Hirdetés
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Creality Ender 3 S1 Pro nyomtatót. Még csak próbálgatom, de nem igazán működik jól. A géphez adott kínai macska modellt sehogy sem tudja kinyomtatni. Néha az első réteg nem tapad le rendesen, ekkor "keresztbe kasul" húzza a szálat, de ez a kisebbik baj. Eljut kb. 40%-ig és ott egyszerűen fellöki a fej a modellt. Ez kétszer egymásután csinálta meg.
Az is lehet, hogy elenged a tapadás, és a szál elhúzza, de ezt nem tudom megállapítani, hogy most melyik eset áll fent. Szintezést többször csináltam (papírlapos kézi módszer és automatikus is), a Z korrekción is állítottam (ekkor az első réteg már kb. jó lett), de nem sikerült orvosolni a problémát. A nyulat szépen kinyomtatta, mást meg még nem próbáltam. Szerintetek mi lehet a gond?„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
válasz fabula #40117 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ki fogom próbálni a javaslatokat. A nyomtatási felület az asztalhoz mágnesesen tapadó arany színű érdes felületű hajlékony acél lap (nem tudom mi a hivatalos megnevezése). Nem mostam le, de nem is volt összekoszolva, mert ahogy a dobozból kivettem, hozzá sem értem, úgy próbáltam rá nyomtatni. Az anyag a géppel adott fehér PLA, asztal 60, fúvóka 200 fokra állítva. Közben Reggie0 javaslatára megszorítottam a jobb oldali Z tengely csigát, ez egy kicsit laza volt (az ellenoldali csigát kézzel el lehetett forgatni, miközben csúszott az alumínium tartó oszlopon).
Említitek a ragasztó használatát. Milyen ragasztót lehet használni? Papírboltban kerestem vízben oldódó (PVA?) ragasztót, mert valahol azt olvastam, hogy ez kell, de nem igazán értették, mit is akarok.
A szintezésről: kézzel a papírlapos módszerrel, a rugós lábakat csavargatva elég jól beállítottam, a fejet középre pozícionálva beállítottam a Z korrekciót is, aztán automatikus szintezés, ami el is rontotta a kézi beállítást. Egyik sarka alatt szorult a paírlap, másik alatt hozzá sem ért, kezdhetten elölről. Azt gondoltam, hogy az automatikus szintezés nem állít az asztal magasságán (hiszen nem tekergeti a rugós lábakat), csupán megjegyzi az esetleges felületi eltéréseket, ami alapján nyomtatás során szoftveresen folyamatosan korrigálja a Z pozíciót. Ez így van?[ Szerkesztve ]
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
válasz JulianSinulf #40119 üzenetére
"... ABL-t lenne érdemes kikapcsolni...".
Na ez az! Csak hogyan? Amit az előző bejegyzésem végén írtam az igaz? Vagyis hogy csak eltárolja a mért eltéréseket, és nyomtatás során annak megfelelően korrigál. De akkor miért romlik el ABL után a kézi beállítás? Ha kézi beállítás után nem csinálok ABL-t, akkor valami előzőleg eltárolt ABL mérés alapján korrigál ami biztosan rossz? Vagy ki lehet nullázni az eltárolt ABL értékeket? Vagy nem is így működik?„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- LEGO klub
- Gitáros topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen egeret válasszak?
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest