-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #13534 üzenetére
gyári malaguti f12 replika, semmi mókolás nincs rajt.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13518 üzenetére
az én malámon sem lehet kapcsolni a világítást , indítod és világit, gyújtáson még nem világít.
77km/ó a vége hova nem elég az ? 40 a megengedett 50 meg nagyon kellemes szerintem, legalábbis 50-55 körül megyek az enyémmel, ott forog olyan 6-6500körül.
2 évente aksi csere nem olyan nagy kiadás 4-4500ft/db.
Szerintem olcsóbban kijössz, ha a sima benzinbe raksz 2 kupak olajat +ba, meg még ő rakja hozzá a többit.
És akkor biztos nem lesz gond, de előfordulhat, hogy a gyertya hamarabb megadja magát a több olaj miatt.
De ez csak az én egyéni véleményem.a moci áráról szabad érdeklődni ?
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13449 üzenetére
pedig azt én is bevállaltam volna.
nagyon szép volt az a moci
-
Motaba78
addikt
itt a hétvége, mindenki óvatosan a mocijával, sok a figyelmetlen, türelmetlen autós.
Hétvégén Enying és környékén, esetleg Siófokon vagyok látható a kis piros paripámmal előreláthatólag.
-
Motaba78
addikt
Én azt sajnálom, hogy nem lett elég aláírás, a 125ccm motorok, "B" kategóriás jogsival való vezetéséhez.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13413 üzenetére
kép alapján nem tűnik rossznak,de élőben milyen lehet.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13396 üzenetére
"Persze egyik sem lesz kifogástalan és szalon állapotú"
és még milyen finoman fogalmaztál.
-
Motaba78
addikt
válasz dJ Peer #13386 üzenetére
szia
nem tudom ezt így megmondani, mert szerintem minden mocinak más, meg nem mindegy milyen feltételek mellett, szem beszél, vezető súlya, út egyenessége.
Az enyém sík úton, kb 15-20km/h szembe széllel, 91kg-om alatt 75 ment, de csak mint kíváncsiságból, szerintem ment volna többet is mert nem volt csutkán, de én nem akarom kínozni, nekem kényelmes 50-55km/h (6500-7000rpm) elég, és azt emelkedőnek is tudja, valamint a fogyasztás sem nő az egekig, meg persze a moci sem megy szét 5000km alatt, ez persze minden tuningtól mentesen, gyári állapotban.
ez az én kicsikém:[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz r-chee #13339 üzenetére
"Izé hosé...az mitől van, hogy kipufogó vége benzines-olajos, folyik le a cső végén. Normális ez?"
láttál trabant kipufogot ? azon is ott van a moncsicsi a végén, illetve azt még megnézhetnéd, hogy megfelelő-e a gyertya ami a mociban van, illetve lehet, hogy az olaj nem ég el teljesen, jó minőségű olajat szerezz be, és megszűnhet a probléma.
egyébként normális ha valamennyi "olajos lé" távozik a kipuból.(kondenz víz+olajos korom keveréke)
régen ez miatt szokták kiégetni a kipufogókat pl. a simsonokon, egyéb müzlidarálókon. -
Motaba78
addikt
válasz r-chee #13331 üzenetére
1. 2000-res az alapjárt, ezt lejjebb kéne vinni 1000-1500 közé.
egy kis csavar állításával be tudod lőni, csak csavarni kell(az alapjáratot meleg motornál állítjuk)
2.Hol találok alapjárati és főfúvókákat
pl itt is [link]
3.A fúvókák hol helyezkednek el a karbiban, szal ki kell-e azt szerelni teljesen?
a karbin belül találod őket, tehát ha nem férsz hozzá akkor le kell szerelni.
4. Mennyi lenne az ideális fordulatszám, aminél meg kéne indulnia a motornak, s hogyan, minek a cseréjével, módosításával érhetek el "korábbi megindulást" plusz jobb gyorsulást?
az én malám 3500-4000 körül már kezd gurulni, a variátor görgő súlyának segítségével lehet játszani, alacsonyabb súllyal hamarabb megindul, nehezebb súllyal nehezebben indul de nagyobb lesz a vég sebesség, esetlegesen még a kontrasztrugó erőségével lehet eljátszani.
5. 3. Végsebesség kb. 60km/h sík terepen. Ezt kissé fel kéne tornászni, max. 85km/h-ig.
lásd 4-es ponta kuplung harangot sokféleképpen le lehet venni.
1. pl levegőkulcsal
2. olajszűrőfogó, megfogod vele a harangot, és a másik kézben kulcs, ha jó erőben vagy.
ha leveszed a harangot akkor simán lejön és előtted lesz a kuplung rész, azt ne fogd meg olajos késszel, pofák ne legyenek olajosak. -
Motaba78
addikt
Hello
a mai napon óvatosan a mocizással, elég heves széllökések vannak.
Én ma nem vettem elő garázsból, marad az autó, úgy is a téligummát le akartam dobni róla ma.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13303 üzenetére
Figyi, ha elviszik, akkor nincs miről beszélni, persze alkuval (a kiirt összeg persze irányár), ha nem viszik el, akkor van egy jó mocim, amit használok, minden eladó a mai világban csak pénz kérdése.
Ahogy írtad nyíregyen van egy, sok ember nem tud elmenni nyíregyre a mociért szállítási probléma + kényelmes ember.
Ha megmarad nincs probléma, mert van egy tuti kis masinám. Amihez minden alkatrészt könnyű beszerezni, és elég megbízhatónak számít motorikusan (minarelli blokk).A másik kérdésedre a válasz, szép állapotban van a képek alapján, de tuti hogy újra van fényezve a sárvédőn nagyon látszik, 9 éves és sehol egy karc, de ettől függetlenül, megérheti az árát.
HA valóban 2002es évjárat, akkor a műszerfalon a baloldali nagy műszer nem lehet víz+üzemanyag digit kijelzős, mert ha jól tudom azokkal csak 2002-ig gyártották, utána volt a nagy műszeres kilométeróra és a jobb oldali üzemanyag kijelzős fekete alapon fehér számokkal, ezt én így tudom. -
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13290 üzenetére
szia
mi az elkeseredettség oka ? -
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13259 üzenetére
ezzel beszéltem, nem műkszik a kilométeróra, nincs meg a hátsó sárvédő, meg egy két dolog nem klappol rajt.
én hívtam, faterját mert a fiáé a motor, és éppen notit akar venni belőle.
egyébként szerintem szép a motor képek alapján.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13228 üzenetére
a korábbi hozzászólásomban amit linkeltem aprilia street nem lehet érdekes ? magyarországi vezetett papiros, és mindene megvan.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13224 üzenetére
szia
szegedről származik a moci és az internet segítségével találtam rá, amint megtaláltam este 7 felé már hívtam is, és le is beszéltem vele a másnapot.(460km-be utaztam érte oda-vissza), ha nem csapok rá hétvégére biztos elvitte volna valaki szerintem.
Kb 3-4 hete bújom a magyarországi fontosabb motorhirdető oldalakat.Sokáig yamaha aeroxot szerettem volna, de nézegettem az aprilia sr mocikat is többek között ezt meg is néztem élőben aprilia sr ez kunszentmártonon van, és már egy kb 10-el olcsóbb mint amikor én néztem, ez magyarországi szervizkönyves, rendszeresen szervizelt, de nem nagyon akart engedni akkor az árból, így otthagytam, mára lehet változott a helyzet (szerintem 280-290-be odaadná), ő lett volna a következő befutó, szép állapotban, aprilia szervízben kiszedett folytás nélküli állapotban, amiről szervízpapírja is van.
használtauto, képes motor, motor.hu ezeket az oldalakat szoktam napi rendszerességgel böngészgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #13218 üzenetére
szia
igen elméletileg ez az új kasztnis, ez a robi 2009-es évjárat.
ha jól körül néz az ember, akkor szép példányt ki lehet fogni, fiatalon, kevés kilométerrel 280e alatt.
én is alatta vettem, de pontos árat nem írok mert egy két fórum társ a torkomnak megy.
új ára akciósan, most utána nézve, 599.000 Ft, ami nem kevés ugye a mai világban, "csak egy robogóért", de a másik oldalról nézve kb 1-2 évesen a fele ár alatt már vállalható szerintem, és akkor mégse egy "kínai" csodával közlekedik az ember.(nem leszólom azokat a mocikat peace)
[link] -
Motaba78
addikt
válasz r-chee #13208 üzenetére
te tudod, én vizes mellett maradok, nyáron nem fog fulladni a kis sárkány.
Meg aztán egy vizpumpa javító készlet (csapágy, szimering,lapát+tengely, seeger gyűrű) kb 2500ft.(ez minarelli blokknál ennyi)
Levegősnél nem tudom mennyi a karbantartás.De sok sikert, és jó mocizást ha ő lesz a választás.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13194 üzenetére
ahogy igértem, visszapillantós képek következnek
ma sikerült gurulni kicsit, és a ahol a tükröt vettem robogó boltostól nagyon megdicsérte, hogy idézzem "k*rva szép ez a motor" nagyon jólesett.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz r-chee #13193 üzenetére
ugyanaz a blokk van bennük, mint az aprilia sr-ben tehát nagyon mennek, arra figyelj, hogy a viz nem csöpög-e, esetleges vizpumpa hiba, valamint a vizpumpa javításhoz szét kell húzni blokkot ennél a típusnál.
a másik kategória a minarelli blokkos ott csak 3 imbusz csavar és már szerelheted is akár a vizparton is. -
Motaba78
addikt
Sziasztok
Bemutatnám az új jövevényt a családba.
2009.11 havi, 2413 km-rel, eredeti michelin pilot gumik elöl-hátul.
Fekvő minarelli blokkos, mint a yamaha aerox, de remélem alkatrész nem mostanában fog kelleni hozzá.
Ahogy nézegettem teljesen yamaha aerox(lengéscsillapítók, futómű) csak a külső burkolat más.[ Szerkesztve ]
-
-
Motaba78
addikt
válasz bajnokpityu #13122 üzenetére
"rendőr csak a köbcentit nézi,sz*rik rá,hogy 90el mégy országúton."
ez milyen helységnél van ?
mifelénk szfváron elég háklisak az ilyenre, engem rendszerint megállítanak a runnerrel, mert azt hiszik nagymoci rendszám nélkül. -
Motaba78
addikt
válasz magnum_pi #13120 üzenetére
ha van B-s jogsid, akkor tudod, hogy csak segéd motorkerékpárra szól, ami hivatalosan 50ccm.
ezek az új robik a 60as tempót bírják, a rendőrbácsi már nem igazán, főleg, hogy mögötted megy, és látja hogy húzod neki.
Én minarelli és piaggio blokkos mocit javasolnék. Alkatrész van minden mennyiségben.
Pl: minarelli blokkos yamaha aerox stb.
piaggio blokkos aprilia sr, gilera runner stb.ezek elég jól elterjedt mocik.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13100 üzenetére
szia
tény hogy a runner nagyon kényelmes, nekem is nagyon tetszik.
tényleg lomhább mint egy roxi, de sok más előnye van.szintén melóba járós téma.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #12961 üzenetére
szia
ezen a típuson pontosan mit kellene megnéznem? gilera runner 50ccm (aeroxon volt azon tudom mit kell)
mentem vele, nem csörög, nem zörög, nagyon kényelmes, jó fékekkel, jól reagál gázadásra is, oldalra nem húz elengedett kormánnyal, teló jó, nem kemény, igaz gázos, nem olajos, minden műkszik rajta automata szivatós, nincs leélve, minden elem a helyén nem log, nem áll el,2006/10 havi ha jól emlékszem. 65km/h-ig elég fürge utána komotossan gyorsul.
(ma láttam élőben is egyben van a motor, svájcból érkezett, svájci papír megvan, digit műszerfal szerint 17xxx km van benne)ezek kb mennyi km-t mennek el, generálozás nélkül ?
előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek a gilera runner 50es robogóról, mind megbízhatóság, alkatrész ellátottság ilyesmi tekintetében, lenne egy alkalmi vétel de nem ismerem ezt a márkát.
minden info jöhet.
előre is köszi. -
Motaba78
addikt
Ma is nagyon kellemes idő volt, mentem is egy kicsit itt a városban, de ma a mocival a biznicé volt a főszerep a moci csak vitt A-ból B-be.
Jólesett, hogy lámpáknál illetve menet közben rátekintgettek a mocira
-
Motaba78
addikt
thx az infót fiúk.
-
Motaba78
addikt
Idén lesz esetleg egy kis robogós tali valamerre ?
(a velencei tó vagy balaton könyéke nem lenne rossz egy ilyen összejövetelre)
én nagyon szívesen benne lennék egy ilyen taliban. -
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #12904 üzenetére
a smájlit remélem láttad a mondat végén
máshogy mondom félelmetes ahogyan megy a moci, erre akartam kilyukadni.
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #12898 üzenetére
és ez miatt a csutkagáz miatt mennyivel hamarabb szorul szerelésre ?
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #12892 üzenetére
köszi, remélem jó lett a döntésem, de azt majd az idő megmutatja
-
Motaba78
addikt
sziasztok
nagytestű robogó vásárláson gondolkozom, a keret 160000-180000 ft közé tenném.
elvárás a robival szemben, hogy megbízható legyen, és ne kelljen 1000 km-ként 10000ftokat költenem a javításra.
természetesen a minőségi olajjal lenne használva, a városon belül (székesfehérvár) használnám munkába járásra és rohangálni vele.Mi lenne ami megfelelő lenne nekem, nézegettem motowell magnet rs(magyar), keeway matrix sport robogókat ezekből lenne elég fiatal és kevés km-t futottak, de néztem malaguti, yamaha aerox robikat is.
Jelenleg egy yamaha super jog zr robim van, de keresek egy szerelőt, mert kicsit már ki van a lelke (szíj, görgő, kuplung, hajtóműben pár csapágy már cserélve van), őt néztem ki szerelőnek kinézett szerelő
Tehát mit ajánlanátok ?
előre is köszi
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #8069 üzenetére
kellemetlen, de a hülyeség nem mentesít semmi alól.
az autóvezetésnél is ha valaki ivott alkoholt, vegyék el a jogsiját és vizsgázzon le újra.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy van nekem egy yamaha super jog zr robim, és azt szeretném kédezni, hogy olyan 15-30 között ha jobban húzom a gázt neki akkor berezonál a motor de olyan darabosan, nem dadog, húz nagyon, de mintha egy hatalmas kavics lenne a gumiban, és csak kb. ebben a sebesség tartományban, fölötte nincs ilyen 35-38km/h-nál esik vissza fordulat gondolom itt "rakja a második átételt", remélem értitek mit szeretnék leírni.
Ez összefüggésben lehet a variátorral, vagy ne adj isten haldoklik a kicsike ?
ilyen a szemem fénye:
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest