felnid volt, nagy mák hogy nem történt nagyobb galiba.
A héten én is az Xcitinggal jártam be dolgozni - még mindig elég betegnek tűnik a gyorsulás amit tud a 250-es után. Mondjuk mentem a héten a Satelissel is, az azért sokkal finomabb jár, és jobban indul is - hamarabb fog a kuplung, persze utána lemarad rendesen
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Volt ma topiktalálkozó?
-
-
kcsa
veterán
válasz dave93 #44380 üzenetére
Legolcsóbb szélfogós shox-os maszkom van, nekem elég. De van aki fázik benne - bár akiről szó van 40 fokban is kabátban jár .
A sisak-tartozék dologra nem sokat tudok mondani, ha szerinted megéri vedd meg. De egyáltalán nem biztos hogy jár hozzá, ez is tény. Én mondjuk elvagyok nélküle is, de most hogy 0 fok körül/alatt volt ma reggel is, biztos számított valamennyit, hogy beraktam.
-
kcsa
veterán
@dave93: Duke-hoz járt, a dobozban volt. Most hűvős időben azért nem árt
@akos3: Van ilyen hálós dzsekim: városban megváltás. Tavaly azzal mentem Egerig, rohadtul élveztem hogy nem fülledek be a zárt dzsekibe. De az tény, hogy ha leizzadsz, és utána mész egy gyors kört könnyen megfázhatsz. De ez ugyanígy igaz a protektoringre is. Az meg drágább, viszont többet is véd. Lehet mérlegelni
-
kcsa
veterán
Lassan én is felkészülök a tyavatyra - folyadékok zöme már lecserélve, mindjárt szebb is lett a hangja - no meg a fék is kicsit biztosabban fog.
Még pár apróság, aztán nyugodtabb szívvel közlekedek tovább én is.
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
válasz huszi.gyb #44248 üzenetére
@brogyi: nem kell rábeszélni engem, csak két kikötésem van: jóval előre tudjak róla, és fizetés környékén menjünk
@huszi.gyb: inkább nyár legyen, mint tavasz. Ha június, az is jó, csak éjszaka 15 fok alá ne nagyon hűljön, ha már sátorozás van
-
kcsa
veterán
válasz wolfnet #44235 üzenetére
Tavaly már volt próbálkozás valami topik-találkozó összeszervezésére, de nem jött össze
Idén is érdemes lehetne, de csak úgy tudok vállalni bármit is, ha legalább két héttel előtte szóltok. A gyerekek hátrányai, hogy állandóan program van
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #44207 üzenetére
És még az se teljesen hibátlan, ahogy ez reálisan nézve lehetetlen is - nincs két egyforma fejtartás, nincs két egyforma motor (üléshelyzet, szélvédelem, a plexi által eldobott levegő mozgása).
-
kcsa
veterán
De - ahogy már javasoltam - ne fixáljatok le márkát, egészen egyszerűen kizárt, hogy a vállalható árkategóriátokban az adott gyártó típusai biztosan jók legyenek Olyan helyre menjetek ahol többféle gyártó termékei vannak. Uff, szólottam
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #44138 üzenetére
Egy dolgot szögezzünk le: utas szállításához nem kell háttámla
Viszont ismerve a Givi platnik méreteit és anyagát, én annak nem támasztanám az utast, hiába van belőle háttámlás verzió.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, azt mondanám, hogy hagyd a csudába (bocs husz.gyb ).
-
kcsa
veterán
Ajánlani nem tudok, menjetek oda, segíteni fognak felpróbálgatni
NOX-ot nem ismerem, vagy itt, vagy a motoros topikban vett zártat, talán érdemes megkérdezni, de sok tapasztalata úgysincs még ennyi idő után A SHOX féle JET sisakokat viszont ismerem, az is kb. ennyibe kerül, de elég ergya.
Justissimo fejformám miatt nem jött rám. Pedig nekem is tetszett.
-
kcsa
veterán
Az ár és a minőség sajnos általában egyenes arányban áll. A Caberg féle szériát használom lassan 10 éve, már a harmadikat fogom nyúzni idén ahogy jön a normális idő Nem recseg, nem zörög a plexi menet közben, kultúráltan fekszik fel a fejre...
...de ne szerény javaslatom szerint előre ne döntsétek el hogy melyik sisakot akarjátok. A Duke kicsit kerekebb fejre való, tehát ha más formájú feje van, simán lehet hogy lötyögni fog a feje búbján. Próbálni, és csak próba után megvásárolni.
moto.hu-t ajánlom ilyen esetre, többféle gyártót tartanak, reális áron.
-
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #44001 üzenetére
Megint átfordult az óra. Mi itt a meglepő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- Python programozás
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest